Cirese de Mai-Iunie 2006 (26)
Raspunsuri - Pagina 14
EllaX spune:
Si io v-am citit, si-am citit de aiurea pe forum... si-amu' nu mai pot scrie. Ma dor ochii de mioapa dusa cu sorcova - am stat cateva ore la calculator, cu pauze de spalat diverse. Copila mi-am adormit-o la 9, barbatu' mi-e de garda, maine iar o sa dorm in biberon!
Vazut poze noi, toate care s-au pus in ultima vreme.
Frumosi copii avem!
Citit de dintzoci (rontzai-i-ar mama pe ei!), stat in patru labe, deplasat intr-un fel sau altul, papat divers(ificat) si altele asemenea.
La multi ani sase-lunistilor! Frumoasa varsta! Cat de incet si cat de repede au trecut lunile astea!
Poezia cu tapushele are mare trecere la Ana, aproape la concurenta cu "Un motan cat un pisoi".
Mingiutza de la Vtech am vazut-o in Cora, duminica trecuta. Era de vanzare.
Noi ne intoarcem de pe spate pe burta, de ieri. Noi... adica Ana. Numai inspre dreapta.
Nu stim inca sa scoatem manuta dreapta de sub noi, dar exersam ziua-ntreaga. Schema e asa: se intoarce fetitza pe burta, icneste, chiuie, mana ramane tot sub burta. Trece fetitza in pozitia initiala, pe spate, apoi isi ia avant siiii... jap! Iar pe burta, iar mana dreapta sub burta! Imi place ca macar nu ma cheama din prima incercare s-o salvez, doar cand se aduna dracii striga. Adica la 2-5 minute o data. E tot un marait la noi in casa, ca doar se lucreaza tot timpul! A, si sa stiti ca a descoperit barbatu-meu de ce e obligatoriu sa se ridice fundul cand se sta pe burta: pentru ca-i greu capul si totul functioneaza cam ca o cumpana de fantana. Cand ii sprijinim capul, se aseaza fundul frumos pe pe pat!
Nu mai pot, chiar nu mai pot scrie. Sunt taaare obosita! Somn usor!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006) si tati Andrei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulicutu/my_photos
miti2004 spune:
DianaR felicitari pt statul in labutze !
Lyly chiar ca razaciosul tau e cel mai hlizit !
angelica felicitari si voua pt dintisor !
Si noi exersam statul in fund, singur sta doar 5-10 secunde apoi cade in fata. De intor inca nu ne intoarcem pe nici o parte, doar azi a avut niste tentative de intors pe o parte si apoi cumva inspre a sta pe burta, dar ii ramane o mana sub el. Pe burta nu ne place deloc.
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
Diana79 spune:
Bun fi-mea s-a culcat de la 8...acum nu stiu daca va dormi pana maine vom vedea.Asa ca ma apuc de scris un pic.
Lacri l-am vazut pe Alec...ce mandrete de baiat are mama...e scump acolo unde-i murdar la guritza.
Diana ti-am vazut printesa e scumpa rau.
Ella lasa ca in curand isi va putea scoate manutza ca asa a facut si Nicole un timp. 
Virgi tu cate vaccinuri i-ai facut Luanei??? Ca eu i le-am facut pe astea obligatorii 2 deocamdata mai are 1 si ma gandesc cu groaza la el. Mi-e mila rau de ea. De fapt Radu sta cu ea si o tine pt ca eu nu am curaj mi se rupe sufletul sa o vad asa. Bine eu sunt antivaccin de fel dar nu are incotr-o trebuie sa le faca pe astea obligatorii. Pupicei Luanei.
Nicole persevereaza statul in 4 labe, nu reuseste mereu...dar cred ca in curand.
Va pup si avetzi grija de voi, o duminica placuta.
AAA se duce cineva la Concertul lui Stefan Banica Jr de Craciun???? I-am spus si eu lui cumnata-mea sa-mi ia bilete pt 21 sper sa mai gaseasca.
Diana
de
Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)
CamiM spune:
Salutare cirese!! O duminica frumoasa!!
Intru asa cateva minutele sa nu pierd sirul: mai intai sa ma laud Sofia a zis azi tata 

.. si eu ii ziceam si ea repeta dupa mine de cateva ori pana s-a plictisit si a inceput sa se uite dupa jucarii.
De "Curca day" (cum i-a zis o fata de la alt subiect)
a fost fain am avut invitati la masa niste colegi de-ai sotului si a iesit bine, nu s-au suparat ca nu am facut curcan - poate si datorita faptului ca nu sunt americani nascuti aici.
Dar ca sa ma revansez de Craciun pe langa sarmalute fac si ceva nou -tipic american.. ham, sper sa apuc sa ma documentez ce si cum se face.
Avocado nu am cumparat la borcanele ca se face super usor: se ia un avocado se taie in doua se scoate miezul cu o lingura si se pune in procesor, la nevoie si poate pasa si cu furculita dat fiind ca e asa moale si cremos ca banana, se poate adauga putina apa( Sofia il papa asa fara nimic) si gata.E foarte bun si foarte bogat in:( datele sunt pentru un avocado de marime medie)
Vitamina A - 1230 IU
Vitamina C - 15.9 mg
Vitamina B1 (thiamine) - .2 mg
Vitamina B2 (riboflavin) - .25 mg
Niacin - 3.9 mg
Acid folic - 124.6 mg
Pantothenic Acid - 1.95 mg
Vitamina B6 - .56 mg
si minerale:
Potasiu - 1204 mg
Fosfor- 82.4 mg
Magnesiu - 78.4 mg
Calciu - 22 mg
Sodiu - 20 mg
Fier - 2 mg
Este d asemenea foarte bogat in fibre.
e
Singurul lui "pacat" ar fi ca are foarte multe calorii dar cum ciresele noastre nu au stres cu silueta( cel putin deocamdata) nu ne facem probleme.
Merge bine si combinat cu : mar, para. piersici, banane sau iaurt.
Cami &
Sofia
poze Sofia
CamiM spune:
La multi ani Nicolett!!! sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi tie!!
Virgi cu borcanele nu cred ca trebuie sa iti faci prea multe probleme:
1. pt ca sunt bine facute, cel putin aici au mare grija ce si cum pun in ele ca doar sunt pentru bebelaci!!De multe ori sunt mai bine facute decat cele de casa( sterilizate , etc)
2. pt ca se prea poate sa fie o faza trecatoare, si Sofia are momente cand mananca un anume fel numai din borcan apoi ( cateva zile mai tarziu) se razgandeste si ii place cel facut in casa, pe urma iar si tot asa dansam.
3. metoda fetelor cu amestecatul mi se pare super buna. Noua( a se citi Sofia) nu ne plac piersicile si mami ne amesteca asa cateva lingurite in una alta si gata.
A propos de circumferinta capului aici se masoara, chiar e un indice important.. dar este relevant numai corelat cu alte masuratori( greutate, lungime);iar spanacul nu este recomandat sub 10 luni tot din cauza de nitrati;ca sa vezi cate bordeie atatea obiceie.
Da
dulce de la noi la Luana mica pentru vaccinel, sa treaca repede bubu.
Tu ii faci si vaccinul antigripal?
DianaR : vazut poze cu Timeea frumoasa. ce ochi superbi are!! Nu ca restul familiei ar fi mai prejos dar ea.. m-a cucerit!!
Lacra ![]()
![]()
uitasem ce hilizit frumos foc e poznasul matale!!
Angelica_g felicitari pentru dintisorul Sarei!! La cat mai multi si .. fara carii!!
Diana79 super fain tortul.. yumyumyum!! Ma gandeam eu ca trebuie ca faci petrecerea de ziua ta mai devreme cu cateva zile. 
La multi ani
anticipat!!
Gata ma duc la nani nani ca mi-e un soooomn de nu va vad!!![]()
![]()
Cami &
Sofia
poze Sofia
virgi spune:
Buna dimineata!!!
Aici ploua de ieri continuu si e asa de frig si mai bate si vantul. Dar cum bb trebuie scos zilnic afara..a carat-o sotul in brate pana-n parc...asa ca am facut plimbare sub
.
Angelica - felicitari pentru primul dintisor al Sarei!!!
DianaR - am vazut pozele cu Timeea. Ce mai!!, s-a facut o adevarata domnisoara. Este foarte frumoasa. Nu stiam ca mai aveti un membru in familie. Super si catelul!. O familie fericita!!!
Si apropo de minge. Ii luasem si eu una la fel Luanei cand am fost in tara. Tare mult i-a placut ..mai ales ca facea "miau" si se invartea. O pregatisem s-o luam cu noi..dar din pacate am uitat-o acasa.
. Si acum ca mi-am adus aminte de ea, am s-o rog pe maica-mea s-o mi-o trimita aici. Vine cineva din galati sapt. viitoare si sper sa-i incapa la bagaje.
Lyly - eu in toate pozele vad un copil tare fericit si vesel. Rade continuu...Un scump razacios.
virgi spune:
Steluta - se pare ca deocamdata nu mai am alternativa si am sa continui cu borcanelele. Greseala s-a produs in vacanta cand n-am avut cum sa-i gatesc. Legumele pe care le cumpar din market sunt mai scumpe decat borcanele. Eu pe un ardei gras platesc 4 usd..iar pe o cutie cu doua borcanele dau 3,5 usd. 
si multumesc frumos.
Luana - nu am facuta o lista anume cu 1st, 2nd si 3rd food, insa in market sunt puse pe categorii si pot sa-ti spun asa: 1st food contine cam tot ce-i fructa ( mai putin fructele exotice) si se dau in momentul inceprii diversificarii, 2nd food ( aici sunt eu acum ) - contine toate legumele existente, dar mai ales combinatii cu spanac, brocoli, morcov, telina, praz, ridiche etc. peste, carne de pui si evident fructe, iar 3rd food....1+2 doar ca apare carnea de beef si lamb care se da dupa 9 luni.
2nd food se incepe cand copilul s-a obisnuit sa pape din lingurita.
virgi spune:
Vivighe - eii, asa te vreau. Suna foarte frumos tot ceea ce ti se intampla acum. Eu iti urez vacanta placuta si esti obligata sa ne pui si noua poze. ![]()
Mult succes!!!
virgi spune:
Diana79 - mama mama ce tort!!! yamyyamyyyy!!! Frumoase poze.
Noi fiind straini aici, chiar daca rezidenti suntem tot straini si nu avem cum sa beneficiem de vreo varianta gratuita in serviciul medical. Insa avem o asigurare medicala foarte avantajoasa...si primim inapoi 80% din valoarea vaccinurilor si a tratamentelor si 100% in caz de internare. Am spus toate astea ca pe unele vaccinuri am platit si 180 usd..iar cel mai putin 50 usd. si la cate a facut pana acum nici nu vreau sa ma gandesc cati bani am dat pe toate. La 6 luni ( adica 3 inainte sa plecam in vacanta si 2 ieri) am facut asa:
a doua vaccinare a Hepatitei B, a treia vaccinare a DTP-ului, a treia vaccinare Polio, a treia vaccinare HIB, a treia Influenta pneumococus.
Pe 30 nov. mai facem a treia vaccinare Hepatita B si prima vaccinare 6MS ( asta nu stiu pentru ce este).
Iar in decembrie a doua vaccinare 6MS si unul impotriva gripei.
Fiecare vaccin a fost facut separat...mi-e mila tare de ea cand o duc acolo, dar n-am ce sa-i fac.
CamiM - multumesc frumos pentru explicatii.
.
Da, i-am raspuns Dianei..facem si vaccin impotriva gripei. De asta chiar n-am stiut, nu era trecut in caietul ei..abia ieri l-a trecut in caietul de vaccinari. 
virgi spune:
CamiM - eu in dau Luanei spanac la borcanele: sunt foarte multe tipuri pentru second food ( de la 6 luni in sus):
Cel mai mult ii place asta: http://www.shopnatural.com/html/11549.htm