hipospadias
Raspunsuri - Pagina 27
strumfi2004 spune:
Buna!
Roxana, am vazut si eu pozele: ce seamana ingerasii tai intre ei, ai mei nici nu zici ca sunt frati! Sa va traiasca, sa fie sanatosi!
Intr-adevar, de ieri dupa amiaza nu l-a mai usturat pe Stefu, acum ma tot gandesc cum sa fac sa-l prind si eu cand face pisu, sa vad ca face bine sa ma linistesc. Nu pot sa-l las dezbracat ca prima lui grija e sa duca mana acolo, sa traga. Alina, la Stefu nu e f umflat, vad ca deja a inceput sa se retraga si nici asa rosu nu mai e, iar depsre apa Prof B a zis sa-l feresc deocamdata, asa ca il tot sterg usor. Dar tot nu se inchide cicatricea, mai spuneti-mi voi, cam in cat timp se intampla, ca eu zic ca tot sunt paranoica.
Roxana, incepe, incepe, :) eu incerc sa intru zilnic la sub nostru si va raspund la tot ce stiu.
Numai bine!
Gratiela, mamica strumfilor Maria
si Stefan
roxana c. spune:
Strumfi, incearca dupa ce se trezeste din somn, cam atunci da drumul la pipi, poate vei putea vedea. Bafta sa fie bine.
Scrisesem mai sus ca daca ai putea sa povestesti tu tot-tot, de cand v-ati internat pana ati iesit din spital.
Cum a fost cand i-a scos sondita si cand i-a schimbat pansamentul, l-a durut?
Multumim ptr urari.
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE
aly30 spune:
Gratiela, poate Yannis al meu e mai sensibil la carne, cum se spune, caci ti-am spus si testiculele ii erau jumatate vinete dupa operatie.Si putzica ii era umflata dublu cat e acuma.
Eu l-am lasat fara pampers dupa, pt ca voiam sa-i recoltez pisu.El nu suporta sa-l atinga cineva acolo si nici el nu se atingea.Nici acum nu ma lasa sa pre pun mana.Atunci cand nu-i fac baita, il spal seara in chiuveta la putzica.Sta in picioare rezemat de mine, cu o mana il sprijin si cu cealalta il spal.Cand dau drumul la apa, si-a format un reflex sa faca pisu.Si in ziua de azi il urmaresc la jet sa vad daca e bine...
Am intrat si eu la poze!Ce copilasi draguti...mai vreau si eu unul!!!

strumfi2004 spune:
Roxana, incep acum povestea, cat dorm strumfisorii:
pe 5 mar, luni dupa amiaza, am fost la policlinica. Lumeee! desi am ajuns cu o jum de ora inainte de inceperea programului. Imi spune cineva ca cei pt internare au prioritate - erau destui cu bagajele acolo - insa cand a venit prof, chestia asta nu s-a aplicat. A intrat primul de pe lista si intre timp au mai venit vreo 2 urgente, plus ca se intra si prin spate
Sotul meu mai cu initiativa, cand s-a deschis usa ii spune unui rezident ca noi am venit pt internare, nu pt consult. Si rezidentul zice urmatorii sunteti dvs. Doamne ajuta! am intrat, le-am dat biletul de trimitere, certificatul si adeverinta de salariat - rezidentilor, prof nici nu mai era acolo - mi-au cerut o hartie de la prof, ceva, noroc ca luasem cu mine formularul de la Diagnosis, de la consult, asa ca sa le aveti cu voi! si au inceput sa-i faca fisa. apoi urmatoarea intrebare a fost daca avem unde sta in Buc. in noaptea aceea. pt ca aveam au zis sa venim a doua zi dimineata pe la 7.30 cu Stefu nemancat, nebaut de la ora 5
. l-au trecut in agenda prof cu operatii pt a doua zi, care era super aglomerata, chiar am insistat, ma temeam ca il amana pt miercuri, caci nu era trecut, profesorul uitase!
apoi ne-au trimis pe sectie, chirurgie I pt analize. acolo am urcat doar eu si el, i-au luat sange, i-au oprit fisa si mi-au dat o punguta sa recoltam urina. si am plecat.
A doua zi dimineata ne-a internat - e bine sa mergeti mai devreme, caci dupa 8 incepe haosul - pt ca imi trebuia pat la perete sa nu cada copilul, am avut noroc si am prins un salon doar cu 3 paturi, si cu TV, singurul - am aflat ulterior ca era adus chiar de profesorul B
era unul din saloanele lui.
si a inceput marea asteptare
. Apoi au venit pe rand: un rezident care mi-a spus ca va opera cu prof B si ca va veni si dr. anestezist. A urmat vizita, care te ameteste prima data: Basca insotit de vreo 5 rezidenti, asistetele toate - vreo 3,4, mai erau si alti doctori, vreo 3, plus o turma de studenti 
ma mir ca nu s-a speriat copilul. intreaba pe cei nou veniti ce problema au - ca nu-si aminteste, asa a aflat ca-l va opera pe Stefan in ziua aceea. cand a auzit diagnosticul, zice, asa din usa, la plecare: "oo, pai ia sa aratam si fetelor (studentelor) un hipospadias." m-a cam deranjat chestia asta, insa l-am desfacut pt ca stiam ca avea punguta pt recoltarea urinii, si ca nu aveau ce sa vada astfel, chiar zambitoare l-am desfacut si zic: surpriza! Aaa, nu avem ce vedea! si au plecat. Altfel nu l-as fi desfacut, pt fete, le-as fi spus ca se sperie copilul si plange.
si apoi iar am asteptat, ceea ce m-a deranjat a fost ca nimeni nu-ti spunea nimic, nici macar cu aproximatie cam cand o sa se intample. Stefu deja incepuse sa maraie de foame, de sete, il mai plimbam, ne mai jucam si mai pandeam si coridorul
.
a venit si anestezistul, dr. Tanase, un om si dr extraordinar, mi-a facut o super impresie. l-a consultat, i-a facut istoricul medical de la nastere, mi-a explicat procedura de anesteziere, s-a asigurat inca o data ca nu a mancat si mi-a spus ca trebuie sa fie 4 ore. ori Stefu, saracul a stat 8!!! apoi ceva mai tarziu a venit asistenta si i-a pus doua supozitoare care l-au ametit, l-am tinut numai in brate, a si adormit vreo jum de ora, insa pana l-au luat la sala i-a trecut orice efect - 2 ore ziceau ca are efect. in fine, dupa plans si chin, l-au luat la 12.58.
sa nu va supaarti ca ma opresc aici, o sa revin cu siguranta!
Gratiela, mamica strumfilor Maria
si Stefan
sama spune:

Gratiela, bun lucru ce faci tu acum, la rugaminti-le Roxanei, povestindu-ne fira-par cum a decurs totul.
Ne este de mare ajutor celor care vom urma,si din cate se pare cred ca eu voi fi prima. Doamne ajuta!
Te voi urmari cu interes si nu te mai necajesc pe mess, asta in cazul in care termini povestea pana plecam noi la operatie.
Dumnezeu sa-ti dea sanatate tie si strumfilor tai!
Sama
si
Iannis. 

Roxana, scumpi tare puii tai.
Mai vroiam si eu unul dar...m-am cam linistit de cand cu Iannis(HP), poate daca apucam sa fac inainte ca tine si Gratiela...tare bine ar fi fost.

sama spune:
Buna!
Gratiela, vroiam sa te intreb...daca imi aduc eu
de acasa, nu zice nimeni nimic?
Iannis al meu e disperat dupa
, dupa reclame in special
, si cred ca-l va face mai linistit faptul ca va avea si
cu el.
Chiar ma gandeam ca ar fi tare bine daca as avea posibilitatea asta, doar daca nu deranjeaza cumva...
Sama
si
Iannis

aly30 spune:
Sama dupa cate stiu eu,numai in salonul 17 unde am stat si eu si Gratiela e cablu tv si acolo e deja un tv adus de dr Basca...poate isi aduce aminte Emilia mai bine.
roxana c. spune:
Strumfi,deja mi s-a facut parul maciuca, incerc sa ma pun in locul tau ca sa n-am soc prea mare atunci. Spune tot-tot, cand ai timp, ca sa ne pregatim si noi, celelalte.
Ce-ai facut, ai reusit sa vezi cum face Stefanut pipi?
Sama, tu cand vrei sa te duci?
Aly, ti-au spus ei sa-i recoltezi pisu ptr analize?
Si hai, mai, fa si tu un bebe! Stii ce misto este? Eu am ramas gravida cu Calin cand nici prin cap nu-mi dadea (trompe legate), si dupa ce-a trecut uimirea si...pot spune socul, eram foarte incanta , mai ales cand am aflat ca este baiat(poate si unde am pierdut unul), iar colegele mele se mirau , spuneau ca ele n-ar mai putea s-o ia de la capat cu biberoane, pampersi, nopti nedormite...etc, mai ales ca aveam deja 2 copii si nici la prima tinerete nu mai eram(36). Dar spre uimirea mea am rabdare muuuuult mai multa decat la fete, si am invatat sa ma bucur la orice progres pe care-l face: ca-si tine capul,ca rade, ca isi priveste manutele....lucruri care inainte mi se pareau firesti. Eu sunt singura la parinti si-ti spun cu mana pe inima ca mi-am dorit de cand ma stiu un frate sau o sora, sa am cu cine sa ma joc, sa ma cert, sa ma bat, sa ma pup...
Hai ca m-am pus pe scris, mai opriti-ma.
De cateva zile tot vreau sa va intreb si-am uitat: pe voi v-a pus sa-i faceti ecografie copilului?
Roxana,
de
POZE
sama spune:
Aly,
ooofff, tare bine ar fi daca intre timp s-a mai schimbat ceva(adica poate au pus cablu si in celelalte saloane) ca...sincer tare bine mi-ar prinde.
Dar daca o rog pe asistenta care ne ,,cazeaza'' sa ne duca in salonul ala??? asta bineinteles daca sunt locuri...
Oricum si mie la fel imi trebuie un pat la perete, caci cu Iannis al meu...ar insemna sa stau toata ziua sa-l adun de pe jos si sincer numai asta nu-mi trebuie acum.
Roxana,
noi in principiu vrem sa mergem dupa Pasti, dar sa vedem ce mai zice dr B,caci intre timp mai mergem o data la Diagnosis, si daca nu ne amana...sau stiu eu... nu o fi plecat si el in perioada aia...ca in ianuarie asa ne-a zis ca prin aprilie va mai fi plecat din tara la diferite simpozioane.Deci el v-a hotara pana la urma.
Sama
si
Iannis
roxana c. spune:
Sama, si noua ne-a zis ca vrea sa-l mai vada o data in martie-aprilie si inca o data prin iunie. Noi vrem sa ne ducem dupa Paste, mai ales ca mi-a zis sa-i fac si o ecografie si nu am idee unde sa i-o fac, doctorita de familie mi-a zis ca nimeni din oras nu face la copii asa mici, dar trebuie sa ma interesez si eu. Dr. Basca ne-a zis ca s-o facem asa....ca nu strica.
Gratiela, am vrut sa intreb de ieri si-am uitat: nu-s paturi d-alea de bebelusi, asa spunea parca Emilia, ca sunt saloane ptr bebei, altfel e aiurea, normal ca trebuie un pat la perete. Si ca o prima intrebare: cand te duceai tu la wc, ce faceai cu el, rugai o alta mamica sa se uite si la al tau, sau cum procedai? Si cum te-ai descurcat cu mancarea ptr el, cu biberoanele....etc.
Roxana,
de
POZE