Mamici de ianuarie-februarie 2007 (38)
Raspunsuri - Pagina 12
Daconst spune:
Mariana,dupa cum povestesti a doua nastere...pai sa tot nasti,ca e simplu.Povestile astea imi dau curaj!
Mai spuneti fetele ca tare-mi plac povestile voastre.
Ylilimic,acum am citit si povestea ta si e tare frumoasa.Ai talent la povestit,ce mai.
Eu mai am o curiozitate,la cite saptamani ai nascut?Si tu Mariana?
Ca pe mine timpul ma intereseaza,poate asa trec si eu anul cu 2in 1.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 34+
mariana_1976 spune:
Dana in cartuliile astea suedeze se scrie ca la primul copil se depaseste DPN de cele mai multe ori daca nu cumva e vorba de o sarcina cu probleme si risc de prematuritate.
La mine primul s-a nascut la 40s3z, al doilea la 39s2z iar al treilea la 38s3z(insa nu se pune ca a fost cezariana).Cu cit ai mai multe nasteri cu atit muschiul uterin este mai slabit si nu mai poate tine copilul pina la termen, dar asta se intimpla cu exceptiile care confirma regula.(am o colega de serviciu care la al patrulea a trebuit indusa ca nu se mai nastea)
Mariana 27+
mama de Monica, Matei si Markus
criss68 spune:
Buna seara burtici,
Daconst, welcome!
ylilimic, desi ai primit nenumarate aprecieri, nu ma pot abtine sa nu-ti spun si eu ca ai talent de narator. Evident, si povestea in sine e frumoasa. Sa stii ca de cand am inceput sa citesc primele tale postari am vrut sa te intreb daca esti cadru didatcic.
Vin si eu la subiectul zilei, centura de siguranta ! La noi stiu ca nu e obligatoriu la femei cu sarcina vizibila. Eu in oras nu prea o pun, efectiv la ce aglomeratie este nu as avea unde sa patesc ceva. In afara de regula o pun, dar de cand sunt insarcinata imi trec o parte pe dedesubt, o parte pe deasupra. Eu zic ca ar ajuta cat de cat in anume situatii.
Sa va zic una tareeeeee! O tipa e oprita de politie ca nu purta centura. Vine politistul la ea, ii spune ce-are cu ea, la care ea raspunde suav, jumatate soptit, privindu-l in ochi: "Ma dor sanii". Saracul politzai a ramas fara voce si a lasat-o sa plece.
In orice caz americanii sunt de principiul ca mai rau ar face un traumatiism in cazul unui accident sau o alta manevra brusca din trafic decat face centura, lichidul amniotic ofera protectia necesara.
Eu nu am habar cum sunt durerile cand se declanseaza contractiile nasterii, insa sunt pregatita si sa conduc in caz ca nu am alta solutie. Sotul mereu pleaca si trebuie sa ma descurc singura. Daca bb se hotaraste sa vina la termen, probabil ca sotul va sta mai mult pe acasa. Tin minte ca uneori am condus cu dureri menstruale f puternice, pe jos nu as fi putut merge sub nici o forma insa de ajuns trebuia sa ajung in vreun loc anume. Asa ca... ce era sa fac?
Fetele cu constipatie, nu vreau sa va descurajez, insa cred ca atunci cand persista e de vina noul aranjament al intestinului, precum si gradul de ralaxare, motilitatea slaba din aceasta perioada. Eu nu am probleme, dar mi s-a intamplat totusi de 2 ori in prima parte a sarcinii. Pe de alta parte daca ati vedea cate fructe sunt in stare sa mananc intr-o zi, v-ati speria. Doua mere? Pai nu mi-ar ajunge nici pe o masea!
Pai cum sa nu creasca fatuca cu un asemenea regim?! nu am burta ta Liuda, la aceeasi varsta de sarcina, chiar ma si intreb unde-o sta copilul asta, ca m-a impresionat cu greutatea (2,2kg)- in conditiile unui exces de lichid amniotic. Inca ma misc usor, adica lumea din jur observa ca tot asa alerg de parca-s fugarita de cineva. Cu conditia sa nu aiba chef sa se scarpine in cap - imi apasaa pe vezica si-mi da niste dureri de nu mai pot merge deloc.
Am lungit-o si eu mai mult cu povesti despre mine daca tot nu prea am avut cui raspunde.
noapte buna! Eu am dormit vreo 4 ore dupa amiaza incat cred ca voi face de planton.
criss 32+ cu
mihacarm2002 spune:
lilisor, pe mine povestea nasterii tale m-a binedispus. Si chiar aveam nevoie la ce zi am avut.
De vreo 2 zile am un junghi in fesa dreapta care ma imobilizeaza. Tot astept sa imi treaca, dar parca e mai rau! Offf, si am atata treaba!
Mihaela 29+
Ivona1977 spune:
Dar pe asta o stiti?
In tramvai o tipa ii spune unui tip: nu va suparati, puteti sa imi cedati locul dumneavoatra, sunt insarcinata...Tipul se ridica, amabil, desi nu observa nici o burta, tipa era subtirica. Si o intreaba, jenat, nu va suparati, de cat timp sunteti insarcinata? A, zice tipa, de vreo doua ore, dar sunt asa de obosita...
Ivona
ari-ela spune:
buna dimineata fetelor .Aelita am gasit ceva frumos pt tine .Mie mi-au placut f mult Nu stiu cum sunt realizate dar sunt superbe.http://cgi.ebay.co.uk/WINTER-BLUE-BABY-FUR-MATINEE-SET-FOR-NEWBORN-OR-REBORN_W0QQitemZ330054258936QQihZ014QQcategoryZ48921QQcmdZViewItem?hash=item330054258936#ebayphotohosting
Catalina spune:
Laura-poppy, iti multumesc pt mesaj si nu te mai scuza ca te-ai lungit. Mie imi pare bine ca ai scris, ceea ce descrii tu parca e ce mi se intampla mie. Ma bucur sa aud ca mai e cineva si te felicit pt cat de calma esti.
Chiar vroiam sa intreb ce o fi cu diferenta asta ca aici pe site am gasit ca bebe sa miste de zece ori in 12 ore si fetele ziceau de 10 ori in 2 ore care mi se pare ffff diferit.
Nu stiu ce sa zic, ieri m-a tinut in tensiune toata ziua. Daca io il impingeam cu mana paaaarca, parca se misca si el nitel. Acu, adica la 5 dimineata am mancat struguri, ca am zis ca sunt reci si poate il trezesc si se misca asa ... sa nu zic io ca nu e acolo. Vad ca ai tu dreptate, deja nu il mai jeneaza nici acidul, nici nimic ... . Offf.
Alina, sa fie intr-un ceas bun.
Cata 35+
laura-popy spune:
Catalina, vad ca suntem matinale rau
Iti mai dau un exemplu: de aseara de la ora19 nu m-a bagat deloc in seama( sau poate mut prea putin ca eu nu am simtit), azi dim la 4,30 m-am trezit, intr-un tarziu pe la 5 mi-a dat doar un sut si acu' nani din nou. In ciuda faptului ca am mancat deja, am baut suc plus ca de juma de ora imi savurez cafeaua.
Pe de alta parte cred ca Liuda ar trebiu sa fie un exemplu . La cat de agitata e ea la fel de agitata e si fetita ei.
Incearca numai sa nu te superi si stresezi f tare pt ca asta singur simte bebe!! Si urmareste o zi cand esti f activa, dar fffff activa sa vezi ca si el va fi. Imi amintesc ca ai mai avut un episod la fel, ti-au venit musafiri, te-ai agitat dupa care bebe a inceput ''ca in vremurile bune'' ....sper ca memoria mea de gravida sa mai functioneze.... Asa ca, putintica rabdare, nu mai e mult si totul o sa se termine cu bine...
30Fix
laura
marinar spune:
neata
Liuda grasunica tare fata ta. pai cum sa nu ai ditamai burtoiul.
Dana si a ta e marisoara dar tot liuda detine locul 1.
Aelita eu deja am dat pantalonii jos ca sa-mi iau bataitza promisa ca centura...nu o suport si pace. dar acum nici nu prea mai cinduc e adevarat, nu ma mai lasa sotul.
bai si mie mi se vad ff multe vase de sange in jurul buricului, parca sunt vanata, dar mai rau ma enerveaza ca mi s-a subtiat pielea pe decolteu si se vad venele de parca as fi la radiografie.
Marina 32+ Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
Catalina spune:
Laura, iti multumesc din tot sufletul ca ma intelegi si imi scrii. De fapt stiu ca toate fetele ma inteleg dar pe unele chiar le-am inebunit (ca si pe sotul de altfel ...). Insa nu prea pot sta linistita. Exact cum descrii si tu, am mancat, am baut cu acid, l-am impins, ieri am fost activa toata ziua, NIMIC.
Am sunat sa vad daca ma poate primi la eco de urgenta la CMU Arc de Triumf (acum chiar nu ma intereseaza daca imi ia si 5 mil) si astept tel de la asistenta drului Iosup (care sunt sigura ca ma ia la misto ca de ce am venit dar nu ma intereseaza, sunt mult prea speriata in momentul asta). Daca nu ma pot primi, ma duc la Municipal, la camera de garda.
Sa imi tineti pumnii.
Cata 35+