LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (102)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

leea bine ai revenit!
lordra toata lumea de pe aici in preajma aniversarii puiului devine melancolica si isi aduce aminte de nascare! Noi te pupam si te dorim mai des pe la noi.
Ina apa minerala - uau!
dienuta e greu sa lucrezi acasa cu bb cu tot, adica eu nu reusesc.
leea varza nu se recomanda pana la 3 ani ca e grea. Daca si Dienuta zice...
madau asta se cheama dependenta
Gandacel felicitari pt "achizitie"! S-o stapaniti cu bine!!!

Cand am vb cu taica-meu la telefon acuma - cica - pai cam asa ceva zicea si Zoe. Asa ca sunt super nervoasa pe taica-meu am impresia ca el stia ceva si nu mi-a zis, m-a lasat pana in ultima clipa, sa aflu de la ea.

Acum sa va raspund.

maria nu pot sa zic ca soacra-mea face 100% ca mine, v-am mai zis ca ea i-a "introdus" Silviei cacao in lapte, felurite dulciuri, desenele animate, etc. Dar, pe de alta parte, cand o las pe Silvia la ea toata dimineata sunt la plimbare si doar dupa masa-seara o lasa la desene. Se joaca cu ea, se ocupa.. o inteleg ca pe seara e obosita si o mai lasa la desene.

Eu ma inteleg f bine cu soacra-mea, dar la modul sincer, eu chiar tin la ea, avem o gramada de pareri comune samd. Si punem accentul pe ce ne apropie, nu pe ce ne diferentiaza. Eu nu dau importanta la ce nu-mi place si probabil nici ea. Si atunci ii zic firesc ce si cum vreau la Silvia, ea accepta si face ca mine, dar nu totdeauna poate. De ex in toamna asta cand a stat Silvia la ea 3 saptamani nu i-a mai facut prajituri, turta dulce si biscuiti ci a insistat f mult sa manance fructe (din gradina) si a reusit.

Soacra-mea stie de ex ca eu am citit f multe despre copii, merg la pediatru, etc, ea n-a mai avut contact cu astea de 30 de ani asa ca se bazeaza pe ce zic eu.

Asa ca nah, ce sa zic, colaborarea e 90% perfecta, 10% las de la mine.

Faptul ca o bona va face 100% cum zici tu e o iluzie. De multe ori bonele fac cum cred ele ca e mai bine, chit ca in fata iti zic da, da.

Asa ca daca ai bunici dornici si capabili sa te ajute - eu zic ca sunt aur curat. Mai degraba gasesti o cale de comunicare cu ei (daca nu tu, sotul), decat cu o persoana straina. Ce sa mai vorbim ca iubindu-l, nu i-ar face copilului rau cu buna stiinta pe cand cuiva paltit uneori nu-i pasa.

dienuta despre cresa sa stii ca si eu m-am hotarat ca Natalia va face cel putin cateva luni de cresa.

La gradinita Silviei sunt sanse f f mari sa mi-o primeasca atunci cand va avea 2 ani si 10 luni, adica din toamna cealalta. (Au mai primit asa, mai ales frati mai mici ai copiilor din gradi). Dar va fi mult mai usor daca Nati va face in prealabil cateva luni de cresa. Copiii care au fost la cresa se adapteaza imediat la gradinita. E drept ca si la cresa e grea adaptarea, dar acolo e altfel: copiii care plang sunt luati in brate, corcoliti, doamnele sunt mai intelegatoare si se straduiesc mai mult sa-i impace. Asa ca mersul la cresa imi va fi un argument/avantaj sa o primeasca la gradi in toamna lui 2008.

In plus la cresa se merge f mult pe formarea deprinderilor: facut pipi si spalat pe maini inainte de masa, mancat singur, respectat reguli de convietuire in colectivitate, imbracat-dezbracat, respectarea unui program, etc.

Dar n-as da-o la cresa mai devreme de toamna viitoare. Cel devreme din septembrie, cel tarziu din aprilie, fct de cum o sa ma inteleg cu bona.

Avantaje bona vs cresa:
-bona o scoate in parc zilnic; la cresa ies in curte numai in zilele frumoase, si nici atunci tot timpul
-mai putine imbolnaviri.

Dar dupa cresa si gradi, la 4-5, o sa le duc eu in parc.

Asa ca dienuta trebuie sa fii constienta ca in primul an de colectivitate - fie cresa sau gradi, o sa se imbolnaveasca mai des; asa ca trebuie sa fii pregatita pt asta. Ddar dupa aceea o sa-si faca imunitate si o sa fie din ce in ce mai bine. De fapt stii de la pisi.

Mergi la inceput

Aveam mai multe sa va spun dar e prea mult de scris si poate va mai si plictisesc pe deasupra. Cand fac treaba prin casa imi tot zic ca asta si asta as avea sa le zic fetelor, dar cand ma pun la calcultaor mi se pare prea mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

quote:
Originally posted by lavi02
Ina apa minerala - uau!

nu ma prind Lavi nu este voie sa beau ca sint gravi sau de ce? sau ma plangi ca beau apa minerala de ziua lui fiica-mea? eu si cand sint "normala" nu prea beau altceva in afara de apa, la petreceri sucuri si de revelion o cupa de sampanie ( daca nu trebuie sa conduc).si in ro imi placea visinata, dar aici pup mai rar ca nu se gaseste alcool dublu rafinat. au mai facut prieteni de-ai nostri cu tuica dar eu una nu pot suferi gustul acela puturos.

Alinusa, ce fel de peste ii dai?
Din pacate pe la noi nu se gasesc borcanase cu legume si peste, ca de alea as risca sa-i dau.

Leea, bine ai revenit! Eu cred ca acel kk este de la varza, clar.

Rachel (Nov.23,2005) Ina & simburel(a)

Mergi la inceput

Nu te plang, zic uau! de uimire ca gasiti in Canada apa minerala romaneasca! Tocmai, mi se pare o chestie f faina!
Si mie imi place visinata, afinata, ciresata amara, etc
Tuica n-am gustat in viata mea, imi ajunge mirosul
Dar sunt altii carora le place, mai ales barbati. Si mai ales mai in varsta, ce-i drept. Dar m-am gandit ca poate o prezentati musafirilor ca pe ceva exotic si poate ei o gasesc interesanta.
In schimb - faptul ca poti bea apa minerala romaneasca in Canada, cumparata de acolo (cam piperata ce-i drept) e super!

Mergi la inceput

ah, am inteles acum Lavi!
"bautura minerala...este apa ideala "( dar numai romaneasca! )
na, ca mi-am facut pofta singura si nu stiu daca mai am prin garaj...asa cum astazi am rascolit prin frigider si congelator sa vad daca s-a ratacit vreo bucatica din purcelus...dar nu, din pacate.
sint vreo cateva magazine cu produse din europa unde gasesti te miri ce. nu lipsesc savarinele, dobos tort, negrese, facute loco, bineinteles.

noki am vazut filmuletele cu saralina,vai, ce bine merge in picioruse buburuza! si tie bafta la scoala astazi, sa-ti dea numai note bune (asa, pe oki frumosi!) ca-i ziua ta si este o zi speciala.

kiar, maine fetele "lucratoare" aveti liber! ce frumos, trei zile la rand!

editez: sa-i urez gandacicii bafta cu noua bona, sa aiba parte numai de surprize placute!

Mergi la inceput

ura!!! am gasit o sticla de Borsec ratacita prin garaj !!! ( aproape 1/2 plina) am baut pe nerasuflate doua guri si toata lumea e' a mea acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi_dumy spune:

Hello,

LA MULTI ANI! celor care isi aniverseaza azi ziua onomastica.

Eu am fost toata ziua la spital, din pacate sarcina mea s-a oprit in evolutie si a trebuit sa fac si curetajul de rigoare.
Sarcina tb sa arate de 10,3 sapt(de la UM) si arata de 6,6 sapt.Acum asteptam rezultatele la analize sa vedem care a fost cauza.
Incerc sa-mi revin psihic, dar este foarte greu, nu a fost un copil dorit si asteptat la inceput cand am aflat de sarcina, dar dupa aceea m-am obisnuit cu ideea si imi era asa de drag, deja imi faceam planuri ce si cum o sa fie.
Acum trebuie sa fiu tare pentru familia mea, chiar daca imi vine sa plang din 5 in 5 min.

Va pup.

Mimi & Daria (4 nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Ina ce figura esti cu apa minerala! . Si multumesc pentru intelegere

Lavi ce faza nasoala. Chiar ma gandeam si eu: ce faceai daca reai in mijlocul anului scolor?

Apopos de cresa: ma tenta si pe mine ideea, de la naul, dar cu Stefan-nazdravan mi-e frica - o sa ma sune alea de acolo sa zica "doamna, hai si i-ati copilul inapoi!". Nu glumesc, mi s-a intamplat si cu maica-mea. Ar avea cineva grija de un copil ca argintul viu, cand mai are si altii pe cap?? Dilema!

Leea bine ai revenit, sper sa poti intra mai des

Lordra - asta reflecta faptul ca ma bucur sa aud de tine. Cand ai timp, zi-ne mai multe despre Dara.

Stefan mananca iarasi rrrau!. Ca si Ilinca azi, parca asteapta numai bauturi calde (aka, lapte) . Sper ca e vreun dinte/masea/chestii explicabile!

Tania & "Che" Stefan (17.12.2005) Nazdravan

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

of mimi imi pare rau Curaj, asa a fost sa fie.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

of, MIMI , ce veste trista....!
este norm,al sa te simti asa, mai ales ca te-ai impacat cu ideea. Dar incearca sa gasesti un refugiu in Dariuca si in sotul tau, asa a fost sa fie, cine stie?...natura are legile ei.

Tania & "Che" Stefan (17.12.2005) Nazdravan

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput