Copiluti de mai-iunie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 22
elisor spune:
Flore eco 3D in februarie ac era 1,4 milioane pe str. Paraului la dr. Anastasiu, medic cotat ca fiind foarte bun in special in ecografii, e din generatia mai tanara. Sigur mai sunt si altii si alte cabinete dar asta stiu din sursa sigura.
Ai grija de tine ca mai e un piculet de tot.
Eli mami de
Andreas si
Bianca
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> poze noi
Ada_74 spune:
Hai salut
Cu maaaare intarziere spun si eu LA MULTI ANI OLGA SI GABITZA! Sa fiti fericite, sanatoase, iubite si sa aveti parte numai de bucurii.
Mercedes, sa stapaniti sanatosi terenul si sa construiti cat mai repede o casa mare si frumoasa.
Loreen, nu mai pot sa zic nimic. Nu ma asteptam sa iti dea un asemenea diagnostic si mai ales un asa tratament. Iti doresc muuulta rabdare pentru astea 2 saptamani.
De Gusta nu mai stiti nimic?
Cornelia, maaaamaaaa, lasa ca face propozitii, dar vad ca e pus si pe glume
. Felicitari!
Andutzy, nu-ti mai face complexe, Stefan cred ca e cel mai harnic baiat de pe aici. Cand Sergiu abia spunea 'mama' si 'tata', si asta de cele mai multe ori fara directie, Stefan cerea apa si papa, si manca singur banana.
Clara, am tot cautat filmuletul cu Teodora. Unde e, ca vreau sa-l vad si io.
Adina, am vazut-o pe Ema cum dadea cu aspiratorul. E o dulceata. A vazut-o si Sergiu, dar a inceput sa planga. Nu reusesc in nici un fel sa-l scap de frica de aspirator.
Am descoperit prin casa niste poze de cand eram mica si am ajuns la concluzia ca Sergiu seamana cu mine. Culmea e ca si ta-su a recunoscut. Le-am pus aici:
http://family.webshots.com/photo/2372454230070891084uXlKRI
V-am pupat
Lili
gabitzam spune:
Lili, Sergiu este bucatica rupta din tine, categoric!!! ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Buna! Ati scris mult si eu nu am timp sa citesc, ca trebuie sa plec si m-am saturat de atitea drumuri si lucruri de rezolvat in fiecare zi. Ieri am predat lucrarea, am dat test, nu stiu ce o iesi, dar mai mult decit atit chiar nu puteam sa fac... sau ma rog, sa mai fi renuntat si la bruma de timp liber pe care il am si la DC si la baie... si la filmul lunar...
Am citit de Saryta:
Bine ai venit pe lume, Antonia!
Sa fie sanataosa si refacere rapida mamei!
Monu, eu sint clar impotriva cresei, daca ai alte solutii la indemina (bona, mama, tata... orice). In primul rind, din motive psihologice, sigur va lega plecarea ei la cresa cu venirea lui bb2, inconstient desigur si nu stii ce va declansa asta in sufletelul si mintisoara ei. Asa a spus si Cornelia de Maria, asa spun si eu de Agata... care, desi era mai mare si este extrem de independenta, iti da senzatia ca nu are nevoie de nimic, desi am pregatit-o doi ani pentru venirea lui bb2 cum m-am priceput mai bine, a suportat destul de greu si ne-a luat vreo sase luni sa trecem peste asta. In al doilea rind, din motive de sanatate. Nu cred ca v-ar placea sa o vezi tot timpul bolnava. Exemplul cel mai bun e Tudora... stiu ca se va imuniza, dar cind vad cit antibiotic bag in ea (e a doua tura, a luat prima data 5 zile pentru ca a facut otita in urma unei viroze, nu i-a trecut si acum ia 10 zile si are la ambele urechi), cum sta acasa e bine-mersi, cum o duc la gradinita o aduc coapta: nas, urechi, git, tuseste, ii curge nasul, a avut si diaree. Si a mea sta doar 3 sau maxim 4 ore pe zi, si in ultimul timp o zi am dus-o, doua nu. Desi e pe antibiotic, e infundata toata si tuseste de mama focului. Dar nici sa te chinui tu nu e o solutie, pentru ca vei ajunge o mama nervoasa, vei trai depresii pe care nu ti le doresti si vei regreta ca ai facut copii sau iti va scadea increderea in tine insati, cind vei vedea ca nu te descurci, ca nu faci fata la tot. Copiii sint copii si cer mult si tot timpul! Dar nu e vina lor, asa e firesc, noi sintem cele care trebuie sa gasim solutii sa impacam si capra si varza. Deci, eu sint pentru o femeie, de preferinta una pe la vreo 50 de ani (adica sa fie inca in putere), sanatoasa, calma, rabdatoare si iubitoare de copii, careia nu-i pica nimic daca mai face si ceva prin casa... Si daca s-ar putea sa fie singura, sa nu aiba copii sau nepoti sau sa-i aiba departe, ar fi si mai bine, pentru ca simte si ea nevoia de afectiune si atunci e schimb reciproc si nu va lucra numai pentru bani. Sfatul meu este sa eviti fostele educatoare, invatatoare sau profesoare, mai ales cele din urma, ca din deformatie provesionala, majoritatea nu au exact ce ar trebui sa aiba.
Loreen, cam tot ce spui tu acolo, mi-a spus dermatologul la care am fost cu Agata la 8 luni, cind tot asa, avea pielea distrusa. Am mai scris despre asta: covoare, pisici (aveam de toate!), regim alimentar (fara iaurturi cu fructe, albus, capsuni, alune, mincare gatita simpla si in casa din produse pe cit posibil naturale), aspirat si aerisit zilnic si de trei ori pe zi daca se simte nevoia, plimbari lungi (ideea este sa stea cit mai putin in casa si cit mai mult in parcuri, pe linga apa sau copaci), sa o duc la Marea Moarta
Si inca o lista lungaaaaa... Ca daca nu fac toate acestea, poate dezvolta (din cauza fondului genetic - avem doi parinti cu astm, restul de la parinti in jos nu cred ca si-au pus problema ce au! - poate dezvolata niste alergii cumplite si care o pot chinui toata viata). Am venit acasa plingind si de cite ori ma uitam la pielea ei ma apuca depresia si bocitul, si nu era chiar atit de rau, avea doar in citeva locuri pielea plina de un fel de eczeme. Am cautat pe net, prin carti, m-am interesat si am ajuns la concluzia ca alergia e boala grea si poate sa-ti faca viata un chin. Si inca nu ajunsesem in Canada... aici e cumplit ce se intimpla, sint atitia copii alergici, care ajung la Urgenta numai pentru ca au atins produsul interzis, incit ti se face rau numai cind te gindesti ca ar putea fi si copilul tau printre ei. Toti peretii sint plini la intrare de anunturi gen mare atentie, cutare si cutare e alergic la...
Deci, nu vreau sa te sperii, dar eu zic sa tratezi cu mare seriozitate problema Deliei. Adica, poate ar fi indicat sa mai sapi dupa doctori si sa afli un diagnostic, si ca urmare, un tratament, mult mai precis si mai adecvat. Mi se pare prea mult ce ti-a dat, adica prea general, alergiile astea sint cu miile si au tratamente specifice. Stii cum e, te chinui si tii regim, iei medicamente, te feresti din orice, dar daca printre cele care ramin se afla exact produsul la care tu faci alergie... tot efortul este egal cu zero.
Cum am procedat eu cu Agata? Nu i-am dat nici un medicament pe gura, nimic, nu am folosit nici una dintre cremele medicamentoase prescrise, pentru ca era prea mica si mi-a fost frica. Am spalat-o cu apa cu tarite o data pe zi, seara, ii mai lasam si tarita pe ea un pic si apoi o clateam, nu am folosit nici un fel de sapun la inceput, apoi am inceput sa o spal cu Atoderm, si o dadeam cu Atoderm dupa ce o scoteam din baie. Nu-i faceam bai lungi. Am scos tot din casa, apoi am venit in Canada si aici mi-a fost mai usor, ca nu mai stateam ingramaditi instr-o singura camera. Nici acum nu am covoare pe jos. Am bagat toti plusatii intr-un sac si l-am deschis abia pe la 4 ani. Nu i-am dat nimic din ce mi-a spus sa-i nu-i dau pina dupa trei ani, a mincat doar mincare facuta in casa, special pentru ea, din produse organice. Din pacate, cu Tudora nu mai pot tine de asa ceva, nici nu are nici un fel de probleme cu pielea, dar mi-e rau cind vad cum maninca iaurtul cu fructe cumparat, la cel facut de mine nici nu se uita. Agata a mincat iaurt facut de mine, cu fructe pisate, pina pe la doi ani si ceva, nici nu stia de cel cumparat. Si de multe alte produse pe care Tudora le baga in ea... La Marea Moarta nu am dus-o, din pacate nici macar la mare si sufar cumplit pentru asta, ca nu am dus fetele inca la mare si aici nu e soare suficient si stiu sigur ca nu e bine pentru sanatatea lor de mai tirziu. Dar am respectat 80 la suta din cele spuse de medic. Chiar si asa insa, m-am chinuit cu pielea ei pina dupa trei ani, cind totul a disparut cum aparuse. Acum, din cind in cind i se mai usuca pielea pe ici pe colo, mai ales iarna, dar o dau dupa baie fara sapun sau spuma, cu ule de masline sau cu o crema pentru bebelusi de la Aveene (cu compozitia asemantoare cu cea de la Atoderm) si se rezolva. Nu e alergica la nimic, dar doctorul respectiv mi-a atras atentia ca daca pina in trei ani o feresc si nu dezvolta nimic, am scapat pina la adolescenta, cind datorita exploziei hormonale, e posibil sa se actualizeze si problema alergiilor. Si ca trebuie sa-i fac teste periodice, ca sa aflu daca e alergica la ceva si sa inlatur cauzele inca din fasa.
Eu ti-am scris toate astea nu pentru ca nu ai sti sau ca nu dai importanta, ci ca sa ai un motiv in plus sa cauti si sa gasesti metodele cele mai bune si mai convenabile.
Plec si citesc si mai scriu cind ma intorc! Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Florentina G spune:
Elisor, multumesc mult! Ce diferenta de pret... eu am paltit vre-o 3 mil. cu tot cu poze!
Multumesc pentru informatiile referitoare la cultura de col - azi am rezolvat problema!
Am mers cu prietena mea care a aflat de curand ca e insarcinata la doctorului meu si cu ocazia asta mi-a luat si mie secretie de pe col
Mi-a dat eprubeta sa merg cu ea la Medlife, si astfel sa evit sa mai merg la cabinetul de ginecologie de acolo. Chestia mai nasoala a fost ca am platit dublu decat facea - cutra aia de asistenta mi-a cerut cat pentru o consultatie normala iar la laborator am platit inca 400.000lei, taxa in care ar fi intrat si recoltarea. Asta e... dar plecasem de acasa cu 1 milion cu gandul sa-mi iau pijamale, papuci si alte cele pentru spital dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ....
Lili, chiar nu mai vazusem de mult poze cu Sergiu... Doamne cat e de frumos! Si semanati intr-adevar!
Loreen, m-a asigurat azi dr. ca bebe nu vine asa repede! Si nici n-as fi pregatita... nici bagajul de spital nu l-am pregatit.
Astazi am mai luat cateva hainute mici-mici ca tot ce aveam eu de 0-3 luni mi se pareau gigantice pentru un nou nascut. Am primit si o parte a comenzii din State, din pacate cel mai consistent dintre pachete a ajuns la o zi dupa ce plecase nasul Mayei insa pe 7 decembrie pleaca iar si abia astept sa mi le aduca.
Maya este clar mai bine! A mancat bine azi, deja se vede la "gramutze", diseara ii dau ultima tura de antibiotic si sper sa recuperam repede ce am pierdut zilele astea.
Gusta, daca ne citesti, intra si pune macar un emoticon sa vedem in ce stare te afli! Of.... sper ca esti mai bine!
Tina
35+ cu
si
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an
gabitzam spune:
Am fost la vaccin, a facut rapelul la Priorix. A plans putinel dar nu foarte tare. S-a uitat iar la piept si a zis ca toracele este frumos, mai are un pic de fontanela, continuam cu vigantol, dar facem pauza de calciu. Immuno Baby mi-a zis ca pot sa-i mai dau peste vreo 2-3 saptamani.
Am intrebat ce vaccinuri ar mai fi in schema si mi-a zis ca dupa anul nou sa facem pt. meningita meningococica, in martie rapelul pentru hepatita, si undeva pe la doi ani jumate rapel de varicela. Deci ar mai fi trei vaciine. Dupa accea pina la scoala nu mai este nici unul.
Are 86cm si 12.6kg.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Florentina G spune:
Apropos de lifturi!
Tocmai ce am aflat ca azi-noapte niste hotzi au spart casa lifturilor si au furat tot ce se putea de pe acolo...cabluri, cupru... Mai devreme bantuia politia prin bloc, cica au luat amprente au facut rapoarte....
Concluzia: o luna de zile cel putin nu va merge nici un lift. Deci e clar ca in ritmul asta nasc mai repede decat credeam iar pe Maya nu cred ca voi mai putea sa o scot singura afara
!
Tina
35+ cu
si
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an
Cloreta spune:
Andtuzy, sa fie sanatoasa finutza, sa creasca mare, frumoasa si desteapta!
Elisor, ce preturi mici la eco, eu am dat ca Flori 3,2 mil cu caseta cu tot. Ah, mi-a montat un tip eco morfologica super misto, cu generic si cu muzica din filme mute, e superb!
Flori, am ramas masca, cum ma sa fure si cablurile? In ce tara de rahat traim:(
Lili, sigur nu ti-au schimbat puiul la maternitate, sunteti bucatica rupta unul din celalalt!
Vaccin, am facut maine saptamana, nu a avut reactii dupa 5 zile asa cum mi-a spus ca ar putea avea.
Cred ca ieri am avut vedenii, am avut senzatia ca o vad pe Gusta intrand pe mess si m-am uitat si pe forum dupa aia sa vad ca a scris ceva
Filmuletele sunt www.dropshots.com/curlycloreta" target="_blank">aici
Pozele mele
Florentina G spune:
Cloreta, pupam micul geniu! E uimitoare!
Trebuie sa ne mandrim ca avem o grupa de copii deosebiti, fiecare e unic si special in felul lui... dar nu e de mirare pentru ca nici mamicile nu sunt mai prejos! 
Tina
35+ cu
si
Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an
Danelutza spune:
Laura multa sanatate Deliei. Sfaturi, nu ma pricep sa dau, dar itzi doresc din suflet putere si rabdare sa treci peste toate.
Cloreta

... felicitari pentru micutzul geniu si felicitari si voua pentru rabdarea cu care presupun ca atzi invatzat-o. Nu vrei sa tzi-o trimit si pe Isabella poate spune mai multe cuvinte ?
Ei dar pot sa ma laud si eu ca in seara asta a spus ce vrea, adica sa-i dau padumu (adica papucul
)