**Mamici de Mai - Iunie 2007**(12)
Raspunsuri - Pagina 27
IrinutzaS spune:
Mica: din cite am inteles eu cele 126 de zile sunt zile calendaristice si nu zile lucratoare.
deci per total ar fi cam 4 luni de prenatal + postnatal
si cred ca in aceste 126 de zile primesti 85% din salarul pe care il ai!
Sper sa nu grasesc cu acete informatii!!
Irinutza
14+
Vali5 spune:
Din ce am inteles eu, lucrurile stau cam asa:
-avem 126 de zile de concediu pre si post natal din care suntem obligate sa luam 42 de zile dupa nastere (inainte nu suntem obligate). In aceste zile suntem platite cu 85% din salariul pe ultimele 6 luni
-dupa terminarea acestui concediu intram in concediu de crestere a copilului (pana implineste copilul 2 ani), timp in care primim 6 mil pt cresterea copilului si 2 mil alocatia
-daca ne intoarcem mai repede la servici nu mai primim cei 6 mil, dar pe langa salariu primim un stimulent de 1 mil.
Cam asta am inteles eu. Sper sa intelegeti ce am scris.
Valentina
17+
Poze
DidiAlex spune:
Mica Legea care stabilea concediile astea pre si post natale era parca L19/2000, adika legea pesniilor. Acu ce iti spun io nu e sigur ca sunt trecuti 2 ani decand stau pe tusa.
Obligativitatea era da cele 42 (zici tu) dupa nastere. Acum in functie de cum iti convine, depinde de persoana si persoana. De ex la mine, am intrat in prenatal pe 01,09,2004 si pe 12 am nascut. Deci 12 zile prenatal.
Le-am luat si pe restu 114 zile in postnatal si apoi am intrat in CIC pt ca daca CIC era 8 mil, salariu din Pre+post natal era mult mai mare, semnificativ pt ca este 85 % din media salariul brut pe ultimile 6 luni, inclusiv prima de vacantza, mai putin sanatatea care era atunci 6,5%.
Unele mamici care aveau salariu mik dupa cele 42 de zile au intrat in CIC pt ca le avantajau. Acu, iti faci un calcul si vezi si tu cum e la tine .
DAr, un sfat ar fi sa incercati sa va odihniti cat mai mult nu sa mergeti la servici , asa ca mine pana pe 9 de fapt, ca ulterior o sa fiti super de obosite.
Daca e ceva neinregula completez.
mica0307 spune:
DidiAlex nu ma gandeam sa merg pana in ultima zi la serviciu. Probabil ca nu voi mai merge din momentul in care intru in luna a 9-a (aprox cu 1 luna inainte de a naste). O sa imi fac un calcul sa vad.
Vali s-ar putea sa ai dreptate si sa fi reprodus corect ce scrie acolo.
Mica
15+
Poze
msemcu spune:
Valentina
, multumesc de urari! Si ai dreptate cu concediul si salariile! eu tot asa stiam!
Liviana, inca nu am discutat cu doctorita modalitatea de nastere, dar sincer, eu sunt convinsa ca vreau cezariana! Si cred ca nici nu voi avea o alta optiune! Desi, am citit si despre mamici care au nascut natural tripleti! Dar era vorba de sarcini neurmarite, in care nici macar nu stiau ca au trei ghemotoace! Tu stii cum o sa nasti?
Alexandra, am aproape permanent in minte imaginea celor 3 copilasi dand din manute si agitand piciorusele! Asa cum i-am vazut la eco ultima data! Sora-mea le-a dat si nume: Pic, Poc si Puc. Puc e cel singurel care are toata garsoniera la dispozitie si care facea niste salturi foarte spectaculoase, iar Pic este cel mai rusinos dintre ei, ca tare mai fugea de ecograf!
Bafta multa la programarea de azi si abia astept sa ne spui cum a fost!
Mari
dideip spune:
Mica si mie mi sa parut destul de scumputa, dar doctora mea de la Sf. Pantelimon mi-a recomandat pe acest doctor Ionescu la Altmedica, cica este foarte bun in echo de morfologie fetala(ca ma prostit doctora mea,asta este)dar am incercat si la Medlife la dr.Pelinescu si este 320lei noi dar nu are liber decat in Ianuarie la jumatate si am mai incercat la CMU Unirea dar fac numai 2D.daca stii tu undeva mai bine spune-mi te rog si mie. Iti multumesc. Pupici
Paula
17+
http://community.webshots.com/user/dideip
vas spune:
Dianalaura bine ai venit la noi si iti doresc sa-ti fie cat mai placuta odiseea asta de 40 de saptamani. multi 

.
Mica0307 eu am cam priceput ce a priceput si Vali5, asa ca imi voi imparti concediu jumi- juma, trebuie sa nasc prin 15-17 mai asa ca imi voi lua de pe la sfarsitul lui martie o parte si restul dupa ce voi naste. parerea mea e ca trebuie sa profitam de aceste zile mai ales cele dinaintea nasterii cand ai nevoie de atat odihna nu sa te trezesti la 7 dimineata si sa stai sa-ti urle toti prin cap. Bebe atunci creste cel mai mult si se dezvolta in adevaratul sens al cuvantului asa ca de ce nu acceptam atat cat se ofera. Si 2 luni 85% nu o sa patim nimic, dar eu una de abia astept sa vina martie sa scap.
va pup.
O sa fiu si eu mamica
dideip spune:
Mica0307, spune-mi te rog, daca nu te superi dar unde lucrezi?Eu sunt secretara la o firma de confectii italiana si daca ma simt bine vreau sa vin tot pana la sf. lunii a 8 a.Dar am inteles de alte ca nu voi reusi(ele trecand prin faza asta) ca incepi sa te misti mai greu, sa te simti ca un butoias.
Paula
17+
http://community.webshots.com/user/dideip
ManuC1010 spune:
mica0307si eu sunt la domnul doctor Elisei! intr-adevar e un super doctor, mai ales ca in urma unui tratament recomandat de dansul am ramas insarcinata. Imi place si mie ca poti sa discuti cu dansul toate problemele pe care le ai
vali5si eu tot asa am inteles
16+
Amely spune:
quote:
Originally posted by Vali5
Din ce am inteles eu, lucrurile stau cam asa:
-avem 126 de zile de concediu pre si post natal din care suntem obligate sa luam 42 de zile dupa nastere (inainte nu suntem obligate). In aceste zile suntem platite cu 85% din salariul pe ultimele 6 luni
-dupa terminarea acestui concediu intram in concediu de crestere a copilului (pana implineste copilul 2 ani), timp in care primim 6 mil pt cresterea copilului si 2 mil alocatia
-daca ne intoarcem mai repede la servici nu mai primim cei 6 mil, dar pe langa salariu primim un stimulent de 1 mil.
Cam asta am inteles eu. Sper sa intelegeti ce am scris.
Valentina17+
Poze
Vali, si eu am inteles tot asa, cu singura adaugire la sfarsit ca "daca ne intoarcem mai repede la servici nu mai primim cei 6 mil, dar pe langa salariu primim un stimulent de 1 mil, plus alocatia de 2 mil. Deci in total, 3 mil. Asta daca am inteles eu bine...

Pupic, pupic!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"
My baby development
Poze cu bebe
15+