Piticodromul de sept-oct 2005 (152)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

marinela , sanatate lui Iaris.....asa si eu, nu mai pot de cap, si Andu a vrut numai in brate toata ziua.....
n-a mai vomitat deocamdata, nici n-a mancat, nici macar lapte n-a mai vrut deloc, a baut 50 ml de apa si 2 stiksuri- acum a adormit iar, poate la urmatoarea trezire sa-i dau lapte daca o vrea sa bea acum are si un pic de febra, 37,8 nu i-am dat nimic deocamdata, mi-e si frica ce sa-i dau pe stomacul gol? daca-l apuca iar vomitatul
Kid , daca ai timp zi-mi si mie detaliat cum ati inceput sa papati primele zile, ca maine dimineata nu stiu ce sa-i dau....am un gol in cap.....pentru pranz vreau sa-i fac un pilaf cu mult morcov si carnita de pui....o fi bine?
doctorita asta mm-a bagat in ceata la capitolul regim: mi-a zis paine prajita, paste fierte cu parmigiano deasupra, fara grasimi si nimic cu lapte sau ou.......poate daca reusesc sa dorm in noaptea asta maine imi mai vin si mie idei, mai caut pe net, vad eu.....
gata , ma duc la culcare, sper sa dormim....

Mary si Andrei(29.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Mary, cand a avut Andrei enteroviroza, stiu ca i-a facut mama (ca de, eram la mama acasa) piure din legume si cu orez (morcov mult fiert in apa si pus orez mai la final si apoi pasate toate), ii preparam laptele in apa de orez sau mucilagiu de orez, i-am mai dat banana...si cam atat...stiu ca ne-am grabit sa ii reintroducem laptele si a luat-o din nou de la capat, asa ca a trebuit sa il tinem cateva zile bune fara lapte (ca din cel delactozat n-a vrut sa guste cu nici un chip) si pe regim...

Sanatate multa la micut,

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

buna seara la zane

antonela felicitari pt bb2

anyaeste pateu de gasca cel mai mai bun ,dar nu la copii, mie mi_a intersis sa ii dau ficat(porc,pui,vitel....)

kristinuta nu stiu ce sa spun daca este vreo asemanare intre iaurturi ,dar cred ca procesul este acelas,eu i_am dat lui antoine de la 6 luni si nu a avut nici o reactie nimic, azi nici vorba de danone la masa ,le_am dat lui ta-su sa le pape ,o sa intreb dr cind ma duc la ea

iar cu laptele aici se da un lapte care se cheama "lait de croissance"pina la 3 ani inbogatit in fier si vitamine asa cum spune si mary

poze

Mergi la inceput

Si aici exista lapte pentru pana la 3 ani chiar i se face reclama puternic pe posturile tv...
Iar laptele de vaca cine vrea sa-l dea trebuie musai sa fie full fat adica 3.5 % grasime, cica cel de 1.5% in nici un caz pana la 3 ani iar cel fara grasime deloc in nici un caz pana la 5 ani...

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Mary, hai sa-ti zic cum e cu regimul. Are voie sa manance numai din alimentele permise, in diverse combinatii:
morcov, orez, paine prajita, sticksuri, grisine, banane bine coapte, mar copt, carne de pui sau vita fiarta sau fripta, lapte delactozat, branzica facuta in casa din lapte mai slab, ceai de menta, apa plata.
Din pacate nu ai foarte multe variante. Daca nu mananca chiar si 2-3 zile nu e o problema, important e sa bea lichide (macar 1 l pe zi, adunate).
Da-i antitermice daca are febra peste 38-38.2, chiar daca le ia "pe burta goala".37.8 nu inseamna febra.

Alina 8, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Multumesc mult pentru raspunsurile legate de greutate! Oricum m-am hotarat sa-i mai variez si ei meniul pentru ca mananca acelasi lucru de la 6 luni, saracuta. Asa ca am sa-i dau si branza topita si macaroane, din cand in cand si cate ceva cu zahar. In fine, ideea e ca m-am convins ca eu gresesc, ca nu-i dau sa pape ca unui copil de 1 an si 3 luni.
Multa sanatate bebeilor bolnaviori! Sa se faca repede bine!
Anto felicitari pentru samburel!

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Mergi la inceput

Si acum ca piticuta mea vad ca inca doarme desi i-am incalzit deja lapticul, sa ma plang si eu....

Pitica mea de o saptamana incoace are program nocturn cu urlete de m-a capiat....am dat vina pe colici, a fugit sotul sambata si a luat picaturi...dar nu pot sa spun ca au functionat prea bine...a fost nevoie sa ii dau si lapte praf ca eu nu mai faceam fata, sugea cateva guri si incepea sa urle...
Ultima saptamana am ajuns sa ma culc doar pe la 2-3 dimineata si sa dorm cu Ana pe picioare leganand-o...si fugind cu ea in camera de joaca de la parter ca sa n-o auda Andrei cand urla...asa ca sunt franta...
In afara de asta, vineri si sambata nu mi-a mancat aproape nimic, nu i-a trebuit nici san nici biberon de am ajuns sa ma rog sa se invete cu biberonul dar s-o vad ca mananca...am pus-o pe cantar si de marti pana sambata nu luase nimic in greutate..normal ca m-am crizat de n-am mai putut...

Sambata a fost petrecerea surpriza pt sot, a iesit super zic eu, toata lumea s-a simtit bine...ana a fost cumintica tot timpul, pana au plecat ultimii musafiri..apoi a inceput circul...

Duminica a urlat aproape toata ziua...m-am stresat si mai rau..ca urmare, laptele meu e pe duca...si din ce am observat ieri, cand mi-am spus, bine, nu vrea sa suga, ma mulg si ii dau din biberon si surpriza...prefera laptele praf, pe al meu il lalaie si mai mult de 40-50 ml nu ia, lapte praf hapaie si 90 ml...asa ca in conditiile astea nu stiu ce sa fac. sa ma chinuiesc si eu s-o chinuiesc si pe ea cu laptele de san, sau sa o las cu laptele praf...sunt intr-o mare dilema...Noaptea trecuta a supt..macar de ar ramane sa suga peste noapte ar fi ceva...dar nu stiu daca exista asa ceva in practica, adica reglarea productiei de lapte doar pt uz nocturn...si oricum depinde de ea, pentru ca evident se va invata cu biberonul si e posibil sa refuze sanul din cauza asta...

Hai ca m-am plans destul,

sanatate multa tuturor puiutilor bolnaviori,

Meme

Mergi la inceput

Mary, eu i-am mai dat lui Andrei al meu in somn (cu siringa) hidrasec (saruri pt hidratare) ca treaz nu voia sa bea in nici un chip...vreau sa zic ca dupa 2 zile fara lapte, se trezea dimineata si de foame radea un biberon de 240 ml de ceai de menta in 2 minute cred..in restul zilei nu era insa chip sa mai bea ceai de menta...

Pupici
Meme

PS. Sotul e la antrenament la badminton iar eu bantui pe net in loc sa ma culc si parca vad ca se trezeste pitica la 11 noaptea si ma tine treaza pana pe la 3-4 dimineata...n-ar fi nimic, dar ma dispera urletele..am ajuns sa nu le mai suport...

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Anya ai invatat la facultate regimul acela ? la fel mi-a zis si mie pediatrul cand a avut Petrut diaree. Apropos, stii cumva daca "stomach virus" este enterocolita? Asta mi-a zis ca are si sa urmez acel regim, fara medicamente.
Uite ca si aici s-a "pupat" sistemul romanesc cu cel american

Pentru ca am alaptat pana la 1 an pediatrul mi-a zis sa trec direct la lapte de vaca, daca alaptam mai putin ii dadeam formula pana la 1 an si apoi lapte de vaca. Am vazut ca pe piata e un lapte praf 9-18 luni, m-am tot invartit pe langa cutie daca s-o iau sau nu, ca reclama zicea ca e mult mai bun, dar am hotarat sa ma iau dupa pediatru.

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanadana spune:

buna dimineta

memept incurajari si nu renunta la san

ma duc la cafea ,vine cineva?

poze

Mergi la inceput