Copiluti de mai-iunie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eli, nu e o viata perfecta, e o viata zic eu normala. Norocul meu e ca am un sot care ma ajuta in toate cele si super familist, si ca facem totul impreuna, si ne ajutam. Am si eu nervii si isteriile mele, noroc ca el e calm si ma lasa in pace, ca stie ca-mi trec repede

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Acum am ajuns acasa plecata de la 9 dimineatza...mare lucru nu am facut doar am ars gazul de pomana,in ideea de a pleca de-acasa...Copilul arata bine,are doua maini si doua picioare deci se poate si fara mine...

Gabitza nu am facu nimic la coafor,nimic pentru mine adica,doar am baut cafeaua cu fetele...pentru mine adica pentru paru meu abia pe 6 decembrie ma duc...
Cu pielea Deliei da crezi ca eu mai stiu cu ce sa o dau?!Am asa trixera,cold cream,crema pentru piele foarte uscata de la Chicco,una de la Boiron...am vrut sa iau azi elidel insa m-a potolit farmacista cand mi-a spus ca ma costa 1 milion 15gr de crema...asa ca probabil ca voi lua si eucerin...asta ca sa nu zic ca spatamana viitoare imi iau o zi libera sa merg la dr...In apa nu o las sa sti...sta maxim maximorum 10 minute...dupa ea ar sta pana s-ar stafidi toata,dar nu se poate...
LA capitolul sustin casa subscriu la toate mai putin la capitolul financiar asa ca copii copii da am si eu dreptul la viatza...cand or creste ei si vor pleca eu voi fi prea troglodita ca sa mai pot misca un deget...m-am gandit sa adopt tactica nesimtirii totale fatza de Delia crizata ...sa vad ce-o iesi...

Elisor ce bine-mi pare sa te vad...cu paru nu stiu ce sa-ti zic...singura tratament d epar naturist care l-am incercat a fost gazul cand aveam paduchi,in rest chiar nu stiu ce sa-ti zic...am tot auzit de una alta,insa nu am incercat nimic...am facut o cura de vitaminizare cu Pharmaton si vad ca inca am coama-n cap si chiar multa...

Nelia daca vrei bucataria pentru Tudora te rog sa-mi spui si ti-o fac pachet ...ajunge sigur pana de Craciun...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Elisor, nu te mai citisem de mult! Cu parul ce sa-ti zic, eu sunt gravi si tot astept ca hormonii aia sa-mi faca parul frumos, lucios, matasos si bine lipit de cap. Din pacate asteptarea mea e in van cel putin pana acum. Mi-e teama ca nici hormonii nu mai au putere sa faca ceva. Cand am ramas insarcinata eram pe punctul de a incerca mult laudatul revalid. Chiar daca tratamentul e lung si costisitor am zis ca trebuie sa-l incerc. Apoi am ramas si pe de-o parte am zis ca poate scap macar temporar pe perioada sarcinii si pe de alta parte oricum nu stiu daca mai pot sa iau ceva, ca medicul nu l-am intrebat. Masca cu ulei de ricin si alte alea nu am incercat-o. Nici un tratament de-asta in care trebuie sa-ti slinosesti parul cu diverse pomezi si sa stai cu el asa cateva ore nu este pentru mine. In primul rand iti trebuie timp si rabdare si consecventa, ultima calitate fiindu-mi complet straina. Am dat o data de doua ori cu un tratament pe baza de gaz de la ana aslan, dar rezultatele imediate sunt inexistente asa ca sticla se prafuieste aproape plina undeva prin baie. Dar la teorieeeee: deci masca aia e in felul urmator, cica e cea mai eficienta din cate exista! In parti egale amesteci: ulei de ricin, gaz lampant (eu n-am facut masca asta pentru ca niciodata nu gaseam gaz, inainte vreme se gasea la benzinarii dar acum pur si simplu nu stiu de unde poate fi cumparat, daca afli sa-mi zici si mie) usturoi pisat, vitamina A fiola. Le amesteci bine si cu ce rezulta faci un masaj energic al scalpului timp de vreo 20 de minute. Mai stai cu smacul asta 2-3 ore si apoi te speli. Repeti o data pe saptamana pana te plictisesti, pana te faci asa sau asa .

Cu copiii urlatori, e bine ca facem schimb de impresii. Intotdeauna vor exista cel putin doua categorii de mame cert este ca toate reusesc mai devreme sau mai tarziu sa gaseasca solutii care sa faca relatia cu copiii macar functionala daca nu minunata. Incepusem sa sciru treaba asta si am mers sa schimb un pampers plin de kk moale ca iar am dat-o in mania asta si cum schimbam eu de zor, incercand sa nimeresc tinta su servetelul ud printre loviturile de picior bine aplicate de Filip s-a dus dreq tot ce vroiam sa scriu. Picatura care a umplut paharul a fost o lovitura in burta, care nu e prima, cred ca a inceput sa-i placa sa ma loveasca in burta sau in tzatze. A trebuit sa-i aplic o palma pe picior ca sa pot sa termin de pus pampersul. Mi-a crescut tensiunea, el acum se joaca, iar eu imi fac procese de constiinta. Cert este ca nervii trebuie educati si tinuti sub control. Rabdarea ar trebui sa ne caracterizeze. E greu de facut. Mi-am propus ca inainte de fiecare faza greu de facut, gen schimbat pampers, sau dat sa manance (in timp ce soacra-mea reuseste sa-i dea sa manance cate doua feluri de mancare la pranz eu abia reusesc sa-i var pe gat jumatate dintr-o portie ) sau baie, ca mai nou si aici mie imi face creierii varza in timp ce aseara cu tac-su baia a fost o distractie nemaivazuta (??? Poate trebuia sa stau mai atenta sa iau notite ) deci inainte de toate astea sa trag adanc aer in piept si sa imi spun in gand ca urmatoarele 10-15 minute nu o sa strig la copil, nu o sa ma sufoc de nervi etc...
Sigur toate astea au legatura cu faptul ca la mine plange la baie si se zbate de zici ca-l tai cu lama pe cand la tac-su e tot numai un ras si o distractie. Nu mai spun ce reactie a avut copilul meu dupa 10 zile de stat la bunici atunci cand am mers sa-l luam. De unde pana acum cand ma vedea tremura de fericire si chiuia cat il tineau plamanii, saptamana asta mai avea putin si-mi zicea pe fata hai sictir, nu merg nicaieri, eu raman aici. Nu mai zic ca ma simt vinovata pana in maduva oaselor pentru regimul de austeritate pe care l-a indurat cat a stat exclusiv la mine. Clar e ceva defect daca la mine mananca juma de portie iar la soacra-mea nu se poate opri pur si simplu mananca non-stop. Am tot zis ca asta vara nu manca si mai ales nu asimila pentru ca l-a tot chinuit diareea dar incep sa cred ca am vreo vina pe care de fapt nici acum n-am identificat-o ca s-o pot corecta.
Oricum e greu sa te stapanesti, pentru mine cel putin e greu. Am inceput iar sa ma enervez ca in zilele mele de gravideala. Cand eram insarcinata cu Filip, la volan mai aveam putin si coboram in intersectie la bataie. Acum la fel, doar ca din cand in cand mai scapa si Filip in raza mea de actiune si asta nu e bine. Basca ca el oricum n-ar trebui sa ma vada si sa ma auda inspumata la volan.
Cu dormitul singur, eu nu am avut problema asta pana acum. De cand sta la socrella si-a facut obiceiuri noi si urite. Ii face baie, ii da biberonul si apoi mai misuna o ora pana se pune singur in pat si doarme. Asta pentru ca acolo ii place sa doarma in sufragerie, adik in camera in care are loc toata actiunea: tv, jucarii, tataie care se maimutareste etc. Acasa a devenit cam la fel: baie, biberon, uneori urmeaza patul direct si somn de voie pana dimineata. Alteori mai intervine o ora de joaca si zbenguiala si ne incercam iar norocul cu patutul. Bine macar ca nu refuza de tot patutul propriu ca altfel nu-l vedeam bine pe Mihai, preconizand pentru el o mutare in sufragerie pe termen nedeterminat.

Si ultimul capitol pe ordinea de zi: jucariile. Sa nu va suparati pe mine dar nu indraznesc sa ma uit la linkurile pe care cu sarg le postati pentru ca nu vreau sa am de ce sa-mi para rau. Soacra-mea i-a pastrat 90% din jucariile lui Mihai care acum au incaput pe mana distrugatorului asta mic. Printre ele un ARO mai marisor pe care fi-miu a gasit de cuviinta sa se suie cu curul si sa incerce sa mearga. Si cum nu era totusi chiar atat de mare a cam plesnit pe ici pe colo la incheieturile vechi de 30 de ani. Asa ca aseara i-am cumparat o masina de calarit ca tot a implinit si un an jumate si a fost si ziua lui de nume, adik sf. Filip. Si cum nu este sezonul in carrefour nu am gasit decat o masinuta cu remorca si niste riglete care costa 130 de lei, in timp ce ma asteptam sa-i cumpar o masinuta de care au fost pline magazinele toata vara si care nu costa mai mult de 60 de lei. Dar asta e, i-am luat-o si inca se mai joaca si azi cu ea, dar asa cu intermitente Cu asta l-am rezolvat si pe Mos Nicolae ca deja nu mai avem loc sa respiram de cate prostioare are imprastiate prin toata casa. Se impune o tura prin ele sa-i mai strang din ele. Si gata cu jucariile, cum am zis, as vrea sa-i cumpar carti, dar cum bine ai zis Lucas, cultura e scumpa de ti se face parul maciuca! Pe bune eu la unele faze raman masca.

I-am pus si noi DVD-ul cu alba ca zapada si cu piticii. Ca sa scapam de-un stres am sarit faza cu vrajitoarea si vanatorul si am mers direct la pitici. Ei bine, dezamagire maxima. Cred totusi ca la varsta asta nu au rabdare pur si simplu sa se uite la bazaconiile alea. Si totusi ce are deosebit baby einstein de sta cu okii cat cepele?

Gata ca iar m-am intins pe juma de pagina...

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

fetele, sa va povestesc si eu aventura de azi cu Dragos, am zis ca mor de inima si nici acum, dupa 4 ore nu sunt prea relaxata...Mi-a mancat toata crema de ochi din borcanasul de pe noptiera. M-am invatat ca el dimineata sa stea cumintel in patut daca vede ca eu inca mai motzai in pat. trage de cearsafuri, de salteluta, 10 minute isi mai face de lucru. Azi insa a stat "cuminte" spre bucuria mea initiala vreo 25 minute, cand la un moment dat aud ca bocane cu ceva in patut. Cand am vazut borcanasul de crema, nu m-am agitat prea tare, nu stia(pana acum) sa il deschida...cand sa ma dau jos din pat, constat ca borcanelul e gol golutz(era tocmai inceput de mine), caut prin patut, nici urma de crema varsata, dar el manjit tot pe la bot, suzeta si ea manjita bine....Sa mor de inima rea. Am sunat la TOXAPEL(serviciu de urgenta unde suni cand ai impresia ca a ingerat copilul substante periculoase), le-am enumerat ce scria pe crema (antirid pt ochi de nu va ma face baiatul meu never ever riduri la ochi), m-au intrebat varsta, greutatea lui, s-au consultat cu medicul de garda si mi-au zis sa nu ma alarmez decat daca inecepe sa verse si atunci sa vin cucopilul la ei. Slava domnului pana acum nu au aparut simptome de nici un fel...

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Andutzy chiar ma gandeam ce io fi venit lui Tdi sa puna detalii despre serviciul ala de urgenta...imi pare rau ca nu scapi de una dai de cealalta...
eu m-am invatat minte cu Delia de cand manca grisine la matza...daca trec 2-3 minute si este prea liniste incep sa ma agit...

Cuscra nici eu nu gasesc o explicatie de bun gust la faptul ca astia mici reactioneaza preferential la persoane... cred ca ce-i la altul e mai bun...sau la altul desi e aceeasi e alta...procesele de constiinta nu-si au rostul,autocritica sau autoflagelarea de asemenea doar daca am fi surori cu Peg Bundy...

Gabitza ce-a rezultat din prospectare pietii?!

Azi la coafor le povestisem fetelor,desi nici una nu avea copii cu toate ca aveau 30 si de ani,patania mea de ieri cu Delia... dupa care ne-am intins la o polemica despre plozi...m-au intrebat de ce am facut copii?!Sa mor de-am stiut ce sa le raspund... probabil fie din instinct de turma,fie din instinct de educatie,probabil fie ca mi-am dorit,probabil sa contribui la cresterea populatiei tarii...probabil ...

Loreen cu Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

No ne-am intors mai devreme de la Camera de Garda de la Budimex unde am petrecut cateva ore considerabile.... abia acum am reusit sa mananc ceva pe ziua de azi..... cand m-a vazut dr. m-a pus sa stau pe pat ca nu are si parafa de ginecolog...

In fine, dupa o noapte cu febra, tuse si varsaturi ne-am prezentat la urgenta... diagnosticul: pneumonie interstitiala.
M-a speriat cum tuseste... ii ies ochii din orbite si mai ca ramane fara aer. Pe hol a facut mare show... alerga, vorbea cu toata lumea, se uitau mamele care venisera cu copiii aproape lesinati cam crucis la mine.. ce-or fi zicand "uite-o si pe nebuna asta... naste pe aici si vine cu copilul intreg la urgenta" La radiologie a fost de pomina, au pus-o lipita de un aparat cu mainile sus si ea astepta sa o dea uta-uta....
Socul mare pt mine a fost cand au cantarit-o... intr-o saptamana a slabit mai bine de 1 kg.. are 9.5 kg innebunesc..
Acum trebuie sa fug la farmacie sa-i iau reteta..

Loreen, ia uite ce www.amazon.com/Baby-Says-Bodysuit-QUIET-better-months/dp/B000JVA3PM/sr=1-2/qid=1163860292/ref=sr_1_2/102-2971292-2016945?ie=UTF8&s=apparel" target="_blank"> body i-am luat Mayei, cred ca si Deliei i s-ar potrivi..

Va pup... sper sa revin curand!

Tina 35+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

meeei, oameni buni, eu n-am zis ca a fi 100% a copilului, sau sclava lui inseamna a nu merge la munca.
toate ajungem acolo mai devreme sau mai tarziu..v-am impartasit din experienta mea, v-am spus metodele care au dat rezultate in cazul nostru.acuma simt ca parca as fi rasucit cutitu-n rana, as fi deschis cutia pandorei.departe de mine acest gand...e adevarat ca am scris multr generalitati si asta face interpretarea personala subiectiva. eu sper sa gasiti fiecare in parte solutiile potrivite pt stilul de viata al fiecareia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Mai fetelor, am fost sa cumpar cadou pentru mosh Craciun, dar nu adusesera inca birouasul pe care-l vreau eu , asha ca i-am tras fetei mele, deocamdata, un covor mumos sa-l pun in camarutza, nou-nout si mumos-mumos.
Acum, eu fac papitza, daca am pierdut timpul prin magazine, motzata si tatsu dorm, eu bintui pe forum si-mi cad ochii in gura. Nu stiu ce a avut, ca asta noapte la 2.30 urlaaaaa, am luat-o linga mine, si-a bagat miinile in sutien si a trebuit sa ma conformez. Am pus-o la loc in patutz, si la patru a inceput iar sa urle, am luat-o in pat cu mine, m-a trezit la ora 7 a supt iar , am dus-o in patutz si s-a trezit la ora 9 . Va dati seama ca sint cheaunaaaaa, sau cum s-o mai zice, de somn.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Tdi, saru mana din inima pt acel numar de telefon! Sa mor daca imi aminteam de unde l-am capatat, Laura, bine ca mi-ai spus!
am mai pus niste poze la semnatura...daca cumva vreti sa mai vedeti poze noi cu flacaul facute prin 23 august ieri. A fost o iesire super! M-am dat cu el in trenulet, veselie mare...din pacate la masinute nu am fascut poze!

Andra si Dragos Alexandru - 31.05.2005
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Laura, n-am mai ajuns la Cora in cele din urma. Am fost la niste neamuri pe acolo prin zona si am facut o tentativa de a merge la Cora, am intrat chiar si in parcare, dar cand am vazut ca parcarea aia imensa era plina, am renuntat. Si am ajuns la cumparaturi tot la Carrefour-ul nostru din Baneasa.
Daca tot sunt in concediu din 12 dec, o sa mergem intr-o dimineata, cind poate nu o mai fi asa de nebunie de aglomeratie.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput