The best of aug-sept-oct 2004 (122)
Raspunsuri - Pagina 7
LiliaToma spune:
Ioana, felicitari pentru rasul in hohote a lui Nicolas. Imi inchipui ce scump tr sa fie.
Danyce, ce scumpa e Alma. Si e asa mare si frumoasa! Ptiu-ptiu. Dar m-am uitat si cat de frumos v-ati distrat. Ce sarbatoare era acolo?
Laura, cum se mai simte puiul tau? Sper ca e mai bine.
Noi de azi avem baietel in casa.
Aici era inainte
Si asa este acuma. Sau asa
A tuns-o tati in casa. Iar ea e ft mandra de noua tunsoare. S-a uitat in oglinda minute in sir si s-a admirat plina de fericire. M-am bucurat mult, pentru ca dupa reactia lui Andrei al Cristiei, stateam cu inima stransa. Dar ea s-a trezit dimineata, probabil o fi visat ceva, ca primul lucru spus a fost" veau sa tund pe Ameia cu masina de tuns" si asa a tinut-o toata ziua, pana am tuns-o chiar. Iar acuma e ft multumita de ea, ptiu-ptiu.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
ana_a spune:
Lilia, ce scumpica e Amelia tunsa!!dar cum de ati tuns-o in plina iarna? Ceva de genul asta ne asteapta si pe noi....nu stiu cum o sa fac, ia crescut parul la Stefan destul de mult, am reusit eu sa-i fac un bretonel intr-o dupamasa cand l-am prins somnoros pe wc dar pe langa urechi si in spate nu ma lasa sa ma apropiu cu foarfeca....cu masina de tuns nu prea vreu sa-l tund...nu asa de scurt...nici pletos nu-l vreau pana la urma o sa incerc o frizerie sa vedem daca nu va fi mai cooperant...
nature, da Stefan construieste singur
Dar ...acuma nu va ganditi ca face el ceva fff complicat si sofisticat.Am incercat sa fac astazi o poza cu un robotel facut de el, dar na iesit intocmai cum am vrut eu ca mai nou nu-i place sa stea la pozat cand se joaca, dar o sa-l mai surprind eu cand nu se asteaptaAvionul e mult mai simplu decat robotelul iar trenuletul este cred eu cel mai complicat pentru ca intodeauna aranjeaza o locomotiva care musai trebuie sa aiba "fum" compus din cuburile cele mici una peste alta si in capat o piesa mai mare (asta banuiesc eu ca ar fi fumul care iese din horn).
robotelul
De vreo 2-3 luni nu prea ne-am mai jucat cu tablita de scris ca i sa stricat creionul si nu am mai cumparat alta...si cum de Mos i-am adus o noua tablita...azi la apucat desenatul, invatase in urma cu 2 luni cateva figuri geometrice si acu eram convinsa ca nu le mai stie...ei bine m-am inselat, tati ii desena de zor patrat, triunghi, cerc, romb si el le-a recunoscut pe toate fara nici o problema.Cam astea ar fi despre noi.
WE placut la toata lumea si sa auzim de bine!
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
pufymic spune:
Lilia e tare scump baietoiul tau!Dar si fetita era frumoasa....!
Ana bravo lui Stefan pentru constructii!Alesio nu e pasionat sa construiasca...el cu cartile are treaba toata ziua...
Eu sunt foarte fericita....dar si speriata in acelasi timp(asta din cauza lui Ovi ca el zice ca nu e normal asa ceva) si sa va zic si de ce:
Alesio!
Are acum 2 ani si 2 luni si stie vreo 7 poezii(le spune de la cap la coada fara greseala!), toate povestile pe care i le-am citit noi(vreo 3 dintre ele le povesteste singur, pe de rost, fara carte-adica nu se ajuta de poze),vreo 3 cantecele, vorbeste incredibil de corect si de frumos, e foarte ordonat si face la olita singur(adica se dezbraca singur, face treaba, dc e kk ma cheama sa-l sterg, apoi se imbraca singur, iar dc e pisu il arunca singur la wc!)....Ovi zice ca e prea destept pentru varsta lui....eu ma bucur ca e asa inteligent....
Voi ce ziceti?
Mai trebuie sa adaug ca are si momente in care face prostii la greu(asta sa nu va imaginati ca e perfect), dar in marea majoritate a timpului e ....efectiv incredibil!
Sa va dau si un exemplu: pana acum ceva timp cand Ovi se mai servea cu cate o bere si el era prezent....pana i-am spus ca berea face buba la ficat.....acum cand bea Ovi bere (sau altcineva....ca Ovi bea f rarspre bucuria mea) are grija sa spuna ca berea face buba la ficat....iar de gustat nici daca-l rogi nu mai vrea...
Parca e prea cuminte...!
Pupici!
Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)
danyce spune:
Pufy, Lilia,merci de aprecieri!Petrecerea care s-a lasat cu cantecele a fost data cu ocazia implinirii a 3 anisori de catre Freya, fetita Elenei (Lena).Ne-am simtit intra-devar minunat, asa cum ne simtim mereu cand ne intalnim cu Elena si sotul ei, Jan sau cu Dana (Dantje) si sotul ei Leo.Lilia, e dulce tare "baietoiul"!.
Pufy, eu propun sa nu-ti faci griji de pomana. Mai bine pupa-ti baiatul destept si frumos!Bravo lui!Pe mine ma umfla rasul cand le aud pe olandeze minunandu-se de Alma pt ca Alma cam tot ce face, inclusiv felul ei de a se comporta, incapatanarea, jovialitatea, energia, totul li se pare iesit din comun.Nu mai spun ca se mira ce bine pronunta Alma cuvinte relativ grele in olandeza, ca vai ce vocabular are, bla-bla.Mie mi se pare normal, dar poate oi fi eu o mama exigenta si chiar ma astept sa faca destul de multe la varsta ei.Stie si ea niste cantecele, dar le adapteaza in stilu-i caracteristic. De ex. un cantecel olandez spune cam asa "pisicutza miau/ vino la mine /sa papam noi bine, tu papi acum lapte/ eu pap cereale/vai ce bine papam noi, etc." (cam asta ar fi traducerea).Ei bine, Alma canta "pisicutza miau/vino cu mine/sa papam noi bine/nu papam lapte/eu pap paine cu gem".Eu una mor de ras cand o aud (nu-i place laptele simplu, doar cu sirop de fructe sau iaurt de baut;nu-i plac deloc nici cerealele de nici o culoare), mai ales ca da dezaprobator din cap la ce ii cant eu.
Ana, si Alma construieste din ce in ce mai mult, are o droaie de cuburi lego de diferite marimi.Cel mai des isi face turnuri si castel.Mai ii plac acum enorm puzzle-urile de toate felurile, fie ele de lemn sau de carton, simple sau 3D.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">[b]Povestea Almei
ana_a spune:
Pufy, si eu zic sa stai linistita ca Alesio e si el in limitele normale! Eu am un astfel de copil....multe nu v-am povestit despre el ori ca nu am timp ori ca nu stiu cum sa ma exprim in cuvinte ca sa intelegeti fara a parea ca ma laud(departe de mine acest gand) tocmai pentru ca al meu copil mi se pare fff normal, chiar daca vorbeste bine, are imaginatie, are idei etc... Copii sunt fiecare unic in felul lui si aia de care se zice ca ar fi supra dotati dupa parerea mea de mamica cu copil normal sunt ceva mai diferiti, nu stiu...mai retrasi, mai necomunicativi, in nici un caz un copil care se joaca cu jucariile potrivite varstei lui nu poate fi catalogat ca unul supra dotat cam asta e parerea mea....
Temperamentul insa conteaza foarte mult, sunt copii foarte energici care nu stau locului o clipa...ei bine genul ala de copil cred ca nu are timp sa se joace, sa stea in fundulet si sa construiasca, dar nu pentru ca nu l-ar duce minte ci pentru ca probabil dupa varsta de 4 ani ar fi numai bun de dat la un sport...si temperamentul copilului calm si lenes care binenteles ca nu alearga de colo colo ca prefera sa stea in fund pe covor si sa se joace(asta nu inseamna ca nu ar alerga si el de colo-colo cand are chef, la fel cum si cei energiti au momente de repaus cand mai privesc catre o carte sau plimba masini sau construiesc...etc), si copii de mijloc care au din fiecare cate un pic...sper ca m-am facut inteleasa...
Sa stii ca si eu ma bat de tot felul de persoane care imi catalogheaza copilul drept "prea inteligent" sau chiar si"supra dotat" dar eu nu-l vad decat ca un copil foarte normal care se joaca foarte frumos cu jucariile specifice varstei. Intodeauna am considerat ca jucariile sunt cele care ne formeaza copii si am evitat sa-i cumpar jucarii care sa-l depaseasca sau din potriva cu care sa nu se mai joace pentru ca nu mai prezinta interes pentru varsta lui.
As mai avea de povestit dar nu ma mai lasa flacaul asta al meu care mi sa cocotat in bratza
pupu la toata lumea!!!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
ana_a spune:
aaa mi-am mai amintit ceva Ioana daca ti-as spune ca fetita surorii mele nascuta in noiembrie, la un an si 6 luni spunea vreo 3-4 povesti cap coada!!!o gramada de poezii si mai lungi si mai scurte...in momentul de fata are 6 anisori si pe toata perioada gradinitei la toate spectacolele la care a participat a fost "povestitorul" a avut cele mai lungi texte, prezentand intodeauna toate personajele din spectacole(serbari), pe la vreo 3-4 ani stia litere, in sensul ca citea cateva cuvinte usoare (chiar si preturile afisate in super market) si multe altele...dar cu toate acestea este un copil perfect normal care la anul merge la scoala (din punctul meu de vedere nu o vad bine in clasa I pentru ca daca stie literele s-ar putea sa nu mai prezinte acelas interes ca un copil care nu stie...si sa se plictiseasca ceea ce numai bine nu ii face, dar poate ma insel eu)
Eu una mi-am propus sa nu ma apuc sa-l invat litere/cifre decat cand va fi momentul, nu mai repede, tocmai pentru ca sa mearga in grupa pregatitoare/scoala entuziasmat si dornic sa invete ceva nou, nicidecum plictisit pentru ca el deja le stie...
Ei daca o sa-l apuce curiozitatea sa intrebe la un moment dat binenteles ca o sa-i raspund la fel cum am patit cu figurile geometrice.
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
pufymic spune:
Ana, Daniela multumesc de linistire!
Daniela si Alesio modifica poeziile dupa bunul lui plac(de ex. in loc de catelus cu parul cret el zice bebelus cu parul cret...!), si are o intonatie si o mimica extraordinare....mori de ras cand iti spune o poezie sau o poveste, asa haios e!
Si acum ma tot bate la cap sa-l invat literele.......
Edit sa va spun ca am pus cateva poze noi cu www.puf.hostcenter.ro/main.php?g2_itemId=4906" target="_blank">ingerasii nostri.....
PS. stiti cum il alinta Alesio pe Nicolas(e mort de dragul lui)?"scufitzuca" si "omidutza"
Pupici la copilasi destepti!
CRISMIR spune:
Ei,si ca sa confirm ce a zis ANA mai sus,eu am un copil atomic...deci fetelor al meu sare,fuge se catara unde nici copii de 3 ani nu se urca....sta locului poate jumatate de ora pe zi adunata...nu zice nici o poezie sau cantecel..stie inceputul la vreo 3-4 care i le tot cant eu si in romaneste si in engleza dar nu le canta singur doar imi da mie tonul...eu insa nu-mi fac probleme...nu cred ca inteligenta unui copil sta in cat vorbeste acum sau ce face...cred ca dupa ce merge la scoala putem vorbii de cum este cu adevarat copilul...mai cred ca unii copilasi sunt mai avansati in anumite lucruri iar altii in altele...important pt mine e sa fie sanatos,de restul are timp toata viata!!!
Am si eu o verisoara,cred ca v-am mai zis,a carei fetita la 1 an si 3 luni vorbea foarte bine,acum are 2 ani si 5 luni si vorbeste perfect,fara exagerare(mama mea e uimita)si zice poezii si cantecele...ce mai,e o scumpa...ei,asta e...unii mai repede altii mai incet,toti vor ajunge in acelasi punct,zic eu...apoi va incepe diferenta...vorba ta ANA,conteaza si cata rabdare si receptie are copilul cand va merge la scoala ca degeaba e super dotat acum daca atunci nu se va putea integra...stiu cazuri in care copii au pierdut ca nu puteau sta la ore ,nu se concentrau in acele momente cand trebuia(hai ca nu stiu daca m-ati inteles)...erau foarte isteti dar...
IOANA felicitari pt Alesio!...lasa mai ca nu asta e problema ca e prea dotat...hahaha..m-a distrat sotul!!!...si ce mare e Nicolas,
LILIA am vazut poze cu "baietelul",scump tare...dar mie imi placea mai mult cum ii statea cu parul lung,de ce ai tuns-o?
Duminica placuta la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
pufymic spune:
Mirela !Sincer ma bucur ca e asa dornic sa invete Alesio...dar cateodata ma si sperie...parca prea multe vrea sa stie de-odata....
Oricum asa cum zici si tu abia mai incolo se vede clar care copil e intr-adevar inteligent si care nu....dar eu zic ca oricum ar fi, cel mai important e sa fie sanatosi!
Pupici!
LiliaToma spune:
Ioana, Amelia nu se imbraca/dezbraca singura, nu mananca singura cu lingura si furculita, si nici in mana nu vrea sa tina uneori( ca se murdareste cica), nu spune povesti, nu vorbeste perfect ..
Cu toate acestea, daca le-ar face pe toate astea, eu as fi doar fericita si multumita si nu m-as ingrijora deloc. Bineinteles, eu nu ma ingrijirez nici acuma ca stie si ea alte chestii, printre care cea mai nepotrivita pentru varsta ei, e cunoasterea alfabetului. Dar ei ii place, se joaca cu literele mereu. Asa ca e care si cum.
Inca inainte sa fiu insarcinata, stiam ca fiecare sarcina, si dupa asta, fiecare copil, se dezvolta diferit. Noi tr sa ne bucuram pentru orice succes al lor.
Eu cand eram mica nu am stiut literele pana sa merg la scoala, iar pe fratele meu l-am invatat eu de pe la 4 ani( scriam cu creta pe TV si pe sifonier pana m-a prins mama). Dar vreau sa zic ca amandoi am fost primii la scoala. Asa ca depinde de copil,cert este ca si unul care stia multe de mic, si unul care le-a invatat la timpul lui, pot fi oameni inteligenti, si invers.
Merci de complimente la adresa flacaului meu .
Mirela, am tuns-o pentru ca ii crestea parul foarte dezordonat. Ea il are si ft moale si bunica a zis ca daca o tundem o sa creasca mai des si mai puternic. Sincer, eu nu cred in asta, dar am zis ca tot e iarna si o sa umble cu caciulita, hai sa o tundem sa vedem cum e sa fie si tunsa .
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)