Nazdravani de oct-nov-dec-2003(78)
Raspunsuri - Pagina 17
Elenalove27 spune:
adameasca, adriana ...am citit si nu imi vine sa cred prin ce treceti!!!ma refer la pitici vostri Luk si Olguta!
RABDARE - RABDARE si tot rabdare de otel va doresc.
Caremena, deocamdata tot ce ii poti spune lui Stefi este exact ce ii spui tu...adica ca vine bebe ca va avea o fratioara :)..etc...cand o sa apara bb o sa fie altfel situatia...ideea cu bb de jucarie in carucior suna bine! sarcina usoara in continaure.
la mine situatia merge bine deocamdata intre baieti mei.
Alvaro este bine din toate puncetele de vedere iar David la fel...se vaita el de colici dar nu ezit nici o secunda sa nu il tin in brate.
"lumea" zice ca il rasfat pe david ca il tin mereu in brate dar eu nu ma satur de el...la fel si cu alvarica ...cand doarme david este tura lui alvaro sa il tin in brate...cu toate ca alvaro imi zice ca nu vrea, eu ma chinui sa ma dau pe langa el sa il tin si pe el in brate :)...
ven, sanatate multa lui Markus
yael
ciuf , eu zilele trceute ma uitam la calendare pe costco.com parca sunt ceva mai ieftine acolo.
pup frumoshi tai.
super mamico, te astept sa ne scri despre voi.sper sa aud vesti bune si pupa pe isabela frumoasa de la noi cu drag.
sanatate multa.
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
Carmena spune:
Elena de incurajari! Sa stii ca mereu cand citesc mesajele tale despre cei doi nazdravani, imi dau seama cata rabdare poti sa ai! Si din ce tin minte, ai mai vrea si o fetitza nu?! Super!!!
Eu am ramas in continuare destul de panicoasa...
Am cumparat azi caruciorul si bebelusul! Foarte interesat Stefi de el, dar inca nu-mi dau seama daca deocamdata de placerea ca impinge caruciorul pe aleile din cartier sau ca bebelusul stie sa spuna mama, tata, plange si sforaie.
Oricum ca si victorie, bebelusul a dormit cu noi in pat azi la pranz
In fine, sa zicem ca deocamdata nu ma imbat cu apa calda. Ca si psiholog nu ma laud , asa ca urmeaza sa vedem pe parcurs cate maini si ochi ii scoate la asta de jucarie pana apare cel adevarat.
Paula ma bucur mult ca copilutii tai se impaca bine. Trebuie sa fii foarte mandra de ei!
Va pup si sanatate maxima pujutilor bolnaviori, sa auzim de bine. Si Stefi tocmai a mai trecut peste o raceala care la tintuit in casa o saptamana-luni incepem din nou gradinitza, om vedea cum o mai fi.
Carmen
12+ si Stefi(3 ani)
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/
adriana spune:
Ciuf,
m-am uitat pe camera lui Eva, Doamne.. ce frumoasa e!!!
Cum ai reusit sa faci floricele alea? De unde ai avut idee?
Hai, nu vii si pe la mine sa imi decorezi camera?![]()

Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica
ciuf spune:
Ven, sanatate maxima lui Markus, cat si tie. Exact din motivul asta am hotarat sa-l retrag pe Luca de la gradi pe perioada rece ca m-am saturat de cate ori a fost bolnavior de cand cu gradi. Si mai rau ca se imbolnavea si Eva.
Dupa raceala trasa de toti ai casei am ramas cu o sinuzita pe care o tratez cu antibiotic, dar inca am urechile infundate dupa vreo 2 sapt. de boala. Sanatate maxima.
Ileana, ce ti-a zis psihologul sa faci? Ce sfaturi ti-a dat? E mai bine Luk?
Alexandra, sunteti bine? Mai da un semn de viata.
Adriana, ma bucur ca ti-a placut camera Evei. Mi s-a parut ca am cam incarcat-o. Dar pe cuvant daca puteam rezista. Pe masura ce lucram imi imaginam o alta floare, si ziceam hai sa o incerc si pe asta.
Iar acum, sa fiu sincera, imi cam vine sa mai sterg din ele. Parca sunt prea multe.
Nasol cu socrella ta. Pacat ca nu poate fi si ea mai buna cu voi. Dureros pentru nepoti.
Va sarut.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
carmen77 spune:
Mai Valeria, tu trebuie sa iti deschizi o firma a ta de decoratiuni interioare, ca ai talent cat incape
.
Si camera Evei e superba
, ca si a lui Luca.
Noi am fost bolnavi si eu si Matei .. Matei weekendul trecut, a facut o zi febra mare, inca 2 cu muci si tuse si acu se pare ca e pe terminate .. eu marti nu m-am putut misca din pat, cred ca am luat-o de la el si ma dureau toate, oasele, stomacul, muschii, gatul , urechile ... si frisoane si febra ... asa rau nu mi-a fost de cand l-am nascut pe Matei ... poate dupa cezariana m-am mai simtit doar asa ca dupa ce te loveste trenul ... tare nenorociti virusii astia pe aici ...
Acum incercam sa ne odihnim un pic, ca eu zic ca eu am facut-o si pe un fond de oboseala ...
Am sa mai pun cateva poze proaspete cu Matei in ultimul album ...
V-am
si sa aveti o duminica placuta in continuare.

POZE NOI 
Carmen
si
Matei Gabriel - [b]27.10.2003
marioan spune:
Sanatate multa la totii copiii bolnaviori.M-am intristat tare de Isabel. Of sper sa se faca bine repede.
Noi suntem incantati de gradinita , dar asa cum bantuie gripa asta din 10 cati erau sunt zilnic doar vreo 5 si culmea numai baietei.
Una din educatoare ne-a sfatuit sa-l ducem la logoped ca nu prea intelege ce spune.Sincer el cam stalceste si mai ales daca e incantat vorbeste repede ca mine si nu-l mai intelegi dar chiar de logoped nu mi s-a parut. In fine ne-am dus ca am vrut sa stau eu linistita si se pare ca el inca mai trebuie sa-si dezvolte plamanii nu poate sufla prea mult si automat ii este greu sa pronunte cuvinte lungi si de aceia le scurteaza de nu mai intelegi. Ne-a dat sa facem niste exercitii de respiratie si pt intarirea musculaturii fetei.Oricum cica dupa 3 ani jumate-4 se poate diagnostica daca chiar e o problema.
Numai bine.
carmen77 spune:
Alexandra, sunteti bine? Ca deja ma ingrijoreaza absenta asta asa lunga a voastra ...
Eu azi stau acasa ca nu mai pot, is stoarsa ca o lamaie, obosita non stop si mai is si racita, tusesc de numa-numa, mucii garla ... asa ca am decis sa nu ma mai omor si sa take it easy for a change ...
V-am 

POZE NOI 
Carmen
si
carmen77 spune:
Aloooo .. pagina 3??
Alexandra, acu chiar sunt ingrijorata ... scrie numai 2 randuri sa stim ca sunteti bine.
V-am pupat ca Matei trage de mine.

POZE NOI 
Carmen
si
super mami spune:
Gata...as putea spune ca am scapat.
Dupa ce a terminat cu viroza...a facut o "chestie la burtica" (un microb luat, dar parca de asta v-am spus ).
Cand ziceam si noi ca e mai bine si ca-si revine copilul....a facut otita. Adica a apucat sa stea in pozitie verticala si sa se dea jos din pat doar o zi. Urmatoarea noapte a plans pana dim : Otita.
Din cate am inteles infectia s-ar fi dus spre urechiuse.Pe scurt: au fost cele mai grele 2 sapt din ultimii 3 ani de cand o avem pe Isabel.
Ea s-a chinuit groaznic, numai cu perfuzii, deshidratata la max, varsand fiecare gurita de apa, febra numai peste 39, dureri de urechi.....ce sa mai...cam tot ce se putea.
Acum e vesela dn nou, dar trebuie sa se recupereze. Sapt asta sta acasa cu mami. Inca mai are ceva mucozitati....dar ea e bine si vesela.
Eu inca mai tusesc si am niste stari groaznice de ameteala si greata.
Cel mai rau e ca ma doare tare gingia de langa o masea si din cauza ca tusesc...nu pot sa merg la dentist.
Si ma simt tare obosita.Asadar sapt asta suntem la recuperare ( doar noi doua ) si de sapt viitoare incepem treaba. 
Noutati nu am....evident.
Ah, Isa imi tot arata degetele "interzise" de la ambele maini.
Si-a amintit ea ca a vzut la gradinita si mi le tot baga in ochisori, mandra tare de dansa.Multumim ca v-ati facut griji pt noi
, vad ca sunt copilasi bolnaviori. Multa sanatate va dorim.
Carmen
sa va faceti bine repede. Lasa ca vine primavara si scapam
Odihneste-te si ai grija de tine.
Valeria....m-ai dat gata iar. Nici n-am vorbulite de lauda. E absolut superba, amandoua sunt superbe.
Bravo mami, esti un adevarat artist. Serios, nu zic doar asa.
Iar bondocel e.....o papusica scumpa foc.
Isabella....te pupacesc, multumesc pt mesaj. Esti de nota 200 (pe o scara de la 1 la 200)
Marioan....sa se ia de mana cu duduia noastra.
Pe mine ma mira ca desi pronunta perfect cuvinte grele, stalceste unele f usoare.
Si chiar am obs ca pe langa alti copilasi care nu aveau nici jum din vocabularul ei acu' jum de an....parca a ramas in urma lor.
Eu tot zic ca e si spaniola si romana....bla bla. Dar nu cred ca asta e motivul.
Deocamdata am rabdare.Scuze daca am greseli, dar sunt ametita si ma dor ochii.
Ma duc la nani, a adormit si bebe.
Pupacim pe toata lumea, fara exceptie 
Alexandra si Isabelita Isabel
adameasca spune:
Alexandra, ma bucur ca ai dat un semn de viata, incepusem sa-0mi fac griji... Ma bucur ca va vindecati amandoua, sa nu va mai aud ca v-ati imbolnavit ca vin si va dau o mama de bataie... Sau, sa-l parafrazez pe fi-miu, "o tocana de bataie"
Stii bine ca fiecare copil are ritmul lui la vorba, mai ales daca face parte din familie bilingva, trilingva, etc.
ii e cu atat mai greu sa tina pasul cu ceilalti copii...
Valeria, m-ai dat gata cu felul in care arata camera Evei, sunt TOPITA!!!! Esti de admirat, ai grija de copii, de casa si mai ai timp sa si pictezi. Bravo mai, esti un exemplu demn de urmat. Psihologul ne-a sfatuit sa avem rabdare, in primul rand. Apoi sa-l socializam si sa-l implicam in orice facem si cu Ilinca.
Adriana, iti multumesc de sfaturi. Am lasat la o parte oboseala si nervii si am inceput sa-i urmaresc comportamentul lui Luk, mai exact crizele de nervi. Concluzia e ca sunt cu atat mai violente si mai lungi cu cat e mai obosit. De aici marea problema. Daca reusim sa-l facem sa se culce la o ora rezonabila, atunci e mai linistit ziua. Daca il las sa doarma dupa amiaza cat vrea, e mai bine si mai liunistit seara, cu toate ca se culca mai tarziu. Ai avut dreptate, cerseste atentie. O cerseste la modul ca nu mai are rabdare sa stea sa faca nimic singur, nu se mai joaca singur, nu se mai uita la desene singur, nu mai face nimic singur. Asa ca incerc sa stau cu el cat de mult pot, e obositor, dar parca intrevad ceva rezultate. Are zile mai linistite in ultima vreme, chiar daca mai face crize de nervi nu mai sunt asa rele. Doamne ajuta sa isi revina cat de cat... Multumesc inca o data de sfaturi, mi-au fost de real ajutor, parca au fost un dush rece care m-a trezit la realitate.
Carmena, totul este sa nu faci schimbari bruste in viata lui Stef o data cu venirea lui bebe. Orice schimbare trebuie pregatita din timp, povestit tot ce se va intampla, nimic nu trebuie sa vina din senin. Incearca sa-i oferi lui toata atentia ta in afara orelor de alaptat si de baia lui bebe. Trebuie sa-l faci sa se simta important, roaga-l sa te ajute, sa-ti aduca un pampers cand il schimbi pe bebe, prosopul cand il speli, biberonul cu ceai, implica-l in orice activitate de-a ta cu bebe. Eu la inceput in timp ce-o hraneam pe Ilinca ii citeam povesti lui Luk, acum ma ajuta la baie. Ma rog, de cele mai multe ori vei avea senzatia ca te incurca, dar treci asta cu vederea, lauda-l cand te ajuta, cheama toata familia si vecinii sa-l laude
. Ma rog, ai inteles ideea, trebuie sa se simta important. Bebe e mic si neajutorat iar el ii poate fi de ajutor. Inca o chestie, pescuita tot de pe forum: cand vii cu bebe acasa de la maternitate, bebe TREBUIE sa-i aduca un cadou lui Stef, de preferat ceva ce-si doreste foarte mult. Si iar de preferat sa-l tina tati pe bebe cand intrati in casa si nu tu, sa nu dezvolte cine stie ce aversiuni inca de la inceput. Tu sa ai bratele libere sa-l poti imbratisa pe el... N-am stiut ca esti psiholog, pai mai asteptam sfaturi de la tine.
As avea nevoie sa merg eu cred ca un psiholog, sa imi mai zboare gargaunii din cap
, dar nu m-am invrednicit sa-mi gasesc unul. Consultatii on line oferi? 
Elena, ma bucur ca sunteti bine si sper sa nu aveti parte de probleme, numai de bucurii si lucruri frumoase.
Carmen, sanatate multa si voua! Pe cand surioara lui Matei? ![]()
Marioan, nu cred ca e cazul sa va faceti griji cu vorbitul. Va trebuie rabdare atat voua, cat si educatoarelor.
Si ca sa inchei intr-o nota vesela, va poftim la poze noi: http://good-times.webshots.com/album/557329965VSdkIs
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...