Mamici de iulie - august 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 19
estecri spune:
ghinetz eu am facut prima eco la 5 saptamani si 6 zile. Astea calculate dupa prima zi de menstruatie (a fost pe 14 octombrie) - asa am inteles si eu ca se calculeaza. Mi s-a parut si mie ciudat ...
Va pup
sorina 6+
Anya20 spune:
Ghinetz, saptamanile de sarcina se calculeaza de la UM. Doar in cazurile in care CM este neregulat si ovulatia are loc f tarziu de la UM, dr. ia in calcul varsta ecografica a sarcinii.
Alina
8+, mamica d-rei Anya (1 an)
andicu spune:
Jadi, ma bucur ca bebe e bine. Totusi, colul tau nu pare asa scurt..zic si eu , din ce am mai citit prin vecini! ai grija de tine si de burtik!
Ghinetz, eu am fost la primul eco la 5 sapt. fix ( de la UM).
Andreea
7+
Punctuletzul meu
Pozele mele
Ajutati-l pe Andrei!
jadi spune:
Multumesc mult Andicu numai ca valoarea nu e lungimea ci deschiderea, hehe. Si trebuie ca orificiul intern sa fie inchis! Oricum nu sunt speriata, mi-e groaza doar de statul in spital 2 zile dar cica e mai renovat mai nou.
Am ajuns si eu acasa!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
jadi spune:
Recunosc cu mana pe suflet ca urmaresc si aspirantele ca deh am timp liber si le citesc si pe cele de la fiv ungaria si pe cele de >20 si cele de la vine barza sau cum ii spune. Si tare le admir faptul ca sunt asa de optimiste, adevarate Aspirante as putea sa zic si ma bucur cand vad ca mai apare cate un test pozitiv cate un hcg in limite de sarcina!
Azi stand la coada la eco si fiind penultima din tura doctoritei mele am vazut lumea care se tot invartea pe acolo si ce sa va zic majoritatea erau innegurate si ieseau mai fericite de la eco. Doctorita mea e specilizata pe fiv si majoritatea pacientelor ei vin pentru asa ceva mai scapa si cate una ca mine dar care cert a fost tratata de ea pentru infertilitate. Era langa mine o draguta de fata, nu stiu sa apreciez varsta care avea o sarcina uterina in evolutie si una extra oprita si stia ca doctorita opereaza laparoscopic si venise ca o urgenta. Nu stiu ce a rezolvat dar a plecat fericita. Si tot langa mine, o fata de 28 de ani (am citit pe foaia de la eco 4 d) cu fiv si 2 fetite de 21 saptamani. Ce sa va zic, radia de fericire! Si ultimul caz, o pacienta venita la monitorizare si oprita la punctia de fiv... o pupa sotul cand intra in sala de operatie si parea fericita, sper sa ii fie de vine sau cum scrie pe peretii de la sala de fiv : "fiv-ar de bine...".
Asta sa nu ma credeti insensibila definitiv dar sa stiti ca sarcina e de vina, hehe
.
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
CarlaV spune:
Jadi, cum se face cerclajul ? Adica se coase colul ? Cu ce fel de anestezie ?Se resorb firele ?
Eu sper sa ajung saptamana aceasta la primul control si eco. Incerc sa vorbesc cu dr. Parvu de la Elias sa vad daca ma primeste, dar n-am reusit inca. In rest, raul "de dimineata" tine toata ziua, ba chiar e mai intens seara. Astazi au inceput si ametelile alea rele, pana aproape de lesin, nu stiu cum o sa reusesc sa-mi fac si treburile...
jadi spune:
Cerclajul se face ca la borcane, se trage de col si se leaga, nu cusaturi, nu nimic. Anestezie totala dar operatia dureaza 15 minute nu mai mult. Atele se scot inainte de nastere sau odata cu cezariana... eu radeam inainte de cezariana rugand-o pe doctorita sa nu uite sa mi le scoata, hehe. Dupa cerclaj se fac niste injectii cu amestec litic pentru prevenirea contractiilor si atat.
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
CarlaV spune:
Acum am inteles, multumesc mult. Oricum, partea cu anestezia generala nu e prea placuta, sper sa nu am nevoie de cerclaj. Si mai sper ca nu am bazinul prea ingust pentru nastere normala... in sfarsit, cred ca o sa-l innebunesc pe doctor cu toate intrebarile.
CarlaV spune:
Fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine... Ma duc joi la primul control + eco la spital si nu stiu cam cat se da la doctor in cazul acesta. Adica m-am gandit eu la ceva dar as vrea sa mai aud si pe altcineva. Multumesc anticipat.
kitty_nic spune:
Carla, imi pare rau dar nu stiu cat se da in spital. Eu merg la cabinetul particular al medicului si acolo o consultatie costa 100 RON, cu eco si cu tot tacamul. Sper ca te ajuta sa-ti faci o idee.
Bafta mare si sa vii cu vesti bune.
Pupici la mamici si burtici.
Poze
Viitorul suna foarte bine: vine bebe!
Nimic nu este intamplator.