Copiluti de mai-iunie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 9
NewMami spune:
Multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns in legatura cu baita de seara. Intrebarea am pus-o dup ace cineva mi-a spus ca fac tare rau ca ii strick pielicica (ceea ce sincere u nu cred din moment ce il creia o pauzasc bine de tot dupa fiecare baita). Pe caput nu-l mai spal in fiecare seara doar ptr. faptul ca vreau sa evit orice factor care ar putea fi un potential de a face din nou infectie la urechiute. Lui Patrick ii palce tare mult in apa si nu vreau sa-l privez de aceasta bucurie. Plus de multe ori il iau de la daycare murder ca un porcusor (pot sa spun ce meniu a avut fara nici o problema) sau daca ma asteapta vre-un desen cadou.
Danelutza, multa sanatate Isabellei,
sa-i treaca cat mai repede.
Cornelia, uau – ma mir cum de mai rezisti cu asa un program din parte micului terrorist blond 
La Multi Ani, Deniszam, si Pisik, sa fiti sanatoase, iubite si sa aveti o viata plina de bucurii, fericire alaturi de toti cei dragi.
Eu m-am apucat ieri de impachetat cadouri caci imi trebuiau cateva ptr. azi, la cate am cred ca ma apuca Revelionul pana le gat. Am un copilas tare intelegator – nu trage de brad sau globuri, merge se uita la ele si atat. In schimb avem un Mosulet care canta si cu o lumanare in mana – m-a innebunit deja cu melodia lui Mosu. Toata ziua buna ziua Mosul trebuie sa stea ON si nu numai atat ci sa si cante.
FlorentinaG, tu ar trebui sa dai raportul in fiecare zi ca sa stim ca nu ai nascut. Uau ce putin mai este iar tie iti arde de plimbari. De fapt ce ma mir caci eu cu o zi inainte de a naste am fost la plaja la vre-o 70 km de spital.
Azi sunt la un chef (numai eu, Patrick cu tati vor sta acasa), maine mergem la o zi de nastere iar duminica vrem sa iesim in park. La noi vremea s-a incalzit tare de tot sunt 11 grade afara. Vreau zapada - dar cica nici o sansa in viitorul apropiat.
patriciaRO spune:
pentru cine nu a vazut colajele, in contul nostru comun le-am pus:
Aici:
Simona...
Colaje, calendare
Beatrice, mami de
Alex pifos
patriciaRO spune:
Gabitz, vazut poze de la intalnirea cu Ema.. Mai ce copii frumosi.. Andrei asa cuminte era si se juca tare frumos...
Ema, este o carliontat dulce tare!
Beatrice, mami de
Alex pifos
iuliana spune:
Fetele din Iasi, si eu am stat in Pacurari, vis-a-vis de fosta Berarie, era si o cofetarie acolo, chiar linga blocul ala de 13 etaje.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
gabitzam spune:
Buna seara!
Am avut azi o zi...Sunt cu nervii prastie, spatele tzeapan si mainile pina la genunchi. Am fost la serbarea de Mos Craciun la mine la servici. Ce sa zic, serbarea a fost frumoasa. Numai capcaunul meu m-a scos din minti. A urlat, a tipat, a marait, a vrut sa stea doar in brate, nu s-a uitat la nimic. Au fost animatorii de la Radio Itzy Bitzy, Zapa a fost maestrul de ceremonii, cu niste zane si spiridusi, au antrenat copii la jocuri si la dans, au desenat, fetele au frimit coifuri de zane, baietii cornite si urechiuse de ren. A fost o sceneta cu nasterea Domnului, au fost copiii din corul radiodifuziunii si au cantat colinde. A fost si un Mos frumos la sfarsit si a dat cadouri. Eu in timpul asta incercam sa calmez copil nervos. S-a linistit cateva minute cu niste creioane colorate, pina a inceput sa rontzaie la ele si eu am vrut sa i le iau. Tregedie, urlete. L-am dus in final in biroul meu si l-am lasat sa cotrobaie de a mai stat putin. La plecare cand sa ne imbracam da-i tavalit pe jos, am plecat cu el taras dupa mine, el plangea, eu plingeam...
Am pus si niste poze www.dropshots.com/day.php?userid=142350&cdate=20061215" target="_blank">aici, desi din poze nu se vede ce m-a chinuit.
Ufff...greu...
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Olga M multzumesc, sper si eu din suflet sa-i treaca sa pot dormi linistita noaptea.
Cristina adica esti vecinica, vecinica cu mine.
Ce-mi place, cind mergi in tzara^, cine stie poate ne intilnim ![]()
NewMami multzumesc
. Cit despre baitza eu zic ca-i o prostie, dar ce cind mergem la mare si sta toata ziua si se balaceste, se strica pielea ?! Lume si lume, nu stiu ce sa mai spuna.
Iuliana adica si tu esti ieseanca ?!
Uite cum ne-am intilnit toate pe forum. Stai ca mai era si... Saryta, dar vad ca nu mai are timp sa scrie.
Gabitza frumoase pozele, nu se vede ca tzi-a facut probleme. Iar in birou, era ca acasa la el ![]()

ralwka spune:
Buna seara la fete!
Azi am fost cu Iulia in Plaza la locul de joaca. M-ati facut curioasa (mai ales Ema cea zburdalnica si vesela - dulceata de fetita) si azi am ajuns si noi pentru prima data in Plaza ca e mai aproape de noi. Nu-mi faceam eu sperante prea mari ca se va descurca singura insa nici la ceea ce avea sa se intampla nici prin cap nu mi-a trecut. Ajungem noi acolo, o "introduc" pe fii-mea printre ceilalti pitici (erau o groaza de copii si multi erau mai maricei), stau si eu cu ea si o ajut sa se catzere pe acolo (la mingiutze n-a ajuns pentru ca singura n-a avut curajul iar eu...), alearga si ea dupa ceilalti copii, primeste un ghiont, zice "padon" si se ridica, mai primeste unul, o ajut sa se ridice ca era tare derutata. O incurajez spunandu-i ca sa se joace cu copiii, vine un baietel cam de aceeasi varsta cu Iulia, ea da sa-l pupe (fericita ca gaseste in sfarsit un partener de joaca de aceeasi inaltime) si se trezeste cu o mare palma peste fata de i-au ramas urme rosii mult timp dupa incident. Mama copilului... nimic. M-am abtinut sa intervin ca cica nu e bine insa... doar eu stiu ce a fost in sufletul meu. Iulia facuse niste ochisori mari si ma intreba din priviri ce s-a intamplat, cand vine iar baietelul si o apuca zdravan de falcuta, o ciupeste si o loveste iar cu palma in cap. Ma uit la mama copilului care n-a reactionat nicicum la isprava odraslei sale. Renunt la a o incuraja pe Iulia sa se mai joace cu el si o indrum in alta directie. Urmarea cu mare interes cum se jucau copiii si in cele din urma vede o masinutza in care tocmai se urcase un baietel. Brusc fuge spre el si incearca si ea sa apese pe niste butoane... ceva pe acolo. Baietelul din masinuta ii da o palma in cap, Iulia nedumerita se uita spre mine. Ii explic baietelului (a carui mamica nu era prin zona, ulterior am observat-o ca fiind ocupata cu un bebe de vreo 4-5 luni pe care-l tinea in brate) ca nu e frumos, Iuliei nu stiam ce sa-i mai spun ca s-o dumiresc ca n-a gresit cu nimic, dar nici nu apuc sa ma calmez eu ca o vad pe fii-mea cum primeste una in cap si e inpinsa atat de tare incat a cazut pur si simplu pe spate incat s-a lovit si la cap. De cine? De pushtiulica asta mic din masinuta, care cred ca avea max 2 ani. Am cules-o de pe jos, n-a plans nici de data asta si ca sa-i distrag atentia am dus-o la un Mos Craciun tinerel pe care-l tot striga de cand il vazuse "catun, catun, o, o, o". Vrea mosul s-o tina pe genunchi sa facem si noi o poza si atunci sa te tii nene plans. N-a fost chip de poze, de impacare asa ca asta a pus punct distractiei noastre! Am venit acasa atat de trista cum nu va imaginati. Ma gandesc cu groaza, disperare ca va merge la cresa unde sunt tot felul de copii, unde cu siguranta vor mai fi astfel de incidente iar eu nu voi fi langa ea. Nu vreau s-o invat o batausa insa nici sa ia bataie de la toti copiii nu-mi convine. Ce sa fac? Voi ati trecut prin chestii d-astea? Cum ati reactionat? A, si mai am o intrebare. Iulia, de cateva zile, cand nu-i convine ceva isi da palme in cap. Pana acum se culca pe jos si zicea ca face nani stiind ca eu ma duc la ea s-o ridic. Apoi arunca jucariile, inclusiv suzeta atunci cand o mustrez. Le-am luat si le-am ascuns si i-am spus ca s-au suparat pe ea si au plecat. Nu le mai arunca si atunci cand are vreo tentativa se opreste si imi aminteste de ursul pe care l-am ascuns. Acum, ca metoda de razvratire isi da palme peste cap sau peste fata si ma surprinde foarte tare pentru ca ea nici macar in joaca nu a fost atinsa in sensul de bataie, nici macar la funduletz. Copiii vostri cum isi manifesta supararea?
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
Danelutza spune:
Raluca eu am patzit-o si patzesc de cite ori ies cu Isabella in parc. Daca vad ca mamicile nu spun nimic, atentionez eu copiii respectivi, de vreo doua ori chiar am prin de bratz copii de vreo 2 ani jumate, care vroiau sa o loveasca, doar pentru ca ea se uita la ei. Le explic, ca n-o sa se mai joace nici un copil cu ei, dar... e greu, sa-i faci sa intzeleaga. O fetitza imi spusese ca o sa-mi dea mie cu pietre in cap, ca mama asha i-a spus.
Isabella a inceput deja sa-i cunoasca si se departeaza repede cind vede ca se apropie cite unul amenintzator de ea. Poate la cresha/gradinitza, o sa fie careva care sa-i invetze sa se poarte. Stii care-i treaba, copiii cred ca jucariile sint bunurile lor personale, pentru ca mamicile trebuie sa le explice ca sint pentru totzi copiii.
Cit despre loviturile peste cap, a avut si Isabella o perioada, se enerva si se lovea, daca-i spuneam ca nu-i bine se lovea mai tare, am ignorat-o, nu ma uitam cind se lovea si i-a trecut dupa vrei trei zile.

Cloreta spune:
Hello!
Gabitza, ce petrecre frumoasa ati avut! Lasa puiul, poate a avut o zi mai proasta, ai vazut ce frumos s-a jucat cu Ema? Oricum la tine in birou era foarte fericit iar conritele de ren ii vin de minune.
Ralwka, nu stiu ce sa zic, ma mir ca nu a plans imediat Iulia, eu am patit doar in parc ceva asemenator in sensul ca a fost imbrancita de verisoara ei dar din dragoste, aia mica era iubartea si pupacioasa si venea spre ea si o impingea cu pieptul. Versioara e mai grasuta si a daramat-o de vreo doua ori pe Teodora iar asta a mea cand o vedea o ocolea scurt:) Nu am patit faze de genul celei pomenite de tine dar cred ca as proceda ca Danelutza.
Pe unde stai tu de zici ca esti aproape de Plaza?
DAnelutza, mai aveti de tras cu dintisorii, noi mai avem un canin sa iasa si tot ma ia groaza. Pupam Isa mica, sa ii iasa repede si sa nu mai abia asa dureri.
Androix, iti dau dreptate si ma gandesc totusi ca ai fost calma, cred ca ma apucau nebuniile. Si cum adica au pretentii la tine sa il cari pe avocat? DAr la burtica ta nu se gandeste nimeni, nici macar mama ta?
Newmami,eu nu ii mai fac baie zilnic, ii fac o zi da una ba, o spal la fundulet de cateva ori pe zi si seara si pe manute, fata, picioare. Cred ca mi-e si mie mai comod, altfel nu vad nici un motiv sa nu ii faci zilnic baie. Chestiile alea babesti ma lasa rece, ca slabeste copilul sua mai stiu eu ce.
OLgaT, nu vreau sa ma gandesc la ce a fost in sufletul tau in clipa aia, cred ca ai inlemnit. Slava Domnului ca nu s-a intamplat nimic.
Adriana, spor la impachetat!
Am fost si noi azi intr-o vizita de oameni mari, lume destul de multa se si fuma in bucatarie dar a fost super ok. A inceput prin a-si baga capul la mine in poala de rusine si a continuat prin explorarea casei - cu limite impuse de mine - a vorbit cu lumea, a strigat un motan care statea sub un fotoliu, a vrut sa ia paharele unor invitati, s-a urcat pe canapea, n-e apus cum o cheama, cati ani are, a numarat, a citit litere de pe carti, s-a simtit foarte bine fata mea. S-a invartit printre lume, se uita in sus la barbati, pe un domn il tinea de pantaloni, a dat o tura prin bucatarie, a mancat putin, a baut o tona de apa, ce mai, foarte simpatica a fost. Ce mi-a placut a fost ca nu a tras de nimic, a vrut niste pixuri doar si i le-am dat, in rest la cate tentatii erau s-a purtat exemplar.
Singura problema a fost la dus ca mi-a vomitat in masina ca miroase a plastic nou. Am avut totusi inspiratia sa ii pun o punga pe piept ca am observat ca icnea ianinte si se foia asa ca a curs doar putin pe geaca si m-am facut de spalat la 11 noaptea:)
Maine mergem iar intr-o vizita de data asta mai devreme, sper sa fie ok.
Cu mancatul in continuare stam prost, adica masa de pranz e ca si inexistenta, 5-6 linguir de ciorba si gata. Dupa amiaza i-am facut gratar ca ii place dar azi nici cu asta nu am avut mare succes. A mancat un cub de branza topita - bleah dar nu am ce face - si o lingurita de iaurt dar le-a vomitat inmasina. Acolo a mancat niste budinca de la pachet si acasa lapte si gata.
Am vb cu doctora azi si mi-a zis sa ii fac analiza la kk sa nu aiba ceva, asa ca luni am ce face.
Hai ca am scris o pagina cred.
Noapte buna!
Pozele mele
nelia spune:
Buna seara la noi, somn usor la voi! Nu am citit, nu am scris, am tot umblat ca bezmetica prin oras, ba pentru una, ba pentru alta. Nu mai pot, sint atit de obosita, niciodata parca nu m-am simtit atit de terminata de oboseala. Adevarul este ca am si tras de mine in ultimele doua saptamini si inca nu s-a terminat. Ca miine iar avem o zi plina, duminica mergem in Ikea sa vedem ce oferte sint la ce am vrea noi sa facem in casa (asta ar trebui sa fie o placere, de cind astept eu un moment ca asta, dar cind esti obosit, nici ce-ar trebui sa fie placut nu mai e) si de luni ma apuc si eu de smotru, ca tot am facut pe deasupra, numai hirtii cred ca tre' sa arunc un sac! Si vreau sa arunc pentru a doua oara anul asta tot ce nu e ne necesar, sa pun restul la locul lor si sa incercam sa mentinem, ca sesiunea urmatoare vom fi amindoi studenti la batrinete, plus droaia de activitati... chiar nu vom mai avea timp de nimic. Abia astept sa vad casa asta un picut aranjata!
Astazi am avut petrecere la gradinita! Gabitzam, multumesc mult pentru reteta de prajitura cu mere. Am facut-o, am scos-o din cuptor, am invelit tava intr-un prospo gros si asa am luat-o... Cind au ajuns la desert era numai buna de mincat. A iesit ex-ce-len-ta!!! Am primit felicitari, cereri de reteta, au ras-o in 10 minute, desi tava era mare, am dublat cantitatile. Abia astept sa o fac si pe cea cu brinza. Eu tot am vazut reteta si poze, dar nu am apucat pina acum sa o incerc. Petrecerea a fost dragutica, s-a mincat, s-a dansat un pic (piticii, nu noi), pentru ei a fost o adevarata nebunie. Nu prea au iesit pozele, ca era asa o viermuiala si lumina mai deloc ca m-am lasat pagubasa pina la urma. Dar le pun totusi pe cele mai reusite, printre care si momentul in care a intrat Santa... ca apoi nu am mai reusit sa fac nimic, ca Tudora a inceput sa plinga, s-a catarat in brate, s-a lipit cu bratele de gitul meu si asa a stat chiar si in momentul in care a primit cadoul.
Veti vedea in filmulet mai multi copii mari... printre care si Agata, si un flacau blond, prietenul ei din gradinita, cu care se juca de-a mama si de-a tata si erau nedezlipiti unul de altul, isi unisera si saltele in timpul somnului de prinz
... Din nou, pentru ca nu stiu cita oara, am ramas socata de cit de mult au crescut. Ii stiu pe acei copilasi de la 14 luni, cind am inscris-o pe Agata si tot dadeam tircoale gradinitei ca sa intreb de loc. Sint generatia Agatei, cind i-am vazut pe toti asa mari, desi nu au trecut nici patru luni de cind s-a mai intilnit cu o parte dintre ei, mi-am dat seama ce fata mare am si parca ieri era un bebelus. Bucurati-va de ei acum, cit sint inca mici, chiar daca va fac zilele si noptile grele: cresc atit de repede!!!
Ma duc sa culc gradinita, ca asa e la mine in casa, cine aude de afara sint sigura ca are senzatia ca sint cel putin 5 copii in casa! Veti gasi poze si filmulete www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">AICI.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA