Nazdravani de oct-nov-dec-2003(78)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare
Mai, Alexandra, cu vesti din astea vii tu? Unde naiba sunt zilele alea cand vorbeam numai de nazbatiile copilasilor nostri si ce bine mananca ei???
Imi pare tare rau de Isa. Pacatoasa boala pentru un copilas asa de fragil. Ai grija de ea! Va doresc sanatate maxima si tu ai grija cu transpiratiile alea ca nu suna prea bine. Stiu si eu ca asta e un semn de ceva raceala la plamani.
Sa ne tii la curent si te asteptam cu vesti mai bune.
Va pup.
Elena, sanatate si voua. E tare greu cu doi copii. Sunt satisfactiile mari dar si grijile pe masura.
Sfatul meu e sa-l duci pe Alvarica la medic sa il asculte la plamani. Ca eu am stat acasa vreo doua-trei zile cu Eva, incepuse sa tuseasca asa productiv si nu mi se parea alarmant, pana cand a inceput sa capete si un pic de febra si atunci am decis ca e timpul sa vizitam medicul. Si a auzit la plamanasii ei acel harait, suierat specific bronsiolitei.
Adriana, asa am zis si eu ca e mai bine. Conteaza tare mult pentru mine sa fiu linistita. Altfel ... nu e atmosfera prea calda in casuta noastra. Tun si fulger cand am grijile mele.
Am hotarat sa il duc pe Luca inapoi la gradi din mai-iunie. Stiu ca sunt copii care racesc mai usor si altii mai greu. Uite ca noi ne incadram in prima categorie. Si dat fiind ca e si Eva in ecuatie, prefer sa il tin pe Luca acasa in perioada rece. Cred ca amandoi sunt cu sistemul imunitar la pamant.
Site-ul cu calendare e WalMart. Stai sa caut linkul.http://photos.walmart.com/displayproductproperties/prd=Calendar/prdtype=Photogift%3BPDC%28Calendar%29%3B12months%3B8.5x11%3Bwall/t_=5365422
Mie mi s-a parut tare fain. M-a costat $16.84 pentru fiecare calendar, pe fiecare fila pot pune maxim 3 poze, iar pe partea cu zilele lunii, pot trece sarbatorile, aniversarile si cate o poza pentru ziua respectiva. MI s-a parut cel mai potrivit cadou pentru bunici. La altceva nu m-a dus mintea.
Dar tu ai probleme de adaptare cu socrella? Nu agreeaza copiii? NU are rabdare cu ei?
Marioan, cati copilasi sunt in grupa? Au ceva reguli de sanatate? Ca aici cu toate regulile lor tot se imbolnavesc mititeii astia. Adica daca are copilul peste 39 febra nu am voie sa il aduc in grup, daca tuseste rau ...
Ma bucur ca s-a integrat bine in noua gradi si ca asteapta cu nerabdare sa se duca la ea. E mare lucru si pentru el si pentru tine ca il stii fericit.
Paula, tu stii ca atropina e periculoasa? Dar de cate ori sa ii puna? Cate controale ii faci? Mai bine schimba medicul. Mi se par cam mari dioptriile si cu toate astea ea sa vada obiectele micute. Ce astigmatism are?
Si zici ca Paul e un smecheras? Pai asa e al doilea copil. Si Eva e o bagareata, il trage pe Luca de tricou sa il dea la o parte, cand il vede pe Luca ca se joaca cu masinute imediat e langa el cu mana intinsa si instructajul de rigoare. Ne cearta pe toti, se rasteste la noi, mai lipseste sa ne puna la colt. De ieri, exact cand mi-a facut 9 lunite, a zis mama. Dar cum? Dimineata o tot innebuneam sa repete mama: ma-ma. Exact tonul cu care ii silabiseam cuvantul l-am auzit la ea. Maimutica mamei!! Mai e cazul sa spun ce plina de mine eram? Nuuuu.
Carmen, cum ii este lui Matei? Mai bine sau mai rau? Da un semn.
Pe mine ma innebunesc vestile astea rele. Parca nu mai sunt buna de nimic. Daca am putea sa suportam noi durerile lor, sa nu ii mai vedem suferinzi, dar ce vorbesc eu aici???
Luca e un dragut cu Eva. Tare protectiv. Nu e deloc violent cu ea, o pupa daca se loveste, daca plange ne spune ca s-ar putea ca ei sa ii fie somn sau foame, e un fratior tare dragastos, deocamdata. Ileana, cum e Luk? La fel? Nu il vad un fratior rau. E gelos pe Ilinca? Ca Luca cand ma vede ca tocmai ce am dat-o pe Eva jos din brate, se instaleaza imediat in poala. Apoi vine imediat si zgatia de Eva. Si el ii spune" Eva, acum eu stau la mamica in brate. Tu du-te si te joaca. mama te ia mai tarziu in brate".
Isi doreste tare mult sa petrec mult timp cu el, sa ma joc, sa ii citesc.
Vinerea trecuta m-am dus cu el la o clasa de muzica pentru copii de trei ani. A fost foarte fain. De fapt la aceste grup, Gymboree, sunt trei clase: muzica, arta si gimnastica. Ma costa $64/luna numai pentru o clasa. Deci nu pot alterna. Ma hotarasc pentru gimnastica, apai merg numai la clasa asta. Sau daca vreau platesc la sedinta, dureaza o ora si dau $15. Cam usturator.
Pot sa particip gratuit la fiecare clasa, e preview, ca sa ma hotarasc la ce vreau sa urmam. Vinerea viitoare mergem la gimnastica.
si sapt. urm. la arta. Si apoi stabilim care i-a placut mai mult. Cred ca va vrea la gimnastica ca ii place sa faca miscare multa, nah, ca orice copil de varsta lui.
La clasa de muzica a fost fain. S-a cantat, gesticulat, folosit anumite instrumente. MI-a placut mie, dar lui. Dar ce ma fac eu cu Lucutu' ca e un rusinos, un timid. Ma punea sa stau langa el, nu se ducea si el in fata sa isi ia cate un instrument sau esarfa, ca eu motz sa fiu langa el. Nici nu ma asteptam la o asa atitudine. Il vedeam mult mai deschis, mai sociabil (speram dupa 4-5 luni de gradi). Sunt curioasa sa-l vad cum va reactiona la urm. clasa. Lor nu prea le place sa le schimbi mediul. Dureaza ceva pana se adapteaza, pana isi cunosc colegii.
Am zis ca daca nu il mai duc la gradi, macar sa incerc sa il integrez in cateva grupuri de copii pentru socializare. Numai ca toate astea nu sunt tocmai ieftine.
Va sarut si doresc sanatate la toi.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Valeria, am citit la tine ca-l duci pe Luca la Gymboree si am cautat si eu pe langa noi sa vad daca gasesc, sa-l duc pe Codrin al meu. Am gasit unul destul de aproape, dar pe site scrie ca n-au locuri available. Am sa dau o fuga pe acolo sa vad daca au ceva si pentru el. Cum spuneam, vreau sa-l dau la niste lupte sa se mai ia si el cu baietii.. deh.. in casa numai fete
Soacra-mea e complicata rau. Intai nu m-a vrut pe mine, apoi de ce facem asa multi copii, etc.. acea relatie complicata soacra-nora. E si batrana si are probleme si cu... mansarda.. Ultimele noutati ar fi ca s-a plans la politie ca vrem s-o omoram.. aventuri ca-n povesti.. Daca trecem cu bine de perioada asta.. ma imbat.. dicit

Elena, sanatate mai.. imi pare rau ca sunteti bolnavi, si bebe asa mic. Noi am fost plecati la munte cam o luna jumate si nu mi s-au imbolnavit deloc copii, si nici nu prea m-am zbatut prea tare cu ei(la un moment dat iesise Codrin afara pe terasa, in maieu, la -5grd C si a stat vreo 5-10 min facand miscare, n-a avut nimica.. ). Cum am ajuns in NY, le-am facut vaccinul la fete si au si inceput cu mucii. Nu stiu daca e vreo relatie intre vacc si raceala, eu cred ca da Mari orase, multi virusi..

Va dorim sanatate multa la mamici si bebici/domnisoare .

Mami de Codrin, Olguta si Cornelie mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Buna Alexandra... SuperMami a noastra... Imi pare tare rau sa aud, cred ca e groaznic

Anul trecut cand ai fost in vacanta, in aprile-mai, ceva de genul parca, in USA... Tot asa, am asteptat, asteptat sa revii din vacanta... tot scriam unde esti, incepusem sa ma gandesc la ceva rau.. ca de... si ai aparut intr-un sfarsit, totul era OK.. si ma rog, ti-a trebuit si tie timp sa te aduni si sa revii pe forum... Acum, am zis... tb. sa se fi intors din vacanta, insa de data asta ii dau ceva mai mult timp sa se intoarca, n-o presez... Si asteptam cumintica sa apari... Si-mi pare tare rau ca de data asta altul a fost motivul sa nu revii pe forum... Chiar imi lipsesti...

Multa multa sanatate... si putere voua sa puteti avea grija de micuta... Am avut o perioada cand m-am simtit ca naiba... Ma durea tot corpul, gatul.. capul, aveam febra... Ziceai ca mor nu alta, ma taram... NU MAI PUTEAM! Si mi-a fost recomandat un medicament (Protec se numeste aici, e 100% natural.... Contine asa: Propolis, Echinacea Purpurea, Astragalus Membranaceus, Uncaria Tomentosa -cam astea pe scurt... 'Echinacea and Propolis Extracts to stimulate the immune system' - vreau sa zic ca dupa prima pastila m-a pus deja pe picioare, nu-mi venea sa cred! Iti ajuta sistemul imunitar si lupta mai bine . Crede-ma este extraordinar... Si e totul natural... Ma gandesc ca poate te-ar pune si pe tine pe picioare... Nu stiu acum cum s-ar numi la voi... Insa poate-l gasesti dupa continut, daca nu, ti-l pot trimite cu cea mai mare placere... Macar cu atat sa te pot ajuta...

Astept vesti bune de la tine, sa va vad !

Cu drag,
Isabella, Yael(3 anisori -24Nov.'03) & Nardi(1 anisor & 8 luni -01May'05)
Picasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Hello!
Pagina a 3-a, mai?

Offf, Alexandra imi pare rau sa aud ce nasol a fost pt voi 3. Ce mai faceti? Scrie cum mai sunteti. Sper ca v-ati revenit in totalitate deja.

Mai, Markus iar e bolnav. Adica a 5-a oara din oct. incoace. Asa ca ia din nou Augmentin si Fluimucil. De data asta si Ribomunyl, sa se mai activeze nitzel sist. imunitar, ca prea de tot e....
Asa ca am hotarat de comun acord cu d-na dr. ca nu mai merge la gradi pana la primavara, ca de acolo i se trag toate. Ia cate o viroza, care se complica cu bronsita si rosu in gat, pt. ca la el primul simptom e nasul infundat. Asa ca noaptea respira pe gura, si gata e bronsita si amigdalita....
In plus, si eu sunt in concediu medical cu o sinuzita nasoala care pare sa nu ma mai lase, iau Augmentin si umblu cu Olynth-ul in geanta, ca fara el sunt moarta....
Cam astea sunt noutatile de pe la noi....
Ah, uitam, si NINGE! Chiar acuma, ca-n povesti. Va asteptam la Bistrita la sanius

Venera , mama lui Markus: -> ->

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Buna seara!

Ciuf, Luk e gelos, din pacate, iar adaptarea la noua formatie a familiei e grea... Am avut si avem probleme cu el. Are niste crize de nervi care ne dau gata pe noi, astia mari, nu mai functioneaza nici o pedeapsa, nici o recompensa, nimik. Noaptea viseaza urat, se trezeste des si vine la noi in pat, nu mai vrea sa adoarma singur. Cel putin adormitul seara e un calvar. Urla, ne bate, ne scuipa, ne injura, pur si simplu e o refulare din partea lui care ne scoate din minti si pe noi, astia mari... Intr-o seara m-a intrebat: "mami, eu de ce nu mai pot sa adorm repede?". Pur si simplu nu poate sa mai adoarma. Alta data m-a pus s-o arunc pe Ilinca la gunoi... Ma rog, dupa vreo luna jumate de astfel de chinuri am decis ca e cazul unei vizite la psiholog. Care ne-a explicat pe larg ce i se intampla. E un copil mai sensibil decat altii de varsta lui, se adapteaza mai greu, nu e deloc sociabil... Am pus in cui gradinitza pe o perioada nedeterminata, din cauza imbolnavirilor repetate (ccea ce vad ca e cazul cam peste tot in gasca asta), am primit sarcini clare de la psiholog si vedem cum trece de perioada asta... Care e tare grea. Nu ma asteptam sa fie atat de sensibil. In rest se comporta ok cu Ilinca, nu are tendinta s-o loveasca, ii face jucarii, o rpinde in jocul lui, ma striga canmd plange fata, e destul de grijuliu.
Mie recunosc ca imi este greu, cand vine seara ma ia cu lesin, atunci crizele de nervi sunt incontrolabile. Macar Ilinca e buna, se culca singura, doarme toata noaptea neintrerupt, mananca bine, e vesela si destul de putin solicitanta, comparand-o cu Luk in aceeasi perioada.
As vrea si eu sa am unde sa-l socializez cu copii de varsta lui, in afara de gradinitza, dar din pacate nu prea avem optiuni. Decat parcul, dar acolo nu sunt mereu copii de varsta lui, cateodata nu sunt pe placul lui...

Sanatate multa bolnaviorilor, multa bafta gradinarilor.
Pupam cu drag.

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...

Mergi la inceput

Ileana, parca vorbesti de Olguta. La fel am avut si eu probleme cu ea, incepea seara de ne era frica cand vedeam ca se intuneca. Am avut si noi cosmaruri, perioade bune alternau cu altele calme. Am pus pe seama ca e foaarte geloasa pe Cornelia.
Noi n-am fost la psihiatru, am chemat de fiecare data(adica la vreo 2 luni) preotul acasa, sa ne faca rugaciune si sfestanie. Acum, se pare ca am trecut de faza aia nasoala. Si concluziile noastre au fost asa: e mai sensibila si a luat viata cu alt bebe ca pe un atac personal. Efectiv ea se agata de noi s-o iubim, cersea iubire, nu se potolea decat daca o luam in brate(numai eu) si o acceptam si pe ea in pat.
De fapt, dupa ce am nascut am ajuns sa dorm cu bebe intr-o parte si cu Olga in cealalta, pentru ca altfel nu ne mai puteam culca, facea criza de plans pana adormea cu lacrimi in ochi. N-am ajuns niciodata pana acolo pentru ca pragul nostru de rezistenta a fost mai mic decat puterea ei de ne arata ca sufera
A fost ciudat insa, ca aceste crize au inceput cam din momentul in care am conceput-o pe Cornelia, deci problemele nu au aparut dupa venirea lui Cornelia, ci inainte de asta.. Ma gandesc daca o fi simtit ceva ea? Unii copii au antenele lor sensibiloase

Solutia era, cand apareau aceste crize, s-o iau in brate si sa stau numai cu ea, dupa ea.. sa ma fac ca nu exista altcineva.. ceea ce nu puteam sa fac.. pentru ca ma si scotea din pepeni cu urletele ei.. ajunsesera vecinii sa ne stie..

Si acum am un nod in stomac cand imi aduc aminte.. ajunsesem sa ne gandim serios ca are probleme, ca e bolnava

Imi pare tare rau ca vi se intampla si voua asa ceva, multa rabdare sa treceti cu bine de perioada asta.. cuvantul cheie e iubire.. si rabdare cu Luca..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Adriana.... Rau imi pare sa aud ca au mai trecut si altii prin asta... Cat de greu a trecut perioada asta? Si concret, ce faceati in timpul crizelor de nervi? Ca eu nu stiu cum sa ma manifest... De regula am rabdare, muuulta, dar cand se prelungeste criza mai mult de juma de ora incep sa-mi scartzaie nervii... Mereu ii spun ca-l iubesc, mereu il iau in brate, mereu vine si da un pupic, suntem afectuosi, suntem rabdatori, dar cand isi mai revine la normal? Isi mai revine vreodata?

Ileana
poze,poze si iar poze...
O poveste fara titlu...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adameasca

Adriana.... Rau imi pare sa aud ca au mai trecut si altii prin asta... Cat de greu a trecut perioada asta? Si concret, ce faceati in timpul crizelor de nervi? Ca eu nu stiu cum sa ma manifest... De regula am rabdare, muuulta, dar cand se prelungeste criza mai mult de juma de ora incep sa-mi scartzaie nervii... Mereu ii spun ca-l iubesc, mereu il iau in brate, mereu vine si da un pupic, suntem afectuosi, suntem rabdatori, dar cand isi mai revine la normal? Isi mai revine vreodata?

Ileana
poze,poze si iar poze...
O poveste fara titlu...

Ileana, sigur ca trece.. nu trebuie sa-ti pui problema asta.. Noi am mai pus crizele astea si pe seama faptului ca venirea altui bebe s-a petrecut peste varsta critica de 2 ani jumate si s-au cumulat efectele negative.
Un preot rabdator a venit la noi si ne-a facut sfestanie, a vazut-o pe Olguta si a zis ca e un copil normal, dar mai sensibil ca altii( de fapt, ea reactiona prima cand se intampla ceva la noi, cand era vreo criza in casa, sau cand venea o persoana ciudata) si ne-a spus sa-i dam multa iubire.. Mi s-a parut ca vorbeste din carti. Si imi era si mie greu, pentru ca am avut fata de ea refulari, sentimente negative, ma gandeam ca e un copil rau si ca face asta sa ma chinuie
Pana intr-un punct cand m-am simtit atat de rau fata de ea, am simtit-o ca-si dorea asa de mult s-o iubesc, si implicit sa raspund imediat atunci cand ma chema, la inceputul crizelor, ca efectiv sufletelul ei suferea.. Mi-am adus aminte de durerile mele cand someone nu-mi impartasea dragostea, si am decis sa n-o fac sa sufere de mica.. Cand vedeam ca incepe criza, o luam in brate si ii vorbeam, ii spuneam pasii: uite, acum ne spalam, ne punem in pat si ne culcam, etc.. vorba mea o calma si incepea sa inteleaga ce zic si uneori chiar facea.
Incercam sa n-o mai tin pe bebe in brate in fata ei, sa nu ii mai arat dovezi de dragoste fara sa ii fac si ei acelasi lucru.. s-o pup, s-o mangai.. sa-i spun vorbe care sa o linisteasca cumva..
Ea e la varsta cand intelege o dovada de iubire, o simte daca e din suflet sau facuta asa.. ca sa nu se simta lasata deoparte..
De aceea am decis sa o las pe bebe lui tati (caci timp pentru ea o sa mai am la 2 ani cand o sa faca si ea crize ) si sa petrec mai mult timp cu Olguta, sa vada ca nu m-am indepartat de ea..
Acum nu mai face crize de plans asa de urate, dar tot mai e incapatanata, o impinge pe Cornelia din bratele mele, doarme cu mine in pat si ma cauta toata noaptea prin pat, etc.. Insa.. nu mai e ca acum un an..
Incearca sa vezi cand are crizele si ce il face sa inceapa.. nu cumva faptul ca te vede cu Ilinca mai mult in brate, ca ar vrea sa stai dupa el mai mult?
Iar atunci cand il vezi ca incepe si plange si urla, il iei in brate si vorbesti cu el.. incerci sa-i atragi atentia la altceva, la pijamalele cu care e imbracat, o poveste noua,.. orice..
Incearca sa-l adormi pe el primul, si apoi pe Ilinca..
Sper sa te ajute cumva ce am scris eu aici.. perioada e tare grea, mai ales pentru nervii parintilor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Mama dar stiu ca m-am speriat...Stefi e super mamos, chiar imi faceam griji ca vom avea probleme cand va aparea bb 2... Noi ii tot povestim ca va veni bb, ce frumos va fi, ca e cadoul lui de la noi...acum cel putin pare ca intelege, dar stiu eu ce se va intampla??
Stefi doarme acum cu mine. daca sunt eu acasa, nu se culca cu nimeni altcineva. Ma gandeam cand va veni bb 2, sa incerc sa stau cu amandoi in camera lui Stefi(cel putin o perioada, desi stiu ca va fi greu pentru Stefi cu trezirile celui mic, dar n-as vrea sa creada ca il neglijez...)De asemenea, va veni mama la noi in perioada aceea sa ma ajute cu bb mic, si ma gandeam sa o las pe ea mai mult cu bb mic, si sa ma ocup de Stefi, cel putin in momentele cheie(masa, baia si somnul)... Dilema, habar n-am inca cum vom proceda, pentru ca si Stefi e gelos...si un catel daca il mangai, vine repede si se agata de piciorul meu...
Ne gandeam sa-i cumparam un carucior de jucarie cu un bebelas de jucarie si sa simulam oarecum momentul venirii lui bb, ca il schimbam, ca ii dam sa manance, ca il culcam...

Mai impartasi-ti-mi si mie cum ati reusit sa rezolvati problema. Deja ma iau transpiratiile. Mie mi-a fost greu cu Stefi darminte cu 2??

Pupici si bafta multa la trecerea peste aceste momente dificile!

Carmen 12+ si Stefi(3 ani)

http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Adriana, daca poti si ai timp sa o intrebi, bine, daca nu gasesc eu un alt dr.
Paul este mai iute dar si un smecher, nu poate Alexa sa-l atinga ca si tipa ca l-a batut....si cere ajutor. Si noi sarim pe Alexa sa nu-l mai bata. Si ei ii place sa-l impinga, sa-l auda tipand si sa faca cor impreuna. Ce se aude la noi....ca la nimeni. Iar pe holul blocului fac o serenada ca sa stie vecinii cand plecam si cand venim. O ajuta mult dar si ea pe el. Deja facem toate jocurile impreuna, nu lipseste la nici o activitate si de fiecare data se termina cu scandal, lacrimi si tipete. Nu mai spun cum da cu pumnul in masa de parca ar fi un barbat si trebuie sa-si impuna punctul. Eu nu spun ca nu este, dar e dur de mic. Rade sotul si ma tot intraba cu cine seaman asa de autoritar.
Sunt asa de fericita ca am 2 si ca se iubesc, se inteleg si se pupa toata ziua. Paul nu prea mananca, dar alexa....si asa de bine papa amandoi. Cat este Alexa acasa nu am traba cu el cu mancarea, cum nu e....parca tine post negru.
Hai ca nu mai pot sta, tipa la mine ca vrea sa faca nani si tot ma aude tastand(Paul).

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput