LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (101)
Raspunsuri - Pagina 12
Gandacel spune:
Anda, nu e vorba de afectiune conditionata. E vorba de a pleca atunci cand face crize, de a nu-l baga in seama, ori de a-l lua de langa obiectul maaaarii lui frustrari de moment. Cat despre plesnit, s-a intamplat de doua ori, peste manuta cu care de cel putin 30 de ori la rand (nu exagerez) insista sa faca ce ii spuneam ca nu are voie. Nu sunt genul care ii arata ca-l iubeste numai daca se poarta frumos, ba dimpotriva de cele mai multe ori cand e rautacios il iau si ne jucam, ne distram intr-un fel, ca sa uite. Dar in unele situatii, simt ca trebuie sa impun niste limite, altfel ma incearca pana la ceruri. Iar copiii fac asta tocmai pentru ca simt nevoia sa li se impuna limite, o cer. Cel putin asa am citit eu intr-o carte de psihologia copilului. Ca se simt derutati daca li se permite sa faca orice. Ca anumite lucruri nepermise le fac in mod repetat, stiind ca sunt nepermise, asteptand pedeapsa, care trebuie sa vina, in mintea lui... Daca ma supara foarte tare, ori exagereaza cu neascultarea, ii arat ca "ajunge", pana aici! De fapt, si cu mancatul e ceva asemanator. Si la noi a mers, nu face mofturi... cand arunca pe jos in mod voit mancarea (nu din greseala, ori ca invata), il intreb daca e gata si ori se cuminteste, ori daca insista, e luat frumos din scaun si incetam masa in chiar acel moment. Fara suparare, fara ridicat ton.
Gandacel 19+ si Bogdanel (14.11.2005)
felicia74 spune:
Voi cand intrati pe DC auziti un bubuit, asa ca bataia unei inimi?
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
anda77 spune:
feli, e chitzi care bate cu pumnul in masa sa te intorci la ea
nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Madutza10 spune:
Fetele ,Jianu mai consulta doar la policlinica Dorobanti ,am aflat printr-o cunostinta dar sint programari pentru inca vreo 2 luni ,norocul nostru e ca secretara lui e prietena cu persoana care mi-a zis de el si putem obtine un bon ,,mai in fata '' ,poate chiar joi ,yuuuhhhuuu ,maine aflu sigur cind merem!!
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
madau spune:
Gandacel exact asa face si Miruna..testeaza limitele dom'le..e ceva de speriat.
Eu cand o vad ca incepe sa se tavaleasca pe jos tipand ca vrea ceva, ii spun ca nu va primi ce vrea daca urla, apoi continui sa fac altceva facandu-ma ca nu o vad. Inceteaza imediat, apoi cand ma uit la ea incepe din nou..deci e clar ca e "moft". Drept si ptr care..vad ca de ceva timp a cam inceput sa inteleaga ca daca zic "nu" e nu, indiferent cat insista si se tavaleste. Primeste doar daca cere frumos. Ii explic de ce nu e voie, nu se poate acum, etc...nu stiu cat intelege din ce ii spun, insa esentialul l-a prins.
Nu pot sa supot copii care se tavalesc pe jos pe strada, in magazin, etc can vor ceva si nu li se ia, eu am stiut intotdeauna ca atunci cand mama imi spunea ca nu imi ia acum, era ptr ca efectiv nu se putea, asteptam sa ajungem acasa si imi explica de ce nu s-a putut (lipsa banilor, era stricat, etc) Ei..aici vreau sa ajung si cu Miruna. Sper sa reusesc.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
anda77 spune:
madutza, adik de ziua lui il duci la ortoped...
mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
madau spune:
Cuscra policlina Dorobanti e aia de langa ASE nu? Pai acolo merg eu cu Miruna, pediatra noasta e de acolo..ce tare faza, habar nu aveam.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 11 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
anda77 spune:
madau, inseamna ca a avut metoda buna mama ta. eu eram din cei care se tavaleau pe jos in librarie. pt. ca mama ma altoia. si din ce ma pleznea, din ce ma tavaleam...
mami de poet(09.12.2005)
camelia_daniela spune:
quote:
Originally posted by anda77
feli, e chitzi care bate cu pumnul in masa sa te intorci la ea
mami de poet(09.12.2005)
Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)