** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (15)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pistachio spune:

salut, fetelor!
vad ca tot vorbiti despre nastere asa ca vreau sa va spun un pic despre cum am nascut eu
eu am nascut normal, fara epidurala fara nimic! travaliul a durat doar 7 ore iar de impins am impins de 4 ori si a iesit puiul! am stat in spital doar 3 zile!!
parerea mea este ca daca mergeti fara frica merge usor si repede! mie nu mi-a fost frica deloc, ma gandeam ca asa cum au nascut atatea femei in lumea asta(plus mama mea 2!)asa o sa nasc si eu...si va spun sincer, gandind asa a functionat!! eu faceam glume cu sotul si mama mea in timpul travaliului(ma faceau sa rad tot timpul)..
parerea mea este ca noi femeile avem corpul "proiectat" pt asta asa ca aveti incredere in voi si in corpul vostru! fara frica! si se stie ca oricum femeile sunt mai puternice si rezistente la durere decat barbatii sau chiar decat ne dam noi insine seama!
cat despre epidurala, cumnata mea are doua si pe amandoi copiii au trebuit sa-i scoata cu forcepsul plus ca ea acum dupa a doua are dureri ingrozitore de cap...migrane si destul de des si e sigur de la epidurala pt ca i-au descoperit ca i-a iesit niste fluid din sina spinarii cand i-au facut-o si i-a ajuns la cap si asta-i da durerile de cap...nu stiu daca m-am exprimat corect dar ma intelegeti...
va pup si multa bafta si curaj la toate!!!

19+ si alex nazdravanu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns business spune:

Liviana,intr-adevar nick-ul provine de la numele firmei.O firma mititica inca.De aici si adresa de e-mail si nick-ul ales atat aici cat si pe alte site-uri.M-am semnat astfel prima oara si asa a ramas peste tot.
Vali,la mine ambele nasteri au fost naturale cu epiziotomie.La prima a fost "ruptura".Nu am avut niciodata probleme.Au fost cusute corespunzator.Depinde foarte mult de cine iti va repara epiziotomia.
La mine a 3-a nastere va fi tot naturala(sper sa nu intervina nimic) si fara epidurala.Nici nu imi pot imagina ca as naste altfel decat natural.
Mie mi-a trecut spre dupa-amiaza durerea aceea ingrozitoare de cap...sper sa nu revina.In cateva episoade mi s-a cam intarit burtica.Sper sa fie bine.Maine avem progr la dr.
Chiar acum bb al meu este intr-o continua miscare!!!
O seara minunata burtici!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

buna,
nu stiu cum sa va scriu ca nu vreau sa va sperii.dar sunati doctorul de cate ori vi se pare ceva anormal.fiti pisaloage!mergeti peste ei!

pana acum 2 saptamani eram si eu o mmaica de mai iunie.
m-am dus la doctor la un control obisnuit.nu banuiam ce veste aveam sa primesc.ma durea burta de mai bine de o saptamana, dar toate mamicile imi spuneau ca acum sunt gravida, ce vreau sa nu ma doara nimic.la ecograf doctorul m-a intrebat daca mai am simptome de sarcina.le aveam pe toate.am primit vestea: "sarcina s-a oprit din evolutie de mai bine de o saptamana".acum imi dau seama ca durerile mele de burta nu erau deloc normale.sper sa nu va intristeze povestea mea si sa va ajute sa fiti mai tupeiste si sa stresati mai mult doctoul!

Mcrissa bebe strumph-ul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Mica, e ok listuta, multumesc
Eu am nascut primul copil cu epidurala si nu am avut urmari, nu m-a durut capul, ci doar spatele in zona in care au infipt acul, nu am avut greturi, nimic...in momentul in care au inceput sa bage anestezic, parca mi-au luat durerea cu mana. Chiar daca nu am mai simtit contractiile, moasele si dr. erau cu ochii pe ceas si-mi spuneau cand sa imping.
La a doua nastere voi opta tot ptr epidurala, in cazul in care mi se ridica placenta, ptr ca dr m-a avertizat ca s-ar putea sa fie necesara cezariana.
Am avut si epiziotomie, pe care nu stiu cand mi-a facut-o, am simtit doar la sfarsit, cand ma cosea, un fel de intepaturi...Dar am fost cusuta foarte bine si in 2 saptamani eram ca noua, fara nici un tratament.

17+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Mcrissa DOoamne credeam ca s-au terminat lucrurile triste si urate din listuta noastra. Ai grija de tine si increderea ca in curand o sa revii printre noi .

Mica 17+

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

Mcrissa multumim de sfaturile si cuvintele tale calde.ne bucuram ca te gandesti la noi si te asteptam in curand la odisee.

Sa ne ajute Dumnezeu pe toate sa avem sarcini usoare si bebei sanatosi.

13+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Vad ca vorbiti despre nastere...
Eu am stat destul prin spital si am vazut multe nasteri "in direct".
Eu v-as sfatui sa faceti peridurala. Fetele care nasteau cu epidurala "comunicau" mai bine cu doctorul fiindca nu erau asa obosite ca celelalte care aveau un travaliu prelungit. Eu am doua prietene care au nascut cu peridurala si nu au dureri de cap. Cred ca depinde si de "arta" medicului anestezist.
Eu am facut cezariana (de urgenta ) si am avut anestezie totala.
Sa nu va sperie nici cezariana fiindca nu este asa greu. Eu m-am refacut foarte repede. Mi s-a parut grea prima zi fiindca nu ma puteam ridica din pat de frica sa nu mi se rupa operatia, dar apoi eram ca noua. Nu am avut dureri fiindca aveam branula pe unde imi bagau diverse analgezice...
Asa ca fetelor fiecare varianta are avantaje si dezavantaje...dar cel mai bine este sa fii pregatita psihic pentru varianta aleasa. Daca esti pregatita si stii ce se va intimpla...totul decurge foarte bine...Acum eu voi opta pentru cezariana chiar daca doctorul meu spune ca as putea naste normal dupa o cezariana...dar nu vreau sa risc nimic..plus ca e un drum deja cunoscut de mine...si...nu mai vreau alta taietuta in alta parte . Deja am una .

Va pup
Diana 15 sapt fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

vali5, merci mult, si pozele tale sint frumoase, ti-am vazut si eu bebeul, la virsta asta toti seamana, sint asa de draguti, si ai fost o mireasa frumoasa, si ce sa mai zic de dulceata aia de ciine.... ai intrebat de epizio, eu nu am avut, dar m-am rupt in 3 locuri si am avut nevoie de multiple cusaturi, dar de a doua zi am stat in fund, nu am avut probleme, putin usturime pina a trecut citeva zile, dar am auzit ca te refaci mai repede daca nu taie ei, ci se rupe natural. in legatura cu cezariana, mai noi medicii zic 6 luni 1 an ptr al doilea. si eu m-am hotarit ptr al doilea bebe, cind primul avea 2 ani, dar cum socoteala de acasa nu e ca cea din tirg (l-am pierdut pe al doilea la 12 saptamini) asa ca va fi diferenta 3 ani(daca totul merge bine de data asta). si mie imi era frica sa nasc, dar sa stii ca noi femeile in momentele alea sintem capabile de ce nici nu ne credem in stare, eu, lesin de obicei la luat de singe, si am nascut natural cu epidurala(si la al doilea voi lua) un bebe de 4.145kg. nu-ti fa griji mie mi-a fost frica pina in ultimul moment, acuma nu mai imi este ca stiu la ce sa ma astept, nu e usor, dar cind il ti pe bebe in brate uiti tot.

diana, vad ca si tu ai avut probleme cu placenta, dar acuma ti s-a ridicat! ca si mie mi-au spus la aproape 14 saptamini ca placenta e jos, acopera colul in totalitate, dar ca sa nu-mi fac griji inca, ca poate sa urce.

florentina, daca am inteles bine si tu ai probleme cu placenta, si ai 17 saptamini, dr mi-a spus ca pina la 30 saptamini nu se pune diagnostic si ca are timp sa urce. tie cum ti-a spus?

mcrissa, bine faci ca le avertizezi pe fete, unele dureri sint normale, altele nu, acuma nu e de rau de fiecare data, dar e bine de verificat. pe la 12 saptamini am simtit valuri in burta, si ziceam ca-i bebe, dar acuma ca vad ca am placenta joasa am auzit ca de fapt aia e ce simt eu, valuri de la placenta, si nu de la bebe.

am vazut ca discutati de secretii, e normal sa fie abundente in sarcina, depinde de mamica, dar eu la prima sper sfirsit purtam tampoane ca si in ciclu, atita aveam. nu avem mincarimi, nimic, de mi-a spus ca e normal, nu am avut infectie. la a doua la fel, si acuma la a treia, de cind am intrat in trimestrul doi e mai abundent, am tot timpul protejare ca altfel parca fac pipi pe mine....

Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jollyies spune:

Hey burticile,

Am vazut ca va luptati cu raceala. Am avut si eu gripa in prima luna de sarcina. Tare nasol a fost. M-a tinut o luna de zile. Aici e interzis paracetamolul la sarcina. Eu zic sa intrebati doctorul inainte sa luati paracetamol. Mie mi-a dat antibiotice Moxiciclina care nu afecteaza sarcina.

Am inceput sa ravnesc la somnul pe burtica. Asa ma rascolesc si incerc sa ma asez altfel decat pe parti. Cand stau pe spate, se misca parca ar fi in ring. Am gasit pe net niste perne cu gaura pe mijloc pe care te poti aseza pe burta si ajuta si bebe sa se pozitioneze cum trebuie pentru nastere. Sotiorul meu mi-a promis una de mos.

Eu refuz sa investesc in haine de gravida mai ales ca nici nu muncesc. Aici este vara si o salopeta marimea 12 si niste pantalonasi scurti o sa ma scoata din vara. Aici se poarta colanti la rochite si la pantaloni, asa o sa ies din iarna. Oricum in iunie vine juniorul si nu ma prinde mult iarna insarcinata.

Ati citit topicul cu multe cezariene in romania? Voi cum vreti sa nasteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sadicutza spune:

Neata fetele!!!!!
Nu am mai avut inspiratie la scris, nici timplul nu mi-a permis dar am citit cam tot ce s-a cris.
Vad ca deja se vb de nastere. Eu imi doresc sa pot naste natural si pe prima fetita am nascut-o natural, dupa un travaliu de mai bine de 12 ore, fara dilatatie, m-am ales cu o taietura si o ruptura zdravene(au cusut la mine cam o ora si jumate), nu am putut sa stau in fund cam o luna, DAR asta nu-mi schimba cu nimic dorinta de a naste natural.Dupa ce am nascut am simtit o usurare...nu se poate explica in cuvinte...parca ma tinea Dumnezeu in brate. Spunea cineva mai sus, corpul femeii este proiectat pt. asa ceva iar nasterea face parte integranta din sarcina. Asa ca fetelor, sa nu va fie frica de nasterea naturala. In plus creierul nostru este programat sa uite amintirea durerilor.
In legatura cu anestezia epidurala, eu nu am avut parte de asa ceva, acum 8-9 ani, in ro, nu se practica. Am avut o discutie cu noul meu medic despre problema asta, acesta mi-a spus ca poate sa-mi faca asa ceva doar daca este nevoie (travaliu lung, extenuare...), se pare ca din cauza anesteziei copilasul iese cam "turtit" iar mamica nu-si mai poate controla musculatura pt. impins. Asa ca am sa apelez la asa ceva doar daca este nevoie...am o presimtire ca acum o sa nasc usor pt. deja am trecut printr-o experienta similara si o sa stiu ce am de facut.
Pupici pe burtici!!!
+17

Mergi la inceput