cum sa nu o strang de gat!?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florydobre spune:

Salut, eu am aceeasi problema da nu cu soacra ci cu socrul. Baietelul meu care are acum 4 ani, a inceput sa vorbeasca pe la 3 ani si jumatate, si acum vorbeste cam stricat dar mergem la logoped si evolueaza super bine. Socrul meu care are numai critici la adresa mea, spune ca e vina mea, si ca trebuia sa-l aduc mai mult pe la el, si mi-o da exemplu pe nepotica mea cu care si-a petrecut mai mult timp, pe care la 3 ani a invatat-o sa recite din Eminescu. Ma scoate din minti , de fiecare data cand ne vedem imi spune chestia asta.Eu ii spun ca copilul stie si el o groaza de poezi si cantecele, si el imi raspunde ca degeaba daca nu-l intelege nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mai fetelor nu ma pot abtine sa nu va povestesc ultima faza a lui soacra-mea...

Sambata copilul isi sarbatoreste ziua la Mc... ii dam noi invitatia nepotelului pe care il creste soacra-mea, toate bune si frumoase, ii spunem in discutie ca sa vina si ea, chiar daca o veni cumnata-mea...
Ieri imi trece mie un gand si-i spun lui barbatul meu... "mai i-a sun-o pe mama ta si spune-i sa vina la Mc"... si ce credeti... soacra-mea era ofuscata ca nu i-am dat invitatie si ei ca la copii...
Marele meu noroc cu sotul care s-a prapadit de ras la telefon si a luat-o la misto spunand ca daca tine mortis se duce azi la Mc sa ia o invitatie pentru ea...
Tot el ii spune si ce mancare proasta face si multe altele... imi vine sa-l pup in momentele acelea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

fLORYDOBRE, EXACT LA ASTA MA REFEREAM SI EU.urasc sa vad cum, de fata cu copilul imi spune ca a vazut ea ca altii fac si aia si aia...pe mine asta ma darama!
nu ma supar cand imi spune ca e prea rasfatata, la urma urmei,fiecare om are dreptul la o parere in ceea ce priveste educatia copilului.dar ma doare cand se leaga de performantele copilului MEU. ca daca ar avea dreptate, si copilul ar avea o problema de limbaj nu m-as supara. dar nu are,lucru verificat. de abia astept sa-i bag sub nas(i-am tras o evaluare la copil,asta asa, mai mult pt linistea mea,ca a avut apgar 2 la nastere) si copilul e ok la limbaj.mai avem ceva probleme cu pronuntia cuvintelor grele , ma e ceva de lucru, dar copilul vorbeste fluent, chiar daca face greseli de gramatika.(iar asta in opinia socrelei, inseamna "nu vb bine")faptul ca la doi ani jumate se exprima ceva de genul"mami, te log mos, ajuta-ma, urca si eu pe eaganusi(leagan)" inseamna pt soacra NU VORBESTE FATA BINE!
ei,vedeti, de aia imi vine sa sar la beregata!
ca sa nu mai vorbesc ca realizarile=fortat copilul, nerealizarile=intarziere!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Eu ma gandesc ca solutia ar fi sa-l evit, cand vrea sa-l vada pe calin(baietelul meu) sa-l duca taica-su in vizita, si cand vine el la noi in vizita sa-mi gasesc ceva de facut.Oricum nu mai suport sa fiu in aceeasi camera cu el. Mai nou vrea sa-l iau si pe el la serbarea de la gradi.Iti dai seama acolo, deja stiu ce o zica "uite ce bine vorbesc ceilalti copii, daca-l aduceai mai des pe la mine, vorbea si el bine pana acum". Calin vorbeste bine acum, are si el cuvinte pe care nu le pronunta corect, dar se face foarte bine inteles.

Mergi la inceput

Flory, ia ia matale o carte despre cresterea si eduactia copilului , una din aia cu repere de dezvoltare , unde se specifica clar ca unii vb mai repede, altii mai incet. apropo, in mama si copilul lui capraru scrie negru pe alb ca aia care vb dupa 3 ani(si nu au vreo problema neurologica sunt foooarte inteligenti). bagai-o pe gat!!! sub nas, adica, citeste-i tu de acolo.

daca oi avea curaj, aplic si eu!

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

Am fost la un psiholog pt. evaluare, normal ca mi-a spus ca e super OK copilul, i-am cerut scris, si i-am aratat, da tot spune ca eu sunt de vina ca a vorbit tarziu. Oricum e genul de om care se crede cel mai inteligent, numai ce face el e bine etc

Mergi la inceput

eu una m-am resemnat cu ideea...zice ea, zic si eu ca doar n-oi fi proasta sa tac si sa rabd..mai sunt si scorpion pe deasupra..dar atunci cand am deschis topicul voiam sa-i sar la gat...:)

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

adu ti aminte ca e mama sotului tau si abtine te.... ea l a crescut pe barbatul pe care l iubesti si ca atare incearca sa i fi recunoscatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

adi-dalma - de acord cu tine - si completez RIDICA-I SI STATUIE! Hai sa fim seriosi!
Asa cum am scris si la subiectul "soacra": NU ACCEPTATI BULLY IN VIATA VOASTRA! Indiferent cine sunt acestia - ori ii puneti la punct (verbal) ori ii evitati complet (eliminati-i din anturaj). Haideti sa fim ADULTI si sa ne luam inima in dinti sa constientizam ca nu suntem obligati de nimeni si nimic in lumea aceasta sa suportam rautatile si umilintele la care incearca unii si altii sa ne supuna! Asa cum noi stim sa ne tinem coloana vertebrala dreapta in viata - asa ne invatam copii sa nu fie calcati in picioare de nimeni niciodata! Noi suntem modelul copiilor nostri.
Indiferent de defectele copiilor nostri - ei sunt ai nostri si ii iubim pt ca exista! Dragostea unui parinte NU trebuie conditionata de performantele de nici un fel ale copiilor.
Nimeni nu are dreptul sa ne "evalueze" copilul (nu ma refer la un medical in cadrul unui examen medical)!
Mie - recunosc cinstit - mi-a spus bunica cand eram copil (aveam vreo 10 ani) ca de la limba mea ascutita mi se va trage necaz in viata.. Stiu si eu... poate ca da... dar poate ca nu... Un lucru este cert: NIMENI NU ARE DREPTUL SA-MI JIGNEASCA COPILUL! (soacra a invata ca copilul este sfant pt mine... si dupa ce a gafat... a invata sa-si muste limba decat sa mai vorbeasca prostii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

De acord cu voi ... copilul trebuie sa invete sa nu accepte sa fie calcat in picioare de nimeni.
Dar asa cum pot fi unele femei 'tanc rusesc' cu soacrele lor, pot avea parte de un tratament similar de la nora/ginere. De ce?? Modelul parintilor este sfant!!
Nu zic sa fim umile.. sa permitem orice soacrei . Sau oricui altcuiva (inclusiv tatalui copilului sau chiar copilului)

Dar... inainte sa ti fie soacra este mama sotului si BUNICA copilului. Si psihologii stiu ca drostea unui bunic este mult mult mai profunda decat cea de parinte. De ce? pentru ca nu include responsabilitatea ce o avem noi in cresterea copiilor. Si speranta...Nu cred fetelor ca soacrele voastre vin cu sugestii doar ca sa fie rele. Sunt femei ca si voi care vor in felul lor sa fie utile. Normal. sunt si cazuri patologice ,,,
Dar nici voi nu trebuie sa fiti rele cu ele doar ca va sunt soacre.

Eu una sunt dispusa sa accept multe de la socrii mei. De ce?? Nu pt ca sunt umila sau proasta ci pt simplul motiv ca ei sunt niste persoane care nu au legatura de sange cu mine... si mi iubesc sotul si copilul atat de mult si ma ajuta sa mi cresc copilul.

Suna stupid?? Sincer nu mi pasa.
Nu completez cecuri in alb pt socrii mei ... asa cum fac pt ai mei . Dar trec in aceste cecuri o suma rezonabila (e o figura de stil deh)

Mergi la inceput