Mamici de martie-aprilie 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
Krissy spune:
quote:
Originally posted by tzuna
Buna fetelor! Acum 20 min am ajuns de la un examen oral pe care spre fericirea mea l-am luat. Acum dupa ce am mancat ma apuc din nu de lucru la alt proiect...
Felicitari Tzuna pt examenul luat si bafta e mai departe. Ai toata empatia si admiratia mea, pt ca inteleg prin ce treci. Si la mine semestrul se incheie doar saptamana asta, si in plus la serviciu nebunie, productie in toi pt sarbatori si inspectii peste inspectii. Maine avem ultima inspectie, pt care ne-am pregatit foarte bine, dar asta a insemnat stres si munca in plus si eu nu stiam cum sa ajung mai iute acasa sa invat pt ultimul examen... Cateodata uit si ca sunt insarcinata, in ritmul asta nebun serviciu-casa-scoala, dar poate la urmatorul bebe o sa am timp mai mult pt mine si burtica. Ce muzica si vorbit cu bebe sau timp de uns cu creme, ca seara pic la datorie si dimineata ma trezesc la 5! Dar nu ma plang, e alegerea mea, iar Dumnezeu mi-a dat putere si sanatate sa le duc pe toate deocamdata, chiar daca sunt in permanenta obosita. Inca nu am dureri de spate sau picioare umflate, asa ca imi duc burta inainte cu energie si totala normalitate. Poate daca as avea de ales, as putea sa ma rasfat si alint si eu mai mult si sa le bag pe toate in seama - cum poate va permiteti unele din voi (no offence)- dar tin foarte mult sa imi pastrez acest serviciu bun pe care il am si, in plus, realitatea dura e ca inca un venit in casa e fooooooaarte de ajutor. Iar masterul am ales sa il fac tot cu gandul la un viitor mai bun, ca nu asteptam de nicaieri vreun ajutor.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt inconstienta, nu lucrez pana la extenuare,nu depun efort fizic mare, ma hranesc si hidratez bine, ma odihnesc in medie cam 6-7 ore/zi, dar in general sunt absolut fireasca, activa si nu am timp de fitze de gravida .
Uite, chiar propun un topic, pt ca si asa suntem in urma cu scrisul (nu ca am fi la concurs): ce s-a schimbat in viata de zi cu zi si felul vostru de fi de cand sunteti insarcinate? Cu plusuri si minusuri. Stiu ca unele au renuntat complet la serviciu datorita problemelor, altele sunt discriminate sau, din contra, sunt rasfatate si pot pretinde de la cei din jur sa faca lucruri pt ele, chiar daca suntem inca in stare... Sunt curioasa sa vad cateva raspunsuri.
Sa nu uit - Elyanne, ai grija de tine si o sa vezi ca o sa fie bine. La fel Sori, fii optimista si increzatoare, ai sa vezi ca bebitza e sanatoasa! Apropos, sa stii ca se spune ca fetitele sunt mai active decat baieteii in burtica - si la mine e activitate puternica, asa ca zic ca e normal.
Bine ati venit si burticutelor mai noi, care ne ajuta un pic sa crestem numarul fetitelor de pe lista!
Vai ce m-am intins, scuze.
Multa sanatate si pe curand,
Cristina 26+, cu
Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
Sori1980 spune:
Salut fetele,
Multumim de incurajari.
Buna idee cu subiectul deschis de Krissy. Sa va spun cum s-a schimbat viata mea de cand am ramas insarcinata... La noi bebe a venit foarte programat... am terminat facultatea, ne-am casatorit, am facut master, ne-am plimbat, am obtinut servicii bune, si acum la 26 de ani (desi suntem considerati tineri dupa standarde canadiene), ne-am hotarat sa avem un bebe.
Ceea ce s-a schimbat este ca sunt obosita tot timpul, imi fac treaba la servici, dar nu mai sunt asa entuziasmata... acum prefer sa stau mai in umbra, imi vad de treaba mea, de proiectele mele, dar nu mai sunt asa plina de avant...in fine, stiu ca astea sunt simptome de sarcina, si ca am sa imi revin dupa ce se naste bebe, si dupa concediul de maternitate.
In plus, in Canada nu prea exista concediu prenatal, poate doar medical, dar in functie de institutia unde lucrezi, poate fi si ala greu de obtinut. In general gravidele lucreaza pana in ultima luna de sarcina pt. a beneficia de concediu de maternitate de un an incepand de cand se naste bebe. Sunt multe femei aici care fac tarziu copii, dupa ani de cariera, si efectiv se lasa de servici ca sa fie mame. Eu am 26 de ani, sunt relativ la inceputul carierei, si nu pot sa fac asa ceva. Ca si Krissy, am un servici bun, obtinut cu mult efort si nu vreau sa renunt la el.
Sori 21+ cu
ElenaGiulia spune:
Elyanne iti tinem si noi pumnii de aici de departe cu siguranta o sa fi tre si o sa treci cu bine peste incercarea asta D-zeu sa va ajute pe tine si pe bebicii tai.[pup
Noi ce sa va spunem luam tratament pentru raceala (mami o doare tot corpul)bebicul e super bine ma bate tota ziua de zici ca am o intreaga echipa de fotbal in burta sper sa fie cumintel aici in burtica pana in aprilie la cat de activ e mi-e um pic frica.Fetelor puneti-ma si pe mine pe lista UM20-iunie-2006 UPN 14-aprilie-2007.Va pupam dulce pe toate sa aveti o zi buna.
21+
cria_bv spune:
Neata burtici,
Felicitari Tzuna pt examen si multa bafta in continuare, esti un exemplu de luptatoare. Si eu am de facut diverse proiecte pt ca sunt stagiar la experti contabili si tot incerc sa ma incurajez singura si sa nu ma las pe tanjala.
Sori iti doresc multa sanatate si fii optimista in continuare, nu lasa gandurile negre sa te intristeze. Si bebele meu e foarte activ si la fiecare eco dr. mi-a spus ca nu stiu ce o sa ma fac cu un copil asa zburdalnic. Eu cred ca mai grav ar fii daca nu ar misca, pt mine cat timp misca inseamna ca e totul ok.
Referitor la ce s-a schimbat in viata mea de cand am ramas gravida, nu prea multe. La munca nu s-a schimbat nimic, muncesc la fel de mult desi ma asteptam sa ma mai menajeze unele persoane, dar nu ma plang pt ca imi place ceea ce fac. Ma supara faptul ca sunt mai sensibila si ma afecteaza mai mult ce se intampla in jurul meu, as vrea sa fiu mai indiferenta. In viata de cuplu cred ca ne-a apropiat si mai mult acest copil si ne-am mai linistit in ceea ce priveste iesirile cu prietenii.
Cam atat va pup si o zi buna.
Cria20+ cu
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png
Selene spune:
Am intrat si eu sa va salut!
Elyanne, fii increzatoare ca totul va fi bine! Si bebeii vor sta la caldurica suficient timp cat sa fie totul in regula!
Sori 1980, sa stii ca la mine nu se misca atata cat as vrea eu! Nu stiu cat de mult ar trebui sa se miste, dar citind la voi ca se zbenguie toata ziua, ma ingrijorez cateodata. Adevarul e ca are zile cand o simt mai mult si zile cand o simt mai putin. Am intrebat dr. de familie si a zis ca important e sa se miste.
Noi am fost luni la dr. si am vazut-o pe d-ra. A ramas tot fetita, asa ca putem sa ne apucam de luat hainutze roz. La nume suntem inca in negocieri ... Totul parea ok la eco, bebele era cu capul in jos; nu stiu daca o sa ramana tot asa sau o sa se mai intoarca ... Dr nu a stiut sa imi spuna insa exact daca cordonul ombilical era pe langa gat sau in jurul gatului, ceea ce m-a speriat un pic. Ma gandesc ca inca mai are loc sa se miste si daca era in jurul gatului, poate sa se schimbe situatia pana data viitoare.
In legatura cu calul balan - si pe mine m-a pus de fiecare data sa ma urc, in ciuda sperantelor mele ca in sarcina voi scapa de el. De fiecare data a verificat colul; cum spunea cineva, probabil depinde de la dr. la dr., fiecare cu "politica" lui.
In legatura cu subiectul de azi - nu as sti sa spun ce s-a schimbat. Toata lumea in jur a devenit mult mai atenta si mai grijulie (lucru care stiu sigur ca o sa se schimbe imediat ce ajung cu bebele acasa ). Eu am scapat si de perioada de greturi asa ca abia de cateva saptamani am inceput sa gust din "neplacerile" sarcinii - oboseala, dureri de spate si mai nou imi vine sa dorm in continuu (nu ca asta m-ar deranja :) ). A, si faptul ca oameni straini vin la mine pe strada si ma intreaba in ce luna sunt; o data stateam la coada la posta si a venit la mine o femeie, a vb cu mine si mi-a pus mana pe burta. Nu stiu insa daca imi place chestia asta sau nu. Sincer, nu prea ma incanta, dar nu pot nici sa le spun sa ma lase in pace ....
Gata, ca iar m-am intins o gramada.
la burtici si sper sa aveti o zi frumoasa, ca la noi la Timisoara se pare ca iarna vrea sa isi revina in drepturi si e un friiiig..
AMR pana apare martisorul...
roxanici spune:
Subiectul de azi: sotul si anturajul apropiat zice ca sunt mai "buna" si asta nu inseamna ca arat trasnet. Cica nu mai sunt asa artagoasa si nu mai fac atatea observatii, sunt mai blanda, toleranta decat eram si in general mai vesela si mai relaxata. Asta au observat cei din jurul meu...atitudinea mea s-a schimbat. Io zic ca am ramas aceeasi.
Katink, multumim de stirile despre Monica. Sa ii transmiti toate bune si de la mine.
Tzuna, bravo tie cum ziceau fetele.
Elyanne, esti bine, da? acu tb sa ne dai raport zilnic(ma
gandesc io) sa stim ca nu s-a intamplat nimic.
Rianna tu esti care la inceput a slabit foarte mult si apoi ne-a mai zis Tzuna de tine sau confund eu..... Daca da, multa sanatate si sa auzim numai de bine.
roxana 25+
absoluta spune:
Fetelor (cele din Bucuresti) care aveti o prietena serioasa sau o cunostinta serioasa si cauta job spuneti-mi si mie...va roooooooog.Am nevoie de o fata sa o angajez.
elyanne spune:
ok... incerc sa dau raportu zilnic... ca sa nu va bag la idei...
In primul rand, multumesc mult pentru incurajari
Sunt bine... stau in pat... Cu toate medicamentele... tot am mai avut aseara o portie de contractii... poate si pt. ca eram suparata pe toti si toate... Sper sa nu se mai repete...
Ramane de vazut ce o sa zica si dr. peste o sapt...
Si acum... sa raspund si la subiectul zilei... de cand sunt gravida... am continuat sa lucrez cat am putut... poate pana o sa nasc ... nu mai pot sa ies cu mandra afara... sau sotul si prietenii in lume... De rasfatat, nu cred ca ma rasfata cineva mai mult sau mai putin... In mare, totul a ramas cam la fel... si incerc sa trec peste faptul ca trebuie sa stau in pat... si sa ma fac ca nu s-a schimbat nimic
S-a mai nascut o stea
madmat spune:
buna .
venim si noi la raport.
ier am fost pana la firma la sotul meu acolo nu avem caldura pt ca este cu frukte si legume si din cauza frigului pot sa spun ca mia a fost un pic rau cand am ajuns acasa, totusi nu am stat mult acolo numai in trecere sa iau niste frukte pt ca sotul nu aveai timp sa mi aduca,in rest suntem bine.
in legatura cu subiectul de astaz pot sa spun ca la inceput am fost prea nervoasa saracu de sotul meu ce patia ca tipam la el din orce,dar acuma sotul si prieteni ma spun ca sunt ma buna si mai blanda nu numai cu iei ci si cu angajati de la firma,de lucrat nu lucrez in afara ca ajut pe sotul meu la firma cand este el de garda, nu lucrez din cauza ca sunt straina si nu am voi sa lucrez in romania ca farmacista sper sa se schimba ceva ne ianuarie cu legile asta.
va pup
matilda24+
lauramar spune:
Buna dimineata -utelor! Dupa sperietura de aseara vin si eu la raport.Aseara am ajuns la urgente,din fericire nu e nimic grav si nu e cu fetita mea.Mami trebuie sa aiba mai multa grija cu alimentatia ceva cu intestinele eram f. tare balonata ceea ce mi-a dat niste dureri de-mi taia respiratia .Am avut parte si de controlul pe ,,calul balan,, de care ieri eram bucuroasa cand va citeam ca eu nu am avut parte in timpul sarcinii.Dar important este ca totul e bine cu sarcina ,colul e normal si inchis iar bebita mea facea tumbe ca sa chinuit doctorita sa-i faca eco.Alte noutati nu mai avem pupici la toate si mai revenim.