**Mamici de Mai - Iunie 2007**(12)
Raspunsuri - Pagina 28
mica0307 spune:
Dideip lucrez la o firma de amenajari interioare in departamentul de marketing. Probabil ca ai dreptate cu miscatul greu, de aceea nu vreau sa imi fac planuri de pa acum. Depinde de cum ma simt. Pentru mine statul acasa singura e un cosmar, de aceea ar prefera sa vin la serv pana in ultima luna. Dar vom vedea... Eu mai merg la eco la Medical City (este pe langa statuia Aviatorilor) la eco 4D. Nu stiu insa cat costa. Uite nr de tel de acolo. 021 2221770. Este super clinica si daca vrei sa iti recomand si un dr de acolo mergi la de. Irina Pacu. Este la clinica in fiecare miercuri. Merg si eu miercurea viitoare la ea.
Manu este un super dr. De fiecare data cand mergem la el (si sotul meu este tot la el) stam la taclale cam mult timp. Depasim timpul de fiecare data.
Mica
15+
Poze
Vali5 spune:
Da, Amely, asa e. Pe langa 1 mil stimulent, pana implineste copilul 2 ani alocatia acestuia va fi de 2 mil.
Valentina
17+
Poze
lbelciug spune:
Corect, Vali asta este exact ce stiam si eu, doar ca exprimarea lor era ciudata: ceva de genul "pt viitoarele mamici" se acorda indemnizatia si stimulentul, ceea ce m-a derutat.
Mica, deci nu te obliga nimeni sa-ti iei 126-42=84 zile de prenatal inainte de a naste. Daca te "descurci" pana sa nasti cu concedii medicale de urgenta (care sunt platite 100% din cate stiu eu), poti sa-ti iei aceste zile dupa ce nasti, ceea ce e avantajos pt mamicile cu salarii peste 8 mil., pt ca se plateste cu 85% din sal brut.
Dr Elisei la ce spital lucreaza (in afara de CMU)?
Msemcu, si eu as zice ca e mai bine sa faci cezariana, ca sa nu te chinui mult. Eu vreau sa nasc normal, mai ales ca am deja burta taiata de la niste operatii mai vechi.
Amely, eu am inteles ca daca te intorci la servici mai devreme, vei primi stimulentul de 1 mil lunar pana face puiul 2 ani. Indiferent daca tu lucrezi sau nu pana face el 2 ani, indemnizatia ii va fi de 2 mil.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
dianalaura spune:
Fetelor, ma treceti si pe mine in lista? In legatura cu cele 126 de zile, astea de catre cine sunt platite, de la stat sau de catre angajator? Caci in cazul meu conteaza.![]()
dia
mica0307 spune:
Liviana nu stiu unde mai este dr. Elisei.
Msemcu tu cum ai reusit sa ai 3 bebei? Prin
adica natural?
Uite un super banc:
La maternitate, in sala de asteptare trei barbati stau cu sufletul la gura. Iese moasa si il felicita pe primul:
- Felicitari aveti gemeni ! - Doamne, ce coincidenta, eu chiar lucrez la Minessota Twins...
Dupa o ora iese aceeasi femeie si spune celui de al doilea tatic: - Incredibil, aveti tripleti !!!
- Nu pot sa cred, ce coincidenta, eu lucrez la 3M Company.
Al treilea lesina.
- Ce s-a intamplat, intreaba moasa ?
- El lucreaza la 7UP...
Mica
15+
Poze
Vali5 spune:
Super bancul, mica! 
Uitati aici inca unul:
La materninate doi bebelusi stateau de vorba.
Primul (mandru tare): Eu sunt baietel
Al doilea: De unde stii?
Primul: Stai sa plece asistenta si iti arat
Dupa ce pleaca asistenta acesta da paturica la o parte si zice:
Vezi, am sosetele bleu!
Valentina
17+
Poze
ralucami spune:
Fetelor azi am fost si eu la eco si mi-am vazut puiul si i-am auzit inimioara.
Nu va pot spune ce fericita sunt si ce multumita sunt de dr meu. In sfarsit ma simt si eu in siguranta. Azi am discutat cu dr si sigur sigur imi va face epidurala. Chestia care m-a mirat : e dispus sa discutam si despre cezariana si eu sper sa il conving!!
Era sa lesin de frica cand mi-a lipit ecograful de burtica si am vazut pe ecran ca nu se misca bebita. Ma credeti ca nici nu imi mai veneau cuvintele in japoneza sa il intreb ce a patit, de ce sta asa ?!?
(recunosc ca aveam in minte si povestea cunostintei mele care imi zicea de sarcina ei oprita in evolutie
) Si il vad pe dr ca ma bate cu degetele pe burta si spune : "moshi-moshi (alo-alo)" si deodata incepe bebe un "dans" : manuta-picorus, manutza -piciorus![]()
Credeti-ma ca mi-au dat lacrimile de fericire. Apoi imi spune dr: " sa stiti ca dormea bebe!" Bietul de el! Azi mi-a dat si 3 poze si un dvd cu inregistrarea si abia astept sa vina sotul meu sa i le arat si lui.
Fetelor mie mi se pare enorm de mult 4 milioane pt 4D. Astazi am facut eu un eco 4 D (o sa pun pozicile mai tarziu) si mi-a luat cam 50 de euro (deci cam 2 mil). In afara de eco (cu 3 poze si DVD/caseta video ) si consultatie vad ca mi-au dat si o punga cu fel de fel de mostre (creme pt bb si mami, un talon de 15 min la o sedinta de gimnastica pt gravide la ei la clinica, nu-s ce reviste , 2 plicuri de cafea ). Pt Romania mi se pare enorm pretul.
Vreau sa modificati si la mine DPN-ul : e 2007 iunie 18.
(primul dr nu stiu cum Dumnezeu a calculat el varsta sarcinii mele ca mi-a dat cu 1 sapt si jumatate mai mult
. Asta ca sa vedeti ce catastrofa de spital nimerisem prima oara!)
Am intrebat si cand o sa aflu exact ce este bb si mi-a spus ca prin ianuarie, pe la sf, cu putin noroc. ( mai exact a zis ceva de genul "prin saptamana 18-19") Eh, bine ca suntem sanatosi si voiosi ca nu conteaza chiar atat de mult ce e bb.
Ma duc sa buchisesc la albumul foto si sa pun si eu poze cu bblusul meu.![]()
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
mcrissa spune:
imi place discutia cu concediile.eu uneori ma gandesc sa vin la munca cat mai mult ca sa nu ma plictisesc acasa singura.ca si mica0307 mi se pare groaznic sa stau acasa.fiind singura m-as gandi la toate prostiile despre nastere sau altceva.asa la munca sunt atat de ocupata ca nu am timp sa ma gandesc la nimik.
dar uneori ma simt atat de obosita si poate si putin stresata ca zic ca-mi bag concediu inainte cu multa vreme.
msemcu ma gandeam la tine dupa ce am citit ieri pe forum mesajele unei mamici cu 3 puiuti frumosi si sanatosi.daca eu as avea mai mult de unul in burtik as opta probabil pentru cezariana.acum depinde si de fiecare sarcina in parte.daca medicul crede ca totul este ok pentru o nastere normala refacerea ar fii mult mai rapida.si chiar ai nevoie sa fii in forma cu trei 

ralucami ma bucur mult pentru bebe miscaret.d'abia astept sa pui pozele sa vad si eu.ai povestit intr-un mod care m-a emotionat foarte tare.
nu mai am rabdare pana maine la ecograf sa-l vad si eu pe puiutul meu!!!sper sa vin cu vesti bune.
Mcrissa
15 bebe strumph-ul meu asa creste broscutza lui mami
mica0307 spune:
Ralucami felicitari. Ma bucur pentru tine si parca traiam si eu alaturi de tine aceleasi stari cand citeam
.
Vali
super tare bancul.
Mica
15+
Poze
Vali5 spune:
ralucami, ma bucur foarte mult pentru tine! Stiu cat de frumos este sa vezi puiutul cum misca (dormea dragutul de el
si voi v-ati speriat...) Multi pupici din partea mea! Si ma bucur ca ai gasit si un doctor care te asculta si este asa cum iti doresti tu! Vrem poze cu bebe!
Ti-am modificat DPN-ul
Valentina
17+
Poze