Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 12
ruxandra_sb spune:
Asta cu ceaiul neindulcit n-ar hidrata copilul !!!!???????
Ce prostie MARE mai e si asta??????
Adica apa nu hidrateaza ??????????????
Eu am si renuntat sa-i prepar ceai. Oricum nu bea.
Asa ca ii dau apa cu linguritza numai cand sughita. Daca nu mi-o sciupa si pe-asta afara..
Iar cand Grigore era in incubator si la lampa primea pt hidratare APA !!
Ah, si Matei (cel mare) a baut mereu ceaiul neindulcit. Niciodata nu i-am adaugat zahar sau altceva.
Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore
fatima spune:
dia, eu tind sa dau crezare site-ului astuia, ca e unul de notorietate in strainatate in privinta alaptarii..nici pediatra mea nu stia prea bine ce sa-mi spuna..
iar lapticul matern pare ca nu mai arata ok pentru ca se separa grasimea de apa, ceea ce e perfect normal..are un aspect diferit de laptele de vaca..
cititi cu atentie pagina respectiva, e f interesanta..mai scrie ca putem chiar pompa lapte peste lapte in decurs de 24 ore, sau ca e interzis sa-l incalzim la microunde, si daca se foloseste mai repede de 8 zile, e preferbail sa se tina in frigider decat in congelator..si multe alte chestii..
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
ruxandra_sb spune:
Am fost azi la plimbare in parc si nu mai ne dadeam dusi.... stateam mai mult de 2 ore, dar venea ora de masa..
A fost superb.
Am dormitat impreuna la soare, o minunatie !!!
pt colici:
Ah, si cum a zis si fatima.. incercati sa-i inclinati salteaua.
Nici in spital nu stateau la orizontala, aveau patutzurile inclinate.
Noi i-am pus sub cosuletz, la cap, o cutie. Puteti incerca si c-o caramida!
Serios, asa ne-a sfatuit pediatra.
Si dormitul pe burtica (supravegheat) face minuni la durerile de burtica. La noi functioneaza!
Felicitari Marcelac! Sa-ti traiasca!!
Are mama doi baieti.. Matei (4) si Grigore
Dia1609 spune:
fatima, o sa citesc si eu... si cu laptele in care s-a separat grasimea de apa ce faci? il agiti? eu credeam ca nu mai e bun...
oricum nu am folosit laptele muls niciodata... il tin numai de rezerva... micuta mea refuza cu indarjire biberonul ... si ceaiul cand sughita il dai cu lingura
Dia cu Oana
doradora spune:
of, ma doare pe mine sufletul ca o doare pe ea burtica! de bine ce am intrat in saptamana a doua, cred ca am debutat si in lumea colicilor, asa ca sab simplex ne cheama, si am rugat o prietena sa ne ia de la sensiblu pernite cu gel de care tocmai s-a vorbit
chris + alexandra
bebe alexandra
asiza spune:
Marcela, bine ai revenit printre noi!!! ...ai grija cu lesinurile aste...ia niste vitamine...probabil Elevit e cel mai bun...macar o luna si apoi continua cu Ca, pentru ca, pe perioada alaptarii, stam foarte prost cu Ca...Asteptam poze cu Ana...
Oana 39+ cu Denis Cristian
Disney bb
Laura13 spune:
roxanica nu ma intelege gresit. nu orice iritatie este eritem. eritemul este atunci cand bubitele sunt rosii, multe si au cap alb (ca niste cosuri). si la eritem NU SE FACE BAITA, stiu sigur pt ca in spital la mine in salon a avut un bebelus si nu i-au facut baie DELOC! dar repet nu spun ca bebe tau are eritem. pupici
Laura lui Daniel
Poze Daniel
Dia1609 spune:
eu am citit ca in caz de iritatie/eritem baita se face numai cu apa fiarta si racita
Dia cu Oana
Mirona spune:
quote:
Originally posted by fatima
... eu tocmai am trecut printr-o criza de pierdere a lapticului..nimic nu m-a ajutat mai bine decat pusul bebelusului la san..nici galactogil, nici litri de ceai, nici pompatul..incearca sa il pui cat de des, si regulat, la 1-1.30h.. fii suzeta lui..e greu rau, dar daca vrei cu adevarat..eu am stat 2 zile cu ea aproape non-stop la tzatza..de dimineata pana seara, cu pauze de doar 15-20min...dar asta inseamna sa nu-i mai dai lapte praf, pt. ca daca adoarme 2-3 ore dupa ce papa, nu faci nimic..trebuie sa fie infometat sa suga in continuu si cu putere...
fatima exact acelasi lucru l-am facut si eu timp de 2 saptamani de cand am venit acasa cu bebelina din spital - insa bebelina mea nu se satura nicicum.
Chiar si acum stam cate o ora intreaga la san - ii ofer pe ambii, si dupa ce trece ora - eu imi plang de mila la cum arata sfarcurile mele - si ea nu-i satula. Normal ca-i mai fac si o completare de 30 alteori de 60 de milupa.
Am convenit chiar cu pediatra ca masa de dimineata de la 9 si cea de seara de la 21 sa fie integral milupa - pentru a putea da timp sanilor sa se reformeze.
La mine galactogilul e la putere. Poate nu da rezultate la toate persoanele, dar la mine isi face datoria.
Plange - am fugit.
Miro si Karina Ioana - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
fatima spune:
miro
adica 2 saptamani i-ai dat doar san, fara completare si nu a venit lapticul? dar in greutate a luat?
si la mine statea bebica 1 ora, 1 ora jum la sani..si tot nesatula era..dar toata chestia e sa o pui des la san, iar daca ii dai praf, ea se satura si nu-ti mai suge..
important mai e si sa o lasi cat vrea ea, sa nu-i scoti sanul din gura..practic sa uiti de timp..iar dupa ora aia de supt, daca cere imediat dupa 15 min. ii dai iar..laptele se reface in san in intregime cam la 1 ora..uneori chiar mai repede..eu am facut experiment..cand ii dadusem completare si dormea, m-am muls..am muls cam 60 ml, apoi am repetat figura la o jum. de ora..am muls 30 ml, desi sanii mei erau flescaiti rau..si se spune ca pompa nu scoate cat scoate bebe..
stiu, e greu, ca-ti cam face sanii varza..ai si procese de constiinta ca-ti tii copilul nemancat..iti rupe inima sa o vezi cum plange, in plus, nu mai ai timp de nimic, abia sa te duci la toaleta, dar se regleaza relativ repede, in maxim 3-4 zile..cel putin la mine a mers..si inca imi suge cam 1 ora si ceva, dar acum e linistita dupa si adoarme..
nu stiu ce sa-ti zic..e posibil sa nu ai suficient laptic..si eu ma impacasem cu ideea la un moment dat..apoi mi-am zis ca mai incerc si asta, si daca nu reusesc, asta e..eram pregatita chiar sa astept o saptamana, ca stiu ca se recurge in mod normal la completare dupa ce o saptamana nu ia in greutate nimic doar cu sanul..
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h