Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (65)
Raspunsuri - Pagina 6
fatima spune:
laura, am cantarit-o numai atunci cand plangea de mama focului si banuiam eu ca nu a mancat destul, sa stiu daca ii dau sau nu completare..altadata n-am avut de ce..
dandusa..ma bucur ca si la voi a functionat foenul..si eu sper sa plece mai repede musafirii nepoftiti..asta inseamna ca s-a terminat cu lohiile? ca abia astept..chiar, tu dupa vei putea sa....sau astepti verde de la doctor? ...oare cum o mai fi?
miro, bine ai mai venit pe la noi..ne era dor de tine..
nu numai karinuta e deja rasfatata..eva, daca plec de langa ea un picut, ma striga..AAAA!!! scurt..daca nu vin, iar AAA!! (si i-am zis de atatea ori ca ma cheama mama)...mai incearca de cateva ori si daca tot nu vin, incepe sa planga..
..de fapt, bebeii alimentati la san nici nu se considera constipati, dar mi-era asa mila de ea, se tot chinuia, inrosea..cum sa n-o ajut?
fetelor, bebeii vosri se uita la tv? eva mea e complet fascinata, daca o las cu tv-ul in campul ei vizual, holbeaza niste ochisori..dar evit, nu cred ca-i tocmai bine..
multumim tare de complimente, fetelor..
merg si eu sa fur un picut de somn..
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
fatima spune:
dandusa..ce fetite dulci si frumusele sunteti..sa nu va deochi..s-a imprietenit deja crinuta cu ratoiul..ce-mi place cand fac mutrita asta de mirati..mor dupa ei..si bradutul e f frumos..sa aveti multe cadouri sub el..
uitasem sa-ti spun..cu un semn asemanator m-am nascut eu in frunte..in timp a disparut..acum imi apare numai cand sunt bolnava sau suparata..ma cunoaste mama dupa el..mai stiu pe cineva la fel, un prieten..daca va fi si cazul crinutei, bucura-te ca vei recunoaste usor daca e ceva in neregula cu ea..toata viata..
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
aelita spune:
atudor iaa uitee-l cum sta la masaj ,intins tot ca un gandacel !!cu burtica asa in parti,haha .grasanul!haha ce figuri face!
Laura vad si pozele tale.Si Daniel e asa frumos,si grasun! Va sta bine,in familie,toti trei !am vazut si poezele de la cununi,eunde sunteti niste frumosi!
Teutz,Felicitari! sa veniti acasa repede,si sanatoase!
fatima,ingerasa din patutul ala frumos ,roz,e superba!cu cercelusii ei de scumpa !!!si cum te priveste ea la baita!!parca zice: mami,sa nu ma scapi aici!haha si la "mutrite" e campioana!!
Laura ceai sa dai doar pt colici,ce iti recomanda fetele sau la farmacie.Sar sa nu dai ceai sau apa asa pur si simplu sa iiumpli burta intre mese ca nu e bun!
cristina abia astept sa vad ochisorii-maslinute ai Georgianei!
Florentina,daca ai accesat linkul de la prima pagina,acolo nu se vad pozele,pt ca nu sunt setate pe public. trebuie sa intri la contul comun de la yahoo mamicile_ianfebr2007 .si acolo la yahoo-photos.
Alexandra sa nu fie prea cald in casa.ai termometru sa verifici gradele din camera? si ceva pt umiditate..se poate intampla de la caldura.sau e ca nu scoate aerul afara,cum zici,tine-l pe umar si bate-l pe spate pana reuseste,chiar daca adoarme.
bambo ai scos-o pe ANTONIA afara !!!ce scumpa e in alea rosii! e la medic acolo ,sau?moaaama ce plangeeeeee in patut!!!!!!aoaliuuuuuu sariiiitiii!!!!ce ochisori are si cum te priveste fix! haha ia uitati ,in asta zici ca bate toata casa daca o mai suparati !!!
dandusa,hopaaa,poza de la brad nu o vazusem!! ai puspoze noi!noroc ca am intrat sa o mai vad pe Crinuta si am mai gasit.sunt de azi,cred.in roz amandoua,maaa!!ia uite-o ce mare s-a facut,si ce ochi areeee !!sta pe burta si isi ridica singura gatul !!!
si tu arati super!!!
misto faza cu feonul!
Mirona,Karina a crescut ,e scumpa foc !!! cum s euita in ochii tai cand e scoasa din baie,in prosop!haha si ce doarme pe burta lui tati! nu are treaba!
Ma bucur ca iti mai faci timp si ne mai povestesti.
fatima ,"uitasem sa-ti spun..cu un semn asemanator m-am nascut eu in frunte..in timp a disparut..acum imi apare numai cand sunt bolnava sau suparata..ma cunoaste mama dupa el..mai stiu pe cineva la fel, un prieten..daca va fi si cazul crinutei, bucura-te ca vei recunoaste usor daca e ceva in neregula cu ea..toata viata..
", ce chestie interesanta !!!
37+
bamboletta spune:
Toata lumea doarme numai eu n-am somn am dormit dupa amiaza se pare ca numai eu bantui pe aici
Dandusa-wow ce fain a-ti impodobit bradul abia astept si eu,cred ca il fac sambata sper sa reusesc,ce ratoi fain i-a adus mosul
Si eu folosesc feonul sa o calmez sau sa o adorm pe Antonia cand e prea agitata
Fatima-Si Antoniei ii place sa se uite la tv ma gandesc ca nu e bine,dar cateodata intoarce capul sa se uite si e asa comica ce fata are
fug si eu la somnic
noapte buna
Bamboletta si bebelina Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
bamboletta spune:
Vad ca mai batuie cineva in afara de mine
Aelita-da era la medic in costumasul rosu si mie imi place tare mult parca e un ursulet ,mai facut sa rad chiar ne bate pe toti daca o suparam
Bamboletta si bebelina Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
lory32 spune:
Madaluta si Dandusa
Multumesc pentru felicitari,imi pare bine ca am intrat si eu pe forum . In ceea ce priveste medicul pediatru - voi la cine mergeti? Eu o am pe Dr. Sima Anca, care este si medic de familie , dar m-am transferat la ea destul de curand, inainte de nastere tocmai pentru ca la baza am inteles ca e pediatra si dupa revolutie s-a "generalizat". Mi-a recomandat-o prietena mea, eu zic ca este destul de buna, e citita, are competenta si in homeopatie, dar ca toti doctorii daca nu o chemi tu ,ea din proprie initiativa nu vine- eu am stresat-o luna asta sa vina macar saptamanal sa o consulte pe deliuta( masurat, cantarit, ascultat plamani etc) plus o gramada de telefoane pe care i le-am dat pentru te miri ce- de raspuns mi-a raspuns de fiecare data si mi-a dat si solutii, dar este foarte ocupata. Iar pentru linistea mea, am apelat o data si la Dr. Carmen Dumbrava- despre care am citit pe net la recomandari de medici pediatri Constanta, am chemat-o acasa, a venit, e destul de tinerica fata de Sima si am inteles ca lucreaza la Spitalul Judetean-sectia urgente copii. Problema este ca daca chemi 10 doctori, ai sa auzi 10 pareri diferite, lucru valabil si in cazul meu. Asa ca eu le-am ascultat parerile la amandoua si am ales ce am considerat ca este mai bine pentru bebelina mea si mai ales ce ii prieste-principala problema in dezbatere fiind tipul de lapte praf pe care il folosesc ca nu am avut san deloc, doar 2-3 picaturi amarate. Acum folosesc la recomandarea Dr. Sima marca Topfer- cu care am inceput de fapt si in spital si pe care asta mica il bea cu pofta si se poare ca i-a priit foarte bine, la o luna de zile cat are avem deja 3.900kg, de la 2.900 cu cat ne-am nascut. Dr. Dumbrava zice ca din cauza lui facea crize asa de rele de colici-cel putin la inceput ca acum ne-a mai trecut- ca cica ar avea intoleranta la lactoza- lucru spus si prietenei mele care are probleme digestive destul de serioase cu baietelul ei.Dar asta mica il mananca cu pofta, l-am gustat si eu si mi se pare destul de bun, plus ca am inteles ca este un tip nou de lapte, cu o formula foarte apropiata de laptele matern si peste tot unde am citit despre el toata lumea a fost multumita. Acum avem alta problema: mucisori multi- una imi spune ca sa ii bag la greu cat de des pot ser fiziologic incalzit in nas si atat ca ii inmoaie si ii inghite si sa nu folosesc pompita de nas ca are nasucul mic si carn si ii fac microleziuni ; alta ca sa folosesc pompita- asa ca vorba aceea: " cate bordeie, atatea obiceie" . Eu sunt multumita ca fetita e sanatoasa si raman in continuare cu Dr. Sima- pana acum ce sfaturi mi-a dat au fost Ok si fetei i-a mers bine; si daca nu sunt eu foarte convinsa o sun si pe cealalta. Prietena mea a fost cred ca la vreo patru doctori incluzandu-le pe astea doua de care v-am spus si cum va spuneam patru pareri diferite, o gramada de analize si tratamente diverse si degeaba- se pare ca rezolvarea o sa fie tratamentul homeopatic dat de alta dr.la care se duce ea de ceva vreme. Asa ca nici nu mai stii unde sa te duci si in cine sa ai incredere daca-Doamne fereste- ai vreo problema mai grava. Sa fie bebeii nostri sanatosi si frumosi si sa ne bucuram de ei. Va pup!
Donia spune:
quote:
Originally posted by dianocica
laura mie mi-a zis pediatrul sa ii dau daca nu se satura cu san ceai baby drink, de cate ori e nevoie. dar asta ca sa nu il invat cu formula.
Mey... oare numai mie mi se pare in neregula? Adica daca nu se satura copilul sa ii umpli burta cu ceai? Cu alte cuvinte in loc sa-i dai lapte hranitor sa ii dai apa chioara cu arome cand ii e foame?
dianocica, nu mi se pare deloc in regula.
lory32, in mod suprinzator si mie mi s-a cerut sa duc pampersi pentru bebe si chiar pentru mine (ma rog, tampoane absorbante ). Se pare ca asta e regula in multe spitale din Canada, fac si ei economie cum pot.
Mirona, nu poti vorbi de rasfat la varsta asta! Bebelinei ii trebuie timp sa se acomodeze cu alti oameni, ea e obisnuita cu sunetul vocii tale, cu mirosul tau, nu ma mira deloc ca a plans in lipsa ta. Citisem pe undeva ca atunci cand pleci o solutie ar fi sa ii lasi un obiect de imbracaminte de al tau, impregnat cu mirosul tau (o bluza de pijama, un tricou, etc).
De ce trebuie sa mananci dupa fiecare alaptat?
Teutz, felicitari, sa va traiasca bebe si sa aiba parte de o viata buna si de fericire!
Eu azi am fost mai bine, am si stat mult in pat si am iesit doar pe seara la restaurant unde am mancat numai bunatati. Mmmmm...! Ma gandeam ca dupa ce o sa nasc o sa pot sa mananc portie dubla, ca nu ma mai apasa nimeni pe stomac... dar si dupa prima nastere mi-a scazut brusc pofta de mancare. A, si azi am constat ca am pus pana acum 26 kg, cu 4 mai mult decat la prima sarcina! Si mai am inca 5 zile, timp berechet pentru inca vreun kil sau doua. Dar nu ma ingrijorez, se duc ele dupa nastere...
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
miki04 spune:
Neata burtici si mamici,
De azi suntem si noi acasa, asa ca speram sa intram mai des sa putem sta la taclale. Dupa-amiaza mergem la epilat si maine la dr la control, sa vedem poate bebe vrea sa iasa pana de Craciun sa fim si noi cu totii acasa , asa ca o familie mare si fericita.
Felicitari tuturor mamicilor care au nascut intre timp, refacere rapida si bebei sanatosi.
Acum ma duc sa fac putina ordine in casa si mai revin!
Mihaela 38+
Mamica de Adita
doradora spune:
salutari tuturor, ca o fi dimineata buna prin alte parti...
prima zi acasa-de ce nu ne-a zis nimeni ca e chiar asa? am depasit momentul imbracatului lui bebe, am despachetat bagajul, a venit pediatra-va povestesc mai incolo, toate bune si frumoase, mai putin shoricutza, care si-a dat programul peste cap total, probabil pt ca o fi schimbat mediul, cine stie? din ora in ora, mancare, nu mai voia, se linistea 5 minute, ia-o de la capat. trecem si de asta, hai la baie. fetelor, ne-am facut-o cu mana noastra si oameni mai masochisti decat noi care sa si-o faca singuri nu cred ca ati vazut! in primul rand am schimbat locul de cadita, ca ni s-a parut noua ca ar merge mai bine in varianta noua. cred ca mi s-a scurtcircuitat creierul, ca nu ajungeam decat pe la capetele caditei, eu la picioare, alex la cap, si dupa ce ca a fost si prima baita pe care i-am facut-o , ne-am autochinuit ca pe hotii de cai, eu operata, dar asta mai putin important fata de durerea de picior care ieri a gasit de cuvinta sa reapara, si trebuia sa ma intind de-a lungul caditei la dracu in praznic sa ajung la copil, si nici nu aveam pe unde s-o iau mai la dreapta sau mai la stanga.alex pierdut, o tinea si mie nu imi placea cum o tinea. in fine, dupa asta, hai la baie sa o clatim, ca suntem noi destepti, si o clatim l;a chiuveta, ca ajunge dusul. da , cum sa nu, ajunge, dar doar intr-o parte...cele care aaveti deja bebei va puteti imagina, celelalte, nu faceti ca noi! plus ca nici nu puteam sta un secol, trebuia sa fim operativi, sa nu chinuim copilul! iar printesa plangea de se rupea, ca ii era foame, isi molfaia degetele cand apuca, si de abia asteptam sa termin ca sa o hranesc. ajungem si la imbracat.eu am vrut intr-un fel, alex ca nu, mai grosut un pic, ca e casa ceva mai rece-aici avea dreptate, desi bagasem caloriferul electric pt baita, s-a simtrit ca nu a stat nimeni niste zile, deci ok, sa ii punem altceva, ii zic lui alex sa imi dea din sertar, ca ma durea atat de tare spatele ca nu ma puteam misca si nu apucasem sa iau medicamentul, alex nu nimereste, bebe plange, eu ii tot dadeam suzeta sa o pacalesc, sa mai taca...ca la circ...intr-un final, bebe imbracat, hai in patut, sa se linisteasca putin, ca nu mai plangea de foame. maaaare greseala am zis ca sta vreo 3 ore maximum si va manca. nu! bebe a binevoit sa fie flamanzila de abia la 2, cand ne picau capetele de somn. noi nu ne-am culcat, convinsi ca daca o facem, imediat o sa inceapa si ea, ca normal ar fi fost cazul, plus ca toata ziua a avut intervale mult mai scurte.
am fost atat de daramati dupa baia fetei si pana sa manance, ca nu va puteti imagina. nici cel mai rau copil nu ne putea chinui atat de crunt, iar noi ne-am facut-o singuri! chestia asta ma enerva la culma, va dati seama, sa iti dai singur cu stangul in dreptul de asa o maniera!
dupa aia ne-am culcat la 4.30, am mai mancat pe la 6, si pana acum liniste si pace.
printre altele, la un moment dat bebe era plangacica, noi am crezut ca ii e foame, a mancat, dar a continuat cu plansul dupa, si a durat taaare mult pana sa ne prindem ca scutecelul era neschimbat.
asa ca viitoare mamici, luati aminte de la 2 idioti ramasi prima data singuri cu copilul si nu faceti ca noi!
chris + alexandra
bebe alexandra
doradora spune:
sa nu uit: a declara solemn alex ca dupa asa o zi nu ii mai trebuie 5 ani de acum inainte, ca nu mai poate!
chris + alexandra
bebe alexandra