Piticodromul de sept-oct 2005 (153)
Raspunsuri - Pagina 4
RalucaN spune:
Mai fetelor trebuie sa fac si eu ceva neaparat cu dormitul cu mine in pat. Dar , ca si Ina , si eu sunt rea de somn si sunt egoista si vreau sa dorm toata noaptea. Si daca fata doarme bine cu mine, imi zic, hai numai in noaptea asta, ca sunt obosita, dar de maine o culc la ea in patut. Si maine nu ma tin de cuvant. Si tot asa. In ritmul asta unde ajungem? Sotul meu deja s-a resemnat saracu'.
Trebuie sa imi reeduc copilul, ca dormea asa de bine singura.... dar am invatat-o cu mine de cand avea atelele acelea, pt. ca imi era frica sa nu se ridice in picioare. Si acum mai dezvat-o daca poti (sau daca ai ambitie)
Raluca si bursicutza mea draga (3.10.2005)
locca spune:
Ina, am inceput lucrul in sensul ca lucrez de luni pana joi, vineri stau eu cu el. Si asta se intampla de mai demult. In rest sta cu o bona pe care o stie de cand s-a nascut, era tanti de la curatenie. E o tipa super ok, care a mai fost bona la 3 copii, se inteleg perfect.
Ideea e ca in nopti ca cea trecuta, cand mi-a fost clar ca nu il doare nimic si nici speriat, stresat nu era, vreau sa invete sa adoarma singur la loc. Pentru ca stia sa faca asta pe vremuri. Si el se foieste foarte mult de fel.
M-am gandit si eu ca vrea sa stea cat mai mult timp cu noi si de-aia seara a devenit mai mult haos, adica rade si alearga si se joaca pana pica lat. Cred ca este supraexcitat si foarte obosit cand se culca seara, de-aia ziceam ca vreau sa institui o perioada de calm inainte de somn, in care sa nu-l mai las sa alerge, sa ne magaiem si alintam pe saltele in dormitorul lui.
Faza e ca ziua adoarme singur fara nici o problema, il pun in patut, il mangai nitel si plec, mai vorbeste el singurel acolo maxim 5 minute si pe urma se aude liniste. Deci cumva stie sa adoarma singur, doar ca nu vrea sa practice asta noaptea.
Ioana, prin patut de copil mare intelegi de-ala fara gratii? Noi avem unul de lemn care se transforma in pat de copil mare, e luat de la babycomfort.ro
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
country girl spune:
Din descrierea ta, Ruxandra, pare ca intr-adevar trece printr-o etapa de moftureala. Cred ca e o idee buna sa-i impui activitati mai linistite mai aproape de ora de culcare. Si poate un sedativ usor gen ceai d etei, ceai de ceapa etc
si Ilinca (10 septembrie 2005)
Ioana75 spune:
Vreau patut in care sa se culce singura cind ii este somn si din care sa se dea jos cind vrea. Am vazut si eu pe net niste super-patuturi, dar cind ne-am plimbat prin Europa nu le-am vazut in magazine.
Ruxandra, un sfat citit pe net care a dat rezultate la noi: de la ora 18 nu mai faceti activitati care "excita" copilul; stati doar la el in camera, mai cititi o carte, mai faceti un puzzle, etc. Fara jocuri si jucarii noi seara.
locca spune:
Asa citisem si stiam si eu, Ioana, dar ce te faci ca la ora 18 ne vede pe noi si chiar nu pot sa ma abtin sa nu ma joc un pic cu el
Iar de ta'su nu mai zic nimic ...
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
jadi spune:
Eu l-am trecut pe Vlad la pat matrimonial, de fapt fostul nostru pat care e de inaltime medie si nu are picioare. Pana acum o saptamana stia sa se dea jos singur, acum a invatat sa se si urce, de fapt cred ca inaltimea actuala ii permite lejer sa se urce in pat. Si pentru ca a cazut de cateva ori din el am cumparat aparatori de la brevi, 1 mil cea de 1 m iar pe latura cealalta am imprejmuit cu perne. Si cum invariabil doarme cineva cu el, pe modelul urlat noaptea, persoana repectiva ocupa 1/4 din pat restul e la dispozitia lui. se culca la un capat si se invarte in pat toata noaptea.
Si noi mai avem de lucrat la dormit. Am ajuns la stadiul "adormim fara sa ne ia mama in brate".
Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2
miflore spune:
Ruxandra, sambata eu am parastasul pentru tata de 1 an...avem deja musafiri din provincie care vor sta 1 saptamana; mai vedem, poate ne intersectam totusi!
Succes maxim, sa dea roade teoria!
Jadi, am si eu un pitic pe creieras; vreau sa ma deconectez si eu nitel si sa citesc cartea de care ne-ai spus tu mai demult. Nu mai tin minte titlul; pleaseeee, fie-ti mila, ca ma perpelesc deja de cateva zile.. si tot uit sa-ti scriu...
sa vedem daca voi reusi sa o si citesc!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
Anya20 spune:
Ruxi, cred ca e f bine cum te-ai gandit sa procedezi cu Matei. N-am inteles eu bine, doarme in camera cu voi? Eu cu Anya m-am purtat destul de spartan, inca de mica. O puneam seara in patut si daca nu adormea imediat o lasam sa planga 5-10 minute. A durat cateva zile, apoi a invatat sa adoarma singura. Pe la 6 luni ne-am mutat noi in alta camera, pentru ca am observat ca o deranjam. cand suna ceasul dimineata sau ne foiam auzea imediat. Asa ca ea doarme cu usa inchisa si o aud decat daca se trezeste si tipa. In rest, poate sa se foiasca ccc cat vrea, oricum nu o aud.E drept ca ea se trezeste f rar noaptea (are perioade de cateva saptamani cand nu se trezeste, apoi se intampla sa se trezeasca 2-3 nopti la rand). Merg la ea daca urla tare si ii dau un biberon de lapte (inainte era mai simplu ca o puneam la san), apoi o pun in patut, ii spun nopate buna in continuare si plec. Uneori urla, uneori nu, dar e treaba ei.Oricum, adoarme in cateva minute. Dimineata cand se trezeste, o mai las jumatate de ora pana sa merg la ea, ca se joaca f frumos. O aud cum canta si "vorbeste" cu jucariile si nu mai pot de dragul ei.
Editez: si noi seara avem program artistic, pt ca atunci vine tati de la serviciu si sa te tii smotoceala. Oricum d-ra se culca dupa ora 11.
Alina 8+, mamica d-rei Anya (1 an)
jadi spune:
Mifloricico, cartile de care spuneam eu sunt de la editura Polirom si poarta numele de colectia chic. Printre autori e si sophie kinsella cu cele 4 volume din "la cumparaturi" : ma dau in vant dupa cumparaturi, la cumparaturi la new york, la cumparaturi in rochie de mireasa si la cumparaturi cu sora mea. Tot de aceeasi scriitoare dar separat: poti sa tii un secret. Din aceeasi colectie mai sunt si alte carti printre care si "diavolul se imbraca de la prada" a carei ecranizare ruleaza acum in cinematografe. Celelalte autoare nu le stiu pe de rost, oricum cartile sunt bestial de comice!
Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2
anya spune:
Si la noi seara e program de smotoceala. Eu, saptamana asta am iesit de la serviciu la 21.00 Pana ajung acasa trece de 21.30 asa ca urmeaza ciuguleala!!! La 22.00 amandoi baietii merg la baie dupa care cel mare se duce in pat cu laptele si tati citeste o poveste iar eu il iau pe cel mic la noi in pat cu laptele la bib. Bea cam jumate de bib si incepe foiala. Sting lumina si il pazesc sa nu zboare din pat. La 23.00 duc piticul mic si adormit la el in pat, in camera cu fratele lui, pup si invelesc piticul mare (4ani) si gata.
La noi in pat se doarme numai in cazuri de "pitic bolnav".