hipospadias
Raspunsuri - Pagina 4
filofteia spune:
Dariana, mergeti la dr. Basca, este chirurg si urolog. Mi se pare ca dr. la care ati fost nu prea stie despre ce vorbeste. Si cumnatul meu, care este ortoped ne-a spus cand l-a vazut prima data ca nu-i mare lucru trebuie doar facuta circumcizie...
Dr. Basca nu face circumcizie. In occident se practica ca operatia de hipospadias sa fie cu circumcizie, doar daca vrei altfel trebuie sa vorbesti cu doctorul. La noi fiind o chestie oarecum importanta sa nu aiba circumcizie se incearca sa nu se faca.
La noi operatia a durat aproximativ 3 ore. Penisul era foarte curbat si gaurica undeva la mijloc.
Dariana se pare ca la voi este o forma foarte usoara. In timpul operatiei va fi cusuta una din gauri.
Este foarte bine ca face pipi in jet.
Daca este vorba numai de doua gaurele vei sta foarte putin in spital.
dariana spune:
Filofteia, sunt aste 2 gaurele dar are si penisul incurbat la varf, spre intr-o parte. Al tau avea 2 gaurele sau numai pe cea de la mijloc, ca nu inteleg?
Dariana si Darius (30.07.2006)
dariana spune:
va rog sa-mi raspundeti daca ai vostri au 2 orificii sau numai unul pt ca am cautat asa ceva pe net peste tot si nu am gasit, sunt disperata
care sunt cauzele care determina hipospadias? inteleg ca sunt cromozomiale? asta inseamna ca tre sa-i fac analize genetice, cariotipul?
off
Elenalove27 spune:
dariana, baietul meu a avut 2 gaurici dar facea pipi doar pe o gaurica, adica cea de la mijloc, cea din varf era acoperita de piele.(am dedus eu de la mine,nu cred ca este bine sa faca pipi pe amandoua gaurucile,NU!)
dupa ce au facut gaurica in varf au reparat gaurica de la mijloc.
te rog sa citesti linkurile (care le-am pus si mai inainte) si o sa iti faci o idee, ce si cum despre hipospadias!!!iar daca citesti subiectul acesta de la inceput o sa te mai linistesti..sunt multe explicati in subiect!
Totul o sa fie bine
aici ai totul despre hipospadis:
http://www.uretroplastii.ro/hipospadias.htm
si aici un alt link :
http://www.suntmamica.ro/Hipospadias,-la-baietii-mici.html
ciuf, da iubita, alvarica a avut gaurica jos, aprope de capatul de js al putei...dar deh ca dupa cat am trecut cu el operayia putei nu era asa de "grava"...dar imi aduc aminte cat de disperata am fost ...mai sti ca tu mi-ai spus sa fac chestia cu scutecul sa ii fac gaurica si sa scot sonda prin celelat pempers ca era saracul iritat taaare rau...si dupa ce am facut ce mi-ai explicat tu totul a fost bine...MULTUMESC MUUUULTT
pup pe Luca si pe EVA
Elena38+
POZE
"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."Anonymous
filofteia spune:
Dariana... formele de hipospadias, ca si de penisuri sunt extrem de variate. As putea spune ca difera de la persoana la persoana. Peste tot se dau niste caracteristici generale.
Se pare ca la Elena uretra exista, dar erau doua gauri, una in vraf si una pe la mijloc.
Faptul ca face pipi pe ambele gauri nu are nici o relevanta, inseamna ca undeva uretra se bifurca. Faptul ca sunt aproape de varf ambele gauri este foarte bine, pentru ca asa cum am spus se coase pur si simplu gaurica de mai jos.
In ceea ce priveste curbura si aici depinde cat este de grava. La Adi penisul era curbat spre inauntru, ca un carlig, iar medicii care l-au consultat au spus ca dupa indreptarea penisului gaurica se duce undeva la baza penisului. Uretra exista doar pe o portiune foarte mica si a trebuit refacuta din pielita de deasupra (care am avut noroc ca era in exces) cam 2/3.
Nu mai fi disperata ca la voi este o forma foarte usoara.
Sanatate multa.
dariana spune:
multumesc elena si filofteia
citisem linkurile insa nu intelesesem daca mai ezista si a doua gaurica sau e numai una in hipospadias.
m-am mai linistit
o sa-i spun si pediatrei azi sa vad ce zice.
roxana c. spune:
Dariana, bine ca te-ai lamurit, eu nu stiam ce sa-ti spun si d-aia nu m-am bagat.
Fetelor, eu tot n-am inteles un lucru, cum a intrebat si Dariana: treaba asta cu hipospadiasul este genetica sau nu? Am gasit raspunsul la intrebarea asta pe situl dr. acela din Austria, am uitat numele lui, dar nu stapanesc engleza foarte bine si nu m-am lamurit.
Cat a fost mic, sotul meu a fost operat de hernie in ambele parti, oare are vreo legatura, cel putin asa stiu eu,(si el) are cicatricile si acum.
Deci nepotii nostri in cazul ca vor fi baieti, vor avea sau nu hipospadias?
Roxana,deCalin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
filofteia spune:
quote:
care sunt cauzele care determina hipospadias? inteleg ca sunt cromozomiale? asta inseamna ca tre sa-i fac analize genetice, cariotipul?
Acum am observat restul... Nu este cazul la noi, la voi... Copiii sunt clar baieti... au penis scrot etc... Ai citit probabil articolele in care se vorbeste despre cei care nu sunt definititi sexual... si te-ai speriat.
Cauza pentru hipospadias nu este cunoscuta clar. Curios este ca statistic , sansele sunt mai mari sa apara la fratele copilului cu hipospadias decat la copilul nascut din tata cu hipospadias.
dariana spune:
Am fost azi la pediatra si s-a uitat mai atent pa putzulica baiatului, a zis ca ea nu vede doua gauri, vede una singura (adica crede ca cele 2 pe care le vad eu ar fi unite, dar eu le vad despartite), adevarul e ca sunt foarte apropiate, poate din cauza asta, sau poate chiar avem noroc sa nu fie asa.
Eu presupun ca e din cauza spermatozoizilor care la sotul meu, cand si-a facut spermograma, erau foarte multi cu forme atipice; poate sa fie oare din cauza asta?
dana.salo spune:
Buna mamicilor,
Eu sunt din Cluj, am un baietel de 9 luni Alex, cu HS glanular.
Filofteia si Corina ma stiu..Roxana, sa-ti traiasc BB si nu te gandi la HS decat dupa 6 luni...pana atunci fa abstractie de ce ai aflat. Copilul e normal, faca pipi si asta e ce trebuie sa te intereseze.
Dupa 6 luni poti sa mergipe la Dr, dar putica lui e inca mica si nu e concludent.
Eu am facut depresie pe tema asta, si rau am facut pentru ca nu am stiut sa VA caut- de fapt nu am avut timp sa caut- ca sa ma linsitesc.
Din punctukl nostru de vedere de ok, pisu il face in jet, putica a crescut, pielicica si ea, ca doar din ea se va reconstrui la operatie. Ni s-a spus ca tebuie meatotomie- largire a tractului, dar noi am renuntat, deoarece pina acum nu afacut nici o infectie urinara- speram sa nea juta Dumnezeu sa nci nu facem- si la 1 an, vom merge si noi la Dr Voinescu sau Basca pentru o noua evaluare.
Initial am vrut sa ramin la CLuj, dar nu im convin conditiile de spital- oridinare de asistente- si atunci voi alege sa plecam.
Deocamndata atat, poate pana in februarie mai gasim solutii.
Mai vorbim si NU UITATI mamici, NOI am facut copii, si am rezistat, deci trebuie si pentru COPII nostri sa o facem. Nu e cine stie de boala...asa ca cele 10 zile de spital, vorba Corinei , o sa rezistam. Important este sa aiba organismul sanatos.
Roxana, nu te mai necaji..sa poti sa ii dai TZITZI, ca asa ii creste imunitatea...
Va pup