hipospadias
Raspunsuri - Pagina 5
roxana c. spune:
Dana, multumesc ptr incurajari, lapte nu am, n-am avut nici la fetite, iar acum mi-a disparut si putinul care-l aveam, ii dau Milupa, asa am dat si fetelor.
Acum scriu cu Calin in brate, il tin sa ragaie. Am scris si mai sus, acum m-am linistit , ma gandesc ca mai este pana la 1 an, 1 an si jumatate, dar acum altceva am in cap: ne-am hotarat sa facem botezul in februarie, pe 10. Si dupa cum mi-a spus si Luminita, nu vreau sa stie multa lume din cauza ca lumea-i asa cum este si nu vreau ca mai tarziu sa aiba el de suferit . Dar fiind singurul baiat din familie s-au anuntat multi la botez, neamuri, prieteni...Voi cum ati facut? Ma bate gandul sa chem preotul acasa mai ales ca-i prieten de familie, ma gandesc ca va fi si frig in biserica atunci, dar pe alta parte...fiind baiat ar trebui sa-l bage in altar, asa ca nu stiu cum sa fac. Dati-mi un sfat si mie. Oricum la biserica nu vor veni foarte multi, vor veni la restaurant, dar acasa ar veni si mai putini.
Scuze daca am facut greseli, dar scriu cu mana stanga, ca dreapta-i ocupata cu Calinutu.
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
dariana spune:
Roxana, eu zic ca poti sa botezi baietelul si la biserica, nu cred ca se observa hs la repezeala aia ca nue aza vizibil, nu?
Ai dreptate, te inteleg perfect ca nu vrei sa afle lumea, e mai bine asa pt cand va fi bebe mare. Dar ma gandesc ca n-o sa stea toti buluc pe langa el,nu?
preotul si nasa o sa fie atunci cand il imbraca, dupa ce il miruieste ii pune repede pampersul si gata!
Oricum te hotarasti sa faci, petrecere frumoasa!
Dariana si Darius (30.07.2006)
dana.salo spune:
Roxana,
Eu sunt romano-catolica si la noi nu se dezbraca in pielea goala, ci numai pe cap i se pune apa sfintita.
Ce sa zik...neamurile is alea care ti le stii, dar eu nu cred ca se vede...mai ales ca de la frig i se face mica....
Si eu ti-as sugera sa ii faci in biserica...eu una si acum sufar pentru ca nu l-am putut boteza pe Alex la Biserica, penttru ca la 2 luni, a avut scaune foarte dese...si ne-am speriat de diaree si DR nu ne-a lasatmai bine nu-l ascultam.
Oricum va doresc sa va distrati si sa aveti parte de Sanatate si NOROK. Doamne Ajuta-i!!
Corina75 spune:
Mai fetelor da vad ca ati mai scris pe aici, nu gluma.....!!! Asta va fi un subiect record pe teme de hs....
Cand am pus eu intrebarea asta, acum vreun an jumate, doar Lumi si Emilia mi-au raspuns....si ce bine mi-a prins.....
Hai sa mai zic si eu cate ceva:
- referitor la mostenirea genetica: m-a ros si pe mine intrebarea multa vreme: de ce eu? de ce Andrei? ce s-a intamplat? eu nu mai auzisem de asta niciodata inainte, iar sotul meu are inca un baiat de 14 ani fara problema asta....deci ma gandeam ca de la mine provine..dar nu am citit nimic relevant..adica nimeni nu e sigur, se fac doar supozitii...
Asa ca chestia cu cariotipul.....hm...nu stiu daca ajuta la ceva, Dariana....
- cu botezul, si noi l-am facut pe 15 ianuarie, era frig afara...dar sincer nu mi-am facut probleme ca cineva ar putea zice ceva de putzica lui Andrei...so what? oricum, multi vad-putini cunosc....
Corina si Andrei (24.11.2004)
spic de grau spune:
Buna dragelor,
Roxana - fa-i botezul fara teama. Multi vad putini cunosc.
Soacra mea l-a schimbat pe David de cateva ori. Are 2 baieti, si nu a remarcat nik anormal la al meu. Sa-ti mai spun ca nici nu ne-a crezut ca Dav trebuie operat si din cauza asta nu putem ajunge in tara la nunta cumnatului meu? (erau amandoua in aceiasi perioada).
Deci - fa-i botezul fara frica! daca tu nu atragi atentia, ceilalti nu vor baga de seama. Garantat!!!
DEspre circumcizie - medicul nostru a preferat sa nu-i faca.
Despre cariotip. Eu imi facusem cariotipul inainte de sarcina analizele genetice, ca pierdusem 2 sarcini. SI sunt normala.
Din ce am inteles eu sunt cauze multiple:
-unii zic ca sunt ingrasamintele
-altii zic ca sunt radiatiile (eu in plus am un master in radiochimie, si am lucrat cu substante radioactive)
-altii spun ca: fetele nascute in urma unui tratament de mentinerea sarcinii, din cauza nu stiu carui medicament folosit de medici prin anii 70, au sanse uriase sa faca baieti cu hipospadias. Iar mama mea a facut tratament cnd era insarcinata cu mine, si unul din medicamente contine substanta respectiva.
Cnd am aflat de hipospadias, am fst innebunita. Am cautat toate documentele in franceza si engleza pe internet. Am innebunit-o pe mama cu intrebari...
Acum m-am calmat. Dav e ok si e cel mai important.
Sanatate si capul sus! Dumnezeu ne ajuta pe toate, ok?
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
spic de grau spune:
alta cauza ar fi insecticidele (DDT/DDE):
http://www.emcom.ca/summaries/longnecker2fr.shtml
spic de grau spune:
Am mai gasit ceva:
http://www.emcom.ca/summaries/vrijheidfr.shtml
Corina75 spune:
Am citit si eu articolele, cu franceza mea de balta (ca am cam chiulit la orele alea...).....se chinuie toti sa faca statistici si cercetari sa traga o concluzie.....
Ingrasaminte, radiatii, tratamente, nu prea se potrivesc la mine......poate doar e-urile din mancare...radiatii de la Cernobil eventual...., iar insecticide.... eu stiu???
tuturor...poate va face cineva o statistica si in Romania sa vedem cam cate cazuri sunt...etc, cineva s-o prinde pana la urma de ce apare problema asta.....
Corina si Andrei (24.11.2004)
roxana c. spune:
Nici la mine nu se potrivesc tratamentele, radiatiile(doar Cernobilul), iar insecticide...nu cred.
Nu-mi ies din cap 2 lucruri:
1-eu am mai avut un baiat acum 10 ani care mi-a murit la nastere si dupa cum am vazut eu mi s-a parut perfect normal dpdv al hs, adica nu cred sa fi avut asa ceva
2-sunt o foarte mare consumatoare de pepsi si cola , la inceputul sarcinii nu am baut ca imi era greata, dar in ultimele 2-3 luni de sarcina am baut. Sa fie oare de la asta? Am baut si in sarcinile celelalte, cu fetele, poate chiar mai mult ca acum si totul a fost ok. Asta-i singurul lucru care ma chinuie, ca ar fi din vina mea si nu mi-as ierta-o.
In legatura cu botezul, la Calin se vede putica curbata, dar dupa cum am studiat eu, doar da senzatia asta din cauza pielii care este stransa deasupra. Nu ma pricep prea bine, dar se vede ca-i ceva care nu-i in ordine, dar dupa cum ati spus si voi, multi vad, putini cunosc, la urma urmei m-am gandit ca ptr cei care ar intreba, le-as spune ca are fimoza. Cu cat stiu mai putini, cu atat mai bine, sau asa cred eu cel putin, nu vor fi probleme peste ani.
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)