Mamici de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 9
oana_bucur spune:
Belle_vue eu la 32 de saptamani am luate 10 kg (asta dupa ce acum o luna doctorelul m-a somat sa nu ma mai ingras si luna asta am reusit sa stagnez lipsindu-ma in principal de dulciuri). Contrar cantitatii "neluate" bebelul s-a dezvoltat bine mersi...ecografic e cu o sapt si ceva in plus fata de varsta calendaristica. Ecografic s-a stabilit ca bebelina ta e mai mica?...sau doar prin masurarea burtii?!...ca atunci se poate sa nu fie o masuratoare ce da dovada de acuratete.
Starea ta albastra insa ar putea fi o problemutza ...incearca sa-ti amintesti sa respiri mai accentuat, sa iesi mai des la plimbare si sa faci lucruri care iti fac placere.
Sper sa te auzim veselica in curand.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
32+ 
kateryna spune:
Aoleo Dano si aici cu tortul Zebra?
L-am informat pe barbatu-meo ca trebuie sa faca cumparaturi ca mi s-a pus pata pe tortul ala.![]()

32+
George Anelin
Helenutza23 spune:
Madalinutza bine ai venit si sarcina usoara alaturi de toate fetele!
Amaya ziceai de reteta de ostropel. mai intai sa iti spun ca din cauza ca suport mai greu ceapa prajita am ales o alta reteta (de fapt mama
). asadar: pui la fiert carnea + ceapa (vreo 2 potrivite)+ morcov (unul singur potrivit)-nu multa apa, ca pt ciorba, mai putina sa iasa zeama mai concentrata. (eu carnea o oparesc 5 min si arunc prima apa in care a fiert). daca carnea e mai tare (porc, vita), pui legumele mai tarziu, stii tu cum se face
. eu am folosit piept de pui. in fine, trebuie toate sa fie fierte. apoi carnea o pui in tigaia cu ulei incins, taiata cubulete (mai mari sau mai mici, cum preferi). o perpelesti pana prinde culoare. legumele (adica ceapa + morcov) le pasezi cu blender si le diluezi cu o parte din supa in care a fiert (ochiometric). apoi, treptat adaugi peste carnea din tigaie. le lasi sa se lege sosul, adica sa se ingroase un pic, adaugi suc de rosii, mai lasi sa mai dea cateva clocote. pui si o foicica de dafin si piper, sare. la final pui verdeata, si marar si patrunjel. cu mamaliguta e suuuuper. si poti pune si smantana peste, in mom in care mananci.
io imi fac singura pofta ![]()
29+
adela2006 spune:
dacondt ; liuda va anunt ca am 120 in "talie"
se pare ca trebuia sa nasc deja 
in rest tot fara patut ; ala cu 500 era super naspa de pe vremea lui bunica nu mi-a placut asa ca am dat buzna peste nenea din ziar care a uitat sa ne mai sune si ne-am inteles ca ni-l aduce el joi seara ( ca sa nu vada copilul ca da patutul in care de altfel nici nu a vrut sa doarma
)
eu nu pricep o chestie toti zic ca nu a vrut sa doarma copilul in patut acu ori e vrajeala ori cum vine asta ? cum adica nu vrea ?
maine merg la doctor ( v-am mai zis ???? acuma ma mai suportati o zi
)abia astept vreau sa stiu cat e de mare bebelina 
34 si 6 zile
monu spune:
Ola fetelor,
intru rapid pana nu vine Alexia sa imi tranteasca tastatura. Ma bucur ca v-a placut poza cu bb din burtica. Am fost azi la dr gineco. A zis ca sarcina e destul de sus iar faptul ca bb nu s-a intors e un semn bun ca sta bine unde sta. Oricum nu conteaza, ca fac cezariana. In rest totul bine. Mie mi-a cam picat fatza cand mi-a zis ca ma lasa pana prin sapt 39. Asa ca data viitoare mai negociem. Pana atunci pedaleaza asta mica prin burta de nu are treaba.
pup ca a venit uraganul![]()
sa nu uit - si noi in clubul candida. dr a zis ca daca nu deranjeaza nu iau tratament.
Adela nu e vrajeala. daca bb nu vrea in patutul lui urla de iti vine sa 

. la noi alexia adormea la noi in pat (de pe la vreo 5-6 luni) si apoi o mutam la ea in pat. acum dupa o luna si ceva de urlete s-a obisnuit sa adoarma la ea in patut.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
mariana_1976 spune:
Belle_vue deci tu ai avut cezariana pentru breech baby?Ca la mine asta a fost singurul motiv.Tu te-ai dus la cursuri de VBAC?Aici din pacate nu exista si a trebuit sa caut pe forumuri fete in aceeasi situatie cu mine.Din fericire am gasit destule, unele au reusit sa nasca vaginal dupa cezariana chiar copii destul de maricei, pe cind altele desi nu era vorba de disproportie cefalo-pelvica, nu au putut sa faca fatza.
Pina la urma am ajuns la concluzia ca rezistenta inciziei este DOAR in functie de materialul "clientului" si ca nici un doctor nu poate prevedea la cine se va rupe uterul partial(ceea ce nu e periculos) sau total care e foarte nasol atit pt. mama cit si pt. bebe.
Am vorbit cu 4 doctori si am ajuns la concluzia ca "trial of labor" merita incercat si nu risc daca nu sunt indusa si ma supravegheza atent pe tot parcursul travaluilui.Cica as avea 82% sanse de reusita fiindca am mai nascut vaginal de 2 ori si durata de impingere si travaliul dureaza cam jumatate cit a durat la ultima nastere.
Mi-au aproximat de asemenea grosimea peretelui uterin dupa operatie si acum in luna a 7 a si au concluzionat ca este rezistent.Tie ti s-a prezentat raportul dupa cezariana?Acum...numai Dumnezeu stie ce va fi.Am totusi incredere ca in aceasta tara au experienta in asemenea cazuri si au si posibilitatea sa intervina corect in caz de urgenta.
Daca as fi la prima nastere vaginala poate ca as mai sta pe ginduri, desi multe femei in tarile dezvoltate reusesc foarte bine VBAC.
Mariana
28+
mama de Monica, Matei si Markus
Ivona1977 spune:
Seara buna la burtici!
Multumesc pentru parola Dana. Si sunt pe podium (inca, pana se mai masoara cineva...)! Am pus poze, sa vedeti grasana! Adela felicitari pentru locul 1!
Bine ai venit Madalinutza.
Va pup,
Ivona 36+
Helenutza23 spune:
a, am fost la medic sa imi dea ceva pt problema cu candida. mi-a dat Clotrimazol unguent sa ma dau dim si seara si GYNOFORT. stiti ceva de med asta? se pune o singura doza, asa mi-a zis. am citit ca e nou aparut, prin oct anul asta. voi folositi vreunul din medicamentele astea?
29+
mariana_1976 spune:
In Suedia moasa masoara circumferinta peste ombilic incepind din sapt.24.
Si daca va spun ca am 74 de cm la 28 de saptamini iar la sarcinile anterioare nu a depasit 91 cm in sapt.38-40?
Cred ca depinde si de conformatie ca eu sunt foarte subtire in talie si ceva mai lata in solduri.(din pacate)
Ylilimic, Amaya si celelalte fete care au luat mai putin in greutate, va anunt ca nu conteaza si sa nu va faceti probleme.La prima sarcina am avut 52kg in luna a noua iar la urmatoarele 2 doar 54kg si baietii au avut intre 3200-3500g.
Din moment ce copii sunt sanatosi si cresc cum trebuie nu ma mai ingrijorez.
Mariana
28+
mama de Monica, Matei si Markus
criss68 spune:
Buna seara din nou!,
Cat am fost eu la scoala, serviciu, cumparaturi, vac ca ati scris, nu gluma! Intrebari, raspunsuri, dezbateri... eu doar le-am trecut in revista si am fost de acord. Intre timp am tras si un pui de somn, ca aia mici dupa ce-i scoti la aer.
Ieri am avut ajutor la menaj si am fost mai obosita decat inainte. In plus m-am trezit cu picioarele foarte umflate, la fel si mainile, articulatiile au devenit dureroase si cat se poate de inflexibile. La aer rece mi-am mai revenit. Tot e bine ca nu mi-am schimbat incaltamintea, dar cred ca nici mult nu mai am.
Acuma ca m-am vaitat putin ma simt deja mai bine!
Dana, tare bine mai arata tortul acela, merita sa-l incerc. Ma cam streseaza ca-i cu gelatina, insa dupa ce-l fac prima data ma voi orienta daca merge inlocuita cumva. Apropos de dulciuri, care nu va puteti abtine, sa va zic care ar fi unul din motive. Celulele adipoase (adipocitele) secreta un hormon, leptina, care cresc nevoia de dulce. Deci cu cat luam in greutate, cu atat parca ne tenteaza sa ne ingrasam mai tare. Parca nu-mi venea sa cred cum inainte putea trece destul timp fara dulce, iar acum ma indeamna ceva sa consum. Mai sunt si alte cauze, dar pentru balenute ca noi mi se pare cat se poate de plauzibil. Nu ma bucur de kilele luate, dar la mine s-a vazut clar cat a crescut burtica atunci cand i-am dat mai mult dulce.
Bravo voua Oana_bucur, Liuda si restul care nu ati mai luat in greutate.
Wananjo, ce bine ca ai revenit! Zilele trecute m-am uitat prin listuta si am vazut o gramada de fete care erau destul de active intr-o vreme, dupa care au disparut. Ne bucuram ca esti bine.
Belle_vue, bine ai revenit si tu, si nu mai fi suparata. Toate trec pana la urma. O saptamana intarziere in cresterea bebelusului mi se pare nesemnificativ, si eu am fost asa la 22 sapt si mi s-a spus ca nu-i bai. Dar parca tot nu mi-a picat bine. La mine a fost cam asa: dupa 3 luni jumate de greturi, am plecat 3 saptamani din tara, timp in care am avut si nopti nedormite, mancat dezordonat, mai mult hrana rece in masina, trecere de la o clima prea rece (nordul Germaniei) la una prea calda (Italia) Dar ce sa fac daca tati vrea ca bebele lui sa fie plimbat de mic... Dupa ce am revenit la o viata mai ordonata si bb a crescut, si mami, e cu 3 zile mai dezvoltat acum. Vitaminele ti le iei regulat? Sau nu ti s-au prescris?
Aelita, si mie imi plac lucrurile facute de mana, sub orice forma: tricotate, crosetate sau croite - pt unicitate, dar cu conditia sa fie bine executate, ca ale tale. Eu de multe ori renunt din start la gandul ca oricat m-as chinui nu-mi iese perfect. Mai ales facute de mine stiu exact ce defect are si nu ma pot aburi singura. Totusi pt cat e un pui de mic poti strica pana iese.
Si inca ceva: nu-ti face griji ca toate cizmele ti-s largi la pulpa, nu esti tu defecta (ai o pereche de picioare superbe). Ei sunt defecti ca nu au oferta pentru situatii de orice tip (le e frica sa nu ramana cu marfa pe stoc). Asa cum eu in Romania nu imi gasesc sutiene pentru un bust subtire dar cu sani mari. Cand mi-oi recapata corpul inapoi, poate revin si eu la sani cu dimensiune normala si atunci mai gasesc.
Tare m-ati facut curioasa ce talie am si eu! Acum ma masor. IN zona taliei am 94, dar pe la buric e mai mare - 99. Ha ha ha! Cand o sa ziceti ca nasc? in luna a 9-a (septembrie)? Si am ditai copchilul de 2300gr! Sa nu va fac eu figura sa v-o iau la toate inainte, ca tare nu-s potolita deloc. Ma apuca regretele doar cand simt ca se impinge cu capul in vezica si tot ce mai am pe acolo, stau cuminte ... 5 minute dupa care ma apuca amnezia.
Vai cat am scris iar! Va mai las si pe voi
Dar nu scapati de tot, vin cand nu va asteptati
criss
33s cu
Ligia