hipospadias
Raspunsuri - Pagina 28
strumfi2004 spune:
Off, si ieri si azi am scris cate un mesaj lung si mi s-a resetat calculatorul
O iau maine de la capat si-l salvez la fiecare rand!
Gratiela, mamica strumfilor Maria
si Stefan
dana.salo spune:
Buna fetelor,
Da ce mai scrieti voi pe aici,
nu am mai apucat sa va citesc...dar o fac acum.
Grati...scrie tot...sa stiu la ce sa ma astept.
Noi suntem ok, Alex a facut 1 an si imediat 1 an si 1 luna
E un scump, le stie pe toate...umbla peste tot si acum suntem cu muci amandoi
Dar ne trece.
Eu voi merge in curand la job, iar piticul va ramane cu mama mea.
Cat despre HS...v-am mai spus...eu o sa vreau sa merg cu el pina in Ungaria, Debrecen...sa obtin de acolo un diagnostic.Pentru mine e mai aproape Ungaria, fiind din Cluj( 250 km).
Va pup si va citesc cu drag.
Dana si Alexandru Octavian
PS: Corina si Emilia ? ce mai faceti?
strumfi2004 spune:
Sama, si noua ne-a spus prof B cand pogramam operatia la Diagnosis ca dupa Paste, de fapt in a doua jum a lunii aprilie e plecat din tara, deci sa va interesati din timp, zic si eu.
In privinta paturilor, cum spunea si Aly, erau saloane cu paturi cu gratii pt bebelusi, primele de langa sala de pansamente, insa f inalte si mici! Eu nu m-as fi descurcat cu Stefan acolo, el cobora si se urca toata ziua buna ziua :). Pt noi a fost suficient un pat normal dar la perete. Ii puneam o paturica la perete sa nu se loveasca si perna la capsor. In privinta TV-ului adus de acasa nu stiu ce sa zic, poate sa-l intrebi, eu numai la asta nu ma gandeam inainte, nici nu ma asteptam sa gasim TV in salon. Stefu nu e asa innebunit dupa TV, el e mare plimbaret
. I-am luat multe jucarii, carticele, a mai si primit acolo (Nati, Lilia
) dar nu stiu ce ne-am fi facut fara Oaky - o broscuta cu snur pe care o tragea dupa el tot timpul pe holuri. Era cunoscut de tot personalul: Stefanut cu broscuta ![]()
Cu mancarea: noua a avut cine sa ne aduca de acasa, slava Domnului, ca Stefu e maaare mancau! iar cu biberoanele, ca avem si de-astea, desi mai papa si tzitzi, am avut 2, multe tetine pe care le mai dadeam pe rand acasa sa mi le sterilizeze, si un fierbator electric (cu cana) f bun si f rapid in care doar ii incalzeam apa plata pt lapte. Si desigur detergent de vase, perie, burete. Insa am aflat si eu de la alte mamici ca in curte sunt chioscuri f bune, la unul era chiar mancare calda.
Acum sa continui povestea de unde am ramas:
l-au adus pe Stefanut din sala de op fix dupa 2 ore, chiar anestezistul. Dormea dar era asa incruntat, mititelul. Mi-a spus ca a plans cand l-au trezit in sala si l-au mai adormit si i-au facut calmant. L-a pus in pat, mi-a zis sa incerc sa-l tin mai mult pe o parte, sa-i dau cate putina apa dupa 2 ore si pe seara ceva usor sa manance. la vreo 10 minute a avut prima trezire, sau incercare, destul de urata: voia sa-si ridice capul, dar parca nu putea, se zvarcolea, mai sa se infasoare in fire - sonda si perfuzia - se zbatea, maraia, ar fi plans, dar nu putea. mi-era asa mila de el! atunci l-am luat in brate si asa vorbindu-i usor, mangaindu-l l-am linistit. urmatoarea reactie de felul asta a fost cam dupa alte 10-15 min dar mai usoara, insa a smuls firul perfuziei de sus, si nu i-au mai pus-o, bine ca nu avea acolo calmantul sau antibioticul! se scursese f putin din ea, deci ramasese tot cu senzatia de foame
a adormit din nou si ceva mai tarziu - nu mai stiu dupa cat timp - s-a trezit, a deschis ochisorii, era linistit, i-am dat putina apa, insa el ar fi baut tot, a apucat cu manutele canita cu scurgator si o tinea la gura, nu-i mai dadea drumul! noroc ca aveam la indemana inca o astfel de cana goala si i-am dat-o pe aia si a adormit iar asa cu ea la gura, saracutul! cand s-a trezit iarasi l-am pus la san, apoi a vrut sa stea in fundulet langa mine, i-am dat niste jucarii - ma uitam la el ca la o minune! - si cum statea asa cumintel, intr-o fractiune de secunda a smuls branula!!! s-a umplut de sange pe manute, a dus manuta si pe fata! A venit anestezistul cu o asitenta, l-au compatimit ca il vor mai intepa o data, dar l-au scutit atunci de plans.
Apoi l-am schimbat, avea hainutele patate de betadine, i-am scos furtunul de la sonda cu punguta aceea, singura am facut astea toate, intrebasem pe o asistenta de cei 2 pampersi dar nu stiut nimic, iar o infirmiera m-a intrebat de ce prapadesc atatia pampersi? 
I-am recoltat si urina de pe sondita pt urocultura, ca uitase asistenta total.
I-au pus alta branula cand i-au bagat antibioticul. Desi le spusesem sa-i puna in piciorus, nu prea i-au gasit vena si a ramas tot in mana, dar i-au infasurat-o asa de tare, incat avea rana mititelul cand i-au dat-o jos!!
Spre seara a mancat un iaurt si apoi lapte formula, s-a jucat, ar fi vrut sa mearga, l-am pus cativa pasi pe jos, el ar fi vrut mai multi, apoi l-am tot plimbat in brate, mi-era inca teama si-l tot priveam cu mirare, cat de bine ii era.
si Stefan
filofteia spune:
Gratiela, cand termini pot sa pun povestea ta si pe site-ul cu epispadiashipospadiasromania?
Este grozav ca povestesti aici cum a fost. Unde stai in Pitesti? Am vazut ca esti de aici.
Cand am fost eu nu era TV nicaieri. Am adus eu unul de la niste rude din Bucuresti. Acum imi dau iar seama cat de dezinformata am fost... nu as fi avut curaj sa plec cu el mai devreme acasa. Eram ingrozita. Felicitarile mele Gratiela... ai fost super tare.
Roxana, eu ti-am citit povestea cu nasterea lui Calin si cu trompele. Te admir. Eu abia reusesc sa gasesc energie pentru Adi... asa ca imi plec capul in fata unor mame ca voi.
Dana... nu stiu daca Ungaria este o solutie... Basca este unul dintre cei mai buni din Sudestul Europei. Poate va fi mai confortabil in spital, dar nu ai garantia unui medic mai bun. Daca totusi te duci in Ungaria, intra si aici si povesteste, poate mai sunt fete din acea parte a tarii pentru care Ungaria poate fi o solutie. In plus aici macar spitalizarea este platita de asigurare... acolo ar trebui sa platesti tot... sa ne scrii si cat...Poate devine mai ieftin comparativ cu spaga.![]()
Sanatate tuturor!
roxana c. spune:
Gratiela, ce mai face Stefanut? Ai reusit sa vezi cum face pipi?
Dana, Alex ce fel de hs are? In ceea ce priveste drumul in Ungaria, nu stiu ce sa-ti spun, fa ce crezi tu ca-i mai bine.
Emilia, locuiesc cu parintii mei, ei ma ajuta foarte mult, altfel cred ca o luam razna: Oana e la scoala, Ana e la gradi, scoala e intr-o directie, gradinita in alta.....nu mai spun de Calin pe care nu l-as putea lasa singur acasa . E greu ptr ca incerc sa le dau atentie la toti la fel, si nu stiu daca reusesc intotdeauna. Asta acum, ca-s in CIC, cand ma voi intoarce la servici...va fi mai greu.
Gratiela, pana la urma cat ati cotizat, trimite-mi pe privat, te rog. La control cand va veti duce?
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE
strumfi2004 spune:
Buna!
Uff, deocamdata pare bine totul in interior, am reusit sa-l prind si la pipi, face tot cu jet puternic, nu sunt fistule, insa inca nu s-a vindecat la exterior!!
Emi, Alina, si la copilasii vostri a durat atat vindecarea? Ieri i-a pus iarasi pansament si mergem din nou joi. Si ce ma sperie un pic este ca prof B nu spune nimic.
Eu acasa nu ar trebui sa-i pun ceva pe rana asta, ceva cicatrizant, un unguent, ceva? pana acum ii mai puneam baneocin pudra, cu asta il dadeau si ei cand ii schimbau pansamentul.
Se vindeca asa de la sine? Si in cat timp? Nu mi-a zis nimic.
si Stefan
strumfi2004 spune:
Emilia, multumesc pt felicitari, insa mie mi se pare ca am facut doar ce trebuia, nimic mai mult. Cat despre plecatul acasa, nici eu nu ma asteptam, insa imi doream din tot sufletul, caci dupa 3 zile de lipsa a noastra, fetita se schimbase: era trista, nu dormea bine, se supara f usor din orice. Am avut noroc ca baiatul a evoluat bine.
M-am gandit si eu sa pun mesajele si pe grupul de pe yahoo, cand am timp o s-o fac.
Numai bine tuturor!
si Stefan
sama spune:

Gratiela, ma bucur foarte mult ca totul e bine, cat despre exterior...ce stiu eu sa-ti zic...poate asa se vindeca, un pic mai greu. Ai incercat sa-l mai lasi un pic si fara pampers? poate se cicatrizeaza mai repede, zic si eu...
Am vorbit si eu cu dr B aseara, mi-a zis ca daca nu merg pana in Pasti sa vin dupa 1mai, ca v-a fi plecat din tara, ceea ce stiam deja.
Asa ca noi am hotarat sa mergem dupa 1mai, nu are rost sa mergem inainte de Pasti si sa ramanem chiar zilele alea in spital ca ...stiti voi ce fel e de sarbatori prin spitale, si decat sa ma duc si sa ma disper ca nu ma baga nimeni in seama pe acolo...mai bine mai tarziu un pic, abia face si Iannis 10luni, e un pic mai marisor...offff...ce sa zic...
In cazul asta, Roxana vezi si tu cand mergi sa nu fie plecat, da-i un telefon inainte.
Sama
si
Iannis. 
![]()

roxana c. spune:
Nu stiu ce sa fac, dr B. ne-a spus sa mai mergem prin martie-aprilie si inca o data prin iunie. Si pe voi v-a chemat de mai multe ori pana in operatie?
Sama, voua v-a dat Pregnyl?
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE