Cirese de Mai-Iunie ... cu bancurile lor (28)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Carmina negresa aici: http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6681
Eu pt tuse ii dau Eurespal la recomandarea medicului,e ieftin si bun.
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Salut fetelor! Am racit si nu sunt chiar in forma, plus ca Timeea e maraita un pic pe motiv de muci si dintisori, Vladut e si el racit... Asta e...

Virgi, vad ca pana la urma s-a convins si medicul ca e ciuperca. Nu e grav la copii sanatosi si se vindeca relativ usor.

Carmina, pupici lui Mihnea sa se faca bine.

Ella, eu i-am dat direct piureut diluat cu supa, am sarit peste supa cu lapte si cereale.

Bogdanai, asa-i la inceput, greu. Ideea e nu neaparat sa manance nu stiu cat ci sa se obisnuiasca si cu altceva decat laptele si biberonul, eu totusi as insista cu lingurita si completare in rest cu lapte cat vrea.

Ama , piei de aici, ispita...

Lacri, de acord cu concursul. N-am nici o poza haioasa si nici nu sper sa obtin una prea curand, astept fetele sa puna poze sa vad daca ma bag sau nu...

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Puiudana si Ellax multumim de urari!
Azi,la 5 luni fix a zis MAMA ,m-am emotionat toata.

Arleena,LA MULTI ANI PT ZIUA DE IERI!

dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty&Erikutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc mult pt raspunsuri Amonar, Mikiion, Ralucis, Oana_Rusu, DianaR, Carmina, Lyly809 !

Sa incerc sa raspund pe rand:

Amonar - multumesc pt PM, il citesc si te mai intreb daca am nelamuriri !

Ralucis - nu mi-am mai luat blender pana la urma, am descoperit ca se pot blendui foarte bine la blenderul de la robotul meu Moulinex Ovatio 2, doar ca eu ca bleaga nu puneam zeama deloc si se invarteau cutitele in gol; acum face niste piureuri super misto si imi pare bine ca nu mi-am mai luat altul !

DianaR - doctorita m-a cam speriat, ca mi-a zis ca e mai important sa-i dau acum din biberon, ca sa-si ia vitaminele, si cu lingurita avem timp s-o invatam mai tarziu ... am impresia ca imi spune mai mult aiureli ...

Oana_Rusu - am impresia ca bebeii nostri seamana ! si eu evit orice alt stimul cand ii dau Goangei biberonul, daca aude vreun zgomot sau vede ceva interesant, lasa tot si nu mai vrea sa manance ... O sa incerc sa-i dau separat banana, sa vad daca de la ea se strica la stomac sau e marul de vina; e buna ideea cu schimbatul soiului de mar, o sa incerc cu din alea rosii (cred ca sunt ionatane) sau bot de iepure, problema e ca nu stiu daca gasesc din alea romanesti, fara ingrasaminte ...

Lyly809 - spune-mi, te rog, din ce cantitati faci tu supa ? Mi-e sa nu pun prea multe sau prea putine, sa nu iasa supa prea subtire sau prea groasa .. Eu nu prea ma pricep la supe si ciorbe, nu-mi ies deloc, altele mai dibuiesc, da' supe si ciorbe, nema ! Cat le fierbi ? Faci in fiecare zi sau poti pastra macar 2-3 zile in frigider (sau congelator, da' in congelator nu sunt inca sigura ca mai vrea ...)

Carminabulina - am vazut reteta Ioanei pt supa, dar am niste nelamuriri: ii fac supa in fiecare zi ? Cat morcov si cat dovlecel (presupun ca 1 morcov, dar dovlecel ?) si pe urma, cate un ardei interg, o ceapa intreaga ? Nu pot sa fac portia pe jumatate, tinand cont ca nu mananca decat cateva lingurite? Ar fierbe si mai repede ... Legumele se pun taiate felii sau intregi ?

Daca am manifestari neplacute ce fac ? Scot ceva din supa sau opresc tot si ii mai dau peste cateva zile ? Dupa schema pediatrei ar trebui sa-i dau la 7 luni si branza de vaci si carnita, dar daca ea refuza legumele ... daca o tin tot asa, cu o zi da, 2 nu, ajungem la 7 luni fara se mancam mai nimic in afara de lapte ...

Azi am descoperit ca mananca mai bine cu lingurita daca sta in scoica de masina, pozitia un pic inclinata ajuta mancarea din lingurita sa alunece pe gat si o obliga sa inghita; i-am dat piure de banana cu mar copt, vreo 3-4 lingurite, pt ca aveam nevoie de isire rapida , bietul copil se chinuia de vreo 2 zile si scotea niste bilute minuscule si tari ... Succesul garantat, si la ea, si la mine, ca bineinteles ca ea a mancat 3 lingurite si eu restul de castron !

O alta problema a noastra este caca verde. Initial l-am pus pe seama fierului, pe care il ia de la vreo 2 luni, si care se pare ca poate colora scaunul in negru-verde; dar nu intotdeauna il coloreaza ... Nu mi-am pus problema pana cand am citit pe la voi ca ar putea fi un semn de ceva ... Puteti detalia ?

Multumesc mult, si incerc sa va tin la curent si sa ma inspir din sfaturile voastre !

Boghi

poze Goanga
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

aha, bogdanai, deci nu puneai zeama la blender, ma miram eu de ce la un robot asa bun ca al tau nu iti iese piureul! iar cu diversificarea, ce sa zic, rabdare, o sa dea si ea de gustul care ii place, am observat ca majoritatii bebelusilor nu ii place supa asta de legume, desi e plina de vitamine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Buna fetelor!
Baiatul meu imi cere toata atentia asa ca sunt fericita cand mai pot sa citesc o pagina sau doua.
Am sa va spun cum fac eu supa: 500ml apa, o ceapa mica, Un cartof potrivit, un morcov potrivit, un sfert sau o Jumatate de ardei, o jumatate de rosie fara seminte, un buchetel de brocoli, cc. 7 cm de dovlecel, cateva fire de patrunjel si cateva boabe de orez. Morcovul, catoful si ceapa le pun intai la fiert, apoi in 10-15 minute si restul.Daca la sfarsit mi se pare ca nu am zeama destula complez cu apa si cand mixez pun si carnita.Puiul meu mananca chestia asta de care eu nu m-as atinge si e un mofturos de seama.Se mai da in vant si dupa cerealele cu roscove de la nestle, nu-i prea plac fructele dar sunt fericita caci totusi mai mananca din cand in cand.

La multi ani tuturor cireselor care au implinit sau implinesc zilele astea mai multe lunisoare.

Legat de mancare: nu disperati, ei tot o sa manance intr-o buna zi, daca l-ati vedea pe Victor cum isi face gura pnga cand vede lingurita si apoi ma trage de maneca ca mai vrea nu v-ar veni sa credeti.

Din capitolul mancarurilor care ii plac am uitat sa mentionez: Carnita cu mujdei.E sigur baiatul meu!

Noapte buna ca maine o luam iarasi de la capat.

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

La Multi Ani sarbatoritilor nostri de ieri si de azi:
pt ziua de 2 decembrie:
Serghei (inaioana)
David (ildi25)
Robert (marrycalu)
Erik (Lya) si pt ziua de 3, adik azi:
Evelyn (lucia_cs)
Bianca Stefania (a_daniela)
Mara (nicopuscasu) Scriu si eu repede 2 cuvinte..Fi-miu mananca fooarte bine acum piureul de legume cu carnita si cerealele seara.Practic are 2 mese diversificate finally! Numai ca fructe nu mananca decat 3-4 lingurite..nici cele de la borcan nu-l incanta, nici ce-i pregatesc eu, iaurtul sa nu-l vada..nu stiu ce sa ii mai dau la alta masa sa ii mai inlocuiesc una..Bem suc de fructe Nestle toata ziua si..avem si noi probleme cu kk verde de vreo 2 zile..care sa fie cauza?E innebunit dupa telefoane..nu mai pot vorbi sau scrie un mesaj langa el ca tipa ca din gura de sarpe sa i-l dau si nu scap de el..vreau sa ii iau telefonul mobil de la chicco cu lumini si vibratii dar nu stiu unde l-as putea gasi..aveti vreo idee?
Fug la culcare, noapte buna!!
Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vavitzu spune:

quote:
Originally posted by carminabulina

Vavitzu, puiule ce ati cautat la spital? Bebe e bine acum?

Si nu mi-a raspuns si mie nimeni la intrebarea cu siropul de tuse si uite cum imi tuseste copilul si nu poate dormi. Ii este somn si il trezeste tusea, si plange ca vrea sa doarma si tot asa. Va rog, exista sirop de tuse pt bb sub un an? Eu am luat bromhexin dar pe prospect scrie sa nu-l dau copiilor sub 1 an. Ajutorrrrr...ca se culca barbatul meu acum si nu mai am pe cine trimite la farmacie .

poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc

Buna..am fost cu Edy la spital ptr ca a facut o urticarie, alergie, am mancat eu ceva ce nu trebuia.
Ptr. tuse sirop de patlagina.

valy mama lui Edutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Salutari!

intru si eu foarte pe fuga sa va salut!

Petra azi nu prea a servit legume dar sper ca maine sa am mai mult succes. Sutem la a treia zi.
Ea papa morcov, dovlecel, telina, patrunjel frunze si radacina si pastarnac. Le fierb la aburi 15-20 min la oala de presiune. Am citit p'aici ca se tin o ora la fiert? Sau nu am inteles eu bine?

uitati si cam cat pun :
http://www.flickr.com/photos/ami_si_cip/312330549/

Bun revenit Carmina! Multa sanatate lui Mihnea!

Am facut si eu o placinta cu iaurt delicioasa! Poate am sa pun si o poza!

In legatura cu concursul...cam dificil. Poza asta s-ar inscrie in concurs?
http://www.flickr.com/photos/ami_si_cip/308759108/in/photostream/

Petra are totusi dureri de burtica si are gaze. Caca ei nu s-a modificat ca si consistenta dupa ce i-am introdus legumele. Este bine?
Trebuia sa faca mai "tare"?
Mai am o ntrebare mare: CUM se MANIFESTA alergiile (usoare?). Petra azi a avut un obrajor mai rosu (gen dermatita atopica)...se poate manifesta si asa sub forma de roseata pe obraji?

Multumim!

Va pup si noapte buna!

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze siwww.dropshots.com/amiss_zipp" target="_blank"> filme

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vavitzu spune:

quote:
Originally posted by carminabulina

Ella, multumesc!!! sa fiu sincera ii cam dau tarcoale de vreo 3 zile dar ce m-a deconcertat a fost faptul ca pe un site scrie ca aceste carusel se foloseste numai la patutzurile din lemn si cele metalice. Ei acest "numai" imi da de gandit, ca eu am pat pliabil, plasa. Ma gandesc ca sistemul lui de prindere este prin incolacire nu prin insurubare si atunci ce fac? dau 2 milioane degeaba ?

Am un tarc in care mihnea refuza sa mai stea. Asa ca ocupandu-mi locul prin casa degeaba m-am gandit sa-l donez cui inca nu si-a cumparat si totusi doreste un tarc pentru bebele neastamparat . Cine il doreste il dau din toata inima si sa ma contacteze pe PM.

poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc

Buna Carminabulina..pe mine m-ar interesa oferta ta despre tzarc daca mai este valabila, eu inca nu am avut posibilitate sa-i cumpar lui Edutzu asa ceva..si chiar mi-ar fi necesar.
Te pupam dulce Vali si Edutzu.
Am incercat sa il trimitem pe PM dar nu am reusit sa il trimitem, nu stiu de ce.Sper ca nu te-ai suparat ca mnu am trimis pe PM.

valy mama lui Edutzu

Mergi la inceput