PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (15)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Am dat peste o schema cu gradul de maruntire a alimentelor,am scanat-o si am pus-o aici http://new.photos.yahoo.com/stefaniabalan/album/576460762365825495
Aici diversificarea se recomanda de la 5 luni asa ca imaginile sunt pe urmatoarele categorii: 5-6 luni,7-8 luni,9-11 luni,1 an -1 an si 3 luni.
Daca vi se pare interesant o sa traduc si explicatiile.

Stefania,mami de David si Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Pup mamicile si piersicutele,
Noi ieri am papat sucul cu bibe..cand vedem lingurita ne strambam, intoarcem capul si tinem buzele stranse stranse..ca nu cumva sa intre macar o picatura de suculet...Naspa ..o sa tot insist..pt.ca diversificare inseamna lingurita...
Cu somnul..tot asa..adica dormim de pe la 18.30 la 21.-21.30 cand mancam cu ochii inchisi., adormim iarasi pana la 1 cand iar mancam(sau bem doar ceai), portie de somn pana la 4 sau 5(cand mancam daca la 1 n-am facut-o) si de pe la 5-6 incepe foiala....la 6 avem ochii mari deschisi..si la joaca..gata ne-am trezit !!MAmi hai..scoala...!!!Matinal rau de tot..cand citesc cum dorm unii puiuti imi vine sa innebunesc...DAr azi gata nu mai tine..ma tin el sa nu mai doarma in intervalul ala 18-21.30 ata de mult..ca-si strica tot somnul de noapte.
Asta a fost cu somnu..cu mancarica..chiar discutam ieri cu o prietena ca dupa 3-4 zile de supa sa-i bag deja legumele pasate..asa ca un pireu mai lung...si dupa 1 saptamana sa-i bag carnita!!??MAi intreba cineva..pai nu-i prea devreme?!
Sunt mai sperioasa de fel..sunt curioasa daca o sa manace cu lingurita legumeele pasate...
MAmaluidavid:Daca ai timp tradu ce-i pe-acolo ca pare interesant si e chiar desper maruntire.
Sanatate multa la toti bebei..!!OF..of..
VA pupacesc..ne auzim mai incolo.

crissa71 si Ciprian 11.07.2006
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana81 spune:

Neata manici!
Eu ieri i-am facut supa cu carnita si chiar a devorat-o.Eu l am incercat cu piureurile de la Hipp cu carne si am vazut ca i-au placut. De cateva zile de cand mananca asa de bine nu mai vrea masa de noapte. Doarme mai bine, azi noapte de ex m-a trezit de2 ori sa-i dau suzi. Deci cresem si noi. Trebuie de sapt viitoare sa-i bag si branzica de vaci.

Ioana de Andrei Vladimir(24.07.2006)
nunta burtik Andrei Vladimir BOTEZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Consi i-am dat dovleac la masa de dimineata. Ieri in combinatie cu mar si para coapta azi ii dau doar cu para. I-a placut teribil. Eu o sa ii dau si la o masa de pranz in combinatie cu broccoli si telina. Asa ca ii poti da si la o masa si la alta.
avmaria eu am niste carti din astea gen Capraru din America. In doua din patru spanacul este trecut la varsta 8-10 luni (intervalul in care se introduc) si de asta ziceam. Am o carte de retete pentru bebei unde tot la grupa asta de varsta apare dar e cu stelutza si spune: sa se amane spre zece luni, fara sa specifice motivul. Acum nici nu stiu ce sa mai zic. O sa ii dau dar probabil din borcan. Despre afine am citit ca nu fac parte din grupa fructe de padure adica sunt foarte foarte putin alergene dar au multe vitamine. Oricum afine la noi in Romania la anu doar ca eu vroiam sa ii dau borcanase cu afine care nu se gasesesc. Deci deocamdata m-am lamurit si cu asta.
crissa eu i-am dat doar in prima zi supa chioara apoi am facut supa crema si acum ii dau piure si in completare din biberon supa crema. La fel si cu fructele i-am dat de la inceput piure de fructe niciodata suc.
mamaluidavid cand se introduce la voi pestele? Si ai cumva timp sa imi spui cum ii faci pilaful?

Eu carne nu ii introduc inca dar am vazut borcanse Hipp cu carne si scrie ca se dau dupa luna a patra. Si cu branza mai astept intrucat Alexei bea aproape 700 ml lapte pe zi deci nu are inca rost.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Muuh multumesc de raspuns. Cred ca-i dau dovleac de maine ca nu prea reusesc sa-l tai si sotul a plecat. Azi la pranz ii pun si eu in piureu broccoli si dovlecel. Sa vad cum reactioneaza. Pediatra mea spunea sa-i dau de la 6 luni neaparat peste si galbenus de ou. Problema e ca nu stiu unde o sa gasesc eu ou cu vechime de o zi. Si eu mai astept cu carnea. Incep din 1 ianuarie 2007. Am zis.

Mamaluidavid iti vine sa o mananci pe japonica de Patricia. Si multumim de scanare.

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
botez

www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

quote:
Originally posted by Ioana81

Neata manici!
Eu ieri i-am facut supa cu carnita si chiar a devorat-o.Eu l am incercat cu piureurile de la Hipp cu carne si am vazut ca i-au placut. De cateva zile de cand mananca asa de bine nu mai vrea masa de noapte. Doarme mai bine, azi noapte de ex m-a trezit de2 ori sa-i dau suzi. Deci cresem si noi. Trebuie de sapt viitoare sa-i bag si branzica de vaci.

Ioana de Andrei Vladimir(24.07.2006)
nunta burtik Andrei Vladimir
BOTEZ[/b]

Ii va trece si cu suzi. Si Luca a vut o saptamana dintr-asta cu trezit dupa suzeta. Dar gata i-a trecut (sper ca definitiv).

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
botez

www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Mamaluidavid imi permiti sa halesc niscaiva falcutze de Patricia? Asta ar fi o chestiune si a doua !!! Ce Doamne iarta-ma scrie in schemele alea? Pentru care, by the way, iti multumesc!
Ioana bravo, mai, copii voinici! E bine ca macar unele dintre noi stau mai bine la capitolul somn si beneficiaza de "n" bucati bebelaci cumintei.
Monicutza cum te mai simti, draga de tine?

Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4573fdfa49015/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Buna dimineata la mamici,

Cristina bine ai revenit. Chiar ne-a fost dor de tine.
Legat de dormitul in pat nici nu vine in vedere. Inainte cand se scula pe la 3 o mai luam cu noi in pat, dar acum nici atat, ptr ca bebelina mea mai nou doarme de la 9 seara pana dimineata la 7.30 neintrerupt. Cum o culc asa se trezeste. Ptiu, ptiu sa nu o deochi. Sunt super happy. Am avut si noi niste nopti din astea cu urlete, dar au trecut repede. Am si uitat. Sper sa nu o apuce iar.
Miruna bebelina mea a mancat ieri o supa crema de legume, ti-am urmat sfatul. Merci. A mancat 200. M-am crucit si nu imi venea sa cred ce vad.
Voi dati apa la bebei? Plata simpla sau fiarta? Mancarea le-o faceti cu apa de la robinet sau plata? Eu pana acum am folosit de la robinet, dar mama m-a certat si m-a sfatuit sa folosesc plata. Acum eu nu as vrea sa sensibilizez copilul.
Imbratisam toti bebeii bolnaviori si pe mamicile lor. Sper sa se faca repede bine.
Profit ca bebe doarme, asa ca ma duc sa ma mai ocup si eu de treburile casnice. Pupici si la mamici si bebei.

Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

lucians, cum sa foloseasca Danone aracet? Scuze...dar nu ma pot abtine. Lucrez la Danone si fiind in IT am acces la retete si nici urma de aracet. Termenul de valabilitate mare se obtine printr-un control f strict al germenilor din lapte..analize de laborator inainte de achizitii si restrictii de genul asta. In fabrica nimic nu intra in contact cu laptele iar angajatii din fabrica ( putin pe tura) fac dus la intrarea in schimb...ca sa nu va zic ca acolo e curat ca intr-o farmacie. A nu se intelege ca pledez pentru Danone, no way...fiecare mamica face cum simte ca e mai bine pentru copilul ei. Eu ii voi da Danone...pentru ca eu am incredere in ce se face acolo,...mai ales de cand fabrica a refuzat cateva cisterne cu lapte in care au gasit la analiza urina ( ca sa creasca grasimea parca). Imediat cisternele au fost vandute de proprietar unei alte companii de iaurt...ca doar na era lapte bun..mult si ieftin. De atunci ma tot intreb care e compania aceea de iaurt.

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oncicu spune:

Hello mamici de piersicute
Amiss_zip, Crissa, Lushk, Ileanapopa sa va traiasca puiutii sa fie sanatosi si cumintei.
Mamaluidavid de la noi pt Patricia razacioasa. E f interesant ce ai pus acolo si dc ai tp si chef chiar te rugam sa traduci.
Sabana eu pana acum i-am preparat totul cu apa plata. drept sa-ti spun nici eu nu beau apa d la robinet.
Larissa sunt total de acord cu ce ai scris. Am auzit si eu din surse f sigure de la pers care s-au ocupat de toate proiectele lor ca atunci cand e vb de igiena Danone sunt pe primul loc.
Muuh spune-mi te rog cam cat broccoli pui la supa(la 500ml)?
Vreau si eu sa-i mai adaug ceva la supica sa-i mai schimb gustul ala de radacinoase dar nu stiu ce si ma gandeam la broccoli. Ardei gras ati pus?

Sanatate multa la piersicutele bolnavioare! Cand a fost Robert fff infundat in nasuc , si apa de mare era ca serul fiziologic deja, i-am pus Vibrocil pic seara inainte de culc si a dormit tun pana dimineata.

Mergi la inceput