Mamici de martie-aprilie 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 7

sorinam spune:
salut, sunt sorina si astept si eu un baietel in aprilie 2007. DPN=16 aprilie 2007, acum am 22 de saptammni si 2 zile
As vrea sa va intreb daca si voi va confruntati cu usturime a pielii chiar sub sani si cu ce reusiti sa o calmati. Astept raspuns de la voi. Va pup
sorina

madmat spune:
buna seara .
prea liniste si prea putin fete de la grupa noastra scrie,
fetele din canada foarte rar scrie si ele pt ca acuma au creat si ele lor.
SORANAM bine ai venit in nostrul sarcina usoara si bb sanatos,despre usturimia de piele de sub sani nu stiu ce sa spun pt ca nu m_am confruntat pana acuma cu asa ceva poate vreuna dintre fete raspunde.
I rest noi suntem bine bb joaca fotbal in burta lui mami.
va
matilda24+

alionushca spune:
Am mustrari de constiinta - nu am intrat pe forum de ceva timp. Am eu niste apucaturi daca mi-a abatut sa fac ceva - atunci nu ma opresc pina nu termin - pot sa uit sa maninc - am tricotat hainute si am bintuit pe forumuri de mamici care tricoteaza - am deja o colectie de vreo 30 reviste de tricotat pentru bebei format electronic si acum doar sa tricotez si sa tricotez.
Azi la noi e sarbatoare - Sf. Andrei - stiu la voi a fost cu doua saptamini in urma - la noi a venit azi - si cum numai eu nu am nume de Andrei
- in rest fratele, vecinul, socrul, bunelul si lista poate continua - sarbatorim - adica azi nu tricotez
Si respectiv cu mustrarile de constiinta am intrat sa dau raportul si sa imi ,,arat,, mutra.
Adica - Buna seara burticute
Bun venit burticute noi in grupusorul de gravidute martie-aprilie 2007 - sarcini usoare si bebei sanatosi
Elyanne of ce veste neplacuta - efort zero este ocupatia ta de azi si inainte - eu doar cu un bebel in burtica si cu toata armata de rude imprejur ma jelui ca aici ma doare acolo nu-mi place - tu cu doi si cu o bebelusa micuta trebuie sa ai putere de fier nu saga - Cu Dumnezeu inainte si totul va fi bine
Krissy imi place ideea de topic - raspund si eu - m-am facut foarte lenoasa si am mustrari de constiinta - inainte de sarcina eram foarte activa - aveam un post de conducere care imi storcea nervii zi de zi, imi luam de lucru si acasa - veneam si plecam cu dosare in geanta - sedinte, certuri cu subalternii care in mare parte erau barbati si tinind cont ca eu eram mai tinara decit ei va imaginati ce munca titanica duceam ca sa-i strunesc.
Plus la astea - mergeam la sala de forta pe unde de trei ori, pe unde de doua ori pe saptamina - aceasta la noi era activitate in familie( mergeam eu, sotul, nashul, nasha si fratele) - nashul tot timpul ma alunga aacasa - ,, du-te si fa copchii,, Curatenia in casa era pe umerii mei - este ocupatia mea preferata.
ACUM - stau acasa - bebelusul a fost programat, sa muncit citeva luni la el - de cind sunt insarcinata nu lucrez, adica de putin mai inainte - si dupa cum zic eu - ,, duc un mod parazitar de viata,, - ma ,, linistesc,, cu un singur lucru - adica simt eu (mai degraba visez) ca dupa ce nasc o sa am putere pentru tot - pentru bebel, sot, casa, pentru mine si inca pentru multe altele - cred ca atunci o sa fiu implinita si motivata - eu de regula cind am mult timp liber nu fac nimic cu el - mie imi trebuie inghesuiala in program ca sa fac o mie de lucruri pe zi.
Colegii, prietenii nu ma recunosc - am mai zis si la inceput pe forum - dintr-o moldoveanca izghita a ramas o mita lesinata - unde-s eu - nu stiu - dupa ce nasc precis ma gasesc - sa-mi amintiti va rog cuvintele astea dupa ce nasc si ma voi jelui ca nu am timp de nimic, nici de bebelusa
Mie imi plac ideile de topic - cum este la mamici noiembrie-decembrie ,, tema zile,, - asa mai povestim, ne cunoastem mai bine (da eu stiu sunt cu musca pe caciula intru o data in paste si vreau sa ne cunoastem mai bine)
Un mic raport despre bebelusa mea - e bine( multumesc Doamne) - suntem active, saptamina viitoare e in program sa merg la doctorita mea draga - dar vreau sa-i iau un cadou - apropo poate indraznesc sa pun si eu un ,, tema zilei,, - faceti vreun cadout de Craciun la medicii ce va urmaresc sarcina - vorbesc si de cei dragi voua dar si de cei pe care nu-i suportati - ca eu am doua doctorite.
Va invidiez pe cele care ati ales un nume pentru bebelusi - la noi e problema marea - initial era Andreea - dar acum cind stim precis ca va fi fetita - parca nu se vrea acest nume si mare haos in capul meu ca sotul are un nume si el ascuns in capul lui de vreun an
Ilinca - ii place sotului , bun imi place si mie - ca el a vrut cel mai tare fetita - da am o problema care pare prosteasca pe de oparte - la noi in tara mai mult nume clasice rusesti, foarte rar de alta origine - si asa sunt dar putine - si cind vreau sa spun ca mi-ar placea Timeea, Thea si mai sunt si nume care le citesc pe forum si imi plac, sunt deosebite - imi sar toti in cap - ca ,, ce o sa zica lumea - cu asa nume,, - asa si cu Ilinca - am incercat sa-i spun soacramii ce nume vrea feciorul sau pentru bebelusa noastra - a facut ochi patrati-patrati - ca de unde asa ceva -,, asta ce e nume?,, - nu sunt genul de om care sa-i pese mult de gura satului - dar ma irirta la culme - eu un lucru stiu ca vreau -ceva deosebit pentru bebelusa mea, poate nu deosebit pentru altii dar eu sa simt acest lucru - of am vorbit mult si incilcit - dar spre sa ma intelegeti- adica ce ar fi normal la voi - la noi e iesit din comun.
Mai am de scris multe - da cred ca-i prea mult pe ziua de azi - mai revin - pun poze noi. 25+ ,, are mama fata,,
pozele mele cu burtica si fara
Aliona

Sori1980 spune:
Stiu ca scriu mai rarut, dar va citesc zilnic, am fost cam ocupata in ultima vreme la servici, plus toate programarile astea la doctor… o continua alergatura. Da, ne-am facut grupa de fete de Canada (dar nu toate nastem in aceeasi perioada), unde discutam chestii specifice despre sistemul medical de aici, cum sa gasesti doctor, ce analize se fac aici, etc… Oricum, promit ca nu am abandonat Odiseea! .
Lilidana, scuza-ma ca nu ti-am raspuns, am primit emailul si promit sa imi fac timp zilele astea.
Carmenefr, eu stiam ca nu e bine sa faci control gineco unde te deschide cu speculum-ul (aparatul ala) in timpul sarcinii. Aici medicii sunt f. atenti in timpul sarcinii si evita controale de genul asta pt ca e riscul crescut sa faci infectii de la astfel de controale. Eu in locul tau, m-as plange si nu l-as mai lasa sa faca asa ceva. Ai grija ce faci.
Apropos de schimbarea DPN-ului… in afara de cazurile cand se observa o diferenta mare (1-2 saptamani) intre DPN-ul initial si varsta lui bebe dupa masuratorile de la ecograf, se pare ca cel mai precis se poate confirma DPN-ul prin ecografiile de la inceputul sarcinii cand embrionul se dezvolta extrem de rapid. Deja in trimestrul al doilea masuratorile nu mai corespund pt ca unii bebei cresc mai repede, altii mai incet si marja de eroare e crescuta (asa spune literatura de specialitate si obstetricianul meu). La noi spre exemplu bebe e acum mai mare cu 3 zile dupa masuratorile de la ecograf, dar DPN-ul nu n-il schimba doctorul pt ca ne-a fost confirmata data nasterii de 4 ecografii din sapt. 6-13 de sarcina, plus noi stim exact pe ce data l-am conceput pe bebe, pt ca a fost planificat.
Aliona… durere expresia ta, ma caracterizeaza perfect, mai ales ca sunt ieseanca… dintr-o „moldoveanca izghita a ramas o mita lesinata”... hi hi!
Bine ai venit Sorina, si sarcina usoara!
Pupici.
Sori 21+ cu

roxanici spune:
Sorinam, bine ai venit in gasca.... nici io nu stiu de usturime ce sa zic...da o fuga la dr de fam....
Alionaaaaa, asa cevaaaaaaaaa....... sa ne inseli cu forumurile de tricotiste?!?! Macar sa ne arati ce ai facut ca altfel nu te cred...mai-mai ca m-as apuca si eu, noroc ca nu am timp.Poate in ianuarie. Oricum, sa nu te mai ascunzi ca te dam la Disparutele cu bebei de martie-aprilie 2007.(imi permit sa divulg numele alese de mine ptr fetita, poate te inspira/ajuta in alegerea numelui fetitei tale: ar fi chemat-o Teodora Daria)
Azi mi-a sosit pompa de san si is taaare incantata....sper sa si functioneze la timpul potrivit
roxana 25+

lauramar spune:
SORINAM bine ai venit in nostru! ROXANICI ce pompa de san ti-ai luat ca am auzit tot felul de pareri despre asta :electrica sau manuala?Ce marca?

loina_ln spune:
buna dimineata la burtici,
se pare ca sunt singura "matinala" de pe aici. de abia am ajuns le servici..
scriu dupa o noapte in care am dormit doar 4ore, cu toate ca ieri dupa-masa am colindat prin oras la cumparaturi, apoi in metro, am ajuns acasa la 22.30 si am mancat ca nu mai puteam de foame
. cred ca din cauza ca am mancat asa de tarziu, de aia nu am putut dormi. m-am foit eu dar si asta micu'.
se pare ca nu ne-a priit mancarea...
bun venit noilor !!!!
sorinam si eu am avut o usoara iritatie sub sani dar nu am folosit decat crema de galbenele pe care o dadeam de vreo 5-6 ori pe zi. de fiecare data spalama bine "zona" respectiva si apoi lasam la aer . daca iritatia persista mai bine mergi fuguta la medic sa intrebi...
alionushca si pe mine a inceput sa ma bata un gand de ...tricotat. asta dupa ce am cautat si am gasit cateva modele ffff frumoase pentru BB-ii. poate imi spui si mie ce ai gasit...sau imi dai si mie cateva modele hai sa "mutam" putin forumurile pt tricotat aici, la odisee.... nu? ca sa nu zica fetele ca fugim de aici.
cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"

cria_bv spune:
Neata burtici,
Loina sa stii ca si eu am fost matinala ca eu intru pe forum dimineata la 7 cand ajung la munca pt ca apoi ma aglomerez si nu mai am timp. E buna ideea cu tricotatul si ma tentati si pe mine, ca mie imi placea mai demult si dupa ce o sa stau acasa poate ma apuc si eu.
Referitor la tema Alionushcai eu nu o sa dau nici un cadou doctorilor, am dat cate o cafea saptamana trecuta cand am fost "ca de mos" si atat. Acum depinde cum se practica si pe la voi.
In general noi suntem bine, bebe a miscat mai putin saptamana asta poate ca a simtit ca am fost cam suparata si a stat cuminte, dar promit sa nu mai las afectata de toate problemele.
Roxi si eu sunt curioasa ce pompa ti-ai luat?
Va
Cria 20+ cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png

Gandacel spune:
Buna, fetelor!
Hai sa raspund si eu la subiectul lansat de voi, desi sunt la a doua sarcina... Ei bine, de cand cu sarcina asta nu s-a schimbat mare lucru la mine, in afara de faptul ca tot cresc in dimensiuni. Simt insa niste lucruri pe care nu le simteam inainte, in sensul ca mi se pare ca sunt atat de fericita si implinita incat ma intreb ce as putea face ca sa merit atat de multa fericire. La prima sarcina nu m-am schimbat chiar deloc, atat doar ca intr-adevar radiam de fericire. Aveam aceeasi viata cu mari necazuri (voi nu stiti, insa in timpul sarcinii mele, mama se chinuia cu un cancer metastazat, care i-a luat viata imediat dupa botezul lui Bogdan), insa in fiecare clipa aproape simteam cum ma inunda in tot corpul marea bucurie ca urma sa am un copil care timp de 8 ani nu a vrut sa apara!
Nici macar dupa ce am nascut nu m-am schimbat. Am ramas aceeasi persoana si multumesc lui Dumnezeu pentru asta, ca frumusetea zambetelor baiatului meu si rasetele lui ca un clinchet de clopotei (chiar asa sunt, nu glumesc, poate va dau un filmulet sa-l auziti) au echilibrat perioadele de plans si oboseala maxima... Asa ca n-am devenit nici mai nervoasa, nici mai morocanoasa, ba chiar mi-am regasit alaturi de el placerea de a ma juca, pe care alaturi de sot (mai ales la varsta noastra) nu o mai gasim.
Sarcina asta este foarte diferita de prima, imi e rau mai mereu, sunt balonata mereu, e burta pana sus, in piept (la Bogdan a urcat pana acolo in ultima luna), respir foarte greu (la el n-am avut deloc problema asta), am facut ceva tromboze (asta este!) insa per total stiu ca sunt de-ale sarcinii, majoritatea vor trece dupa nastere. Partea proasta e ca de data asta nu mai am deloc chef de sex. Am sanii extrem de durerosi si s-au marit (in prima sarcina nu s-au marit deloc-deloc), ma doare burtica in zona cezarienei... deci numai la sex nu ma gandesc.
Concluzia este ca schimbarile se petrec in viata mea, fara sa ma afecteze in interior. Ma intreb oare ce simte barbatul meu!
Gandacel 21+ si Bogdanel (14.11.2005)

loina_ln spune:
referitor la tema zilei: noi(eu cu sotul) le-am pregatit la fiecare cate o "sacosoaica" cu diverse chestii culese de sotul meu de la servici, chestii pentru cabinet. de ex. halate albe, pixuri, niste chestii pe care se scriu retete, tot felul de servetele sterile si altele de astea. si asta pentru ca are sotul meu ocazia de asa ceva de la el de la munca.....ca altfel nu le dadeam nimic in afara de banii pentru consultatii
oricum toate au fost fff incantate de ce le-am dus. nu cred ca primesc in fiecare zi asa ceva. a fost ceva mai deosebit si lucruri de care chiar aveau nevoie la cabinete. cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"