Copilasi dragalasi de Mai - Iunie 2004 (81)
Raspunsuri - Pagina 29
Irinusha spune:
'Neata!
M-am sculat cu noaptea-n cap sa astept instalatorul (sa vada de ce face boiler-ul nostru pe nebunul) si astept si acum ... am niste draci. Corectitudine nemteasca ... ca tot era legendara! ![]()
Lilisor, ca data trecuta am uitat. Frumos nume v-ati ales! :) Inca o data nastere usoara si bb-lus sanatos! Mai te incumeti pe patine? Cum a fost? Sau o lasi doar pe Bianca! Apropos, am vazut pozele ... o frumusica aveti! Imi pare rau ca si Bianca va face probleme cu mancarea ... eu tot mai sper ca le vine mintea la cap cu varsta ... Doamne ajuta!
Despre scaunelul de masina: am inteles ca si in Ro. este obligatoriu, ce nu inseamna ca este si folosit - din pacate. Eu vad rosu in fata ochilor cand vad copii zburdand pe scaunele din spate ... si ma enervez si mai mult cand vad ca parintii au avut bani de masina noua, dar pentru scaunele nu. Imi vine sa ma dau jos sa le spun cate ceva ... dar vorba lui Boby, "prostu-i prost pana la capat!" Si sa nu-mi spuna mie cineva ca nu vrea copilul. Si Cris urla din gura de sarpe cand era mic, ca nu-i placea si se plictisea legat ... dar il lasam sa urle, sau trageam pe dreapta si atunci il luam in brate ... si i-a intrat chestia asta in sange ca acum nu mai poti nici macar prorni masina daca nu-i legat el, striga "stai!" si trebuie legat sa se linisteasca :) Am citit undeva ceva ce mi-a placut tare mult: "Iti iubesti copilul daca il legi in scaunel si ptr. 5 metri." Vezi ca pentru 3 ani poti folosi si doar inaltatorul de scaunel, dar ai grija sa fie din acela in care poti fixa centura, ca daca doar inalti copilul si il legi asa cu centura de la masina, in caz de accident il strangulezi ... pe cand daca centura este fixata in inaltator, se opreste in el. Sper ca am explicat cat de cat ... si scuze de "iesire", dar asta-i of-ul meu! 
Diana, nu ma speria te rog! Eu tot mai sper aici ca al doilea nu o sa fie asa mofturos. Daca si "omuletul" mananca doar salam imi arunc toate oalele si incui pentru totdeauna bucataria! Ma oftic oricum ca nu papa Cris mancarica facuta de mine ... mai ales ca-mi place sa gatesc. Of!
Carmen, va si vad pe amandoi leganand copilasii :) Dormi cu Teo pentru ca-l alaptezi? Am vazut pozele, doi frumosi ... de ochi nu mai spun. Si Teo e deja asa mare ... cum trece timpul, wow!
Mai fetelor, ati incercati si metoda: lolo? :) Lolo (familia mea)/Scantzi (familia lui Boby): scarpini copilul pe spinare. La Cris e asa: bea putina apa, goleste biberonul de lapte, mai bea putina apa, dupa care se intoarce pe burtica si spune "loloj" si trebuie sa-l scarpin pana adoarme. La pranz e mai usor ca este in funduletul gol si ajung mai usor la spinare, unde il scarpin usor cu unghiile, sau ii fac un usor masaj. Seara e mai "dur" ca o fac prin sac si trebe sa simta si el ceva ... dar merge si asa. Ati incercat? Succes garantat! Si la mine functioneaza, doar ca nu mai am parte de el :(
Cami, tin pumnii sa mearga toate "reparatiile" ;) bine si sa ne spui curand ca esti bine.
Si ai vazut ca ai avut noroc cu Sebi si somnicul lui! Nu stiu daca mai ti minte ce ma vaicaream aici cand erau copilasii bb-lusi si se scula Cris urland din juma-juma de ora ... eram zombi! Si a tinut asta pana putin peste 1 an, dupa care a baut lapte pana la 2 ani si tot asa ... Acum ne scoatem si noi parleala, ne incarcam bateriile pentru runda urmatoare ;) ... ca nu prea cred eu ca o sa avem noroc de un "omulet" somnoros! Pupici!
Vanesa, Nico, insanatosire grabnica! Si multa sanatate in continuare!!!!
Cris are un cucui de toata frumusetea. S-a jucat aseara cu ta-su in patul nostru, s-au batut, s-au imbrancit si tot asa. Pana cand a inceput Cris sa se arunce pe perne ... ta-su chiar l-a filmat, ca poate mai tarziu nu ne crede cat de "nebun" era. Si n-a calculat bine distanta ca a intrat cu capul in speteaza de la pat ca s-a auzit "bum", dar nu i-a pasat, si-a mai luat o data avant si iar n-a calculat bine, doar ca data asta a intrat calumea cu capul. Binenteles ca s-a lasat cu urlete si un ditamai cucuiul, dar i-a trecut repede ca i-a aratat ta-su filmul :) Acum e insemnat :)
Ne pregatim de o plimbare ... ma enerveaza instalatorul asta, poate sa vina, acum nu mai sunt eu acasa! Grr!
Pupici si o zi faina!
PS: Uitasem, vai! Sarut-mana ptr. complimente. Mai avem drum lung ... nu prea cred eu ca o sa raman asa "norocoasa" ca sa raman "buna" ;). Mai vorbim pe tema asta! :) Pupici!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
crisstinuta spune:
Sa stiti ca si mie imi vine sa inchid bucataria de la o vreme.Nici pana acum Gabi nu manca decat ce vroia el dar macar manca bine.Daca il intrebai ce mananca raspuns : " salam sasesc " sau " Almette "
Cred ca a mancat un vagon de Almette ne-ar putea premia astia.
mai manca tot ce tine de prajeli: chiftele,snitele ,placinte ,cartofi prajiti de mi-era ca o sa-i creasca colesterolul.Cu laptele am incheiat conturile de mult.Supe nu ,legume nu,fructe cu toane.
Ei da acu' nimic. Trebuie sa stau bine sa ma gandesc ce a mancat intr-o zi , mi-e teama sa nu slabeasca si asa e micutel si slabut.
Fetelor, voi mai apelati la vitamine? In rest e sanatos , am crezut ca il incearca o raceala acu trei zile dar n-are nimic acum.
A... si vreau sa va mai intreb ceva pe voi mamici de baietei dar sa nu radeti sau sa ma intelegeti gresit.Gabi tot se plange ca i se misca putzulica si sare ca ars si striga :" Stai mai putzica ma ..."
Am sesizat erectie la el se poate asa ceva fetelor la copii asa mici?
Sau sa fie ceva boala ?Neaparat trebuie sa vorbesc cu medicul de familie cand mergem la vaccin.Sper sa nu fiu cenzurata dar trebuia sa va intreb.
tnicoleta spune:
Cristinuta Eu ii mai dau Biei Sanasol 1 lingurita de 2 ori pe zi, 10 zile maxim. Asta in perioadele in care nu mananca. Lapte inca bea seara la culcare si mai rar dimineata. De obicei imi cere o cafeluta si ii fac Nesquik cu lapte. Sau mananca cereale Nesquik cu lapte.
Irinusa
pe cucuiul lui Cris. Si Bia se mai loveste cand se joaca cu tasu. Acum doua zile i-a spart buza. Da ce sa-i faci? Asa e la joaca.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
cius22 spune:
Buna ziua dragele mele!
Nu am disparut iar!(Sunt pur si simplu foarte ocupata.Dupa cum bine stiti,eu la scoala,nu am timp de Net(chiar daca in laboratorul de info,exista)...de-abia apuc sa "imi incarc bateriile" in cele 10 min. de pauza...apoi,cand vin acasa,in afara de "preluarea" lui Coto din grija lui tati,mai am si o gramada de teze si lucrari de corectat,ca e sfarsit de semestru...si uite asa zboara zilele...mai bag cate un ochi de verificare la voi...uneori am sentimente de ...vinovatie fata de voi...e ca si cand mi-as fi abandonat prietenele...dar apoi,imi aduc aminte cat de intelegatoare sunteti,mi se asterne un zambet pe fata si imi promit mie insami ca"MAINE" SIGUR o sa va scriu...ei,iata ca in sfarsit a venit acel "maine"...
E foarte lunga povestea cu Roxi(povestea care m-a indepartat oarecum de voi...)dar,am sa va spun foarte pe scurt...Cam prin luna Mai-anul trecut,au inceput problemele mai grave...a inceput sa fuga de acasa(am ajuns de cateva ori sa o dau disparuta la Politie),a inceput sa...fure si a intrat intr-un anturaj nenorocit...am incercat cu consiliere psihologica,am cerut ajutor la toate institutiile posibile si imposibile,dar...vointa ei a fost mai puternica...Ea vroia...independenta TOTALA(ceea ce la varsta ei nu este inca posibil)...In final,cu ajutorul Politiei si al Centrului de Protectia Copilului am convenit ca cea mai buna solutie pentru ea este sa fie...indepartata de anturaj,prin supraveghere continua la centrul de Plasament.
Acum Roxi e intr-un Centru de Plasament,unde se simte foarte bine(am vizitat-o) si oficial,nu imi mai apartine,dar eu am asigurat-o ca voi ramane MAMA ei,indiferent ce scrie in acte si ca voi veni in ajutorul ei ori de cate ori va avea nevoie de mine.
Coto este acelasi scump mic si cuminte...care imi "alimenteaza" aripile...fara el,nu stiu ce m-as face...
Va imbratisez pe toate si ...muuuuuuulti pupici!
tnicoleta spune:
Simona Cutremuratoare povestea cu Roxi. Din pate nu stie ce pierde, protectia parintilor, va aprecia muult mai tarziu. Ii doresc sa inteleaga cat mai repede ca nu poti fi inlocuita de nimeni si ca va reveni alaturi de familia ei. Iti doresc multa putere sa treceti peste aceasta perioada 
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
bertha spune:
Simona, povestea ta m-a lasat muta.
Nu neaparat ce a facut Roxi, pt ca e un copil care face prostii acum si le va regreta mai curand decta te astepti. Ceea ce m-a uimit a fost faptul ca nu mai este, din punct de vedere legal, copilul tau. Nu credeam ca se poate sa te joci cu actele asa am copil/nu mai am copil. Se pare ca sunt in urma rau de tot. Daca era copilul tau natural aveai posibilitatea sa procedezi la fel, adica, fara sa fi gresit cu ceva, copilul tau poate sa nu mai fie al tau? Nu cred ca am explicat prea bine, dar nu stiu cum sa exprim ce simt. Sper sa nu te supere intrebarea, e pur si simplu curiozitate.
Cred ca ai avut o perioada ingrozitoare si te inteleg ca n-ai avut puterea sa vii sa povestesti, desi stii ca am fi fost langa tine cu o vorba buna si o incurajare. Oricum, eu una iti multumesc pt ca ai avut incredere sa ne impartasesti durerea ta. Te imbratisez cu mult drag.

Si pt Coto:

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
crisstinuta spune:
Nu-mi vine sa cred prin ce treci Cius22, parca-i un scenariu de film!Cati ani are Roxi? Ce gresala ! Toata viata o va urmari aceasta gresala.Ce-ti pot face copii ....ii cresti, ii alinti ,plangi pe coridoarele spitalelor dupa ei...si apoi te reneaga.E asa de amar....
Nici nu-mi vine sa ma gandesc cand o fi al meu mare fiind si baiat si cu generatiile astea din ce in ce...
Dar tu cum esti?Mai dormi noaptea ? Ai grija de cel mic.Te pup.
DianaR spune:
Simona, off, imi pare f rau ca trebuie sa treci prin asta... Eu am ramas pe dinafara rau, nu stiam sau poate n-am inteles eu bine din ce a spus Bertha Roxi e adoptata? o Floare si toata admiratia mea ptr gestul tau! Poate e doar o problema de adolescenta si va reveni la sentimente mai bune...
Cristina, asa-i si fiu-miu el cu iaurt si fulgi, smantana cu paine, sunca, omleta si crenvusti. Traiasca! Atat... A si ceva supica/ciorbita si fructe cat cuprinde.
Irinusha, mergea si la fiu-miu chestia cu scarpinatul acum nu mai vrea, trebuie sa te pipaie pe fata pana iti vine sa-ti iei campii...
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Irinusha spune:
Simona, ai tot respectul meu. Cred ca ai trecut printr-o perioada groaznica. Adoptata sau nu, tot copilul tau ramane si imi imaginez ce-i in sufletul tau. Cum ti-am mai spus, si in familia noastra au fost cazuri - tot fete si tot anturajul ... insa cei in cauza n-au avut intelepciunea si taria ta sa ia o asemenea decizie si au pierdut. N-au pierdut copilul la autoritati (procedura n-am inteles-o nici eu ... nu puteai s-o dai in plasament si sa ramana totul cum a fost?), dar au pierdut copilul ... anturajul a castigat. Dupa mine e mai rau asa!
Pentru tine o calda imbratisare si multi pupici dulcelului Coto! Sa stii ca seamana mult cu Cris, la fire ma refeream :) 
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
cius22 spune:
Fete dragi,
multumesc mult pentru cuvintele calde-nici nu stiti cat de mult ajuta...intr-adevar,am sufletul pustiit,dar alinarea mea este Coto...
Sunt datoare cu o explicatie...Roxi a fost la mine tot timpul in plasament...Acest plasament se reinnoieste in fiecare an.Cand era Roxi mica,eram intrebata doar eu,de la 10 ani ai ei,a fost intrebata si ea...De vreo 2 ani,aceasta masura se face prin tribunal intr-o sedinta publica...Anul acesta,sedinta ar fi trebuit sa fie in decembrie...insa nu s-a putut tine din lipsa...copil...era fugita de acasa din 23 noiembrie...asa ca...masura de plasament s-a revocat...nu pentru ca am dorit eu...nu pentru ca a dorit ea...Dar asa cum am spus,indiferent ce spun actele,eu o voi considera intotdeauna copilul meu si voi incerca sa o ajut cat pot in continuare...deocamdata,sunt multumita ca s-a rupt de anurajul ei din 3 ianuarie,de cand a fost dusa la Centru...poate da Dumnezeu si se va trezi...Oricum,usa mea va fi intotdeauna deschisa pentru ea...(Roxi are 15 ani si jumatate)
va pup si VA MULTUMESC!