alimente interzise in sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
jollyies spune:
Buna fetele,
Am citit mult pe tema asta si am intrebat doctorul despre mancare. Despre ton si conserve mi-a spus ca depinde si de tara. In general pestii cu cat sunt mai mari cu atat exista sanse sa contina mercur care afecteaza bebe si da malformatii. Scoicile si stridiile se mananca de obicei negatite. Ele nu trebuiesc consumate. Mie mi-a dat liber la conserva de ton.
Produse ca salam, sunca, pastrama, cremvusti, carnati, parizer, afumatura, pate(ficat) si tot ce e semipreparat sunt pastratoare si crescatoare de bacteria listerine care iar creeaza malformatii.
Brazeturile feta, telemea, branza topita, mucegaita, Camembert, Rochefort(nu stiu de cascavalul afumat) si toate cele care nu sunt pasteurizate iar pot contine listerine. Laptele de vaca nepasteurizat la fel e interzis(pe vremuri nu cred ca se tinea cont de asta)
Toxoplasmoza stiu ca o poarta pisicile si cand ii schimbi nisipul la pisica trebuie sa porti masca si manusi, dar daca ai pisica de mult e posibil sa fii imuna.
Interzis si daunator sunt bineinteles: cafea, ciocolata, ceai(toate ceaiurile contin tanin sau tahin nu stiu exact) la fel ca si alcoolul. Tot ce deriva din cacao sau cafea nu ar trebui consumat pt ca merg direct la placenta si afecteaza bebe si cresterea lui. Se spune ca berea neagra contine fier si femeile in trecut il serveau cu incredere. Alcoolul si fumatul fac foarte rau, mi-e mi s-a interzis total.
Tot ce se mananca trebuie proaspat, de pe soba nu de ieri sau alaltaieri. Carnea de gratar trebuie foarte bine patrunsa(nu in sange). Oul bine fiert sau prajit.
Fructele si legumele trebuiesc spalate foarte bine. Sucurile de fructe din comert toate contin zahar care contin calorii goale care nu fac decat sa te ingrase fara rost. Mai bine mananci fructe.
Completare la asta, vedetele tin un regim special nu servesc grau sub nici o forma grau sau derivati(paine, paste si altele). Nu stiu sa explic(este cumva legat de vasele de sange) dar concluzia este ca dilatarea la nastere se face mai greu. Tot in regimul lor se indica: mere, pere, caise, piersici si Yoga. Asta an citit intr-o revista si povestea despre Gwineth Paltrow, Ally McPreston, Heidi Clum si toate frumoasele de acolo.
Puteti spune ca sunt prea multe. Eu ce mai mananc? Eu nu pot renunta la branzica cu rosii si ma cinstesc o data pe saptamana. La fel ma cinstesc si cu o bucatica de ciocolata, sau un pahar de vin. Nu beau cafea si nu fumez
Ati spune ca in trecut nu se tinea cont. Ei bine, societatea a evoluat si bebe nu stie asta. Producatorii ne vand mancare si nu scriu tot adevarul pe eticheta.
Sper ca v-am dat o idee.
Donia spune:
In Canada gravidelor li se permite sa consume 3 portii de cofeina pe zi. Eu am baut cate o cafea pe zi la inceput, dar de cand au inceput greturile nu am mai putut, nici acum nu suport mirosul si mai am putin si nasc.
Am mancat si sushi, dar nu facut cu peste crud, ci mai mult facut din legume sau cel mult cu creveti prajiti.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Krissy spune:
quote:
Originally posted by jollyies
Produse ca salam, sunca, pastrama, cremvusti, carnati, parizer, afumatura, pate(ficat) si tot ce e semipreparat sunt pastratoare si crescatoare de bacteria listerine care iar creeaza malformatii.
Brazeturile feta, telemea, branza topita, mucegaita, Camembert, Rochefort(nu stiu de cascavalul afumat) si toate cele care nu sunt pasteurizate iar pot contine listerine. Laptele de vaca nepasteurizat la fel e interzis(pe vremuri nu cred ca se tinea cont de asta)
Foarte bine-venit acest subiect si este mereu de mare interes pt gravidute. Intru si eu pe fir doar ca sa fac mici precizari...
Jollyies, listutza ta a prezentat bine si succint majoritatea problemelor alimentare de care trebuie sa ne ferim, dar sper ca nu te superi pe mine ca o sa fac cateva corectii, pt ca informatia sa fie corecta. Listerine este o apa de gura f populara, nu o bacterie
O ultima precizare: faptul ca pe vremuri mancam de toate sau beam lapte nepasteurizat nu are nici o relevanta, in contextul in care microorganismele au o putere extraordinara de adaptare la mediu. Din pacate lumea nu realizeaza ca suntem inconjurati de bacterii mutate genetic, cu radacini complet diferite si de o virulenta diferita de cele de acum cativa ani... Mutatiile se datoreaza folosirii fara discernamant a antibioticelor, poluarii, invaziei de aditivi alimentari in alimente, la care microorganismele s-au adaptat si modificat ca atare.
Cunoscand aceste realitati, eu mananc foarte echilibrat si ce am pofta, dar incerc sa evit alimentele cu factor de risc: nepasteurizate, mezeluri (datorita aditivilor mai mult decat listeriei), carne negatita suficient, oua nefierte bine, fructe si legume nespalate, etc. Nu mi se pare un efort mare, si avem de unde face selectia.
Scuze ca m-am intins. Va doresc multa sanatate si bebelusi sanatosi.
Numai bine,
Cristina
26+, cuBebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
Messa spune:
Eu am mancat si baut de toate, dar am limitat consumul celor care au potentiale restricitii - de fapt, am fost extrem de moderata cu alcoolul (maxim un pahar de vin sau de bere din cand in cand) si cu carnea cruda (ca in tartar sau gustatul chiftelelor sau umpluturii de la ardei si sarmale). In rest, am mancat absolut de toate.
gabdyd spune:
pateul de ficat e contraindicat si pentru ca da un icter pronuntat la copil. Mie culmea, imi place pateul si fetita mea a avut icter pronuntat dar doctorul mi-a spus ca e de la rh-ul meu negativ nu de la mancare.
recunosc ca am mancat aproape tot ce ati trecut voi pe lista, in afara de sushi, asa ceva n-as putea manca. Eu depind pur si simplu de branzeturi si de carne, daca nu mananc de-astea mi-o ia razna stomacul.
am retinut ideea cu bucata intreaga si feliata acasa, e foarte buna.
Beau si cafea foarte rar, dar capucino sau 3in1 in fiecare zi, alcool numai de pofta, si f. putin, nu fumez, n-as indrazni la cat e de nociv, dar mi-e greu cu mancarea ca poftesc la orice.
apropo, nici ciupercile nu sunt indicate, iar eu cand ma gandesc la o supa crema de ciuperci...
Cred ca foarte rar consecintele a ceea ce mancam se vor vedea asupra copilului la nastere. Mie mi-e teama ca multe din afectiunile pe care le va avea mai tarziu ar putea sa fie provocate de asta. Sau de alimentatia din copilarie, sau de poluare, sau de factori genetici ...
Nu putem sti cu claritate totul. Esentialul in opinia mea, desi recunosc ca daca as fi stiut nu as fi mancat atatea mezeluri, de exemplu, este sa nu exageram, sa mancam cate putin. Cine stie, poate maine aflam ca nici merele spalate nu sunt bune in sarcina.
pofta buna tuturor,
Diana
21+ si Julie
3 anisori
cde
jollyies spune:
Hey fetele,
Krissy - buna treaba cu listerine al meu
. Mare dreptate ai cu apa de gura. Mii de scuze. Eu am citit si a ramas esentialul. Am scris pentru ca am vazut fete care poftesc la cremvusti si alte rele si am sperat ca poate atrag atentia. Nu stiu daca fac rau la toata lumea dar Dumnezeu stie.
Sunt de acord cu tine cand spui ca bacteriile se dezvolta si se transforma. Am adus vorba despre laptele de vaca nepasterizat pt ca acum este interzis(cel putin aici) dar mama si eu (cand eram bebe) am consumat in cantitati industriale.
Va pup
jollyies spune:
Cred ca maslinele sunt in regula. Eu mananc de la borcan. Dar si ele vin tot din area Delicatese a magazinului.(adica acolo unde creste listeria).
jollyies spune:
Si revin ca am uitat. De abia m-am trezit.
Si altceva ce am mai citit dar eu nu respect(fac maioneza doar cu ou fiert). De preferat maioneza de pe raft decat cea de casa pt ca cea de pe raft nu contine ou nefiert. Aici vine riscul de salmonela. Tot risc de salmonela are si inghetata de la masina de inghetata de pe strada sau din alta parte.
irinabobe spune:
pai cred ca ar fi mai simplu sa vedem ce putem manca inseamna ca nu voi putea manca nimic din ceea ce imi place. asa ca fetelor niste idei de mancaruri permise sau chiar recomandate?