Piticodromul de sept-oct 2005 (153)
Raspunsuri - Pagina 3
locca spune:
Zino, pai se pare ca in weekend o sa activam iar in militari, asa ca vorbim, poate ne vedem. Ar fi chiar tragic sa faca schimb de informatii in sens invers
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
country girl spune:
Ruxandra, noi n-am avut probleme cu adormitul Ilincai singura pana in ultimele doua luni. De doua luni prefera sa adoarma seara in preajma noastra, adica tavalindu-se ca matza pe o saltea sau pe covor. Dar, in general cand e pe adormite o duc in patutzul ei si adoarme acolo. Insa in ultimele 2-3 saptamani viseaza urat noaptea si plange uneori in somn alteori se trezeste si sta cu okii belitzi in intuneric si bineinteles nu mai vrea sa adoarma singura.
Adoarme insa daca o tin in brate sau o luam in pat intre noi.
Am pus crizele astea nocturne (cand nu e bolnavioara, nu ies dinti etc) pe seama agitatiei de peste zi la cresa. Banuiesc ca au loc anumite schimbari la cresa, pleecarea unor educatoare, venirea alteia, s-au schimbat cele care se ocupau de grupa lor si care au preluat pe cei mai mici ...nu stiu exact. In plus banuiesc ca au inceput actele de "marcare a teritoriului" si "aratare a muschilor" in grupa si mai au loc altercatii intre ei.
Dar ideea la care vroiam sa ajung e ca atunci cand nu vrea sa adoarma singura, n-o fortez ci o las sa stea in preajma noastra pana adoarme: bem lapticul, ne uitam in carti, o mangai pe spate etc
N-am incercat niciodata metode mai dure.
Editez ca sa scriu ca poate pur si simplu am noroc si seamana cu mine care la 22:00 cad de pe picioare de somn?
si Ilinca (10 septembrie 2005)
locca spune:
Ina, stiu faza cu ochii beliti in intuneric. Se intampla si la noi. Numai ca pe mine ma seaca, de cand s-a nascut matei am avut o singura noapte dormita cap-coada (de el, vreau sa spun, ca eu si in noaptea aia m-am trezit, stiti bancul cu pavlov, dupa ce a murit cainele pavlov tot se ducea cu mancarea si aprindea becul). Daca s-ar trezi numai o data sau de 2 ori si tot ar fi ok, dar de 2 saptamani se trezeste de cate 3 ori cel putin.
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)
country girl spune:
Eu sunt rea de somn. Cred ca daca Ilinca imi facea cum face Matei innebuneam de tot si mai demult.
E drept ca-i si varsta la care se tem de abandon. Mi-e si frica sa dau sfaturi. Ti-am povestit doar cum merg lucrurile la noi.
Din pacate, noi avand un singur dormitor, Ilinca are patutul in camera noastra. Nu stiu cum va fi din iulie cand ne mutam in sfarsit intr-un apartament mai mare si va avea camera separata...
In cazul nostru, am inregistrat perioade si perioade: cateodata e mai independenta de noi, alteori trece printr-o etapa in care are nevoie de prezenta noastra, de incurajari, mai mult alint.
Sa fie dintisorii in cazul lui Matei? Sau ceva din mediul familial? Ma ierti ca intreb dar la cat de zapacita sunt nici de mine nu mai stiu, tu ai inceput lucrul? cu cine sta peste zi?
Ioana75 spune:
Hai sa va spun si eu de somnul Mirunei. Pentru ca rareori plinge noaptea, si in ciuda faptului ca se foieste ca o morisca, noi ne-am gindit sa o trecem la patut de copil mare. Am fost si am vazut saltele, azi vrem sa trecem sa o luam, si apoi sa-i "faca" sotul un cadru de pat. Voi v-ati pus problema de pat? Stiu ca Andrew are deja, si ii multumesc Oanei pentru pozele ce mi-au servit drept inspiratie.
Ioana75 spune:
Ina, mergeti si intrebati cum e cu programul la cresa noua, ca asta pare cea mai mare necunoscuta, si s-ar putea sa rezolve dilema.
RalucaN spune:
Da fetelor, aveti dreptate, nu suflu o vorba despre celalalt medic. Pur si simplu am sa-i zic ca am venit la un control.
Maddy, acuma vreau sa merg la Dr. Fodor de la Grigore alexandrescu. Nu merg la spital ca e aglomerat si sincer m-am saturat de stat cu orele pe holuri de cand mergeam la Budimex. O sa merg la Medicover-victoriei, dar acolo el are program numai miercurea si trebuie programare din timp. Da, si eu ma bucur ca vine frigul , imi mai sta si mie barbatul pe acasa, bine ca nu le are si cu pescuitul la copca, chiar ca imi luam campii.
Raluca si bursicutza mea draga (3.10.2005)
country girl spune:
Ioana, in teorie stiu cum e programul la cresa noua; nu stiu insa cat de flexibili sunt cei de acolo. Si asta o sa pot constata doar in timp... Ma rog, daca nu merge si nu merge asteptam sa vedem unde ne mutam din iulie cu casa si poate gasim alta cresa care sa ne convina.
Noi ne-am gandit la patut, fiindca acum avem un Graco Contur Electra, dar abia cand va avea Ilinca o camera doar a ei, adica din iulie anul viitor. Am vazut chiar niste patuturi super in tot felul de forme
Hildegard spune:
Mamici, mai intrati si pe la "umanitare" daca puteti si parintii cu probleme financiare sa fie ajutati. un body, un pantalon....si se aduna.
multumesc frumos!
de-ale gurii