Durerea unei pierderi de sarcina (11)
Raspunsuri - Pagina 25
blueeyes2003 spune:
Ileana ma bucur ca ai mai scris si ca esti bine!Si eu am avut o sarcina super usoara,doar putine greturi la inceput,dar in rest ok.Si la mine miscarile bebelinei erau cam rarute si auzeam ca alte fete simteau miscarile destul de dese.Important este ca bebe este bine si tu la fel.Mersi de urare si eu iti doresc sa ai un Craciun fericit!
Flavia sper sa nu te dezamagesc cu cadoul de Craciun .Da,au venit pana la urma rudele!Ai grija de tine!
Ella bafta la prestat! Iti tinem pumnii sa se prinda bebe.Referitor la intrebarea ta,nu stiu sa-ti raspund exact,nu stiu daca este bine sa ia antibiotice,poate stiu fetele.
Nana ce mai faci?A mai trecut durerea?Pregateste-te ca acum vine perioada fertila si ai treaba,in ianuarie trebuie sa ne intalnim la mamici de sept-oct!Bafta!
Mari ne gandim la tine!Doamne ajuta sa fie bine!
Laura, Cristina, Gabi, Chantal, Michelle va pe toate!
Mirela
www.snugglepie.com/ezb/692306.png" target="_blank">Vine Craciunul! www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/20961/" target="_blank">Praying for a miracle!
Laura Ioana spune:
Mari, iubita iti tin pumnii si ma gandesc cu drag la voi
Elaa nu are importanta daca sotul ia antibiotice
Ileana ma bucur sa citesc vesti despre tine, dar mai lasa treaba si pt altii
Mirelush sigur moshul vine cu "bunatati"
Flavia oricand poti sa ne scrii de toate temerile tale si de bucuriile tale
Chiar vorbeam zilele astea cu o colega despre cat m-ati ajutat toate sa trec mai usor peste cele mai negre momente din viata mea. Va multumesc
Am fost ieri la dr mea ginecolog si mi-a dat sa iau un antibiotic (zanocin) in timpul CM-ului (v-am zis ca mi-a venit in Z22?), supozitoare piroxicam, vit.E, materna si calciu lactic (sunt cam palida) si a fost in asentimentul meu sa nu-mi fac investigatia din ianuarie. M-am hotarat: nu fac HSG si nimic altceva! Mai las sa treaca ceva luni si voi urma voia Domnului: daca raman insarcinata nu mai merg imediat la control si, daca embrionul e viabil si Dumnezeu va vrea sa fie copilul meu, va merge bine, daca nu, nu! In vara trecuta, cand am ramas insarcinata cu fetita, am ramas in timp ce ne protejam cu prezervativ (e o enigma pana in ziua de azi) si Dumnezeu a vrut sa mearga bine! Asta astept si acum: un semn de la EL! Ma voi ruga mai mult si ma voi ocupa mai mult de suflet, ca parca prea incerc sa fortez soarta! Ma simt mai linistita de cand am luat hotararea asta
Poze Laura
Happiness_4_us spune:
Mirelush, mama pe ea de fata sufletista! Bineinteles ca ne intalnim la mamici de sept-oct, doar am promis. Cu Dumnezeu inainte.
Laura de la mine si ai incredere ca va fi totul bine!
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui !
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Happiness_4_us spune:
Aaaaa, ca am uitat ce vroiam sa va intreb.
Daca eu am luat luna asta antibiotice 8 zile, in cazul in care, cine stie cum, raman insarcinata, asta afecteaza sarcina? Am terminat antibioticele ieri si cam de maine incepe perioada fertila.
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui !
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Pepsi spune:
nana, eu zic ca daca ai terminat si oricum nu esti inca gravi, ci vei fi mai incolo luna asta, chiar daca intri de miine in perioada fertila, zic ca nu-i nici o problema, dar mai bine intrebi un medic sau farmacist. uite ce am gasit ptr tine, poate te ajuta
`Intr-un studiu in care 90% din femeile gravide au folosit medicamente fara prescriptie sau cu reteta, cel mai frecvent utilizate fiind antiemeticele, antiacidele, antihistaminicele, analgezicele, antibioticele, tranchilizantele, hipnoticele. Din clasa antibioticelor si antimicrobienelor vom enumera in continuare cateva mai uzuale si efectele lor asupra sarcinii si fatului.
Tetraciclinele - antibiotice cu spectru larg, din grupa carora fac parte: tetraciclina, doxiciclina, oxitetraciclina, minociclina.
Tetraciclinele trec prin placenta si se concentreaza si depoziteaza in oasele si dintii fatului combinandu-se cu calciul; perioada de risc este de la mijlocul pana la sfirsitul sarcinii. La copiii expusi la tetraciclina in utero, dintii pot fi galbeni si mai expusi la carii, putand apare hipoplazia smaltului si o retardare in cresterea osoasa.
Prin urmare, tetraciclinele trebuie evitate dupa primul trimestru de sarcina si la copiii sub 8 ani.
La sugari este posibil sindromul pseudotumor cerebri cu crestere a presiunii intracraniene si bombarea fontanelelor.
Aminoglicozidele - din grupa carora fac parte gentamicina, kanamicina, streptomicina, neomicina, amikacina. Toate aminoglicozidele sunt ototoxice si nefrotoxice.
Streptomicina, gentamicina, kanamicina fac parte din medicamentele ototoxice (afecteaza auzul si echilibrul), ele putand trece prin placenta si distruge labirintul fetal (urechea interna). Totusi eficienta lor in tratarea bolilor ce pun in pericol viata poate precumpani asupra riscurilor.
Cloramfenicolul, chiar si cand e administrat la mama in doze mari, nu afecteaza fatul; totusi nou nascutii nu il pot metaboliza adecvat, rezultatul fiind colapsul circulator (sindromul copilului cenusiu). Cloramfenicolul, desi are un spectru larg de activitate, trebuie rezervat infectiilor severe cand alte antibiotice nu sunt la fel de eficente sau sunt mai toxice, deoarece poate provoca rar anemie aplastica prin depresie medulara (adica maduva osoasa nu mai produce hematii).
Penicilinele - din grupa lor fac parte: penicilina G, V, Ospen, moldamin, oxacilina, precum si penicilinele cu spectru larg - ampicilina, amoxicilina, augmentin, amoxiclav, Ospamox. Penicilinele par sa fie sigure.
Sulfamidele cu actiune prelungita trec prin placenta; ele pot deplasa bilirubina de pe locurile de legare - daca sunt administrate inaintea saptamanii 34 de sarcina. Placenta excreta eficient bilirubina, altfel in apropierea nasterii nou nascutul poate dezvolta icter.
O exceptie o reprezinta sulfasalazina (al carei metabolit fetal are o slaba activitate de inlocuire a bilirubinei, avand un risc minim pentru fat). O combinatie de sulfamida+antibiotic o reprezinta Biseptolul, care mai are si alte denumiri comerciale ca Bactrim.
Sub nici o forma sulfamidele nu se vor administra gravidelor aproape de termen si nou-nascutilor!
Cefalosporinele (Cefalexin, Rocephin) sunt des administrate in sarcina dar studiile la oameni nu au putut exclude posibilitatea unor afectari; ar trebui utilizate in sarcina numai daca sunt intr-adevar necesare.
Chinolonele si fluorochinolonele (Zanocin, Nolicin) sunt utilizate in general in tratamentul infectiilor urinare. Utilizarea chinolonelor in sarcina a fost pusa recent sub semnul intrebarii deoarece ciprofloxacinul si norfloxacinul au o mare afinitate pt oase si cartilagii putand sa produca artralgii la copiii expusi, deci in prezent sunt contraindicate la copii si femei gravide.
alina, e bine ca nu ti-ai pierdut speranta, ca uite a rasarit soarele si pe strada ta!
ileana, ma bucur de fiecare data cind am vesti de la tine! vai daca ai sta mai aproape te-as fi invitat la o portie de piftie. lasa nu te mai ingijora ca nu simti, ca nu te simti gravi, esti norocoasa, nu? eu ma speriu la fiecare durere, daca misca de ce, sigur e placenta, etc, asa ca fiecare-si face griji, ma tot gindesc la sarcina cu DOminic care a decurs normal, si fara nici o problema, incerc sa-mi amintesc daca am avut aceleasi dureri, etc, apoi ma gindesc la floricica mea care a inflorit numa cind am fost insarcinata cu Dominic si acuma, si-mi zis, nu las gindurile negre sa ma supere, am semne ca va fi bine de data asta. asa va fi si la tine, ti-ai visat baietelul inainte sa-l ai, e un semn, va fi bine, ia zi-mi la ce nume te-ai gindit, sau l-ai visat?
mirelush, bine ca au ajuns cu bien rudele tale, sa ai timp frumos cu ei iti doresc.(stii tu cind nu esti atenta sare iepurele)
laura, continui sa ma surprinzi din cauza curajului tau, vointei, ce mai esti o femeie jumate! , tin pumnii sa iasa asa cum vrei tu, poate e buna decizia sa te mai relaxezi, sa o lasi mai moale un timp, sa te mai deconectezi. e bine totusi ca ai facut mai multe investigatii, ca la tine nu e problema sa ramii, ci sa continui sarcina. asa ca macar te-ai mai linistit ca nu ai nimic, ca sa nu mai treci iar prin deceptii cind vei ramine. ca daca era ceva e bine sa tratezi inainte sa ramii din nou, desi, daca ai dus la capat o sarcina nu vad de ce ar fi ceva....bafta multa, si merci de incurajari sa scriu aici la voi, ca ma simt tare bine cu voi, si oricum cum spunea mari, bebelusii nostrii vor fi intr-un fel si ai vostrii!
fetelor intru in 15 saptamini azi(iupiii), desi cred ca sint 16 ca-mi zicea ca sint cu 1 saptamina mai mult, dar eu tin tot socoteala veche, ca altfel nu mai stiu!
va pup pe toate
Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Michelle81 spune:
Buna fetelor.Ieri am iesit afara si ne-am intalnit din intamplare cu un cunoscut roman pe care nu l-am mai vazut de cand eram gravida si stiti ce m-a intrebat?Ce am facut cu burta mea,unde este?Am crezut ca lesin la intrebarea lui.I-am raspuns ca am pierdut fetita si am mers mai departe.Acasa m-a buhnit un plans de numai!Va dati seama ca sunt oameni care ma stiau gravida si cum ma vad acum fara burta se gandesc ca am vrut eu sa renunt la fetita sau am avortat au ce stiu eu??Of fetelor asa ma- durur intrebarea lui...Nimeni nu stie cat de mult ne-am iubit fetita si cat ne-am chinuit si am sperat sa se faca bine...
Michelle81 spune:
LAURA IOANA-ai spus ca ai ramas gravida vara trecuta in timp ce te protejai cu prezervativ??Cum s-a intamplat??Eu iti doresc sa ti se implineasca visul de a avea un copilas sanatos!Ai sa vezi ac av fii bine!
Pepsi spune:
michele, draga mea, nu trebuie sa te simti vinovata, nenea ala nu stia, o fi crezut ca ai nascut deja, cine stie, stii cum sint barbatii astia nu stiu mare lucru despre asta, sigur nu era deloc cu intentia sa te acuze de ceva. nu te mai necaji, incearca sa nu bagi de seama, nu e usor, dar de ce sa dai explicatii la necunoscuti......sint fete care au pierdut bebei la 20 saptamini si mai mult....asta e trista realitate, hai nu mai plinge!
Flavia +14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Laura Ioana spune:
Flavia iubita! Saru'mana de incurajari, imi era teama ca ma veti certa, pe bune Ce ma bucur pentru tine: un pic mai ai si esti la jumatatea sarcinii
Ileana, de tine ce sa mai zic, esti cu burtica maricica, cred, nu?
Mari sper ca totul a mers perfect, fara dureri prea mari
Michelle, chiar asa a fost: foloseam prezervativ, nu s-a spart, nimic! Deci habar nu avem cum si cand s-a intamplat
Mirelush
Poze Laura
Laura Ioana spune:
Nana si pt tine pupici si sper ca ti-a trecut degetelul
Michelle o sa mai intalnesti intrebarile astea multa vreme Si eu intalneam cunostinte care ma intrebau cand am nascut, cum e? Sau ma sunau la o luna dupa nastere sa ma intrebe ce face fetita (doua persoane m-au sunat si m-au intrebat chestia asta) imi venea sa le omor, cu atat mai mult cu cat orasul meu vuise de ce patisem eu Sau persoana care nu ma vedeau decat prima data si ,cand aflau ca nu avem copii, imi tineau teorie ca ce bine e sa ai un copil, ca ne trebuie un copil sa ne umple casa Sunt genul care se baga in seama, din lipsa de subiecte, sunt foarte sfatosi Te pup si incearca sa nu pui la inima nestiinta lor
Poze Laura