alimente interzise in sarcina
Raspunsuri - Pagina 3
poohy spune:
Unele mezeluri sunt fierte si afumate, altele pasteurizate si afumate...
Si astea trebuie ocolite?
Anca
16+
bebelonel
2girlsmum spune:
Krissy, mi-a placut f mult cum ai scris, echilibrat si la obiect.Si eu sunt de parere ca avem de unde alege si nu este chiar atat de limitata lista de alimente si mancaruri permise.
Fetele din Romania, si eu cred ca as avea o problema serioasa cu mezelurile, daca as fi acolo.Din fericire (sau nefericire) aici ele sunt atat de fade la gust incat nu am absolut nici o tentatie.
In schimb raionul de branzeturi de aici este extrem de apetisant si trebuie sa privesc in alta parte cand trec pe langa.
Mai voiam sa adaug ca daca luati suplimente de vitamine, sa luati din acelea speciale pentru sarcina, care nu au vitamina A, caci in afara de aceea pe care o luam in mod normal din alimentatie, nu este nevoie de nimic suplimentar, este chiar contraindicat.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
amameda spune:
Dar ciupercile ce mai au ? De ce sunt contraindicate?
Ce peste putem manaca fiindca am o pofta si nu stiu ce sa iau. Somonul cred ca are si el multa vit A ( ca in uleiul de peste), tonul are ce are, pestele local nu ca provine din locuri poluate... Voi ce peste ati auzit ca e sigur?
MEDA 8
+
Krissy spune:
Buna seara fetele! Revin din nou sa impartases cateceva din ce cunosc, apropos de intrebarile ridicate aici.
Ciupercile nu sunt contraindicate in sarcina, din contra sunt foarte recomandate pentru aportul de proteine vegetale si zinc. Bineinteles, nu este vorba de ciupercile din flora spontana, de care trebuie sa ne ferim, ci de cele comercializate in supermarketuri (de cultura).
Maslinele nu cred ca au fost vreodata pe lista neagra, deorece deasemenea ne pot completa dieta sanatoasa f bine - sunt bogate in vitamina E, fier si cupru. In plus, fibrele pe care le contin ne pot ajuta cu constipatia din timpul sarcinii.
Despre mezeluri e o intreaga confuzie. Fierte sau nefierte, afumate sau neafumate, pe langa pericolul bacterian (vezi discutia anterioara despre Listeria), ele sunt contraindicate in sarcina datorita riscului chimic. Altfel spus, ele contin cantitati considerabile de aditivi alimentari, respectiv nitriti si nitrati (folositi pt obtinerea culorii rosie-roze, atat de apetisanta, dar ne-naturala si f nociva), considerati a avea potential cancerigen. Si cum la gravidutze recomandarea este de a manca cat mai sanatos si a evita pe cat posibil incarcarea cu toxine a organismului, e normal ca mezelurile si in general alimentele superprocesate/superaditivate sa fie in topul listei "de evitat".
Cum am mai spus, toate pe care le auzim si citim sunt doar recomandari, bazate pe studii stiintifice, dar e la latitudinea aprecierii, posibilitatii si bunului simt a fiecareia dintre noi ce decizii luam si ce pregatire ii facem bebelusului pe care il purtam, pentru viata. Consider ca miracolul pe care Dumnezeu ni l-a dat sa il traim - cel de a creea viata - merita sacrificiul nostru, inclusiv gastronomic cateodata, pentru cele 40 de saptamani
.
Va urez la toate mult bine si bebei sanatosi!
Cristina
26+, cu
Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
arghirmonica spune:
Fetelor mancati ce vreti,nu chiar maioneza dar daca carnea la gratar e bine prajita de ce nu?Este o moda a se interzice garvidelor una si alta ...Eu una nu as renunta la nimic din mi-ar fi pofta![]()
amameda spune:
Am citit astazi pe undeva pe DC ca nu e voie sa mananci ananas dupa FIV.Stie cineva de ce?
MEDA 9
+