Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (65)
Raspunsuri - Pagina 12
Laura13 spune:
deeaA eu zic ca depinde cum te simti, cum ti-au iesit analizele, etc.
eu in timpul sarcinii nu am luat cu regularitate elevit, ca una la 2-3 zile, fierul nu l-am luat (decat o folie) fiind ca m-a constipat si multumesc lui DD bebe e sanatos si la fel si eu. dar faci cum simti ca e bine pentru voi. si nastere usoara
Laura lui Daniel
Poze Daniel
roxana c. spune:
Buna seara, am mai aparut si eu. Stiu ca am spus ca pun poze, dar n-am avut timp, le voi pune zilele astea.
Bun venit noilor bbi, refacere grabnica mamicilor si La multi ani tuturor celor care si-au serbat ziua de nastere.
Am citit , am ras cu lacrimi cand povestea Chris despre prima zi acasa cu bebelina.
Am uitat ce sa raspund, voi v-ati revenit cu uitarea asta sau tot la fel este, ca pe mine m-a terminat, uit de la mana pana la gura. Am pus la fiert capetele de la batista bebelusului, am uitat de ele, unul s-a dus naibii, nu mai este bun, am pus mancarea la incalzit , am ars-o , iar cratita nu mai este buna de nimic, si multe altele
Noi suntem bine, am facut falcute , miercuri mergem sa ne cantarim.
Intreba Lia cat mananca bebe la o masa. Pai mie mi-a spus pediatra ca pana la o luna sa -i cresc ratia pana ajung la 110 ml la o masa.(6 mese /zi).Am implinit o luna sambata, dar Calin mananca de cateva zile 135 ml la o masa, ce-i pot face daca tipa cand nu-i satul? Pe cutia de Milupa scrie ca se da 135 ml la 3-4 sapt si 170 ml in luna a 2-a si a 3-a. Deocamdata se satura cu 135 ml, dar cand ii maresc portia , maresc cu jumatate de masura. Adica 4 masuri= 135 ml, ii voi pune 4,5 masuri=150ml.
Mai era Carla, care intreba daca mai este cineva care-si hraneste bebelusul numai cu lapte praf. Ei bine, da, eu ii dau lapte praf, numai lapte praf, si eu am fost suparata la Oana, ca nu o puteam hrani eu, acum m-am obisnuit cu ideea, nu mai ma agit, creste si cu lapte praf , daca vrei dovezi, uita-te in album la pozele cu fetele mele, ambele sunt crescute cu Milupa si uite ce mari sunt!
Vorbeati de bubitele de pe fata lui bebe, eu credeam ca la Calin sunt din cauza mustatei lui tac-su, ca-l pupa si am crezut ca l-a iritat, chiar ii pusesem interdictie, de-a spus ca-s nebuna, deci alta-i cauza, fetele mele n-au avut, asa ca bine ca am aflat acum care-i cauza.
A inceput Calin sa se agite, revin.
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
panaa spune:
Am reusit sa citesc din urma......de cand tot incerc printre "supturi" sa va citesc.....sa va scriu.....sa va raspund.....n-as fi crezut ca va fi asa .......greu
FELICITARI TUTUROR MAMICILOR CARE AU NASCUT, CURAJ CELOR CARE URMEAZA, BINE ATI VENIT CELOR CARE AU AJUNS ACASA!!!
Azi facem si noi 3 saptamani
dar....tot cheaune suntem.....Bblina mea a avut o mica problema cand am nascut-o: pt ca am avut o "mica hemoragie" saracuta a inghitit sange, l-a digerat dupa care a inceput sa vomite sange uscat, apoi sange curat, si asta daca tin cont si de faptul ca i s-au facut si vreo 2-3 spalaturi gastrice...de aici a ramas cu un "prost obicei": VOMITA, lucru care ne sperie chiar daca dr.ped.ne zice ca este de prea plin.... totusi PREA MULT!!!!!!!
De mancat mancam de la san....SLAVA DOMNULUI!!! dar nu papa mai mult de 7-10 min....si adoarme.....apoi...dupa 1/2h, 1h, 1 1/2h ...iar papa....n-avem program nici de papa, nici de somn....
La 2sapt aveam 3700g....am luat 440g in 10 zile.....cand am iesit din spital aveam 3360g, iar la nastere 3500g....dr.ped.zice ca am luat fffff.bine...
in rest.....imi este tare dor sa mai stau de vb cu voi.....oricum, citindu-va am gasit multe raspunsuri......la mmmuuuultteee intrebari care ma framantau.....MULTUMESC!!!
Pt.colici: la 3h sab simplex alternat cu bonisan
Buricutzul ne-a cazut la 7 zile, il stergeam "bine" cu alcool sanitar si "pudram" cu baneocin, ceea ce mai facem chiar si acum.....
RALUCA_U, ANATEO, DANUTZ noi stam la statia de metrou costin georgian, NE PRIMITI SI PE NOI IN GASHCA???/
Gata, ca ne-am lungit.......
[pupic]
Mirela Ana
panaa spune:
Apropo de vitamine, eu pe perioada sarcinii am luat cate 1 pastila/zi de materna......dupa nastere, mi-a zis dr sa continui....asa ca iau 1 materna/zi + 1 maltofer {mi l-au dat din spital-30past}.....
Mirela Ana Mihaela
roxana c. spune:
Daca n-am scris de mult, trebuie sa recuperez , nu?
Am citit iarasi si-am venit cu raspunsuri(scrise pe-o foita sa nu uit)
Roxanica, eu am facut dus dupa ce mi s-a cicatrizat operatia(am avut o problema intr-un loc, am facut infectie si pana nu s-a inchis si acolo nu am facut dus, m-am spalat asa, pe portiuni).Daca poti, intreaba si tu medicul, vezi ce spune, eu stiu ca poti face baie a 2-a zi dupa ce scoate firele.
Asiza, cand esti programata tu la cezariana ? Si cum adica deschide colul pe sus?
Si spui ca-ti plac bebeii nostri? Stai putin ca vine si-al tau, mai are putin. Pana atunci baga somn la greu, ca dupa....n-o sa mai poti.
Dandusa, deja ai facut bradul? Si in legatura cu pata pe care o are Crinuta pe fata, stai linistita, stiu pe cineva care s-a nascut cu o pata langa ureche, era rosie-visinie, iar acum are vreo 20 de ani si nu mai are niciun semn. Tot de la nastere avea si ea, dar i s-a tras incet-incet.
Danita, baie lui bb stiu ca-i poti face dupa ce-i cade buricul. Pana-i cade eu i-am dat cu spirt si cu baneocin-pudra, iar dupa ce i-a cazut ii curat cu spirt, ce se aduna acolo.
V-am mai intrebat o data, va intreb iarasi: actele ptr CIC se depun pana in cele 42 de zile sau dupa? Voi ati inceput sa adunati actele? Si de unde ati inceput ? Si ce acte trebuie?
Laura, in legatura cu constipatia, ia incearca dimineata si mananca 1-2 felii de paine prajita goala, ori cu ceva, pe mine ma ajuta mult.
[/red]Lory[/red], bine-ai venit in gasca!
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
Raluca_u spune:
buna fetelor
noi am fost cam maraite astazi . mai mult de o ora legat nu am reusit sa dormim doar cand ne-a tinut mami la pieptul ei.
fetele din titan vedeti ca se mareste gasca. portile sunt deschise oricarei doritoare. Panaa tu unde iesi cu bebe? poate ne vedem ca noi iesim zilnic. iti trimit pm cu nr de tel poate reusim sa ne vedem.
pupici fug ca iar scanceste.
Raluca cu Adina Andreea 12.11.2006
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
panaa spune:
Acum pot "vorbi" pt.ca scorpioanca doarme la mami in brate....patutul are tepi....
Pt.a completa listuta: bblina a avut la nastere 54 de cm..... Multumim!!!
Mirela Ana Mihaela
dandusa spune:
LAVINIA,
Sa stii ca noi iesim des afara si asa este cel mai indicat,daca nu este vint,ceata sau temperatura prea scazuta.Eu ii pun doua costumase,doua caciulite ,fular si costum dintr-o piesa de fis gros.Eu nu prea maninc fructe,de citeva zile ,am inceput sa introduc in alimentatie fructe...,treptat si ft putin.Pooopici lui Mihaita
ALEX,
la cit de mult am asteptat craciunul asta...,de cum am luat bradul...,adica acum doua zile...,n-am mai rezistat sa nu il impodobesc.
DANITA,
si eu i-am infasurat buricul la radacina cu o fasa imbibata in spirt,la baita cind vroiam sa-l scot ii imuiam fasa cu ser fiziologic ,ca se usca si se lipea de buric.Apoi ,ii faceam baita,sters si repetam operatiunea pina a cazut buricul.Dupa ce a cazut ...,baita,sters cu spirt si pus Baneocin pudra.Si eu am spalat-o la cap din prima...si nu a facut cojite deloc.
ATUDOR,
stii cum a tacut cind a auzit primul zgomot facut de feon?Vaaaai,nu-mi venea sa cred...,am zis ca asta este salvarea noastra,de atunci de cite ori o doare burtica...,bagam feonul in priza si daca il pui si pe burtica...,adoarme garantat in 5 minute,la noi asa s-a intimplat de fiecare data.Pe bune.Incearca si tu
BAMBO,
cuminte...,cuminte..,dar si cind o apuca...,sa fugi,stii ce-mi facea acum vreo saptamina..,de ma plingeam zilnic la voi..,ei am uitat acum...
ZINA,
eu iti zic ce functioneaza la noi...,scosul afara la aer.Eu nici nu apuc s-o imbrac gros pentru afara ca, a si adormit.Cred ca simte ca urmeaza sa iasa la aer,adoarme in timp ce o imbrac si tot drumul doarme,venim acasa se trezeste imediat pentru citeva minute sa manince sau s-o schimb...si noaptea doarme super.Intra si tu mai des pe la noi,vrem poze cu bb grasunel
ASIZA,
...pai vad ca-ti faci de cap,lasa ca-i bine...,ca pe urma ...ce-o sa te mai rogi de sot sa te scoata(eu asa fac) si pe tine putin ca nu mai poti in casa,mai ales ca voi prindeti si vreme rece ,rece si nu poti iesi cu bb asa... in parc,il urci in masina probabil si fugi la socrii,nu?Multumim de complimente,deabia astept sa-ti laud si eu bbelusul
DEEA,
eu am luat vitamine toata sarcina(fier,doar in ultimul trim) , dupa ce am nascut am luat si inca mai iau si imi sint foarte de folos.Dupa ce am nascut eram foarte slabita si sa stii ca nici pofta de mincare nu prea aveam ,ca de altfel majoritatea fetelor de aici,deci eu zic ca trebuie sa iei.
LAURA,
la mine cel mai bun leac a fost :compoturi de fructe cu multe fructe si in fiecare dimineata musli cu iaurt.Nu am avut si nici nu am problemeCu bb am patit-o acum doua zile si i-am bagat virful termometrului in fundulet si si-a revenit.
PANAA,
cind ii mai regleaza bb programul de somn,te asteptam sa ne pupacesti mai des,ca ne-ai lipsit.,pina atunci te pooopacim noi pe tine si pe bb
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta
poze dandusa
Lorym spune:
Salut! Mersi celor care v-ati gindit la mine si m-ati strigat.
Am atitea de zis si atit de putin timp.
Intii de toate avem stafilococ luat din spital si avem tratament cu antibiotic.
Sunt atit de chiauna de cap ca mi-am facut o lista cu ce sa fac : dim. am : Sab simplex, fucidin pt. stafilococ; la amiaza astea plus vigantol iar seara cele de dim plus calciu gluconic iar mai nou si glicerina boraxata pt gurita.Plus eu elevit.Poate rideti dar sunt tare zapacita.Plus a facut la funduletz tare urit si bpantene de fiecare data inainte de alaptare cind o schimb, deci cam la 3 ore.Plus buric de dezinfectat pe care il mai uit sau plinge prea tare de foame si il trec cu vederea pina la baie.
Nu mai zic ca suntem atit dee obositi citeodata ca o spalam la 2 zile si ma simt foarte vinovata ca nu o ingrijesc cum tb. .Iuly zice ca ma descurc dar eu nu prea cred asta .A si mai am si mucii din nasuc pe care ii scot cam la amiaza si chiar ii scot din nasuc.
Am pus si poze: poze Catrinel
Noroc de voi ca imi fac timp si va citesc. Si mai aflu de aici ca totusi tb sa maischimb si n. de la pampers si uite asa am ramas cu 2 pachete de 2-5 kg. Ca eu eram prea in plop sa mai schimb nr. de la pampers.
Sa nu uit: fetele din iasi daca va duceti in mall iulius este sala de alaptare.Se cheama mama si copilul si e foarte faina inauntru. Deci va puteti duce linistite la cumparaturi.
O sa incep sa scriu si eu. Tb sa fiu mai organizata. Deocomdata ma lupt cu timpul si el cu mine.
Chris 80 cind o sa am timp o sa povestesc ca noi am fost si mai dezastru la prima baie sau in primele zile.Am chinuit-o pe catrinel tare.
Fug ca plinge si o sa intru sa scriu zilnic.
LoryCatrinel Rianna
danita spune:
salut dragelor
thx ptr raspunsuri . sa vedem ce putem aplica ptr ca sunt inca 2 mamici in jur adika sotul meu si mama . sotul meu e ca un uliu mai ceva decat mine ca nu cumva sa i se intample ceva printului mostenitor;) .
eu sunt cam ametila si nu prea pot dormii .......asa ca intelegeti de ce intru pe forum mai rarutz .
pupici
D
BeBelusca