Mamici de iulie - august 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 22
Anya20 spune:
Jadi, eu pe 27 fac 13 saptamani si de obicei un ochi atent poate detecta sexul copilului incepand cu 12 saptamani (cu conditia ca si aparatul sa fie performant). Eu merg in principal pt translucenta nucala, dar daca se poate vedea si ce este, ar fi si mai bine.
Alina 10+, mamica d-rei Anya (1 an)
jadi spune:
Pai pentru pliul nucal ma duc si eu dar eu is mai batranica nush de ce iti faci tu probleme... eu voi avea aproape 12 saptamani dupa UM, 11 fix dupa gandurile mele de ovulatie dar zau daca o sa am rabdare pana pe 3 martie sa vad ce sex are copilul. La CMU Clucerului or avea ecograf bun?
Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2
gabiarama spune:
Vai , cind aud de pliul nucal mi se ridica tot parul din cap .
Vio , te asteptam sa apari mai des .
Ioana , vrem vesti cit mai bune de la eco .Si sa ne spui si reactia Mirunei
Oana , tu ai chef de joaca ?
Eu acum realizez cit de incostienta sunt !De cind am ramas iar gravida nu am trecut deloc pe la casa de pensii sa ma interesez daca mai beneficiez in continuare de CIC 3 .Am luat de buna parerea Ioanei si atit , dar cum ea are intotdeauna o parere avizata ...
Irda si Cami , numai voi stiti ce e in sufletul vostru in aceste momente .Dar cum speranta moare ultima , eu cred ca nu va dura mult pina ne veti da vesti bune din nou .
GABI14+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
X-ray spune:
meda nu stiu daca mai esti interesata dar am gasit un laborator care face quad testul in bucuresti.iti dau adresa mai jos
http://www.korona.ro/korona/contact.php
alina 7+
Anya20 spune:
Vreau sa-mi masoare translucenta asta (care cica este diferita de pliu; pana la max 14 sapt e translucenta si e mai specifica. Dupa se cheama pliu). La sarcina cu Anya m-a mancat undeva si mi-am facut triplul test (desi dr mi-a spus sa stau linistita, ca nu e cazul, ca la noi nu sunt asa bine puse la punct statisticile...diverse). Eu nu si nu. Si mi-a iesit cu risc crescut de sd Down. Am intrat in niste mari crize si numai translucenta asta m-a "salvat", ca stiam ca a fost in regula. Dr. mi-a spus ca el nu imi face amniocenteza ca e f riscant pt ca aveam placenta inserata anterior si intrand in orb putea leza vreun vas si de aici pana la dezlipire de placenta si avort nu mai e decat un pas. Ca el crede ca bb e bine, pt ca o gramada de femei care au avut triplul test cu riusc crescut au acum copii sanatosi. Bineinteles ca am mai repetat de 2 ori testul si mi-a iesit ok. Dar pana nu am nascut nu m-am linistit 100%. De aia acum nici nu vreau sa aud de asa ceva.
Irda spune:
Salutare, fetele!
Va mutumesc pentru sustinere!
Am fost azi la dr. si sarcina s-a eliminat singura.
Mi-a facut eco si a zis ca nu-i nevoie de chiuretaj ca mai sunt fff putine resturi si ca or sa se elimine si alea.
Ma duc vineri la control sa vad daca e ok dupa tratament!
Mi-a mai zis ca nu era viabil si de-aia s-a eliminat.
Mai stam vreo 2 luni si in a3-a mai incercam de bb, dar a zis dr. ca-i da tratament pentru "pregatirea uterului" pentru nidare si progesteron inca de la inceput,
Cami imi pare rau de bb si cred ca stiu cum te simti acum, dar ma bucur ca nu te dai batuta! O sa vina si bb mai devreme sau mai tarziu!
Eu sunt ok, ma bucur ca nu a fost nevoie de chiuretaj, ca mi-era tare frica!!! Mergem mai departe si cand o veni vremea o sa-i facem si Dariei o surioara sau un fratior!
Sarcini usoare fetele si bebei sanatosi!
Pupicei!!!
Irda
si Daria 13 iulie 2005
Poze Daria
gabiarama spune:
Anya , pai eu aveam 12 sapt cind m-a bagat in sperieti dr ala , si el vorbea de pliul nucal .Nici nu a pomenit termenul translucenta .E prima oara cind am auzit eu personal pe un dr pomenind de pliu la o eco .Nici la Mihnea , nici la Tudu nu mi-a spus de asa ceva .
Si la 13 sapt am fost la alt dr la eco si el tot de pliu zicea
GABI14+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
Anya20 spune:
Gabi, probabil ca spuneau pliu ca asa s-au invatat. Practic se masoara la fel si e cam acelasi lucru. Dar dupa 14 sapt cica ar creste in dimensiuni si nu mai e asa specific. Eu am citit si am intrebat peste tot atunci, ca eram disperata. De aceea te-am inteles si pe tine f bine. Amniocenteza e in continuare cea mai sigura. Sau biopsia de vilozitati coriale.
nikole spune:
Fetelor , ati scris 6 pagini!!!mi-au lacrimat ochii citind toate paginile!
Eu, am fost la dr.nu mai sangerez, dar mai am usoare dureri de burta, care la efort se intensifica.Bb a crescut, de fapt sacul a crescut in 5 zile de la 19,8 la 33,6 mm.
Mi-a dat pastilute ptr constipatie, si la doua ore dupa ce am luat pastila, m-au apucat niste crampe,si aveam un somn pe mine, ca mi-era si lene sa merg la wc!
Dar nu se opreau de nici o culoare crampele asta, asa ca am stat in baie 2 ore cu o carte in mana, cred ca am si atipit vreo 30 minute pe wc, de a venit a meu asa alertat si cu o fata speriata....ce fac eu acolo, atata timp?
In fine, naspha zi am avut!
MA simt mult mai bine, dar pe viitor vreau sa incerc pe rand ce mi-ati propus voi, leacuri mai naturale si sanatoase, ca prea multe pastile bag in mine!
Fetelor cu pete, nu mai stiu cine exact a intrebat , la mine au durat aproape 2 sapt.S-au oprit abia acum, dupa doua sapt de stat numai in pat, si trat.Asa ca nu va ingrijorati, stati cumintele in pat, nu faceti efort fizic,ca trec, o sa fie bine.
Poimaine imi vine si mie soacra in vizita din Filipine ptr doua zile,dar mULTUMESC LUI d-ZEU e o femeie de nota 20, nu am grija ei, isi ia singura, face totul singura, e ca la ea acasa,nu ma lasa sa fac nimik.
Acum, o alta grija am cu analizele astea...mie inca nu mi-a dat sa fac nimik, nici o analiza...
Ghinetz, parca tu ai intrebat cum sta treaba cu orgasmul.E cam de evitat in primul trimestru, de orice natura ar fi el.Stiu ca deschide calea contractiilor, plus ca circulatia pelviana se intensifica, ceea ce iar nu e bine, caci pot aparea sangerari.
Poate cineva iti explica mai bine, mai exact, poate intrebi medicul, dar eu stiu ca nu neaparat contactul in sine il poate deranja pe micut, chiar si orgasmul,probabil nu in aceeasi masura, dar poate e mai bine de evitat.Mai studiem terenul, si eu vreau sa mai aud pareri.
Multe vroiam sa mai spun, dar mi-am pierdut ideile pe drum.
Oana, Alina, cate zile de pete aveti pana acum?
Abia astept sa ne dati vesti de la echo...o sa fie bine, nu va ingrijorati, stati cuminti, menajati-va cat puteti de mult, ca or sa INCETEZE CURAND SI PETELE VOASTRE.
Iar mi-e greata, offff si nu am mancat decat un mar!
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole7+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos
X-ray spune:
anya uite ca am reusit sa ma luminez si eu cu translucenta si cu pliul...saru'mana!daca ai sti de cand caut si nu mai am nici o carte de actualitate in casa,am pierdut o groaza de carti cand m-am mutat la sot...poveste veche....
nikole eu azi am 2 saptamani in cap "de pete" si declar azi cea mai groaznica zi de greata pe care am avut-o de cand am descoperit ca sunt gravi...Doamne sper sa nu mai fie alta!ce ma bucur pt tine puiule ca esti vesela,ca ai capatat curaj si credinta ca va fi bine!maine ma duc si eu la dr....of of of am asa emotii.
sarcina asta ma termina psihic!
si are dreptate anya nu stiu daca au rost atatea teste ca sa mori de inima inca 6 luni!
alina 7+