hipospadias

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Veniti pe http://health.groups.yahoo.com/group/Epihipospadiasromania/
este o discutie interesanta zilele acestea.

Fetelor mie nu prea imi merge desprecopii... nu stiu de ce...

Roxana am reusit sa-ti raspund azi pe pm.

Dr. Basca nu face dilatare de uretra. Isi da seama doar prin consult cum sta situatia. Incearca sa traumatizeze cat mai putin copilul. Eu sunt mai zapacita si i-am spus ca de ce nu ii face dilatare de uretra dupa operatie ca are jetul cam subtire. Mi-a raspuns ca daca insist eu ii face, dar nu are sens sa stresam copilul, pentru ca important este sa fac in jet continuu si cu timpul, cu cresterea se vor rezolva si problema fimozei si cea a jetului. Acum dupa trei ani de la operatie constat ca a avut dreptate.

Alexa... gasesti pe site-ul de mai sus nr de telefon si mai multe. Adi avea trei ani si 4 luni cand l-am operat, iar eu consider ca pentru noi a fost varsta ideala. Oricum in conditiile actuale de stat in spitalele romanesti, este mai bine sa fie copilul mai maricel. Va fi bine ai sa vezi.

Dana.salo... eu cred ca problema cu tipul de 38 de ani nu i se trage numai de la hipospadias ci si de la lipsa sprijinului din partea parintilor. Pana la urma copii nostrii pot sa aiba si alte nenorociri in viata si trebuie sa invete sa treaca peste ele... sa crestem niste invingatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Mi-e o frica de n-am cuvinte. Sa-mi tineti pumnii diseara(programarea este la 20:30).

Corina, spuneai ceva despre o lista cu intrebari, daca poti trimite-mi-o si mie.

Emi, chiar ma gandeam la tine

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

tuturor, si

Aly, in sfarsit ai intrat si tu, era sa nu te recunosc, ma gandeam: ups, ia uite cineva care a si facut operatia si eu nu stiam!

Roxi, iti tin pumnii ptr diseara, sa ne spui ce ai facut...stai sa caut listuta cu intrebari....

Alexa, pe 30 v-ati programat la consultatie, inteleg?

Dana di la Cluj, pupici si tie, o sa-ti trimit mesajele lui Cristi, doar sa am timp....

Emi, de acord cu tine....asa cum am scris si pe grupul de pe yahoo, si eu cred ca rolul parintilor e crucial...
Se pare ca nici parintii n-au stiut de problema medicala...insa faptul ca nu si-au dat seama atatia ani ce e cu baiatul lor, sau ca baiatul nu le-a putut spune ce are pe suflet, asta chiar a fost o problema grava....

Eu trebuie sa sun doctorul sa vb cu el, sa vad ce spune, cand e bine sa mergem la operatie...insa sunt clar terifiata.....si tot ma gandesc .....Andrei are acum 2 an si 2 luni si e la o varsta cand intelege, dar nu chiar tot, si nu poate inca vorbi ca lumea....si ce sa mai spun de spaima de spitale....sau de felul lui zburdalnic de a fi?

Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Uite listuta, autor cine alta decat Emi : sa ma scuzi ca te plagiez....

1. Cand este mai bine sa fie operat... mai mic sau mai mare ? Altfel spus daca exista o varsta propice.
urmatoarele:
2. Daca trebuie operat
3. Cat este de grav, care este gradul de HS
4. Cat va dura operatia
5. Cate zile trebuie sa stati in spital
6. Daca se va face o singura operatie
7. Care sunt sansele ca operatia sa reuseasca de prima data
8. Cu cat timp inainte de operatie trebuie sa va internati
9. Daca poti sa-i pui pampers dupa operatie si la cat timp
10 Cat timp va avea sonda pusa
si mai adaug eu:
11. costul operatiei...ma gandesc ca e bine sa-l intrebi la clinica particulara, ca tot are timp si nu e nimeni de fata.....

Si ce mai vrei tu

Mergi la inceput

Roxi succes la consultatie...
Cam ce poti sa intrebi:
- daca operatia este necesara
- gradul de hipospadias
- la ce varsta ar fi bine sa o faceti
- daca va utiliza pielita existenta pe langa penis, a preputului
- daca va purta sonda si cat timp
- cat trebuie sa fiti internati
- ce trebuie sa urmaresti la el pana la operatie si dupa operatie, gen jet, continuitate...
- daca penisul este destul de dezvoltat pentru varsta lui
- daca trebuie decalotat sau nu
Ti-am scris cam din amintiri... ce am intrebat eu...

Sa ne scrii neaparat sa stim cum a fost... si daca ti-a placut doctorul.

Mergi la inceput

Va multumesc mult, incercam sa-mi fac acum lista cu intrebari dar nu prea mai imi veneau in minte.

Nu stiu daca voi putea intra in seara asta sa va spun cum a fost, cel mai sigur maine. Depinde la ce ora ma voi intoarce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Buna mamici si la multzi ani!
Roxana, mult succes si asteptam vesti de la voi.
Noi nu ne-am programat inca, asa cum v-am zis dr ne-a spus sa venim dupa 1 an jumate. As vrea insa sa merg si eu la dr Basca, astept cu interes raspunsul roxanei, sunt tare curioasa cum e acest dr. Pe unde este Diagnosis?

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Ei, Roxana, ne povestesti?

Mergi la inceput

Roxiiiiiiiii, pe unde esti ca mor de nerabdare!

Mergi la inceput

Scuze ptr intarziere.

M-au sunat ieri de la clinica sa-mi spuna ca dl. dr. a sunat si nu poate veni la consultatii la clinica ptr ca intarzie la o operatie.
M-a intrebat daca-i urgenta, i-am spus ca nu, si ca am 2 posibilitati:
1-sa-mi faca programare ptr martea viitoare
2-azi e de garda, si sa ma duc dupa ora 18 la urgente-chirurgie unde voi da de dr.Basca.

As vrea sa ma duc azi ca mor daca stau pana marti, dar astept sa ma sune sotul sa vad daca poate el sa faca rost de masina de la firma unde lucreaza.

Ma duc sa-l sun si revin.

Mergi la inceput