LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (101)
Raspunsuri - Pagina 13
Madutza10 spune:
ANDA ,nu doar il duc la ortoped ,ii fac si vaccinul :)),halal cadou de ziua lui ,saracu' ,mi-e tare mila de el dar asa s-a nimerit .....
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
anda77 spune:
madutza, am inteleees, vaccinul e bonus de ziua lui, ca a fost cuminte si-l primeste pe langa cadoul care e reprezentat de vizita la nenea ortopedul-mos craciun...![]()
nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
canuta-om-sucit spune:
Wowww!!! M-am abtinut sa comentez cand a spus nu stiu cine ca si-a lovit copilul de nici un an. Dar vad ca sunteti din ce in ce mai multe care o faceti si acum chiar m-am infuriat. Cu dracu, credeti voi ca faceti asa educatie la copil?!! Si Dimitrie tipa si tipa frateeeee, dar o face ori ca sa iti capteze atentia ori ca asa ii vine sau nu ii convine ceva. Pai eu ma apuc si tip cu el si o luam drept o joaca si apoi sa vedeti cum se potoleste. Tipa el tip si eu, il imit, si apoi incep eu sa tip dar pe un alt ton si radem si ne strambam si transformam totul intr-o joaca, nu urlu la el sau alte tampenii ca NU PRICEPE! Il va afecta comportamentul asta pe viata. Nu cred ca vreuna dintre voi isi doreste ca pruncii lor sa aiba devieri de comportament sau alte lucruri neplacute.
Asta e parerea mea.
Aura si samburelu' Dimitrie
Don't argue with an idiot. They'll drag you down to their level and beat you with experience. ![]()
cristinamh spune:
ma bag si io in seama...
astept pe mail
restante la panou. cine mai doreste, cine mai pofteste, cine nu e deloc si vrea sa trimita, atentie la lunile din care trb sa fie pozele, si sa-mi spuneti care pe unde s-o bag...
normal, astept si date pt tabelul cu greutati...
apropo de vaccin de ziua copilului... si la noi se nimerea asa, si n-a fost de acord
... ca el nu poate chinui un copil in ziua in care toti ar trebui sa-l pupe. ca nu moare daca mai intarzie intepatura c-o saptamana...
acus na, pe noi ne vaccineaza cu dtp inainte de craciun (21), da' speram sa treaca pana atunci!
si iris se tavaleste pe jos si urla... maia les cand nu primeste san, se intinde cat e de lunga si tipa... ei, asta-i acum, n-are decat.
in schimb, cred ca am vazut un dinte nou, da' nu ma prind daca e incisiv lateral -prea in lateral, sau canin.... plus maselutza aia car4e se tot umfla... cred si eu ca face saraca febra si nu doarme noaptea... poate cand se trezeste e intr-o dispozitie mai buna si ma lasa sa ma uit.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
Madutza10 spune:
LOOL ,da Anda e bonus ,oferta e limitata :))
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
Noki_Lara spune:
Madutza- din pacate nici io nu intru in categoria fetelor ingrijite. Nici urma de machiaj cand ies afara, rar de tot la o zi de nastere, ceva, bag cate un rimel. unghiile sunt vai mama lor...dezastru, ce mai!
Ioana- maaaama, chiar ca ce vremuri...horror!
Madau-
quote:
Nu pot sa supot copii care se tavalesc pe jos pe strada, in magazin, etc can vor ceva si nu li se ia, EU am stiut intotdeauna ca atunci cand mama imi spunea ca nu imi ia acum, era ptr ca efectiv nu se putea, asteptam sa ajungem acasa si imi explica de ce nu s-a putut (lipsa banilor, era stricat, etc) Ei..aici vreau sa ajung si cu Miruna. Sper sa reusesc.
Exact asa si la mine, Madau. Numai ca din pacte lucrul asta cred ca e imposibil cu Sarah. Pe ea cand o apuca racnetele si crizele de pesonalitate NIMIK nu mai merge si din pacate intotdeauna IO sunt cea care cedeaza, ca plange de se invineteste si tot degeaba ma ambitionez, ca nu cedeaza.Dar crizele astea sunt rare,in general stie de NU.

Cel mai rau e in parc, cand vede triciclete sau unii copii vin si-i iau jucariile si ea nu vrea sa le dea. DEZASTRU!
Si mai nou face o treaba enervanta: pleeeeaca de habauca la zeci de metri de mine si pot s-o strig de ma invinetesc io, ca ma ignora ToTAL!!!! Si evident ca protesteaza vehement cand o aduc inapoi si o iau de la locul pe care ea singura l-a descoperit la draq in praznic.
Asa ca aviz mamelor care-si doresc sa mearga plozii cat mai repede singuri.

Feli, s epare ca si la mine se aude cum bate inima lui Sarah, dar dupa mine...

Madutza+CristinaMH- perfect de acord cu tine, Cristina. No way sa torturez copilul de ziua lui. Ca tot e timp de vaccinuri, de pand ziua lui e unica.
La noi e dezastru cu dintii...urla la greu, acuma sta si se tot coieste prin pat si nu vrea sa adoarma. Da-mi Doamne putere!
Poze cu Sarah si mami

Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Gandacel spune:
Canutza, nu dracui degeaba! Ca nu si-a lovit nimeni copilul sa-l doara...I-am luat manuta buclucasa in mana mea si i-am dat o palmuta peste ea, in timp ce-i explicam a 31-a oara ca nu e voie sa puna mana. Se lovesc ei muuult mai rau cand se joaca ori cad decat o palmuta data cu drag de mama... Eu cu cea mai mare sinceritate NU CRED ca exista parinte pe lumea asta sa nu-i fi dat o incetisor palmuta copilului, atunci cand intelege... Nu discutam aici despre bataie ori Doamne fereste alte abuzuri din astea, alea sunt deja deviatii grave de comportament. Eu m-am apucat sa citesc despre educatia copilului si disciplina si alte chestii psiho.... pentru copiii pana spre trei ani. De ce? Pentru ca in unele lucruri Bogdan deja se manifesta ca un copil mai mare de un an. E pacat sa il fortez eu sa ramana in urma ca dezvoltare psihologica, asa ca ma adaptez eu la comportamentul lui si aplic masurile specifice varstei LUI psihologice. Nu a plans, nu a tipat, a raspuns la reactia mea exact asa cum ar fi trebuit, adica a inteles si nu a mai facut. Nu de frica, ci pentru ca a priceput cat se poate de clar si definitiv ca nu e voie.
Eu de ex. nu sunt adepta blocarii usilor si sertarelor de dulapuri. Am suficienta rabdare sa ii zic si de 100 de ori pe zi ca nu e voie sa puna mana, ci doar sa se uite... Sa le bag de 10 ori pe zi inapoi de unde le-a scos...si sa-i zic ca lucrurile respective ACOLO trebuie sa stea. De ce? ca la un moment dat nu va mai umbla unde nu-i voie. I-am aratat ce frige, ce e cald, ce e rece... Acum ma crede cand ii zic, nu mai verifica. Fiecare ii lasa copilului libertatea de a explora si ii impune limitele pe care crede de cuviinta sa le impuna. Eu tot asa ca Madau, am fost un copil cuminte. Sora mea la fel. Niciodata n-am facut scene, n-am cerut ce nu ni se oferea, etc. Insa ambii parinti au fost si foarte permisivi, si foarte hotarati cand a fost cazul. Nu unul bland, unul rau... Iar daca nimic nu pare sa ne supere in comportamentul copiiilor, ei cred ca au dreptul sa faca ORICE, ORICAND, ORIUNDE. E mai bine sa o iau treptat, impunand incetisor unele limite (foarte putine), pentru ca mai tarziu sa ia de bun cand ii zic ca ceva nu e frumos, ori nu e voie...
Si, asa cum fiecare citeste cartile preferate de psihologia copilului, am fost educate diferit si mai ales preferam anumite metode si le respingem pe altele. In functie de experienta personala si de personalitate. Eu nu judec pe nimeni. Pentru ca stiu ca nu seman cu nimeni, dupa cum nici una din voi nu seamana cu cealalta, decat in mica masura.
Pentru cine stie ce zic, cum se pot compara intre ei un Cocos, scorpion cu ascendent in leu, cu un Mistret, sagetator cu ascendent in varsator??? 
Gandacel
19+ si Bogdanel (14.11.2005)
anda77 spune:
hai mai, si eu am glumit, dar lasati fata in pace ![]()
ca nu poate sa faca in alta zi prg la ortoped, iar cu vaccinul, asta e, e zi de nume, nu aia de nastere.
Apropos, trb sa modific semnatura , sa adaug Andrei langa numele Nichita ca sa nu uitati joi de el, hi,hi,hi
nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
ioana_77 spune:
Doua cuvinte inainte sa ies afara.
1.Sunt bucuroasa ca Maria mea chiar inca nu se tavaleste pe jos si nu se isterizeaza, cel mai mare scandal il face la mancare, cand ma enervez si eu ca nu vrea sa manance. Dar am bagat la cap sfaturile voastre si am sa mai aplic si eu treaba cu lasatul sa i se faca foame, ca io cam insistam si ma enervam si mai tare.
2.Am legat-o pe sub brate cu un fular si vreau sa zic ca am ramas cu gura cascata cand am vazut ca face pasi binisor netinuta de manute, numai sa nu-si dea seama, ca in secunda urmatoare se agata de primul punct de sprijin. Clar ca trebuie sa iau ham.
Mergem afara la soare.
Ioana si Maria (29.11.2005)
poze
Poze 11 luni
madau spune:
Gata masa...fetelor vreau sa va zic ca am revenit la 5 mese pe zi, ca ii era foame nene. Deci faza cu 4 mese plus gustari...nu e de copilul meu, nu deocamdata![]()
Fetele care dau kiwi la bb cum il dati? Adica asa felie direct, cu tot cu seminte? Io i-am dat acum ptr prima data Mirunei 2 feliute mici si le-am dat cu totul sa le rontaie ea. Sper ca am facut bine

Noki mai se pare ca mama a stiut sa-mi explice..chiar acum vb treaba asta cu ea. A avut urmatoarea metoda..te rog sa faci cutare lucru - daca raspunsul meu era nu, atunci cand vroiam sa-mi ia/faca ceva..imi spunea scurt "si eu te-am rugat sa faci ceva atunci si nu s-a putut, n-am comentat, insa acum cand tu vrei ceva, nu se poate..no comment"
Si uite asa..m-a dat pe brazda. Bine..o mai luam si pe cocoasa cand saream calul, dar asta e din alta poveste si destul de rarutz
Si inca ceva: parintii mei au fost/sunt extrem de permisivi in limita posibilitatilor. Adica niciodata nu mi-au spus nu, doar ptr asa aveau chef, intotdeauna mi s-a exlicat de ce nu se poate, stiam ca fac intotdeauna orice sacrificiu ptr mine, dar in momentul in care se spunea NU era clar ca nu e cale de intors. Nu era o toana de moment. Si inca ceva..daca unul zicea ceva, indiferent ca era sau nu de acord celalalt parinte, nu il cntrazicea in prezenta mea. Isi scoteau ei ochii pe urma, da' nu in fatza mea.
Cam asa ceva aplicam si cu pitica..vedem noi rezultatele peste cativa ani, acu inca e bine
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2