Bucurii de sept - oct 2006 (18)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

Am si eu o rugaminte la farmacistele noastre de serviciu, dati-mi si mie niste vitamine pentru sotul meu, ceva energizant, ca doarme-doarme si tot ar mai dormi, ce mai, are toate simptomele de oboseala cronica. Ceva buun, si poate si ceva pentru ficat, din plante, ceva care sa-l mai intareasca, ca ma gandesc ca ficatul este cel cu oboseala asta, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Gripo, nu mai e racita, dar atunci cand a fost, asa s-a stabilit in casa (eu am fost singura care nu a fost de acord) ca n-o mai scoatem pe Maria pana la primavara
Editez, tot pentru gripo: da-i sotului tau spirulina. E din plante si e f. buna ca intaritor si pt. ficat. Noi luam amandoi, ca altfel am claca.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Varsta Mariei, www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Am si paginuta, Asa am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Salut mamici. Revin si eu pe la "noi", desi am citit aproape zilnic ce ati mai scris mai putin de 2 zile ca am spart mous-ul si nu am mai putut intra. Ralucuta m-a certat ca nu am mai trecut pe aici si ca scriu la "parintii intrreaba parintii raspund", asa ca am intrat sa va cer voua parerea vizavi de problemele mele. Prima ar fi legata de vaccinul de la 2 luni pe care urmeaza sa il fac zilele astea. Am prins o frica teribila de acest vaccin de cand mergand la spital ptr fizioterapie (a stat cu piciorusele strambe in burtica asa ca le mai indreptam un pic) am vazut o gramada de copii nenorociti pe viata din cauza vaccinurilor. La noi in Pitesti dr sunt cam recunoscuti ptr incompetenta asa ca nu prea stiu la ce medic sa apelez ptr ca am ales sa fac vaccinul cumparat, desi financiar nu stam deloc prea bine, dar consideram ca e cea mai buna alegere. Medicul pediatru nu face ea vaccinurile ci le face asistenta care este o dobitoaca nu alta, e inumana cu copii, se grabeste si vorbeste si destul de urat, asa ca nu am nici un pic de incredere in ea. Nu stiu ce sa fac, am inceput sa intreb toate prietenele de asistentele pediatrilor lor si as apela la altcineva, dar nu stiu daca pot sa fac la cine vreau eu, in cond in care se trece in acel carnet de vaccinari.
O alta problema o am cu bebe care de 2 sapt vomita destul de rau. Acum 2 sapt a facut un pic de rosu in gat iar med pediatru i-a dat antibiotic pe care eu bineinteles ac nu i l-am dat ca aici e o moda la orice mica raceala sau rosu se da antibiotic. La doua zile nu mai avea nimic, eu de la mine putere i-am dat 3 zile oscilococcinum si hemeogene 9, tratament hemeopat. Acum ma gandesc ca oare de la acest tratam hemeopat pe care i l-am facut eu sa nu il fi dereglat cumva si sa ii fi dat si stomacelul peste cap ca din acea perioada a inceput sa vomite. Stiu ca hemeopatele sunt f bune dar pot sa faca si rau luate necorespunzator. La pediatra nu am mai fost sa ii spun si aceasta problema ptr ca pur si simplu nu am incredere in ea. Bebe a luat bine in greutate, de vomitat nu vomita nici f mult si nici mereu, dar cand incepe se inneaca f tare, face si spume la gura de la innecat si vomita de 3-4 ori dupa o masa. Nu stiu ce sa cred si ec sa fac, ma dispera pur si simplu plus ca am luat frica acelor momente in care se inneaca si parca da si ochii peste cap.
Am vazut ca voi folositi ca picaturi de nas vibrocil. Nu contin antibiotic? Si mie mi-a dat pediatra dar nu le-am folosit nici pe astea. Pe mine ma apuca nervii cand aud de antibiotic. Bebe al meu e infundat in nasuc de cand am venit din spital cu el si i-am pus numai Nazomer si sprai Humex, dar de cateva zile ii curat nasucul cu lapte de la san si cu pompita si sunt din ce in ce mai multumita de cum respira. Poate incercati si voi varianta asta.
Ptr dureri in gat eu am luat hemeogene 9 si mi-a trecut intr-o zi. Aceleasi i le-am dat si lui Rares dar numai 1 pe zi.
Am vazut ca va avitati de Kg bebeilor. Eu sunt f multumita, rares are la 2 luni 5.1 kg, si a plecat de la 3.160 la nastere. Inseamna ca ii merge f bine si ca lapticul lu' mami e f bun. Cu colicii mai avem probleme din cand in cand, mai mult seara, eu mananc absolut orice, numai varza nu am mancat, dar ciorbe cu zeama de varza da, maima feresc de ceapa cruda ca am vazut ca il doare burtica mai tare de la ea. In rest nu m-am abtinut de la nimic, ceea ce se vede si la Kg mele care nu vor sa ma mai paraseasca, desi si la acest capitol sunt destul de multumita tinand cont ca am luat 26 de kg in sarcina si am dat jos 16, dar celelalte 10 se incapataneaza sa ramana cu mine.
De stat afara eu stau cu el 2-3 ore pe fiecare zi, sper ac nu exagerez f tare, dar daca bebe doarme foarte linistit in carut nu imi vine sa intru in casa desi uneori eu abia ma mai misc de frig.
Aaaa, si bubitele de pe fata le-am rezolvat cu rabdare si muuulte creme: crema cu galbenele cu propolis de la plafar, crema de la Mustella cu Zn, si inca o crema adusa de cineva de la spital de la Blocul operator pe care o folosesc la operatii, e cu antibiotic. Si dupa 2-3 saptamani am scapat de ele, sper definitiv, ca tare urate erau.
Hai ca eu scriu o data pe luna dar nu ma mai opresc. Promit ca o sa revin mai des aici alaturi de voi.
Va pup si multa sanatate la bebei si mamicute.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Buna fetelor,

pufy ii dam inca antibiotic siropel lui David, pana pe 26 decembrie - profilactic. Saptamana viitoare repetam si urocultura.
mexxa eu cred ca am devenit experta in datul siropelelor, am vreo 3 luni de experienta zilnica, acum ii dau si in somn. Eu cumpar seringi mici de 2 ml de la farmacie, pentru ca se pot controla usor, nu ca cele din cutiile de antibiotice sirop care intr-adevar tasnesc. Si...bag degetul in guritza lui David intai pana cand isi formeaza reflexul suptului, dupa care introduc langa degetul meu seringa cu antibiotic si bebe o bea. Crede-ma functioneaza si cu bebe adormit.
Imi e tare mila de voi amandoi, Eurespalul e amar ca naiba, David plangea cand i-l dadeam, of. Iar curatatul nasului nu mai zic...nu te invidiez deloc. Sanatate multa.
mephala wow, eu ma laudam cu 7 kile, ati batut recordul si nu aveti nici 3 luni. Frumoasa foc gogosica, la vaccinul de 4 luni mergeti de manutza .
ralukutza vazut si admirat din nou poze cu Alexia, in fiecare zi sunt curioasa in ce o mai imbraca mami. O sa innebuneasca colegele de gradinitza.
gripo

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

poze
Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

lexi, zi-mi si mie ce fel de spirulina luati. exact ce tip si de la ce firma si cat costa, ca am dat si eu o cautare pe sensiblu si pe dona si-mi da doua pagini de spirulini...

vreau sa-i zic lui marius sa-si ia si el!

raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

quote:
Originally posted by GETY
Am vazut ieri baietelul colegii mele. Care a avut tot 3,2 kg. la nastere ca si a mea. Doamne, ce mititel era, nu-mi vine sa cred ca asa arata si Maria mea.

He, he, sa vezi peste cateva luni...la mine au venit in vizita, dupa nastere, mamici cu copii de 6-8 luni si ziceau ca nu le vine a crede ca asa mic a fost si-a lor.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)

Poze Mathias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Ralu, cand ajung acasa ma uit pe cutie si-ti spun. Stiu ca firma e Hofigal, dar nu mai stiu exact gramajul, cred ca e Spirulina 500. Dar ma mai uit o data sa fiu sigura si daca nu pot intra pe DC, iti dau SMS.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Varsta Mariei, www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Am si paginuta, Asa am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricel79 spune:

Mamici,
mi-am amintit ceva ce s-ar putea sa va intereseze: daca la bebei le paraie oasele (stiti ce vreau sa zic, sper) asta insemna lipsa de calciu!!! Azi a fost pediatra la noi sa ne vada (am mare incredere in ea) si pt aceasta problema ne-a prescris Ca gluconic, 5 ml pe zi, 10 zile.
Si mi-a zis sa iau calciu si eu!
Apropo de iesitul afara, a zis ca putem iesi linistite si de 2 ori pe zi, pana la -5 grade. Cu cat e mai frig, cu atat se sta mai putin, evident.
Vigantol a zis ca se da pana la 2 ani, 2 pic pe zi fara intrerupere.

Poate sunt informatii deja stiute dar nu strica un remember.
Pupici.

poze cu noi

Florina, mamica de Roxana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Ignatica, avem trei luni si o saptamana...
Pupam dolofanul vostru!

IUSTIN(5.06.2004) si TEODOR(6.09.2006)
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo" target="_blank">
Albumul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricel79 spune:

quote:
Originally posted by bb ralukutza

lexi, zi-mi si mie ce fel de spirulina luati. exact ce tip si de la ce firma si cat costa, ca am dat si eu o cautare pe sensiblu si pe dona si-mi da doua pagini de spirulini...

vreau sa-i zic lui marius sa-si ia si el!

raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...

Ralu, si eu folosesc Spirulina de Hofigal, raportul concentratie-pret e cel mai bun. (am avut un plafar si am avut timp sa studiez toate spirulinele si produsele) Eu iau capsule de 500mg, 40 buc cu o suta si ceva de mii. Si iau cate 2-3 pe zi, cum imi amintesc. Acum a aparut spirulina+Q10, o sa incerc si asta daca se poate Q10 la alaptat.
Pupici Alexiei. E ff draguta si cocheta.

poze cu noi

Florina, mamica de Roxana Maria

Mergi la inceput