Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (62)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Pup gravidutzele mele si mamicile!
Va multumesc la toate pt. urarile primite! Am citit tot ce mi-ati scris cam la o sapt. dupa ce am ajuns acasa ca eram chiauna de tot ce mi se intimplase in spital, si de noua postura de mamica cu tot ce implica ea.Mai vroiam o perioada sa stau deoparte de forum dar vad unele gravidutze care au nevoie de noi, proaspete mamici.Incerc sa scriu repede cam ce vreau sa zic ca acusi mi se trezeste printesa care cam da semne de trezire.
Uitati lista mea care chiar am folosit tot :

Bagaj Lory spital

- prosoape(4): pt. fata, pt. perna din spital, pt. sini, pt. dus (daca vrei sa te risti)
- camasa de noapte pt travaliu/nastere (adica de sacrificiu..), camasa de noapte mai buna pentru zilele urmatoare si o pijama alcatuita din colanti 3/4 si o bluza cu nasturi pentru alaptat
-slapi(2 perechi)
-sutiene pt. alaptat
-chilotzi
-sosete
-crema Garmastan + galbenele
-supozitoare diclofenac
-Ceai de pelin
-Spirt, comprese sterile
-Solutie dezinfectanta pt miini
-Vata(3 pachete)- pachetele de vata de la Sensiblue, gata portionata, de o calitate net superioara si minunata odata invelita in fese sterile ;)
-Hirtie dulap
-Incarcator mobil
-Carti citit
-Pahare unica folosinta
-Paie de baut
-Servetele
-Periuta dinti+ pasta dinti
-Sapun Protex lichid
-Hirtie igienica
-Perie par + elastice par
-Apa de gura
-Tampoane sin
-Pompa de sin
-comprese sterile, 2 pachete, pentru ca ceea ce iti da in maternitate e prea putin, trebuie facuta igiena locala de fiecare data cand mergi la baie
-trimitere medic familie, buletin, dosarul medical din timpul sarcinii
-
Un ceai bun este cel baby calm, este aromat, il puteti bea neindulcit; este ceai anticolici, il beti voi si substantele active vor trece in lapte pt bb; in plus are si efect de stimulare a lactatiei (contine plante cu acest efect).

-In legatura cu tampoane vs vata dupa epiziotomie am si eu o parere de exprimat:
-tampoanele au plastic la fund, ca sa nu curga din ele. Sunt mai sigure - nu te patezi dar plasticul ala impiedica circulatia aerului. Circulatia aerului este foarte importanta pt vindecarea epiziotomiei pt ca daca nu e aer se inmultesc bacteriile anaerobe si se poate infecta sau se vindeca mai greu.

Asa ca pentru epiziotomie eu prefer vata deasupra careia pui cateva comprese sterile astfel incat sa nu se lipeasca vata de tine si toata tarasenia o schimbi la fiecare vizita la wc si la fiecare toaleta. Si-asa dureaza o saptamana, maxim doua si nu mai ai nici sangerare, nici rana.

Nu de proaste sau de retrograde recomanda asistentele vata.

Eu puneam compresa sterila peste tampon si m-am vindecat mai greu. Data viitoare vata is my friend. Vedeti sa fie vata de bumbac 100% ca mai nou sunt si combinatii. Si chilotei de bumbac, ca si ei permit trecerea aerului.


Pt. printesa

-pudra cu baneocin (pt uscarea buricutului lui bb).
-Foarte bun a fost si unguentul Bepanthen (atat pt pielicica/ funduletul lui bb, cat si pt eventualele leziuni ale mameloanelor)
-4-5 bodite
- 4-5 costumase
- 3-4 caciulite
-pampers marimea 1
-servetele umede
-ser fiziologic

Plinge. Revin mai incolo.






Lory39+ saptCatrinel Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Printesei mele ii curg ochisorii si nu stiu ce sa fac,a mai patit cineva asa?trece de la sine?eu o curat in fiecare zi cu ser

Lorym-ce-ti face printesa? sa ne pui niste poze,tu cum te simti?

Dandusa-uite multi ca sa treaca,a plecat mama? oare de ce nu ne inteleg ca ne este greu?

Bamboletta si bebelina Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"

"Poze Antonia-Gabriela"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

mmonique de bagajel as zice in plus ca unele fete si-au facut de acasa tampoanele din vata si fasa.mi s-a parut o idee f buna, eu nu cred ca o sa am timp, la praful care e in casa nu ma risc.... si mai zisese cineva ca afara, chiar nu mai stiu unde/cine, i-a dat un fel de sticluta cu dop gaurit in care sa-ti pui un ceai calmant de exemplu si sa-l folosesti dupa fiecare dus la toaleta..pt igiena...mi s-a parut foarte buna ideea, mai ales ca daca nu ai dus in camera e mai greui cu igiena personala...sper sa am timp sa le fac pe toate....sa nu uit ceva...sa termin santierul pana atunci...of .

in caz ca va intrebati nici azi nu mi-au venit aia cu termopanele la camera lui bb, cica maine.. si tot maine vine mama scurt in bucuresti si ar trebui sa-i dau pisicul.dar e foarte grabita, si ar trebui sa mai faca cateva drumuri cu el in masina.si e asa sperios...mor, ma apuca plansul cand ma gandesc...as mai amana-o dar nu stiu cand o sa mai am ocazia....si e asa un cumintel...

dianocica37s cu david alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

cris mi-ai dat ceva emotii, credeam ca gata...am vazut ca nu la 6, nu la 8, nu toata ziua...am fost convina ca ne faci o surprizutza...

deea vorbeam cu roxanica mai demult ce originale ne-am crezut noi cu david si cand colo, o gramada. eu ma linisteam ca macar david alexandru nu se mai gaseste...las' ca atunci cand ne facem mari si ne intalnim o sa fie mai usor.strigi david fii cuminte si impusti mai multi iepuri dintr-o lovitura....

editez: bai, nu sunteti sanatoase? cine vorbeste de musaca? alo? de unde sa-mi ia alexandru musaca la ora asta? n-aveti inima, pe cuvant...

dianocica37s cu david alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p_onu spune:

fetele noi mergem la culcare si maine ne ducem la doctor...sper ca maine sa il tin pe bebe in bratze....cred ca am eliminat tot dopul, de acum...au inceput si contaractii, dar neregulate...oricum dr a promis ca maine nu ne mai lasa sa plecam acasa...

merg sa verific ultima oara bagajul...
va dau vesti cat pot de repede....


felicitari sarbatoritelor de azi: biabaus, fatima si m-monique
cleomoni si saryta, v-am citit povestile...multumim, au fost incurajatoare...

felicitari, de asemenea pt proaspetele mamici, dbunny si roxanica

40+ cu Octavian

Poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

p onu bafta muuulta! cred ca de abia astepti sa fie bebe in bratele tale!

dianocica si pe mine m-a lovit la sentiment aka cu musacaua...
sper ca va dati seama ca dupa atata timp petrecut impreuna pe forum nu plecam eu la spital fara sa dau sfoara in tara! plus ca intentionez sa iau laptopul, ca nu pot sa neg, exista o anumita dependenta...

chris 38+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Am terminat de facut si baitza.
Bambo uite aici:

Obstructia canalului lacrimal
Generalitati

Lacrimile se dreneaza in mod normal prin canale mici numite ducte lacrimale care pornesc de la globul ocular si ajung in piramida nazala. O obstructie a ductului lacrimal apare cand deschiderea canalului, care in mod normal permite lacrimilor sa se dreneze, este blocata sau nu se deschide normal. Daca un duct lacrimal ramane obstruat, sacul lacrimal se umple cu lichid si devine tumefiat si inflamat si uneori se infecteaza.
Se considera ca obstructia ductelor lacrimale apare la 30% dintre nou-nascuti. Oricum, simptomele apar doar la 2% pana la 4% din nou-nascuti. Un canal lacrimal obstruat de la nastere (congenital) este numit uneori obstructie de canal nazo-lacrimal sau dacriostenoza.


Cauze la nou-nascuti si sugari

La nou-nascuti si sugari cea mai comuna etiologie a obstructiei de duct lacrimal este incapacitatea tesutului de acoperire de la capatul canalului de a se deschide normal in timpul nasterii sau in preajma nasterii.
Alte cauze mai putin frecvente ale obstructiei de canal lacrimal la copii includ:
- infectii
- dezvoltarea anormala a osului nasului ceea ce exercita o presiune neobisnuita asupra canalului lacrimal si il inchide
- deschiderea (punctele lacrimale) canalelor lacrimale in coltul intern al ochiului, locul in care se scurg lacrimile in canalele lacrimale, este inchisa sau nedezvoltata.


Simptome

De obicei, primul simptom al unei obstructii lacrimale consta in lacrimare excesiva cu un aspect de ochi umed pana la lacrimi care curg pe obraz (epifora). Nou-nascutii cu astfel de probleme prezinta, de obicei, simptome care apar in primele zile sau saptamani de viata. Daca apare infectia sistemului de drenare a secretiilor lacrimale, poate apare inflamatia care include roseata si edemul (umflarea) zonei din jurul ochiului sau a nasului. De asemenea se poate observa o secretie de mucus galben in coltul ochiului si genele se pot lipi unele de altele. In cazuri severe, infectia poate include genele si zonele din jurul ochilor.
Simptomele unei obstructii de canal lacrimal se pot accentua dupa o infectie a cailor respiratorii superioare, ca o raceala sau o sinuzita. De asemenea, simptomele pot fi mai evidente dupa o expunere la vant sau temperaturi scazute.


Tratament

Copii nascuti cu obstructie de duct lacrimal, de obicei, nu necesita tratament. Mai mult de 90% din cazuri se rezolva fara nici o interventie pana la varsta de un an. Masurile de tratament la care se poate apela acasa, curatarea ochiului si drenarea ductului, pot ajuta la prevenirea infectiei. De obicei, antibioticele sunt necesare daca apar semne de infectie ca roseata, edem sau secretii de culoare galbena.
Daca ductul ramane obstruat pana la varsta de 6 luni se poate face o manevra simpla de sondaj a canalului lacrimal. Aceasta deschide canalul lacrimal la mai mult de 90% din sugari. Alte tratamente includ antibiotice pentru o infectie pe termen lung sau o interventie chirurgicala pentru rezolvarea problemelor legate de tesuturi sau dezvoltari anormale.


Mecanism fiziopatogenetic

Caile lacrimale pot fi partial sau complet obstruate. Obstructia poate duce la aparitia unor infectii bacteriene sau de alte cauze. Daca ductul se deschide, infectia aparuta se poate vindeca fara tratament.
Majoritatea obstructiilor de cai lacrimale sunt prezente la nastere (congenitale) si se rezolva fara nici o interventie sau printr-o manevra numita sondajul cailor lacrimale, in primul an de viata. Mai mult de 90% dintre obstructii se rezolva pana la varsta de 12 luni. Proba sondajului facuta in primele 13 luni de viata are succes in aproxiamtiv 97% din cazuri.
Doar o obstructie de cai lacrimale fara alte complicatii nu afecteaza, de obicei, vederea unui copil si nu creste probabilitatea de a dezvolta probleme vizuale.
Infectiile ochiului afectat sunt frecvente. Rar, pot cuprinde genele si zonele din jurul ochiului (celulita periorbitala). Uneori, sacul lacrimal se poate umple cu secretii purulente (dacriocistita).


Consultul de specialitate

Medicul trebuie consultat cand copilul prezinta:
- edem si congestie a pleoapelor, a conjunctivei palpebrale, a sclerei (zona alba a globului ocular) sau a zonei din jurul ochiului (de obicei pe o singura parte)
- febra si simptome specifice unei infectii la nivelul ochiului, cu secretii oculare abundente, eritem, edem si sensibiliatate de-a lungul nasului (copilul poate fi nelinistit si sa isi frece ochiul)
- probleme vizuale sau tulburari la mobilitatea ochiului afectat sau a ambilor ochi
- durere si disconfort ocular
- secretie lacrimala excesiva a ochiului afectat sau la ambii ochi pentru mai mult de o saptamana
Urmatoarele semne pot indica alte probleme ale ductului lacrimal. Trebuie consultat un medic daca sugarul prezinta:
- secretii vascoase, galbui in coltul ochiului sau pe suprafata ochiului
- genele acoperite de secretii dimineata
- o umflatura albastruie sub si in interiorul pleoapei inferioare (dacrocistocel) - La copii se poate observa la cateva zile dupa nastere. La adulti se intalneste de obicei dupa o perioada de plans excesiv.
- o umflatura rosiatica sub si in interiorul pleoapei inferioare - Ochiul poate prezenta secretii vascoase si aria inferioara a pleoapei poate fi dureroasa.
Trebuie consultat medicul daca se observa lacrimare excesiva la unul sau ambii ochi acompaniate de:
- durere, sensibilitate sau o senzatie de presiune a fetei si fruntii, deasupra ariei sinusale
- epistaxis (sangerari nazale) care dureaza mai mult de o zi.


De retinut!

Supravegherea cu atentie a copilului pentru una-doua saptamani este solutia cea mai adecvata in cazul obstructiei de duct lacrimal la copii. De obicei, se corecteaza fara nici o interventie sau cu un tratament simplu inainte de prima aniversare a copilului.


Investigatii

Obstructia de cai lacrimale este diagnosticata pe baza unei anamneze (discutia cu bolnavul), a unui examen fizic si a altor teste in functie de situatie.
Testarea adultilor si a copiilor poate include:
- aprecierea permeabilitatii cu fluoresceina - Acest test este folosit, de obicei, pentru a determina daca lacrimile se dreneaza normal prin canalul lacrimal, de la ochi in nas
- cultura si antibiograma secretiilor - Acest test ajuta la determinarea prezentei infectiei. Se poate face daca sunt prezente secretii purulente si mucoase
- uneori se pot adauga si alte teste, mai frecvent la adulti. Aceste teste sunt:
- testul Shirmer, aplicat pentru a aprecia cantitativ secretia lacrimala - Se foloseste o banda de hartie de filtru, moale, de marime mica ce se aseaza in coltul ochiului pentru 5 minute
- sondajul cailor lacrimale - Este o proba ce include introducerea unei sonde mici, metalice prin canalul blocat. Se practica anestezia inainte de interventie.
- examinari imagistice ca tomografia computerizata (CT) sau rezonanta magnetica (RMN) a capului - Examinarile imagistice pot fi facute pentru localizarea si determinarea cauzei structurale a obstructiei.


Tratament

O obstructie de canal lacrimal se rezolva de obicei fara nici o interventie in timpul primului an de viata. Infectia poate fi prevenita prin curatarea ochiului si masarea zonei obstructiei pentru a preveni cresterea vascozitatii secretiei in interiorul canalului.
Daca ductul ramane obstruat dupa varsta de 6 luni pana la un an, se poate rezolva cu o manevra simpla de sondaj al cailor lacrimale. Alte tratamente chirurgicale nu sunt recomandate de obicei. Foarte rar apar situatii in care este nevoie de interventii chirurgicale mai complicate la copii.


Medicamente

Obstructia de cai lacrimale impiedica functionarea normala a cailor lacrimale si predispune la infectii. Daca apar semne de infectie ca roseata, edem, sensibilitate in sau in jurul ochiului si secretii galbui, sunt necesare antibioticele .
Unele antibiotice sub forma de solutii (coliruri) si unguente se aplica direct in ochi (antibiotice de uz local, oftalmic) in timp ce altele se administreaza oral (antibiotice sistemice). Antibioticele pot fi folosite in scopul prevenirii infectiei desi nu s-a dovedit inca eficienta lor. Antibioticele folosite in tratarea infectiilor cronice pot fi de ajutor la reducerea stenozarii canalului lacrimal.


Tratament chirurgical

Majoritatea sugarilor nascuti cu obstructie de cai lacrimale nu vor avea nevoie de interventii chirurgicale, iar atunci cand e nevoie, un simplu sondaj al cailor lacrimale e suficient. Sondajul include folosirea unei sonde subtiri, metalice care se introduce prin canalul blocat.
Sondajul este efectuat, de obicei, in cabinetul medical sub anestezie locala (picaturi anestezice) la copii mai mici de un an. Pentru copii mai mari, sondajul se face in ambulatoriu (fara internare in spital) si se poate folosi anestezia generala. Medicul poate evalua mai bine canalul lacrimal daca este folosita anestezia generala. De asemenea, daca este nevoie de o interventie chirurgicala suplimentara, se poate realiza in acelasi interval de timp, prevenind astfel necesitatea unei interventii ulterioare.


Lory39+ saptCatrinel Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Bambo este normal sa-i curga ochisorul pt. ca acum se desfunda canalele lacrimale si va mai dura asta. Prima data cind a facut papusa mea asta am plins ca cine stie ce are dar medicul de familie care a venit acasa si e si pediatru mi-a zis ca e ok si sa nu intru in panica.Stergi in continuare cu ser si dispare de la sine.

Lory39+ saptCatrinel Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

P_onu deci maine e ziua cea mare... sa fie intr-un ceas bun si sa treaca usor. Iti doresc sa te refaci repede si sa vina lapticul cat mai repede pentru bb Octavian. Sa-ti fie sanatos puiul.. asta este cel mai important
Dbunny felicitari mami!! Ma bucur tare mult pentru voi, sa ne mai dai vesti despre tine
Roxanica mamico!!
Bambo te-as ajuta in legatura cu ochisorii dar din pacate nu stiu cum. Cel mai simplu este sa ii dai un tel. pediatrei, nu? Daca vrei scrie-le mamicilor din clubul scutecelor, poate te vor ajuta ele ca au ceva mai multa experienta cu probleme de astea
Danita hai mami!! PS - invitatiile noastre au iesit SUUUUPER x 1000
Lory chiar ma intrebam ce mai faceti voi, fetelor. E cumintica Catrinel?
Kokorina pentru harbujeii tai. Azi implinesc o luna si le doresc tot binele din lume... Am vazut si pozicile cu voi.. sunteti foarte frumosi toti, o familie perfecta, implinita, bravo!!

Va urez o seara frumoasa

Ramona - mamica lui Rares (8 nov. 2006)
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Rares in burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Raspund repede ce mai imi aduc aminte ca ma mai asteapta si prin casa de facut ca incet incet ne revenim .
Deci cele care fac cezariana le tb. pansamente vipapore dimensiune 10/15.
Hainutze cele care inca sunteti gravidutze si luati acum nu va aruncati la body intregi prea multe cum am facut eu ca nici nu ma uit la ele pt. ca te apuca toti nervii la schimbat pt. ca tb sa dezbraci de tot pe bebe ca sa-l schimbi si cum eu o schimb la 3 ore de pampers as innebuni .Va recomand costumase din 2 piese: pantalonas si : bluzitza cu capse sau nasturei sau body care se prinde intre piciorushe.
Produse cosmetice eu folosesc de la mustela: unul care e pt. par si corp si o crema hidratanta.
Pompa de sin intreba cineva : cea de la avent e foarte buna.

Lory39+ saptCatrinel Rianna

Mergi la inceput