Piticlontzi de iulie-august 2004 (205)
Raspunsuri - Pagina 25
vrabiuta spune:
gabi - as fi vrut sa stiu unde sunt cele mai multe/variate jucarii, ca sa nu fie nevoie sa merg in mai multe locuri (noi suntem singurei cu bb si e o intreaga aventura).
sa nu ma uitati cu substanta anti-mucegai...
cele mai frumoase
kim222 spune:
Am citit tot!
Adela...uite asa mi s-a sculat parul
...cind am citit...si am realizat o data in plus...ce bine ca ai ajutoare ..si doua!!! Asa ca nu te mai gindi...nu te mai stresa..repetati ca altele nu au pe nimeni. Tudor reactioneaza asa.....din gelozie...in plus el era oricum mai mamos...Pune-l sa te ajute...foloseste=o pe Mara pe post de papusa
In plus probabil ca o sa trebuiasca sa te gindesti la o eventuala incepere de cresa/gradi..chiar si numai 4 ore...nu acum ca vine iarna..dar prin primavara...De dormit cum dormiti? Toti?![]()

Marcela...ce culoare superba are vrabiuta mica, la par!Pentru mucegai merge de minune...banalul clor!Pune clor si lasa-l sa actioneze citeva minute...
Andrea,sanatate Stefaniei si tie concediu placut! Ai dreptate cu ceea ce se ofera aici copiilor..dar vreau sa-ti spun ca m-am interesat...nu exista nici unde in US..atitea locuri de joaca si petrecerea timpului liber destinat copiilor pina in 4 ani!Nici macar in sudul Califoniei..ci doar aici in nord...probabil pt sint in zona,San Francisco si Universitatea Berkeley...si influentele lor...Si in US exista state unde oamenii isi duc copii la Mall ...pt a se juca..
Nora ,da ai inteles bine...noi revenim acasa dupa aproape 7 ani....Nu ma certa si tu ...
..si nu ma intreba de ce...este asa cum am spus...emigrarea ..ca si orgasmul..ca sa-l intelegi ...trebuie sa-l ai!
Aici avem de toate...pozitie sociala..bani..tot...dar a venit timpul sa facem ceva si pentru "inima si spirit'!![]()
Roxa si Uka se scoala..la 6.30 ..indiferent de ora de culcare! Primul cuvint la sculare este pipi...apoi Barney..si apoi ate!
Sanatate barbatilor! Dar de unde stii ca amigdalita nu este virala...daca si Pat este racit..eu cred ca virala este chestia!Badijonari cu albastru de metil..face minuni!!!
IOana si tie la fel..plus gargara cu apa oxigenata si bicarbonat!
Nora pune supozitoare cu diclofenac, un codamin si un mydocalm...Ei..ti-a trecut??
La multi ani Mihaela!!!Sa ne aduci poze de la petrecere!
Roberta tu? Pe unde umblii???
Carmencita..io vreau poze cu coltarul! Mie imi plac mesele care au si loc special de pus fierul de calcat! Desi tot varianta Norei, cu menajera este cea mai buna!
Poze de la serbare, nu ai?
Anca...iar ai disparut mami?![]()
edit cva am uitat de Cristalin...bine ca au trecut contractiile..Cind ai raspunsul lal triplul test? Uite vezi...ai gasit solutia..John cu Maria..si tu singurica!
vrabiuta spune:
mitzu, stiu ca e greu. pupici sa treaca repede zilele grele si sa vina repede-repede zilele bune. bucura-te ca ai ajutoare si incearca sa te relaxezi atat cat se poate.
stiu ca nu ai timp de citit in engleza, asa ca am tradus un articol pentru tine (si pentru celelalte gravidute ale noastre), cu sfaturi referitoare la gelozia dintre frati. e tradus cu lia pui langa mine, asa ca unele exprimari se poate sa nu fie tocmai romanesti... dar sper sa iti fie de folos.
Implicati fratele mai mare in ingrijirea bebelusului. Lasati primul nascut sa va ajute – o sa va surprinda cat de multe poate face. Cand faceti baie bebelusei il puteti ruga sa tina prosoapele sau sa il lasati sa dea cu sapun pe piciorusele ei. Cand plange bebelusul, rugati-l sa o mangaie usor pe spate sau sa ii caute suzeta. Daca fratele mai mare insista sa tina bebelusa in brate, puneti intr-un fotoliu perne pe ambele laturi, apoi puneti bebelusa in bratele lui si stati langa ei pentru a fi sigura ca totul e in regula.
Cereti sfatul copilului dvs de 2 ani si cereti-i ajutorul: “Crezi ca bebelusului i-ar placea sa poarte caciulita?” sau “Vrei sa ma ajuti sa citim bebelusului o poveste?” Copii la aceasta varsta au o inclinatie naturala catre distractie – cantat, dans, sau mimica amuzanta – iar bebelusul este o audienta care apreciaza aceste lucruri. Nu numai ca fiul cel mare se va bucura sa fie in centrul atentiei, dar va fi mandru sa aduca un zambet pe fata surioarei. Subliniati cat de mult il iubeste bebelusa, mai ales in preajma altor adulti: “Ia uitati cum ii zambeste fratelui mai mare”
Daca intr-un anumit moment copilul nu vrea sa ajute, nu insistati. Cateodata copiii vor sa isi ignore fratii sau surorile mai mici.
Petreceti timp impreuna cu copilul. Este normal ca fiul dvs de 2 ani sa fie gelos. Dintr-o data trebuie sa va imparta cu cineva care are nevoie de foarte mult timp si atentie din partea dvs. Impartasiti-i sentimentele: “Ai vrea sa nu petrec atat de mult timp cu bebelusa” ati putea spune, astfel incat sa stie ca ii intelegeti punctul de vedere. Incercati sa gasiti cateva momente pe zi in care sa fiti doar voi doi: cateva minute de desenat impreuna, sau de construit cu cuburi – chiar daca asta inseamna sa lasati bebelusul plangand in bratele sotului.
Daca bebelusa se culca seara mai devreme decat fratele ei de 2 ani, stabiliti o jumatate de ora a “copiilor mari” si folositi-o pentru a citi, pentru a va juca sau pentru a va uita impreuna la fotografiile din albumele familiei. Aratati-i copilului fotografii cu el cand era bebelusul si povestiti-i ca si el a avut nevoie de atentie speciala. Subliniati avantajele de a fi un copil mai mare – cum el merge, vorbeste, se imbraca si mananca singur si toate jocurile grozave pe care le poate juca. Daca asta il face sa tolereze bebelusul cu un aer de superioritate, considerati asta un progres.
Fiti pregatita pentru agresiune. Toti copiii sunt gelosi cateodata, dar copiii de 2 ani isi manifesta activ astfel de sentimente. Nu fiti surprinsa daca fiul dvs loveste sau arunca cu ceva in bebelusa. Desi este foarte greu de asistat la o altfel de scena, ea este una normala. Luati masuri de prevenire, totusi. Cand sunteti singura cu fiul mai mare, incurajati-l sa vorbeasca despre sentimentele lui de gelozie si suparare. Spuneti-i ca este normal sa se simta asa si ca asta nu inseamna ca este rau. Dar spuneti-i clar si ferm ca nu este in regula sa raneasca bebelusul daca se simte asa.
Daca este agresiv, interveniti imediat. Nu il umiliti si nu il pedepsiti fizic – il puteti incuraja sa se razbune pe bebelusa mai tarziu. In loc de asta spuneti-i clar: “Nu este voie sa lovesti bebelusul”. Puteti sa ii dati un time-out pana cand se li nisteste. Nu il lasati niciodata pe copilul de 2 ani singur cu bebelusa, dar nu lasati sa se inteleaga ca o faceti din cauza ca nu aveti incredere in el. Chiar daca fiul dvs este in general cooperant, luati totusi masurile de siguranta minime – nu lasati obiecte ascutite la indemana si nu lasati copilul mai mare sa aiba grija de carucior, nici macar o secunda (altfel il puteti vedea rostogolindu-se la vale!)
Incercati sa descurajati competitia. Rezistati tentatiei de a compara copiii. Clasicul: “De ce nu poti sa fii si tu ca sora ta?” va rani cu siguranta. In loc de asta subliniati punctele forte ale fiecaruia: “Tyler, esti foarte priceput la jocul cu minge. Si sora ta cea mica se pricepe foarte bine la mersul de-a busilea, nu crezi?” Laudati-i si dati-le recompense impreuna atunci cand se poate: “Super! Nimeni nu a varsat laptele in seara asta”
Descurajati "turnatoriile". Cand copilul dvs de 2 ani vine sa va spuna ca sora lui cea mica arunca revistele de pe masuta din sufragerie, spuneti-i ca nu va intereaseaza sa va spuna ce face sora lui. Daca vrea sa va spuna ceea ce face el, atunci sunteti doar ochi si urechi. Spuneti clar ca nu veti accepta ca fratii sa se parasca. Explicati-le ca exista o singura exceptie de la regula: daca cineva este in pericol sa fie ranit, sau sa raneasca pe altcineva, atunci trebuie sa va spuna imediat.
Invatati-va copilul sa isi rezolve singur conflictele. Pe masura ce copiii dvs cresc, scopul dvs este sa ii lasati sa isi rezolve singuri conflictele cat de mult posibil. Desi nu va puteti astepta ca un copil de 2 ani sa faca asta, puteti pune bazele incurajandu-l sa gaseasca singur solutii. Daca copilul nu va lasa sa va jucati cu bebelusul, sau invers, sugerati-i sa se mute in alta camera, unde bebelusul nu il deranjeaza. Cheia este sa subliniati ca isi poate exersa privilegii si abilitati pe care bebelusa, cu limitele impuse de varsta si mobilitate, nu le poate avea. Copilul ar putea sa doreasca sa aiba aceeasi atentie pe care o are surioara mai mica, dar va invata sa aprecieze avantajele de a fi senior.
cele mai frumoase
mitzura spune:
Olivia, multumesc pentru incurajari. da, sunt o norocoasa ca am ajutor, nu stiu ce m-as face fara...si da, ma gandesc la gradinita. Unii imi reproseaza ca de ce nu l-am dat din toamna asta, dar n-am vrut sa asocieze venirea fetitei cu plecarea lui la gradinita si mi-a fost si frica de imbolnaviri dese. Si m-am bazat pe ajutorul soacrei, dar uite ca pe ea nu mai vrea sa o vada si deocamdata nu prea imi mai e de folos. dar de indata ce ies din casa ma duc pe la gradinite sa ma interesez daca se poate sa-l inscriu din primavara.
De dormit e ok, doarme in patutul lui, ma cheama noaptea ca si inainte si e foarte nasol cand se nimereste chiar cand suge mara. Deocamdata o sacrific pe ea, in sensul ca ii iau tzatza din gura si ma duc la el. Pentru ca ea nu protesteaza, si pentru ca el e mult mai greu de adormit odata trezit.
Vrabiuta, mersi mult pentru articol, a picat la tanc. chiar ma gandeam ca daca as avea timp, as cauta pe net cate ceva despre asta. Aveam si eu in minte unele din ideile de acolo, dar articolul mi-a clarificat si mai bine ce ar fi de facut. Numai sa gasesc deschidere din partea lui.
vrabiuta spune:
ufff... e plina de greseli traducerea... incerc maine sa o rescriu.
cele mai frumoase
kim222 spune:
Liliana uite mai incerc cu alta varianta:
http://www.pbs.org/newshour/bb/science/july-dec06/spinach_11-22.html
apoi dai click pe streaming video...si apoi pe media player..si iaca acolo sintem ![]()
vrabiuta spune:
olivia - multumim pentru aprecieri. ma tot intreaba oamenii daca o vopsesc pe lia pui...
edit - oare clorul nu distruge siliconul?
cele mai frumoase
roberta04 spune:
Hello la schimbul III!
ADELA, pot doar sa-mi inchipui prin ce treci
Si sora mea a avut parte de asa ceva, numai ca diferenta de varsta era mai mare, dar, cum ti-au zis fetele, daca-l faci si pe el sa se simta util si important in relatia cu Mara, poate adaptarea va fi mai usoara.
Olivia, am mai "trecut" azi pe aici, am citit dar nu am avut timp de scris. Am alergat toata ziua pe la magazine de mobila pentru ca ni se pare cam scump cat ni s-a cerut sa ni se faca mobila de comanda, dar nu am gasit nimic pe gustul nostru, asa ca, cum am mai zis, vom manca de Craciun pe cutia de la TV.
CARMEN, sa stapanesti sanatoasa coltarul!
ROXI, esti tare sexy in pozele de nasa si, inca o data, am admirat ochii superbi ai lui Pat! Sanatate multa si lui si lui Mugur!
Vrabiuta, Lia pui e o frumoasa si chiar are o culoare deosebita la par. Ce vopsea ziceai ca folosesti?
ca eu chiar ma chinui sa ajung la culoarea asta
Nu mai stiu ce am citit de dimineata, dar revin maine cu forte proaspete si, daca nu va stresez prea mult, cu poze cu Matei mancator de mamaliga (azi am fost la ziua cumnatei mele si a mancat de ne-a speriat...in special mamaliga goala
)
Edit- Marcela, incerca cu CIF, lasi cateva minute sa actioneze, apoi speli cu un burete.
CRISTALINA, si la noi e la fel cu somnul, cu Petro doarme (pentru ca nu-l aude el
) si eu ma trezesc la orice intoarcere a copilului.Odihneste-te acum, daca mai poti, dormi separat 
Noapte buna, Romania si o zi buna pe celelalte continente!