hipospadias

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Va povesteam ca in cercetarile mele am gasit ca posibila cauza, un tratament de mentinerea sarcinii, administrat mamelor noastre, cnd au fst insarcinate cu noi.

Iata articolul in cauza:

http://www.lesfillesdes.com/modules/news/article.php?storyid=42

Daca aveti probleme cu traducerea ma strigati

Oricum, substanta in cauza e distilbenul, si daca cautati pe google, gasiti multe medicamente care contin (inca) aceasta substanta. Eu una gasisem cnd faceam sapaturi.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Lumi, cat am fost insarcinata n-am luat decat no spa si utrogestan , altceva nimic. Mama nu a avut nevoie de tratament ca sa ma aiba pe mine, si nici eu, din contra, pe Calin l-am facut avand trompele legate, deci la mine nu asta este cauza. Pepsi pe care l-am baut imi sta in cap. Aveti idee, e posibil ca asta sa fie cauza? Si eventual E-urile din alimente, sau Cernobilul . Dar v-am spus, am baut pepsi si Cola si in celelalte sarcini, E-uri au fost si atunci, iar Cernobilul....eram copil cand au fost radiatiile acum nu stiu cati ani.

Ce mai face David?

Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Roxi,

Nu cred sa fie pepsi... Eu de exemplu nu imi amintesc sa fi baut cu David.. Or fi insecticidele sau Cernobil...

David a fst bolnavior zilele astea. Acum e sub antibiotic. Mi-a facut iar otita.. Miercuri seara mi-a facut 40.8 temperatura

Cnd aveti botezul?

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Botezul il facem in februarie, pe 10. Il fac atunci ptr ca am prins frica de la botezul Oanei, fata mea cea mare, am botezat-o la 6 sapt si preotul....mai batran era sa o inece, nu i-a pus mana la gura, la urechi...asa ca atunci va avea 3 luni, va fi mai marisor si ma gandesc eu ca poate va fi si ceva mai cald.

Cum a facut otita? Of, de-acum incepe sezonul la fel de fel de boli, mie imi este frica tare cu fetele sa nu vina cu vreo gripa ceva de la scoala/gradinita. Pe cea mica n-as mai fi dus-o la gradi, dar se apropie serbarea, vine Mosul....dar dupa serbare va lua o vacanta mai lunga...cam pana la primavaraEu le dau fetelor Imuno Royal junior, sunt niste pastile facute pe baza de plante, si se da din toamna pana in primavara, o zi da si una ba, si n-am prea avut probleme cu ele.

Multa sanatate lui David, sa se faca bine mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Eu da, am facut tratament de sustinere a sarcinii, sa fie oare de la ala?
plus ca am ramas cu stimulare.
Pe langa astea spermograma sotului releva multi spermatozoizi cu forme atipice.
Oricum, Darius e un copil extraordinar, l-am dorit f mult si il iubesc enorm iar mica noastra problema se va rezolva.

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Dariana, unde vrei sa te duci cu Darius, la dr. Basca? Si unde anume, la spital sau la cab. particular?
Intreb ptr ca vreau si eu sa ma duc dupa Anul Nou, dar la cab. part., ca am inteles ca e aglomeratie la spital.
Fetelor, aveti cumva idee, ptr o programare la cab part ptr mijlocul lui ianuarie, cand trebuie sa sun sa fac programarea? Sa sun de-acum ? Vreau sa-l vada, totusi, sa vad ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana.salo spune:

Da...despre cauze si pe mine ma framinta.

Eu m-am abonat la site-ul ala cu mamicile cu HS si mai imi vin newssletter=uri.
Unul chiar interesant :http://www.springerlink.com/content/u457081836321934/

Subject: [mums with hypospadias kids] Maternal use of oral contraceptives and risk of hypospadias
To: mumswithhypospadiaskids@yahoogroups.com

Am ramas putin masca si am extrapolat: eu nu am luat pe sarcina, dar.....am luat 10 ani pilule...si din ianuarie 2005 nu am mai luat, ramanind insarcinata in iunie 2005.
O prietena de a mea tot asa a uzitat vreo 10 ani si ...copilul are o alta malformatie, reflux urinar si complicatii la rinichi. Sigur ca si la ea se trateaza si opereaza, dar ...sa fie oare asta?

Cu insecticide si radiatii, ce sa zik...toata lumea traieste ca si noi...HS este si in America unde sa ma ierte GOD, dar Cernobal nu a fost in '86.

Ce ma deranjeaza pe mine este ca asa de putin se acorda importanta in Romania la chestia asta.De fapt NU SE ACORDA IMPORTANTA LA NIMIK
Si acum sa va mai intreb ceva+ fetitele ce malformatie fac daca baieteii au treaba asta.....Ca sa stiu...pe cand ma voi mai pregati sa fac si o fata. Ca de fac baiat am inteles ca si el va avea predispoyitie.....Ce ziceti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Hipospadia este intalnita si la fete. Dar sunt rare cazurile, si anume 1:500.000, pe cand la baieti (destul de comuna boala) 1:250.
Am citit ca astea ar fi urmatoarele cauze:
- genetic
- greutate mica la nastere
- medicamente luate in timpul sarcinii; un hormon sintetic luat pentru a preveni avorturile spontane intre 1938-1971
- mamele care au luat cocaina pe parcursul sarcinii
- mediu toxic
- reproducere asistata - un studiu facut pe copii nascuti de mame cu FIV in 1992 a fost de cinci ori mai mare decat a celorlati nascuti din sarcini neasistate.
Operatia de hipospadia este un rezultat bun indelungat (pentru totdeauna), copilul fiind in stare sa aiba un contact sexual si copii.
Nu exista nici un tratament pentru aceasta boala, decat corectarea prin operatie.
Va pup

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Este adevarat ca se intalneste si la fete. La una dintre vizitele la dr. Basca am intalnit o fetita care avea... si operatia reusise.

In familia tatalui meu baietii mureau la nastere (au fost patru pana la tata), nu se stie de ce... de asemenea in familia socrei mele, unul dintre verii ei nu a putut avea o casnicie pentru ca nu putea face sex... Si eu am luat multi ani anticonceptionale ... deci de unde vine?

Eu am renuntat sa ma mai gandesc de ce... cert este ca nu avem nici o vina... si ii multumesc lui Dumnezeu ca a avut ceva ce s-a putut rezolva, iar in rest este destept, talentat si frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Din pacate s-a confirmat, sunt terminata, speram sa ma insel eu. Ne-a chemat dupa un an si jumatate pt operatie, de ce asa tarziu??!!!

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput