Mamici de ianuarie-februarie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

despre stirilizator din ce am vazut si la fetele care au copii deja maricei - tot folosesc stirilizatorul, ca si la 1 an copilul trage ceaiul din sticluta si e bine s-o mai stririlizezi din cand in cand - deci am o prietena baiatul carei face 2 ani in ianuarie si ea foloseste stirilizatorul - ce-i drept cam rar din ce zice ea dar tot le mai baga acolo.
Si daca mergi pe primiza ca dai titica la copil - dar daca lapticul meu va fi ca apa? daca nu se va satura? daca nu o sa am deajuns? Si de la 3-4 luni incolo tot vrei nu vrei o sa-i dai mancare formula ca nu se satura copiii din ziua de azi din laptele matern, mai ales ca noi astea de la oras numai porcarii mancam... deci tot la sticlute ajungem! a si suzetele tot se stirilizeaza - deci , zic eu stirilizatorul e bun la casa omului! Chiar si jucariile alea speciale pentru copii bune cand le iese dintii tot se stirilizeaza (cauciucul ala)!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 31 sapt 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

buna dimineata! mai da ce ati mai vorbit pe aici de ieri...
despre carucioare, patuturi, sterilizatoare... despre carucior... eu cred ca cele cu roti mici sunt perfecte pentru plimbarile prin parc, in zone din astea amenajate , unde nu se gasesc gropi prea multe. e mai comod, se strange, se transporta mai usor. eu totusi am nevoie aici de unu din ala de teren 4*4 la cum e drumul prin cartierul nostru... cred ca oricum fiecare ajunge sa cumpere si carucior sport, din ala de 4 kile pana la urma cand bebe are peste 6 luni asa ca varianta caruciorului cu landou si roti sanatoase e necesara la inceput. eu am noroc ca avem garaj , unde o sa las cadrul si iau numai partea de sus in casa, dar daca nu am avea spatiu as opta si eu pentru unu mai micut.

pentru sterilizator nu cred ca trebuie dati chiar asa de multi bani... aici cel putin cel electric pe aburi de la avent este vreo 120 de euro, pret care mi se pare super exagerat, si din cate am vazut si pe la voi tot preturile astea sunt. daca aveti cuptor cu microunde cred ca se merita sterilizatorul special pentru el. si chiar daca nu aveti, cu banii de pe sterilizator cu aburi cumperi si cuptor cu microunde(cel mai ieftin ca se gasesc) si sterilizator special pentru el.
dar eu cred ca aleg alta varianta... stiu ca exista o solutie la chicco, avent si probabil de la mai multe firme, ca un sapun lichid sau nu stiu sigur, care sterilizeaza sticlele cu apa fierbinte.am mai citit pe forum , parca la mamicile de nov.dec. ca e foarte buna varianta, si poate fi folosita pentru a steriliza orice, chiar si hainute(am mai auzit persoane care fierbeau bodyurile cand s-au intors de la spital, pentru dezinfectare).

vad ca sunt ceva fete care isi vad bebeii in 2006 noua ne-a zis doctora sa fim pregatiti pe 1, 2 ianuarie . lumea se trezeste din betia de anul nou si eu nasc. abia astept.

mai am cautat si eu aici saltea din aia cu fibra de nuca de cocos si se uitau astea ca proastele ca n-au auzit de asa ceva. in fine, o sa luam din aia antialergica, simpla.
succes tuturor la vizita la doctor, sa auzim vesti bune, si sa avem o zi super frumoasa, calduroasa.
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

Neatza fetelor,

Eu am dormit ca naiba, am avut niste arsuri de am zis ca mor, dar in fine...bine ca a trecut si noaptea asta...

V-am spus ca ieri am fost din nou la morfo si sunt foarte fericita pt ca fetele mele sunt minunate, f bine dezvoltate, cu toate ca nu au exact 30 saptamani, dar este normal la gemeni. Cert este ca s-au dezvoltat perfect si sunt niste frumoase ca mama lor.

Una are 1.308 kg, iar cealalta 1.184 kg, iar dr ne-a spus ca este perfect, nici ca se putea mai bine, au luat in greutate ca orice bb singur in burtik. Si asta ma bucura enorm

Ma bucur pt fetele care au bb-i grasuni, mai fetelor da ce mancati voi ???

Partea naspa este ca acum sunt complet imobilizata, nu am voie decat sa merg la pipi, tre sa fiu f cuminte ca sa trecem de anul asta !!! Asa ca sunt o putoare care nu face nimic decat sa sara dintr-un pat intr-altul.

AELITA , multumesc din suflet !!!

O zi frumoasa fetelor !!!

Flavia , Alexia-Ioana si Daria-Maria 30 fix

"Iubeste, uita, iarta, e cea mai frumoasa arta !!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

hai ma Flavia de ce ma astea te-au legat de pat? Asi muri cred ca sa ma puna la pat... sant prea disperata!!!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 31 sapt 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Maryela, eu am avut ceva in genul simptomelor tale. In sensul ca ma durea, ca o vanataie, dar mai in zona inimii si mi se ducea durerea in umar. Am fost la urgenta (ca ma gandeam sa nu fac cine stie ce) si se pare ca era o nevralgie intercostala - m-a tras curentul.

La mine, dupa ce am avut vreo 2 zile de cosmar la cap. oboseala, datorate atomicei mele fiice, azi bb2 nu mai misca in front. Sper sa fie ceva trecator si sa se odihneasca dupa concertele date de sora-sa.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Multumesc frumos Monu.
Pe mine nu ma deranjeaza foarte, foarte rau.Adica e suportabil..
Mai asteptam putin si daca nu trece o sa sunam doctorul..

Marilena cu (un pui mic si iubit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Maryela, eu am avut chestia asta si chiar mult timp. Acum vad ca m-a lasat. I-am zis drului si am inteles ca nu e pb, ca e o chestie de la cum se mareste uterul. Si mama, care a facut 4 copii, zice ca a avut la fel. Eu zic sa stai linistita dar poti sa intrebi si dr ca sa fii si mai linistita.

Iata traducerea despre Strept.B. Nu e cine stie ce, sper sa fie ok.

STREPTOCOCUL B

Streptococul B este o bacterie care se poate localiza in vaginul femeilor sanatoase. La persoanele purtatoare, nu are nici un efect negative. Dar, in cazul unui nou nascut, care se poate contamina trecand prin vagin in timpul nasterii, acest streptococ poate cauza infectii serioase.
Avand in vedere ca purtatorii de Strept.B nu au nici un symptom, nu se poate observa daca o mama in devenire are aceasta bacterie, in afara de cazurile in care se fac teste pentru aceasta. De aceea cei mai multi doctori solicita acest test intre saptamanile 35 si 37 (testarea inainte de saptamana 35 nu este elocventa pentru a se vedea cine ar putea avea Strept. B la momentul nasterii). Daca testul nu va este cerut, cereti-l dvs. Exista doctori care nu fac acest test din obisnuinta; in loc de asta, ei trateaza femeile ce sosesc la maternitate pentru a naste si care prezinta factori de risc precum nastere premature, rupere premature a membranelor sau febra). Cei mai multi doctori nici nu mai efectueaza acest test, daca femeia are istorie de nastere anterioara avand Strept. B, ei trec direct la administrarea de antibiotic.
Testul pt Strept. B se face la fel ca testul PAP, luandu-se probe din vagin si rect; femeilor ale caror teste sunt pozitive li se vor administra antibiotice intravenous in timpul travaliului. Daca se detecteaza Strept. B in urina, pot fi administrate antibiotice orale in ultimele saptamani de sarcina.

“What to expect when you’re expecting” – Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg & Sandee Hathaway, B.S.N. pg 289-290

Va pup
Cata 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Dinamizzi,de acord cu tine in legatura cu caruciorul si sterilizatorul.La fel am optat si eu pentru varianta ieftina de sterilizat in microunde.Mi s-a parut mai la indemana decit sa dau atatia bani pe ce electric.
Iar caruciorul,imi trebuia si mie jeep de teren aici cu drumurile astea.

Liudo,dar n-ai pe cine sa trimiti la farmacie sa-ti ia niste calciu?Un angajat ceva...ca moare sefa de durere.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Catalina,multumim de informatii.
O sa fac si eu analiza asta la cerere,dar mai tarziu sa fiu sigura ca e ok.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Adinush, in legatura cu burtica ta, uite ce ar putea fi: Engagement, also called lightening or dropping, is when the fetus descends into the pelvic cavity. In first-time mothers, this usually happens two to four weeks before delivery; babies of women who've already had children usually don't engage until labor begins.

Si eu m-am speriat saptamana trecuta cand efectiv am simtit cum a alunecat bebe, am zis ca acum ii dau drumul, na. Apoi am citit pe net (ca nu am avut alt semn de nastere), si m-am gandit ca probabil asta este. Burtica mea nu a mai urcat la loc.

Azi facem sarmale fetele! Stati pe aproape ca nu prea ma pricep…

Va pup, sa aveti o zi buna,

Ivona 35+

Mergi la inceput