**Mamici de Mai - Iunie 2007**(11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,

Ancamari, din cate am inteles eu de la Mica, la dr Iosup nu se mai accepta decat pacientele care au trimitere de la un dr al CMU.
Paflo, am ramas impresionata de acuratetea imaginilor 4D de la eco. Ce bine se vede sexul (Vali5, sunt acolo 2 bilute)! Felicitari inca o data pt minunea din burtica!
Nicoll, bine ai venit in grupul nostru. Iti urez sarcina usoara!
Chiquitita, asa cum stii eu mai am un BB acasa si pot sa-ti raspund la intrebare. Termenul la care nasti (natural) nu este influentat de sexul copilului, cat de mama, adica daca este primipara (la prima nastere) sau nu. La primipare, sarcina e mai lunga si daca nu are probleme sau colul scurt, mamica naste la 40-41 de saptamani. La cele care mai au nasteri la activ, travaliul se declanseaza mai repede si dureaza mai putin. Eu te sfatuiesc sa asculti sfatul medicului si sa ramai in repaus. Daca ai indoilei, mai cere sfatul si altui medic, dar in nici un caz nu te expune la riscuri.
La Multi Ani, Amely, Pepsi si Iri! Sa fiti sanatoase si fericite!
Vali5, vergeturile (daca intr-adevar asta sunt) nu pot fi sterse, eventual ameliorate. Vor apare si pe burta, insa in timp se vor albi si nu vor mai fi inestetice. Asta e unul din micile neplaceri ale sarcinii. Nu putem ramane la fel de frumoase dpdv fizic.

HOT NEWS: in perioada Vineri - Sambata (8 - 9 decembrie) : 10.00 – 18.00la Romexpo va avea loc targul Kidex unde puteti gasi si articole pt gravide.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

lbelciug, am niste vinisoare rosii (destul de multe) pe san. Stiu ca nu vor disparea vergeturile, dar cum pot face sa le ameliorez?

Valentina 16+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

Diana,unde ai fpst la doctorul POP,la cutitul de argint?Are eco 4 D?
Cristinamaria cu cat timp te-ai programat pt ecografie la dr Pop?Si unde?Cat costa?
Trebuie sa ma decid si eu pentru unul din cei 3!
Eu pe Dr Pop l-am vazut intr-o intamplate f nefericita.Ma programasem la el cu prima sarcina pe care am pierdut-o.Si nu a putut sa-mi spuna decat ca era orpita in evolutie ,dar mi-a fost recomnadat ca fiind fff bun.
Nu ma ajuta nimeni cu poza cu bebe???Nu resusec sa o pun.

poze
Iri +13 si Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Mica, Liviana multumesc!

Micam, eu inca nu am facut TT, urmeaza sa-l fac miercuri dimineata asa ca probabil abia vineri o sa-ti pot spune ce valori mi-au iesit... vb. la telefon!

Eu deocamdata mi-am facut dublul test care mi-a iesit negativ, totusi valoarea mea la free-beta hcg mi-a dat fiori, pt. ca a iesit ff mica (7,21 mIU/ml, adica 0,24 MoM) ceea ce nu e bine, iar PAPP-A f mare (adik cum trebuie). Asta inseamna risc f mic de sindrom Down, in schimb risc mare de trisomia 18. Cei de la Genetic Lab m-au asigurat ca din calculul lor, riscul de trisomia 18 este infim, dar eu pe net am citit altceva, n-am fost buna de nimic tot week-endul

Concluzia: nu mai citesc nimik, ca am ajuns sa consult si tratate de genetica, am luat-o razna de tot...

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

Poze cu bebe

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Vali5, poti folosi niste creme speciale anti-vergeturi si desigur e recomandat masajul zonei. Nu stiu sa-ti recomand insa o anumita crema, dar sigur gasesti info pe net.
Pitica, ce nu-ti merge la webshot? Te-ai logat in contul tau caci numai asa vezi optiunea de adauga poza.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Vali5, eu de la prima sarcina am ramas cu vergeturi pe sani, atunci chiar ma preocupa, bagam creme dar nimic deosebit, lapte de corp si chestii...apoi dupa alaptat au ramas asa urati ca oricum nu mai conteaza!...hahaha
Ceea ce stiu e ca la vergeturi si celulita ajuta masajul viguros si nu stiu daca e chiar indicat in sarcina pe sani.

Iri, nu pot sa imi dau seama ce nu merge, ca daca dau click pe upload la mine se duce unde trebuie.

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Buna burtici!

Pepsi La Multi Ani!

Am fost si noi la masurarea pliului nucal! Si a iesit ok ! Huurrraaaay!
Triplu test nu il fac. Punct. Asa zic eu. Nu imi trebuie stresul asta - ca si asa sunt paranoica.
Am vorbit si cu doctorul si mi-a zis ca e alegerea mea, ca el nu il considera "obligatoriu" avand in vedere ca nu sunt in categoria de risc. Daca ecografia morfoligica iese ok, ar trebui sa fie ok... Poate ma razgandesc pana in 15 saptamani si ma programez de urgenta pe undeva - dar nu cred...

Bebita dadea din manute si picioruse si se invartea. La un moment dat parca sugea :)) Si alta data parca se scarpina :)) E o gogoasa care creeestee :) Acum arata de 13-14 saptamani si are 13 saptamani fix ;) A recuperat gogonica lu' mama :D Nu am facut ecografie morfologica... Dar doctorul s-a uitat bine si parea multumit ;)
Mi-a zis ca pot sa intrerup acidul folic si de acum nu mai iau nimic (in afara de vitamina C). Deci fara pilule!!

Si doctorul mi-a zis ca el ar zice ca e fetita ;) O fetita cucuiata cu codite :P Dar nu e sigur ca e sarcina mica si era ecograf 2D - iar a doua oara cand a vrut sa verifice - a devenit o mica pudica si nu a vrut sa ne mai arate :P Asa ca exista sanse sa am fetita ;) Mai vedem.

Urmatorul pas e ecografia morfologica - la 20 de saptamani. Eu o fac la Medlife, la doamna doctor Chitescu - pentru ca acolo m-a trimis doctorul. Stiu ca e 4D. Am mai fost la 10 saptamani si a fost foarte draguta doamna doctor (mi-era si frica - citisem niste pareri pe net...)
Pentru orice eventualitate mi-am facut programare si la domnul doctor Herghelegiu - la Medsana. Nu stiu inca daca ma duc si acolo (programarea am facut-o inainte sa imi zica medicul sa ma duc la doamna doctor Chitescu)

Voi ce stiti de euroclinic? Nu e timpul de asteptare la programari asa de mare? Se face si triplu test acolo?

pupici pe burtici!
Anca

13
http://image.lafemmebonita.com/c/f199908.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Amely si la mine a iesit free-beta hcg mic si initial m-am speriat dar atat cei de la laborator ( Medlife - in cazul meu) cat si doctorul meu m-au asigurat ca e OK...ma rog era vorba despre alte unitati de masura...Nu cre ca ai de ce sa-ti faci griji mai ales ca din cate am inteles eu riscul tau este scazut!!
Iri eu m-am programat la Pop in sept pt 17 dec!!!!O sa ma duc sa vad cum e desi mie-mi place Herghelegiu!!

cristina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

dragele mele eu ma simt groaznic si azi, i-mi vine sa vomit mai tot timpul.credeam ca am scapat, dar nu ii asa, oricum ii mai bine ca ieri.

micam felicitari ptr TT.

vali5 si mie mi frica de vergeturi, nu sunt tocmai placute.de doua zile ma dor sanii ingrozitor si s-au marit considerabil..sotul meu o remarcat imediat.daca te duci la farmacie, sigur i-ti recomanda ceva creme ptr estomparea vergeturilor, stiu sigur ca sunt ...cred ca de la elancyl.si incearca sa porti o bustiera, nu sutien...ca bustiera i-ti tine in permanenta sanii ridicati ..asa vei evita lasarea lor..spect neplacut dupa sarcina.

Amely sigur o sa iasa bine rezultatul de la TT, oricum si eu eram ca tine...citeam pe net multe vrute si nevrute..dar doctorul meu m-o potolit , mi-o zis ca rezultatele doar ei le pot interpreta...ptr ca sunt cazuri si situatii diferite(cunoscute de ei care au experienta)...si mi-o mai zis ca nu intotdeauna ii ca in carte.

Piticasigogosica i-mi pare rau dar nu stiu cum se face sa pui poze.sper sa te ajute fetele care au ai pus.

pupici

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simsonel spune:

Buna la toata lumea,

Sunt cu totul noua in acest "domeniu" si total pierduta (din toate punctele de vedere). In plus sunt si putin speriata de ce se va intampla, daca totul o sa fie bine....Prietenii si familia sunt alaturi de mine bineinteles, dar tot am un sentiment de neliniste. Sunt in saptamana 10 (deci oarecum la inceput). Am inceput si tot circul cu analizele, rezultatele...

La primele analize de sange, totul a iesit bine mai putin APTT, care a fost peste limita normala. Drept urmare, dna dr. Melihan Bechir de la Centrul Medical Unirea, care ma are sub observatie, m-a trimis de urgenta, ca sa fie ea mai sigura, la dna. dr. Uscatescu la Fundeni.Mi s-a luat iar sange si azi dimineata am luat rezultatul, care, de data asta a iesit bine. Oricum dr. Usacatescu mi-a zis sa vin iar peste 2 saptamani la o repetare.

Am nevoie de alte impresii, sugestii, sfaturi...cine a mai avut probleme cu acest APTT? S-a rezolvat de la sine?Ati facut tratament?

cam atat deocamdata...nu stiu...am atatea in cap...dar o sa le iau pe rand...

Multumesc anticipat
Simsonel

Mergi la inceput