Copiluti de mai-iunie 2005 (18)
Raspunsuri - Pagina 13
nelia spune:
Buna! Am primit rezultatele de la examene! Le-am trecut pe amindoua! Pe unul cu 61%, pe cel de franceza si sint extrem de bucuroasa, desi nota de la ultimul examen a fost un picut mai mica decit ma asteptam, procentajul final e acceptabil. Surpriza a fost insa la cel din program, unde am luat 40/45!!! (nu stiu unde e emoticonul cu florile, sa ma felicit singura). Inca nu e afisata nota finala, dar am calculat-o eu si iese 77/100%. Nu e nici 90, nici 80, dar pentru aceasta sesiune eu zic ca m-am descurcat onorabil. Numai ca incepind din ianuarie trebuie sa muncesc dublu, daca vreau rezultate mai bune, ca pentru asta am invatat din 2 in 2... dar am fost si singura, si bolnava (de lene si de lipsa de chef mai mult, dar tot bolnava se cheama). Bine ca am scapat, acum pot sa ma apuc linistita de treburile casnice!![]()
Ieri am fost la intilnirea DC din Montreal. A fost foarte calda atmosfera, de parca ne cunosteam de o viata. La un moment dat, ne adunasem in cerc, pe scaune, noi mamicile si tatii erau pe margine, aveau grija de plozi si se uitau la noi: cred ca se intrebau ce om avea atit de discutat, ca doar toata ziua oricum asta facem pe forum. Si m-a pufnit risul la gindul ca am putea sa ne intilnim noi mamicile de la mai-iunie 2005... si am vazut scena cu noi in cerc, la taifas si sotii pe margine, avind grija de copiluti... si mama-mama cite am avea sa ne mai spunem.
Noi am plecat fara aparat (oare de ce nu ma mir!), asa ca, daca vreti sa vedeti poze de la intilnire, puteti intra aici.
Am mai citit din urma, am vazut si poze (tricoul pregatit pentru tati de Alex, Ema, Andrei - renul bosumflici).
OlgaT, sanatate lui Tony! Dar cum a ajuns sa faca asa ceva, de la o raceala? Ca eu, de cite ori se imbolnavesc fetele, stau cu frica plaminilor, mama mea a suferit si sufera din cauza lor si probabil ca de asta mi-e frica. Sper sa se faca bine repede. Mititica de tine si de el... scapati de una si intrati in alta!
Florentinaaaaaa, ce putin mai ai!!! Nastere usoara si bebelus sanatos! Sa stii ca si eu ma gindeam tot la asta cind am nascut, la ce face Agata acasa. Am sunat-o de o mie de ori pe zi, am vorbit cu ea, o intrebam si acum ce faci (ea era cu bunica, mama lui tati), o puneam sa deseneze pentru mine si pentru bebe ceva frumos, i-am si citit povesti la telefon, inainte de culcare... Am trait din spital trairile alaturi de ea, era agitata, speriata, nu stia de ce sint acolo, cind vin, cind a venit la spital era atit de schimbata si nu stia ce trebuie sa faca... m-a induiosat pina la lacrimi. Si cind am ajuns acasa cu bebelusul a fost la fel, nu te mai intelegeai cu ea, ba ii era foame, ba nu, ba alerga, ba se pisicea, ba alerga de colo-colo, ba ridea, ba plingea din orice... pur si simplu nu-si mai gasea locul. Sper sa fie totul bine si la voi, va fi greu un pic la inceput, dar treptat lucrurile vor intra in normal. Dar conteaza mult zilele cit tu vei sta in spital si introducerea noului sufletel in familie. Agata nu vrea sa aiba niciodata bebelusi (asa a reiesit dintr-o discutie a noastra). De ce? Pentru ca nu vrea sa stea in spital! Deci, pentru ea faptul ca am stat in spital (probabil cu bebe, si ea singura, fara mine, acasa) a fost lucrul cel mai greu de suportat din nasterea Tudorei. Si inca nu i-a trecut, invariabil spune acelasi lucru cind se iveste ocazia de a vorbi despre bebelusi. Am prins-o si jucindu-se cu papusile, erau doua mamici si una dintre ele avea o papusica (copilu), cealalta avea o poseta si niste cizme lungi (asa le imbracase) si cea cu poseta ii spunea celeilalte ca ea nu va face niciodata bebelusi pentru ca ea nu vrea sa stea nici macar o zi in spital. Si mi-a facut si un desen, in care eram eu cu bebe intr-o parte, o casa la mijloc, ea, si la distanta, in coltul paginii, tati si cu bunica. Si cind a ajuns la casa si i-am spus ca asta e casa noastra, mi-a spus: nuuu, asta e spitalul unde ai stat tu cu bebe, ca sa iasa din burtica, si eu am stat singura acasa. Pai, nu ai fost singura, ai fost cu tati si cu bunica. Da, dar singura, fara tine! Maya e mai mica, nu stiu unde va fi punctul ei sensibil, dar trebuie sa ai mare grija tu de ea, degeaba au ceilalti, ea vrea sa ai tu grija de ea. Agata impartea sarcinile in casa: tati face treaba, bunica ii face baie lui bebe, iar mami sta cu mine!![]()
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Danelutza spune:
Nelia felicitari, uite floricele de la mine 

Tdi spune:
Olga, multa sanatate lui Tony!!! si noi am trecut prin febra asa mare (40.0-40.5 a facut in fiecare luna din iulie pana acum, bonus convulsii
) asa ca te inteleg perfect. partea buna ca sa zic asa e ca pe noi ne afecteaza mai mult decat pe ei saracutzii, febra cum a venit asa se si duce si nu e atat de grav precum pare...(asta zic eu acum dupa ce a trecut dar parca vad ca la proxima ocazie iar ma dau cu capul de toti peretzii). pupam sa-i treaca repede repede!
Pisik - LA MULTI ANI! cu intarziere
Lucas - LA MULTI ANI!!!
Album Alyssa
Tdi spune:
tot eu...
Nelia - felicitari pentru examene!!!
Florentina - bucura-te de ultimele zile cu burtik!
sincer te invidiez, in sens pozitiv bineinteles, tare mi-as mai dori si eu sa trec prin asemenea eveniment (cu exceptia cezarianei
)...sa ai nastere rapida si usoara si sa-l vedem sanatos si frumos pe Craciunel
!
Andutzy - speram ca sunteti bine!
Androix - tinem pumnii sa fie bine bebelusa si ir-urile alea...tu totusi ar trebui sa fii trasa de urechi!
lasa mama curatenia la altzii si pune mana si te odihneste!
Album Alyssa
Tdi spune:
iar eu...
am uitat sa-i raspund lu' Danelutza cu caninii...e lunga treaba, nu mai stiu cat a durat da' stiu ne saturasem pana peste cap
. i-a "clocit" vreo 2 luni si in fine dupa ce au iesit (toti 4 aproape simultan) si speram sa dormim si noi (vise
) la vreo 3 zile a inceput sa urle de molari!
daca vrei ti-o trimit pe Alyssa sa vezi ce inseamna zombi ca inca n-am pupat o noapte intreaga de somn de cand a facut-o muma-sa!![]()
azi trebuia sa ajunga maica-mea in vizita, s-a razgandit in ultimul moment cumnata-miu (soferu') asa ca poate vin martzi...
ah, va anuntz ca eu am intrat in febra sarbatorilor! sunt agitata, obsedata de pregatiri si cumparaturi si mi se pare ca n-am timp pentru nimic...voiam sa ma apuc de curatenia generala (ma rog, o cam fac deobicei de 2-3 ori pe saptamana ca-s obsedata
) dar cu pitik de gat am motiv sa mai aman, potoale nu prea fac ca mergem la socri iar dulciurile le cumparam asa ca m-am scos.
ieri i-am cumparat cadoul de mos lu pitik, un BabyFurby, e tare dragalas! bonus i-am luat o pisica de plush care pare adevarata si de care s-a lipit instantaneu, e innebunita dupa mitze ca si ma-sa!
gata, destul am monopolizat subiectu'...mai scriu maine!
pupam!!!
Album Alyssa
Danelutza spune:
Tdi multzumesc, dar imi ajunge teremotul meu ![]()
Adica sa ma astept la ce-i mai rau, pai si anul trecut pe vremea asta stateam rau la capitolul somn, ca i-au ieshit primii incisivi. ![]()
am intrat sa ma laud ca avem poze de ieri si azi aici

ralwka spune:
Buna fetelor!
In primul rand LA MULTI ANI pentru sarbatoriti... imi pare rau ca eu nu-i stiu, ma prind si eu relativ repede citindu-va pe voi.
Pentru piticii bolnaviori sau chinuiti de dureri de dintisori multi
si sanatate multa, multa, iar pentru mamici... putere sa treceti usor peste astea.
Multumesc mult mamicilor care mi-ati raspuns dupa "distractia" din Plaza si in legatura cu bataita pe care si-o administreaza Iulia. Inca imi mai dau lacrimile cand imi amintesc de fetzishoara Iuliei in momentul in care a fost pocnita si trantita de baietzeii aia.
Florentina... nastere usoara, usoara... bebic sanatos, mancacios si cumintel. In legatura cu kk, Iulia a avut mereu scaune multe, cat am alaptat-o am zis ca asa e normal, apoi avea vreo 3. De vreo 2 luni are rar 3, dar 2 are sigur. Am vorbit cu dr noastra, ingrijorata fiind de acelasi lucru, ca are arderile rapide si nu asimileaza nimic, insa mi-a zis ca e un lucru bun asta si nu trebuie sa-mi fac griji. Mi-a recomandat totusi sa-i fac analize la kk. Stiu un laborator extraordinar de bun, iti da rezultatul in 5 minute si au si aparatura f buna si substantele alea necesare analizelor sunt bune. Daca vrei iti pot da adresa si nr de tel. Asta e valabil si pt Cloreta, parca tu ziceai ceva de analize.
Gabitzam... imi ploua in gura
.
M-au shocat intamplarile nefericite cu masina si cea cu gazele... Doamne cata grija trebuie sa avem de ei... la ce nu te astepti, cand nu te astepti... Dumnezeu insa vegheaza asupra lor. Ma bucur mult ca totul s-a terminat cu bine si
mamicile (parintii) ingrijorate... imi imaginez ce a fost in sufletul lor.
Pentru toate mamicile: sunt momente in care iti doresti 5 minute de liniste, de somn, de odihna... 5 minute doar pentru tine... ne suparam cand micutii nostri fac traznai, ne obosesc, ne solicita prea mult... nu stau locului... suntem obositi, tristi cand sunt bolnaviori, suferim odata cu ei... iar lista e lunga pentru ca e greu sa cresti un copil si sa-ti pese de el... si eu trec prin toate acestea insa de fiecare data cand sunt necajita, obosita, nervoasa etc imi spun ca nu-i nimic, SUNT FERICITA CA AM ASA UN COPIL.
Acum sunt tare deprimata pentru ca tocmai mi-a spus prietena mea ca a citit pe forum ca a murit o fetita de mai-iunie 2006
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90424
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
ralwka spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90424&whichpage=7 Irinel este mamica fetitei care s-a alaturat ingerashilor lui Dumnezeu...
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
andutzy spune:
Buna seara! Multumesc fetelor care au intrebat de noi, suntem bine, adica incercam sa fim bine, mai ales eu, cu o greata infinitaaaaaaaaaaaa!!!!
Nu vomit cum vomitam la Dragos, dar am mereu fiere in gura si gura plina de apa, e horror ! Am o stare de nervi de imi vine sa bat pe toata lumea! Am noroc ca este sotul in concediu si ma ajuta cu tot ce inseamana Dragos si casa si in felul asta le duc mai usor. D a devenit si el mai cumintel si mai ascultator, o alta mare multumire!
Sunt cu inima in gat, maine merg la Tutunaru la consult, doamne ajuta sa fi evoluat bine sarcina, nu am mai avut sangerari si analizele au iesit bune.
D a facut de vreo cateva luni o mare pasinune pt pasarele. E f greu sa-l urnesti din loc cand vede cate un porumbel, o vrabiuta, cioara, etc. Ca atare a primit de la nasii lui cadou de Craciun un papagal, care deodata a devenit vedeta la noi in casa desi il avem doar de cateva ore. Noroc ca pisica nu are acces in camera in care il tinem pe noul locatar!
In rest, fizioterapie, pregatiri de Craciun (mai degraba sufletesti, ca tot nu ne-am apucat de smotru
...). Dragos tot nu vorbeste, zice doar mama, tata(cand vrea el), caca (la casa) si tiatia (si asta). In rest, nimic. Stie toate obiectele din casa si retine tot imediat ce ii spui, dar nu pronunta. Are insa timp sa invete.
Cam atat de la noi, poate intru maine sa va scriu ce am facut la doctor. O saptamana buna, va pupam!
Andra
6+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
omustata spune:
Beatrice-multumim mult pentru urari. Si voua va dorim un Craciun fericit si un an cat mai bun si mai frumos.
La multi ani Lucas! Sa fii mereu vesela si optimista, sa te bucuri de tot si de toate.
nelia-felicitari pentru notele bune!!!
Florentina-eu nu vad nimic rau in a avea arderi rapide. Mie mi se pare ceva bun. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, daca nu este diaree. Maya face odata sau de 2 ori pe zi, dar uneori se mai intampla si de 3 ori. Mie imi pare bine ca ea este mai plinuta si ar fi nasol sa fie constipata.
mygirl-ce frumos o imbraci pe Alex! Este ca o papusica.
Danelutza-dulcica foc papusica ta! Mie se pare mie sau seamana cu tati mai mult?
OLgaT-te-am cautat azi pe YM, dar nu erai. Sper ca sunteti mai bine si sanatate lui Tony si tie.
Andutzy-bine ca ai mai dat un semn. Imi pare rau ca nu te simti bine, dar sper sa-ti treaca cat mai repede.
O saptamana buna tututor.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya