Copiluti de mai-iunie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 5
nelia spune:
Adina, stai linistita, eu am inteles exact ce vrei sa spui si sint sigura ca si fetele. Pentru ca fetele care muncesc au un inlocuitor pentru copil, ceea ce nu e deloc contraindicat, mai ales in al doilea an de viata. Si multe dintre metodele enumerate de tine pot fi aplicate de orice persoana care sta cu un copil. Din proprie experienta iti spun ca si la noi, ca si la tine, au functionat foarte bine acest gen de solutii. Nu stiu daca iti mai amintesti, acum vreo citeva luni descrisesem si eu ritualul nostru de seara, care se intinde pe parcursul a doua ore, pentru fiecare copil in parte si pentru amindoua la un loc, de cele mai multe ori il fac singura, pentru ca sotul ori e la servici, ori la antrenament. Si da, sint a lor 100% in acele ore, nici la telefon nu raspund, pentru ca am robot si cine ne stie, cunoaste bine ce fac eu la acea ora. Sint de acord si cu ora de culcare, la noi ora 9 e maximul de bagat in pat, chiar daca ne apuca si ora 11 adormitul efectiv. Dar nu alearga prin casa, stam in pat si citim, ne jucam, ne hirjonim. Dupa care, la 9.15 spunem noapte buna Agatei (abia la 3 ani si jumatate am reusit sa o fac sa adoarma singura), inchid usa si ma retrag in camera Tudorei cu maimuta agatata de mine, care nu are somn, pentru ca doarme ziua bine. Si continuam „discutiile“ pina cind, ca si tine, ii zic, gata, e ora de nani, mami vrea sa doarma. Si multe lucruri le rezolv prin metodele gasite de tine sau asemanatoare. Ceea ce am avut eu de adaugat este ca, aceste metode nu sint gasite odata pentru totdeauna, ci trebuie cautate si gasite la fiecare inceput de ciclu al evoulutiei lor.
Androix, stai si tu linistita. Agata mea e pur si simplu copilul model pe oriunde ma duc, iar Tudora o urmeaza indeaproape. Primesc laude de peste tot pentru felul in care le-am crescut, sint laudate, sint apreciate, sint copiii pe care ar vrea sa-i aiba toata lumea. Dar asta numai aparent, pentru ca acasa sint niste mici teroriste, care cel putin pe mine ma fac harcea-parcea in 10 minute. Amindoua sint personalitati destul de puternice, oricum mult mai puternice decit mine, de la tati li se trage, asa ca eu le fac fata destul de greu (la toti trei!). Singurul lucru care ma avantajeaza si ma ajuta este ca eu am o latura umana extrem de profunda si de bine dezvoltata, de pe fondul careia duc aproape orice cu zimbetul pe buze si dind intelegatoare din cap. Si in legatura cu bunicii... e si normal sa aiba mai multa rabdare cu nepotii. Cind erau tineri, erau ca noi: stresati, obositi, in procesul de invatare a meseriei de parinte. Acum sint la pensie, au spatele acoperit de experiente, sint mult mai odihniti. Eu am ramas socata cind am vazut-o pe mama mea cit de rabdatoare si calma este cu fetele sora-mii. Cu noi a fost tot timpul nervoasa, urla la noi pina nu mai avea voce, ne pocnea de o dureau miinile (eu de asta nu urlu la fete, si nici nu dau in ele, am fost foarte afectata in copilarie de comportamentul mamei mele - acum am inteles-o si am iertat-o, nu-i port deloc pica si nu sint suparata pe ea, dar atunci mi-a facut mult rau cu aceste „corectii“, cu atit mai mult cu cit am fost un copil destul de cuminte). Eu zic sa lasi la o parte reprosurile la adresa ta, sa zici mersi ca o ai si ca vrea sa se ocupe de copil, sa-ti vezi mai departe de ceea ce ai facut tu acum, copiii cresc si vei avea timp suficient sa te ocupi de ei si sa-i ajuti sa intre in viata ca niste adulti pregatiti.
Na, ca iar m-am intins! Adevarul este ca nu prea am chef de nimic, la tema pe care trebuie sa o predau am scris abia 3 pagini amarite si mai am inca 7, pentru testul de la celalalt curs nici nu am deschis cartile si cred ca am o usoara depresie. Sint trista si imi fuge asa un pic pamintul de sub picioare. Ea vine si de la sot si de la copii, si de la scoala si de la multe alte lucruri. Nu ma intind, ca nici eu nu stiu prea bine care e problema sau daca exista vreuna, sper sa-mi treaca, poate si oboseala e de vina, ca nu mai apuc sa ma odihnesc.
Acum sint singura, am facut o baie, mi-am facut o cafea, va scriu voua in timp ce ascult Louis Armstrong - un CD cu melodii foarte vechi si de inima albastra... si parca ma simt un picut mai bine.
Va pup si va doresc un weekend linistit!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
loreen spune:
Adina eu am inteles ce-ai vrut sa zici,la fel inteleg si cand vorbeste Nelia...va inteleg si va admir pentru rezistenta voastra...ca nu am sa pot sa adopt metodele voastre asta-i clar ca buna ziua...nu-mi sta nici in fire si nici atata rabdare nu mai am...de aceea spuneam ca va trebui sa caut altceva sa functioneze...
Azi a fost normala fata mea...a avut o tentiva mica insa i-a trecut ...sper sa fie inceputul unei perioade mai bune...
Azi i-ar m-am invartit pe langa bucatarie...cred ca nu s-au vandut deloc la noi ca sunt tot atatea cate erau cand le-am vazut prima oara...
Gabitza am luat si eucerin...ca la cati bani am dat pana acuma inca 500 de mii nici nu se vad...daca nu o repar nici cu asta vin la Bucuresti...
Florentina m-ai speriat zau asa...citeam si ma gandeam ca a intervenit ceva cu bebelusul,apoi cand am vazut ca-i Maya cu probleme m-am intristat...nu-i ceva grav,insa este ceva deranjant pentru mama si copil,mai ales ca tie taman asta nu-ti lipsea...ei au o mare capacitate de a face fatza bolilor...un supliment vitaminic nu-i dai?!Sanatate va doresc si v-as da cu drag din kg noastre ca sa mai capatati putere...
Fain body-ul...mesajul i l-as tatua pe piele Deliei...
Andutzy ce mare s-a facut Dragos 
Daniela sa fie vreun dinte vinovat?!
Aurasa care-a fost rezultatul de la amniocenteza?!
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
fran spune:
Buna !
Adina-la inceput am vrut sa scriu si sa zic ca ai mare dreptate. Si asa si e din punctul meu de vedere. Totusi nu cred ca am dreptul sa comentez pentru ca eu stau cu parintii si ma ajuta cat pot. Si asta si e motivul pentru care stam impreuna, pentru ca noi avem si un apartament al nostru. Dar atata vreme cat Paul vine acasa in cel mai bun caz la 19-20 (lasand la o parte cat lipseste din Bucuresti) iar eu voi face naveta la Ploiesti nu cred ca ne mutam. Tata s-a pensionat si mai mult el o plimba pe Iepu' pe afara, mama gateste si calca asa ca mai bine imi tin gura fata de mamicile care fac totul singure. E adevarat ca eu ii fac Iepuretei toate hachitzele si poate si din cauza asta nu tipa si nu face crize de nervi. Nu o opresc decat de la actiuni care ii pot face rau-de ex. pus mana pe masina de calcat etc...in rest libertate totala. Daca ii spun ceva pe un ton mai apasat aproape ca plange...ce sa o mai si pedepsesc...Pe de alta parte insa imi dau seama ca sunt si mamici care duc singure tot greul si e normal sa mai puna si interdictii copilului. Sincer, eu cred ca ambele tipuri de copii se vor dezvolta normal, adaptandu-se la mediul in care traiesc.
Loreen-daca vrei sa veniti in Bucuresti la un consult, eu zic sa o ai in calcul si pe dr. dermatolog pe care mi-a recomandat-o mie Adina-Doina Tabacila se numeste. Consulta la medicover Grozovici si Victoriei. Cred ca am pe undeva si tel ei daca vrei. Are si ea un baietel de cativa ani si are si el accese de dermatita. Oricum, daca veniti la consult sa-ti notezi tot ce mananca cu cateva zile in urma ca asta te intreaba intai.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
gabitzam spune:
De Aurasa pot sa va zic eu cum e, ca am vorbit pe YM, e foarte fericita, copilul este sanatos si e cu putza 100%
A fost bun rezultatul la amnio.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
elisor spune:
Adina stai linistita, nu cred ca s-a suparat nimeni, eu si acum invat de la Bianca una alta, pentru ca am mult mai multa rabdare decat am avut la Andreas si cum eram atunci nu sunt acum si ma mir si eu de schimbarea (in bine, zic eu) ce s-a produs. Si mare diferenta nu e intre ei.
Daniela vreau sa vad covorasul.
Andutzy cand ai timp da-mi un pm cu nr. acela de la toxapel. Sunt atat de curiosi si inventivi incat tb sa nu-i scapi din ochi, of, bine ca nu are nici un simptom care sa necesite vizita la urgenta. Si Andreas avea obiceiul sa mearga pe ascuns in baie si o data l-am gasit cu samponul la gura. O crema banuiesc ca nu-i atat de nociva ca stiu si eu ce alta solutie din baie.
Flore adik tu nu ai avea motiv sa ajungi la urgenta??? Eu nu pot pricepe ce-i cu privirile rautacioase (sau triumfatoare cum a fost si la Laura), aveau impresia ca n-ai cu ce sa-ti umpli timpul pana nasti?!
Imi pare rau ca ai ajuns cu Maya la urgenta, imi imaginez doar ce greu tb sa-ti fie...sanatate multa!
Si bolnavioara e atat de amuzanta, m-am distrat la faza cu radiologia,
sa se intremeze cat mai repede.
Androix eu am facut tratamentul cu revalid anul trecut si mi-a fost de mare ajutor, dar e scump, iar la tine probabil ca nici nu se pune pb cu bb in burtica. Daca zici ca se face o mixtura si-mi tb si gaz ma las pagubasa si voi merge cat mai curand sa-l tund ca a crescut de ma speriu cum arat dupa baie.
Si da, tb perseverenta si mie mi-e destul de strain conceptul.
Bunicii intotdeauna (hai sa acceptam si exceptiile) sunt mai toleranti, mai rabdatori decat au fost cu proprii copii, probabil inaintarea in varsta ii face mai intelepti si dispusi la...compromisuri, Si n-ai de ce sa te simti vionvata, probabil Filip face parte din categoria celor care se acomodeaza foarte usor indiferent cu cine sau unde sunt. Important e ca se simte bine cu bunica, ii merge bine si poti sa iti tragi si tu sufletul ca usor nu-ti este si cu scoala si cu sarcina, teoretic cel putin, te mai menajezi.
Merci de potiune, dar e prea complicat pt. mine.
Laura claie am destula, inca, dar declinul a inceput. Dar nici nu ma mir la cate pb am avut in ultimul timp cu sanatatea, stresul si neputinta de a ma adapta la schimbarea anotimpului.
Cred ca nici prea multe creme nu au efect, mai degraba sa incerci sa afli care-i cauza, poate niste teste alergogene, poate bat eu campii, nu stiu...
Azi am ramas surprinsa cand am vazut cum Bianca a mancat juma de mar, cu tot cu coaja, era toata numa’ zambet si...mizerie, dar fericita ca nu i l-am luat.
Scriu de la pranz la postarea asta, mereu intervine cate ceva, uit ce vreau sa scriu, m-am uitat la Fiicele lui McLeod dupa care sunt innebunita, dar rau de tot, vreau in Australia, la ferma, cu cai, cai verzi pe pereti...
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
andutzy spune:
021.2106183 0212106282 TOXAPEL
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
elisor spune:
quote:
Gabitz adik cum, da' fetitele nu au 100% putza?
copilul este sanatos si e cu putza 100% 

Andra ce fericit e Dragoselu', dar ce magaoaie de avion din evul mediu si ce-i instrumentul ala?
Flore si mie imi place body-ul.
Credeam ca daca s-a scurtat ziua trage la somn mai bine, dar am inceput sa avem pb cu somnul si cel de zi si cel de seara, adoarme foarte greu (sunt zile in care n-a dormit deloc peste zi) si putin, in schimb eu as tot dormi, va mai amintiti cand eram ingrijorata ca nu face nimic din ce-ar fi tb sa faca un copilas de varsta ei, ca mie mi se par atat de indepartate vremurile parca nu le-am trait eu, din lenesa grupei s-a metamorfozat intr-un ghem (ca tot ghem e, desi parca s-a mai lungit cu vreo 2-3 cm) de energie.
Ma uit la ea cum alearga, cum se catara, cat de smechera s-a facut si nu-mi vine sa cred ca e tot ea, acelasi pitic cu care am umblat pe la medici sa-mi scot din cap tampenia ce mi-a bagat-o cu atata usurinta o cretina (ups, n-am bvrut sa sune asa urat) cu diploma.
Mai vb...noapte buna!
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
andutzy spune:
deci, Eli, ala este un avion, o masinutza de-aia de bagi fisa si se batzaie 3 minute....spre placerea copchilului....treaba aia cred ca se vrea o mitraliera, dar pt copii mai mari, care sunt si interesati de de-astea....
Cat despre experienta nefericita din trecut, te rog mult cand ai o clipa scrie-mi si mie pe PM sau nu neaparat cum a fost cu RMN-ul, sau ce i-ai facut tu Bibicului,daca i-au facut anestezie pe vena...sau cum a fost mai exact! Merci, 
Andra si Dragos Alexandru
- 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Iulia Antonia