Cirese de Mai-Iunie ... cu bancurile lor (28)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

(paranteza: doar de atat mai sunt in stare la ora asta, fug la nani ca mor de somn. Si inca ceva, de cateva zile ma chinui sa scriu un simplu "MULTUMESC" tuturor fetelor care m-au felicitat si care m-au incurajat pentru samburica mea si mi-e rusine ca imi este asa greu cu scrisul. Sotul a inceput un job nou, ca de vreo 2 luni ne obisnuisem cu el acasa si ma ajuta tare mult cu Alex, dar acum fac totul singurica. Nu e cam lunga paranteza asta? Ba da, dar vedeti de ce scriu mai rar? Ca nu ma mai pot opri o data ce incep sa scriu, asa de bine ma simt in Si atunci realizez ca chiar va iubesc si sa stiti ca eu nu zic asa usor chestia asta, dar asa este. imi pare rau ca nu am facut parte din grupul de mamici de la inceputul odiseei, dar nici o data nu e prea tarziu. Fug la nani. Noapte buna bebici, noapte buna mamici, noapte buna Canada, buna dimineata Romania )

Monica 5+ si de Alex (18 iunie 2006) si taticul Marian
Pozici Alexutu
Ce mari suntem noi

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

neata! of, diversificarea asta, cum ne da tuturor bataie de cap! carmina, acum, ca suntem si noi pe drumul asta al diversificarii, inteleg si eu din framantarile tale de pana acum. ma regasesc si eu in problemele astea, ilinca ma surprinde mai mereu, ba refuza intr-o zi ceva, ba peste 2 zile mamanca necontrolat din chestia respectva. pai cu sucul de mere, a mancat la inceput cateva lingurite, ca peste alte cateva zile sa imi manance un biberon plin de 125 de ml, ca dupa sa urle ca mai vrea. bineinteles ca nu i-am mai dat, dar ma gandeam ca ce-o fi in capul si in burta ei ca tot mai vrea? a avut o zi in care a mancat piure din 2 pere, cate 200 de ml de supa sau piure de dovleac sau broccoli, cu o viteza de n-am pomenit, dar si zile, ca ieri de exemplu, cand numai cand vedea supa strangea maxilarul si se incrunta mama, mama. eu la supa si la piure subtire de legume m-am resemnat in privinta modalitaii de mancat, adica ii dau la inceput cu lingurita, am luat unele fff bune de la nuk, cu coada lunga, sunt 2 in set, mi se par cele mai bune din cate am incercat, dupa care ii pun in biberon cand vad ca s-a cam plictisit sau se supara ca nu vine papa mai repede. si inca o metoda de mancat, cand e mancarea in biberon, o iau in brate si ma plimb cu ea, ii cant, ii distrag atentia si ea infuleca, mai concentrata sa vada ce in jur. bine, ca intr-o zi a mancat fara sa clipeasca uitandu-se la tv, deci...
ca sa nu mai zic de faptul ca la mesele de la san mananca din ce in ce mai putin, adica sta cam 5 minute la un san, in conditiile in care obisnuia sa stea si cate 20 de min. nu mai inteleg nimic, ma enerveaza si pe mine lincioreala asta, dar n-am ce sa-i fac. pana acum la 3 sapt de diversificat, am scos complet masa de pranz si am introdus la o alta masa sucul sau piureul de fructe dupa care vine san. a, si i-am mai dat si cate o lingurita, doua de cereale de orez de la milupa la supa crema.

fetelor, pe mine m-a chemat dr gineco la consultatie si la 6 luni dupa nastere, voi v-ati dus?

miti, sarbatori fericite si sa te intorci cu bine acasa!
virgi, bine ca te-ai mai linistit un pic in privinta Luanei. mai, si ce coincidenta cu numerele!
bogdanai, ce-ai facut cu blenderul, pana la urma?
vavitzu, de ce ai mers la spital, a fost ceva grav?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

quote:
Originally posted by mikiion

Despre diversificare. Noi suntem la inceput si in general a mers bine. Dar ca trucuri ce va pot sugera.
Schimbati lingurita( la mine merge mai bine cu o lingurita mai lunguiata cu care pun mancarea mai adanc in gura copilului.
Daca aveti scaun sper ca aveti unul care se inclina in mai multe pozitii.. Iar daca copilul nu sta bine in fundulet, sprijinit in ceva, aici se considera ca nu e gata pt. diversificare. Mai ales daca nu poate sa intoarca capul in semn de refuz. Nu are copilul ceva, doar nu e gata inca.
Destindeti atmosfera. Cantati radeti la el. Luati-o intr-o joaca. Nu uitati diversificarea e un proces de invatare. Si nici un copil nu e maestru in asta de la inceput. Nu e doar ideea de a ii da forta( in biberon) ci trebuie sa invete sa mestece.
Faceti textura mai lichida la inceput.
Daca mai vreti informatii uitati-va si aici
http://www.heinzbaby.com/english/starting/

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Mark

Mareee dreptate ai!!La fel se mananca si la noi:azi prefera ling de inox,maine pe aiai din silicon si uite asa.Mami canta ,rade cand el mananca si ii da de lucru cu te miri ce,ca de nu,se plictiseste.Incercati orice.Andrei mananca daca e in scaunul de masa si se uita la televizor(adica la videoclipuri),se joaca cu bibe de apa sau capace.Deocamdata papa cu ling de inox ca altceva nu vrea.Dar le am pe toate langa mine,daca i se nazare si vrea alta!!!

Miti,drum bun,sedere placuta in Ro si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!
Vali multa sanatate lui Edutzu!Dar ce ati patit???

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

Varsta Andrei

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=186c913b8eeeef8c64af1e" target="_blank">Sa ma prezint...montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

LA MULTI ANI SERGHEI,DAVID,ROBERT PT CELE 7 LUNITZE SI ERIK MARCUS PT CELE 5 LUNITZE!!!

Dana si Andrei (6 mai 2006)
poze nunta
poze Andrei

Varsta Andrei

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=186c913b8eeeef8c64af1e" target="_blank">Sa ma prezint...montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

La multi ani, Serghei, David, Robert, Erik! Sanatosi, voiosi, norocosi sa fiti!

Mamici si tatic, in Cluj e prima zi in care miroase a iarna!
M-am apucat de facut supa pentru Ana. Intrebare: Fetele care ati dat supa la bebelusi si au si papat-o, la inceput ati dat doar zeama? Ca n-are nici un gust... Ati pus si lapte si cereale in ea?

EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Buna ziua livada!!!!
In asteptarea musafirilor intru pe fuga sa va spun ca am dat tarcul, sau ma rog urmeaza sa-l dau.
Si o alta chestiune: bebeii vostri fluiera? Ca al meu da.

Virgi, multumesc frumos!!! Nu-i nevoie sa scanezi proxpectul ca ma duc eu la farmacie si vad ce si cum. saru'mana.

poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

quote:
Originally posted by bogdanai

Avem probleme mari cu diversificarea. In primul rand, tot ce mancam mancam la biberon, ca la lingurita nu stiu cum sa-i dau ... M-am trezit la un moment dat ca bietul copil deschide gura la lingurita, dar de inghitit nu inghite nimic. Am asezat-o in scaunul de masa, dar cred ca e prea mica, nu se tine bine in fundulet, si tot ce ii dau cu lingurita scuipa. Voi unde ii asezati ca sa ii hraniti ? Vorbesc de bb mai nesiguri pe ei ...

....
Ce sa mai fac ? Nu mai stiu de unde s-o iau si sunt in culmea disperarii !!!

Amonar - spuneai ceva intr-un capitol mai vechi de o listya cu alimente pt bb, in functie de efectul lor in organism. Ma intereseaza si pe mine, in special daca se refera la balonare, pediatra mi-a spus ca s-ar putea sa aiba o colita de fermentatie mostenita de la mine si sa se baloneze mai usor (dar nu mi-a dat nici o solutie) ...

Va rog frumos, dati-mi si mie niste sfaturi, ca sunt disperata, si nici un doctor nu sta sa-ti spuna ce si cum, toti au scheme gata facute pe care le aplica la toti copiii, indiferent de specificul fiecaruia ...

Boghi

poze Goanga
si alte poze

BogdanaI, uite ceva din experienta mea - ff mica deocamdata - referitoare la diversificare.
Am aplicat legea 0 (zero): fiecare copil e unic asa ca nu-l compar pe Paul la ce mananca (doarme, gangureste etc) cu alti copii. Ma delectez cu perlutzele lui si imi amintesc ca eu am fost extrem de nazuroasa la mancare dintotdeauna.

Apoi, la mere am avut si eu experienta aiurea - eu am sindrom de colon iritabil (sper ca am scris bine) care se pare ca e ereditar - stiu ca eu am avut de unde mosteni - asa ca merele mi-au dat emotii din start. Dar cumnata-mea care are 3 flacai mi-a spus sa schimb merele dupa primul soi care i-a facut pulbere burtica - si acuma Paul papa mar crud ras fara probleme - nu stiu cum ii zice la soiul asta, e din livada proprie.
Incearca si altfel de mar - asta care il dau eu e f zemos si un pic acrisor.

Paul mananca cu linguritza - de silicon, chicco, pt copii mult mai mari . Dar am obs ca daca nu-i pun cum trebuie in liguritza nu reuseste sa inghita bine. Deci, cantitatea din liguritza si modul in care intra in guritza determina succesul/insuccesul in cazul nostru.
Reusim sa mancam chiar ca domnii uneori - alteori tb ca tata/mama sa scoata cerealele sau marul din nasuc....

Apoi cu sucul... Si noi am primit recomandare sa introducem f devreme suc si pireutz de fructe - insa Paul il scotea afara sub forma de regurgitat-vomat asa ca am facut pauza cateva zile, apoi am incercat din nou cate putin... Pana am vazut ca-i prieste.

Asa, Paul papa in scaunelul de masina (scoica??), in pozitia cea mai ridicata - uenori daca-i f sprinten il pun in patutz cu scaunelul, sa nu-mi dea peste castronel - dar asta a fost necesar doar de vreo 2 ori.

Am observat ca si din bibe la laptic se intrerupe dc vede ceva interesant pt el - deci incerc sa-i pastrez aceleasi conditii la fiecare masa, adica acelasi loc din casa si "ambienta" - evitam TV ca-i destul ca mama-sa a fost dependenta la un moment dat de el...

Eu precis nu-s experta - iti spun doar cum am procedat - ma inspir fff mult din ce vad ca fac fetele si ma stradui sa adaptez la nevoile lui Paul.

Spor la treaba!!

Oana Rusu - mamica de
Paul-Victor

21 iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

La Multi Ani!!! Serghei, David, Robert si Erik Sa fiti sanatosi si sa primiti multe jucarii de Craciun.

EllaX - ce frumos ca miroase a iarna acolo. Poate aveti noroc sa si ninga de sarabatori.

Eu cu supa n-am reusit niciun progres. Asa cum spui si tu, fara sare nu prea are gust si nu i-a placut. Am incercat sa-i pun mereu carne ( sa-i dea putin gust ), dar nu reusesc s-o fac sa pape.
Poate nu stiu eu s-o pregatesc cum trebuie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Oana_R eu ii dau lui Nicole apa plata de care am in casa. E ok, acum tu faci cum crezi.

Miti sarbatori fericite si voua, sa ajungeti si sa va intoarcetzi sanatosi. Sa va bucurati de momentele fericite petrecete alaturi de cei dragi. Drum bun.

Virgi sanatate Luanei ne bucuram ca nu are nimic grav. Si faza cu masina e super tare .
Nicole a mea papa un sfert de borcanas de fructe pe zi, cu asa de Luana papa asa mult??? Offf poate ne facem si noi mari.

Carmina bine ai revenit sanatate lui Mihnea.

Eu chiar nu pot tine pasul cu voi, mai ales ca acum serile tot citesc pt testul de cetatenie la care merg luni la prima ora.

Nicole sta in 4 labute asa ca ne putetzi pune si noi pe listutza daca avetzi timp. Multumim.

Incerc sa revin mai tarziu daca imi fac timp. Va pup si weekend placut tuturor

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Azi am vazut si noi prima ninsoare, ne-am uitat lung afara si am costatat ca ne place tare mult. O sa facem si poze un pic mai tarziu cu prima noastra zapada.

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput