Mamici de ianuarie - februarie 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Aelita, multumesc de incurajari! Condoleante pt bunica ta -- am vrut sa-ti spun ieri si am uitat... (hormonii, saracii)

dianamizzi, sigur ca Avent e marca populara in Malta, ca Malta e tot un fel de "tara englezeasca", or Avent e number one in Anglia... Dar, la drept vorbind, si eu am pariat pe ea acum 2 ani (eram in Ro) si bine am facut. Nu electrica, am avut mecanica si am folosit-o din plin. Am pus la congelat ce nu foloseam (in pungile sterile produse tot de ei) si dupa ce mi s-a terminat laptele (la 4 luni) am mai avut o luna intreaga pt bb. Laptele de mama poate fi congelat timp de 3 luni -- si am avut grija sa-l datez si sa-l consum in timp. Aveam un raft de toata frumusetea in congelator, plin cu pungute cu lapte! Eu nu m-am omorat cu sterilizatul -- in primele 2-3 sapt, dupa aia am avut grija numai ca toate accesoriile de papa sa fie foarte curate. Dar am un copil foarte sanatos -- nici o colica, nici o alergie, nici o iritatie, slava Domnului!

Eu am avut lapte garla de la inceput, desi am facut cezariana. In primele zile e important sa-l trezesti pe bb sa-i dai sa pape fiindca s-ar putea sa doarma prea mult din cauza de icter. Mie nu mi-au spus de la inceput si pe urma m-au certat ca de ce nu l-am trezit... Pai, eu de unde sa stiu? Daca doarme copilul inseamna ca e linistit, mi-am zis. In vreo saptamana isi regleaza singur mesele. Eu la vreo saptamana am avut alta problema ca aveam prea mult lapte si se ineca -- moment in care pompa de san s-a dovedit foarte eficace.

Eu am luat suzeta, bb a folosit-o din cand in cand la inceput de tot -- si, ce-i drept, uneori era utila ca il mai linistea, dar a renuntat singur la ea de tot pe la vreo 4 luni. Nu e nociva ideea de suzeta, numai folosirea excesiva -- fiindca deformeaza gura si dintii, poate afecta vorbirea etc. Dar decat sa-si suga degetul, mai bine cu suzi, ca pe suzi o indepartezi mai usor -- degetul ramane

Cautand cadita (la indemnul vostru indirect, ca mai toate va agitaticu cumparatul si noi nici n-am terminat de aranjat casa ), am descoperit ca pe-aici se gaseste un model foarte practic, care are un fel de margine exterioara care o face sa se adapteze pe cada mare din baie. La fix! Si are si scurgere. Si nici nu e scumpa. O face Mothercare -- nu stiu daca desfac si in Romania, dar daca da poate nu strica sa cautati. Va dau un link ca sa vedeti cum arata (sunt vreo 2 modele, de fapt):

http://www.mothercare.com/invt/lu0159&bklist=icat,5,shop,shobathchanging,batbabybathtime,babbaths

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=005&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=150057550964&rd=1&rd=1

Daca mi-ar pune si mie cineva caruciorul roz, ce bine ar fi... (desi mie nu-mi place rozul deloc).

Pupici!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

E clar, cred ca e un blestem asupra mea. Stiti ca maine e prima oara cand dau ochii cu dr. Iosup pt ecografia de trim III. Ei bine, ce vad eu azi cand intru pe forum? Ati ghicit, subiectul cu sarcina pierduta la 34 de saptamani si o mamica ce il invinuia pe Iosup. Si asa nu dormeam ... acuma ... e si mai bine.
Si mie mi-a dat dr Radoi sa fac analiza pt SAFL pt ca pierdusem o sarcina inainte si a zis sa fie clara si treaba asta. Doar ca eu atuncea munceam si nu am putut ajunge la Fundeni si am mers la un lab privat unde pe rezultat scrie Anticorpi Anticardiolipina - negativ. E oare acelasi lucru? Ca vad ca nu scrie Sindrom Antifosfolipidic. Eu i-am aratat atunci dr Radoi si el a zis ca, ma rog, nu e completa dar e ok. A mai facut cineva analizele astea, stie cineva de e cu ele?
Hai, sariti cu rosiile.
Cata 33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Catalina nu vreau sa te sperii dar fa bine si te du rapidus la analize. Eu am sindrom antifosfolipidic cu SAFL poziti. Am pierdut 2 sarcini. Ca sa pot duce sarcina la termen a trebuit si trebuie sa fac clexane zilnic si sa merg la analize lunar la Fundeni. Nu te juca cu asa ceva! Te rog!!!!!!

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Catalina, haide, zau, tu care abia capatasesi putina incredere si optimism! Spune-mi, dupa cate se intampla la spitalul din Constanta eu ce ar trebui sa fac? La Mangalia nici nu incape vorba, iar pana la Bucuresti nasc de cateva ori, pe drum!
Uite, sunt convinsa ca pe forum sunt fete care fie au trecut prin asta, fie te pot sfatui in vreun fel.
Curaj, fii barbata, Catalina! Abia astept sa-mi spui cum a fost la doctor!

Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 30+ (32 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Cata-pe scurt: O SA FIE BINE! AI INCREDERE!
monu- imi place ideea cu caditele oferite de Mothercare. Am inceput carcetarile!

Mergi la inceput

belle_vue / monu- nu am baut nici un pic de alcool si cu toate astea v-am confundat! Sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Lili, multumesc!!
Monu, iti multumesc de sfat dar parca tocmai asta ziceam, ca am facut analizele si au iesit negativ. Sa inteleg ca nu sunt alea?

Cata 33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

fetele, mie mi-e rau de mor, m-am trezit dimineata cu niste galme subrat, foarte dureroase, una era cat un sambure de caisa... acum s-a intins si doare de nici nu pot misca bratul. pe langa asta, am si-o stare generala proasta, ca si cum m-ar paste raceala, plus ca ma dor oasele bazinului, abia pot pune piciorul in pamant, colac peste pupaza sotul mi-e plecat din tara asa ca...
am intrebat-o pe socrela si mi-a zis ca e posibil ca galmele sa fie de la lactatie...voi ati avut asa ceva? va spun ca sanii mei nu s-au marit, nu s-au umflat, nu ma dor, nu nimic...chiar o fi de la lactatie? voi ati mai auzit asa ceva???
please, ajutati-ma ca sunt tare speriata si singura cu prichindelul

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

FETELOR am venit de la 3 d
bine era si de asteptat cu nu se va compara cu herghelegiu - dare bine si asa ca la nivelul provinciei.
a durat toata smecheria o juma de ora nu mai mult. Mi-a dat caseta - unde uau- avem tocmai 3 minute inregistrate (la herghelegiu avem vreo 45) cu fata, inima si pasarica! Si Cd cu pozici vreo 10!
pozele le-am si salvat in calculator si maine mai salvez si poza cu carutul nostru cel nou si maine pun pozele cu fatuca mea care nu a fost cominte si a dat din maini si picioare ca sa nu o mai apese sonda de la ecograf, apoi a stat numai cu manele in gura, o singura data s-a scos mainele din gura si m-a lasat sa-i vad fata in intregime, insa nu pentru mult timp deoarece imediat a bagat piciorul in gura! Pasarica la fel am pozato ca paparazzi - repede , fuga pe ascuns, ca dadea din craci si nu mai apucam s-o prindem. Deci burta sarea prin parti dar tot ceva am apucat sa vad.
deci curiozitatea mea care m-a costat vreo 2 mil jumatate a fost satisfacuta. santem cam maricele - 1700 fr. mai dezvoltate - adica cam ca de 33 saptamani si 4 zile, in rest cica e bine, ma rog asa zice dr. dar el mai mult s-a ocupat sa-i prinda puta si fata decat sa mai faca si alte masuratori.
Asa ca santem satisfacuti - i-am aratat si lu tati pozele si caseta - ca el nu a mai mers cu noi ca zicea ca nu mai suporta sa stea o ora ca la herghelegiu, ca adoarme - vede el mai bine dupa pe caseta! El cam tace - de cate ori ii place ceva - tace, semn pentru mine, care il cunosc, ca e bine, ca a vazut ca e bucatica lui- la fata cel putin numai nasul e al meu, in rest si forma si buzele... tot e bucatica rupta din el, asa ca tace ca motanul in smantana!
paine pun pozele - ca zi nu mai stau mult - plec acasa ca poate mai apuc sa si mananc!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 30 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Seara buna, burticoaselor!
Ce faceti voi? Bebeii vostri?
Aelita, condoleante pt bunica ta. Si eu mi-am pierdut bunicii dinspre tata, ii mai am pe cei disnpre mama care sunt tare batrani; ma gandesc cu groaza la ziua cand nu vor mai fi nici ei... Pana la urma asta-i viata... Mergem mai departe si-i pastram in amintire...
Cu porumbul am patit-o si eu... Si n-am ars numai unu ci o oala. De fapt tot ce era pe fund s-au prajit bine de tot de mi s-a stricat si oala... Adevarul e ca nu mai mancasem de multa vreme porumb copt...

La multi ani! pt Matei
Ylilimic, sa-ti traiasca baiatul si sa creasca mare! Sa fie sanatos si sa aiba o viata frumoasa! Ne rugam pt verisoara ta si pt bebelusul ei.
Super scrisoarea... generatia 70-80... frumoase amintiri...

Anis, bravo pt bebelina!

Liuda, super cu barbatul... Asteptam sa ne spui cum fu la 3d...

Marina, super bancul...

Catalina, eu zic sa stai linistita. Gandeste pozitiv.
Eu am fost la Iosup de doua ori (doua eco morfologice). Mi s-a parut super. O eco la el tine cam jumate de ora. Vorbeste cu tine... Glumeste... Masoara foarte atent... Mie cel putin asa mi s-a parut... Cum fiecare isi lauda doctorul... eu cred ca nu degeaba al meu lucreaza cu Iosup... A fost un accident la mamica aceea... Eu asta zic...

Despre noi... Bebe e tare activ... Cred ca stie ca maine dimineta ajunge tati acasa...
In rest suntem bine...

Pupici la burtici!

Loredana 28+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput