alimente interzise in sarcina
Buna fetelor
Am ajuns cu bine la sfarsitul celei de-a 17 a spatamana si se pare ca vom avea doua fetite (eu in sufletul meu sunt sigura, sotul mai spera la un baietel:) ).
Am si eu o intrebare : ce parere aveti despre consumul de ton in sarcina? stiu ca are un continut ridicat de mercur, insa intrebarea este : interzis sau in cantitati limitate?
Va intreb pt ca am apucat sa consum, caci de acum inainte va dati seama ca nu mai pun gura:)
Astept raspunsurile voatre
Va pupam, toate trei :)
Raspunsuri
tanima_i2002 spune:
Elen si eu m-am ferit de multe alimente in sarcina de frica. Am zis ca mai bine rabd decat cine stie ce probleme. Nu am mancat pateu, ficat, branza decat cea pe care scria pasteurizata, fara oua moi, dara mezeluri, sucuri si multe altele pe care nu mi le mai aduc aminte acum. Daca ai mancat, asta e, nu mai ai ce face, gandeste-te ca sunt multe care manancaorice si nu au nimic copilasii lor. Nu pune raul in fata. Fii mai atenta la ce mananci de acum incolo.
Si...sa va traiasca fetitele. E frumos sa ai pereche, rar fetitele sunt adorabile.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
madau spune:
Tonul este daunator doar cel pe care il cumperi in stare cruda.deci nu cel din conserva. Alt peste de evitat este somnul. Iar de evitat: ficatei de pui, carne tocata (doar foarte bine gatita), branza topita, mezeluri nepasteurizate, branza nematurata sau nepasteurizata, pateu de ficat, oua moi. Si fructele de mare
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=0&source=browse&large" target="_blank">filmulet aniversar
Donia spune:
Aici se recomanda si evitarea tonului din conserva. Eu am mancat totusi de vreo doua ori salata de ton, mi-a fost prea pofta. Nu cred ca am facut nici un rau copilului. Am mancat si ficatei de pui tot de vreo 2 ori, si cate putin pateu de ficat. Nu cred ca un aliment consumat o data la 2-3 luni si in cantitati mici poate face un rau. Cred ca pentru asta ar trebui un consum frecvent si nu ocazional.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
poohy spune:
Buna fetelor,
Am si eu niste curiozitati, daca ma puteti ajuta :)
De ce este branza topita interzisa in sarcina? Tot din cauza toxoplasmozei?
Si de ce numai ficatul de pui?
La fel, toate mezelurile? De ce? Si cele tip muschi file, pastrama?
Eu am auzit de icre... Si cand l-am intrebat pe doctor a bufnit in ras si mi-a zis sa mananc tot ce vreau...
Anca
15+
bebelonel
elen spune:
Multumesc fetelor
Am tinut si eu cont la tot ceea ce ati scris in rest (recunosc ca am mai scapat o feliuta de salam, dar asta pt ca muream de pofta:) ), in rest sunt cuminte.
Prietenele mele imi spun toate ca exagerez, caci ele nu au respectat astfel de restrictii (desi au nascut de 1 an, deci nu alta generatie)insa mie chiar si jumatatea de conserva de ton mi se parea o drama.
Va pupam toate trei
PS : Mamica lui Rares - "Rares" era numele pregatot de noi in caz ca erau fetita si baiat:)...ma rog sotul inca se gandeste la el, ca nu se stie, poate la 5 luni aflam ca e si un baietel:)
tanima_i2002 spune:
Am revenit cu o rectificare la ceea ce am scris si care se intelege total invers fata de ce am vrut sa spun: nu rar fetele sunt adorabile, ci dar fetele sunt adorabile

. Mama mama ce a iesit. Sa dea DD sa fie si un Rares. Noi ptr fetita aveam pregatit Miruna, dar a vrut sa fie Rares.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
m_monique spune:
mie dr. mi-a zis sa mananc tot ce-mi cade bine, si pe urma sa beau si un pahar de bere. tot el mi-a spus ca berea fara alcool e mai toxica decat cea cu alcool.
eu am mancat si salata de ton, ficatei de pui, icre, mezeluri, branzeturi. e adevarat ca am mancat cu masura. am evitat fast food, snacks-uri, prajituri de cofetarie.
38 + cu 
Nunta noastra
elen spune:
Tanima, am inteles ce ai vrut sa scrii initial:))
ar fi , insa eu deja le zic fetele lui mama si cred ca mi-ar trebui ceva sa ma obisnuiesc sa nu am doua printese...
vom vedea:)
Ref la ultimul msg primit - paharul de bere mi se pare cam mult...dupa fiecare masa:)...in fine, eu nu as zice ca alcoolul e recomandat
ma rog, 2 guri daca mori de pofta, dar nu ca un obicei
pupici
2girlsmum spune:
Tonul este asa cum spuneai Elen, bogat in mercur care poate fi daunator in sarcina,dar doar in cantitati mari,adica o conserva de 200 g consumata de 3 ori pe saptamana. Aici in Anglia, asa se recomandafemeilor insarcinate (sau mai bine zis NU se recomanda).Cand am fost insarcinata cu fetitele mele obisnuiam sa mananc cam de 2 ori pe saptamana cartofi fierti in coaja (jacket potato) cu umplutura de salata de ton cu maioneza.Nu s-a intamplat nimic, fetele au fost si sunt perfect sanatoase.
Ficatul sau pateul de ficat de oricare ar fi (pui, porc) este nerecomandat din cauza cantitatilor mari de Vit.A care este in ficat si care in sarcina este periculoasa (poate da malformatii). Fructele de mare sunt interzise in stare cruda.Daca sunt pregatite din stadiu de congelate si tratate termic la 60-80 grade cel putin 60 secunde sunt perfect safe.
Si eu astept bb 3 acum si chiar intentionez sa gatesc curand niste "sea food tagliatelle" si nu am nici o teama ca va fi ceva periculos.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
nikole spune:
Fetelor eu mor de pofta de sushi...chiar e contraindicat in sarcina?
Vreau sa mananc somon, desi e cam gras si poate mi se intoarce stomacul, macrou,creveti, nu mai pot de pofta...deja ca atatea bunatati de-ale noastre nu am cum sa mananc, nici macar peste nu pot manca?
Va rog daca stiti spuneti-mi si mie, ca nu am pe cine sa intreb, tot uit sa intreb medicul, care oricum va zice ca e ok, doar suntem in Japonia....
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole
7+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos