hipospadias
Raspunsuri - Pagina 13
filofteia spune:
Roxana, din pacate se reface operatia si de fapt uretra...
Normal a doua operatie se face dupa 6 luni.
Corina75 spune:
tuturor, imi pare rau ca n-am mai apucat sa intru, am avut foarte multe pe cap in ultimele 2 saptamani (cred ca atunci am postat ultima data...).
Pe scurt, poate v-am spus ca la sfarsitul lui octombrie l-am operat pe Andrei de urgenta de hernie inghino-scrotala....si saptamana trecuta am trecut prin niste emotii ...Andrei e tare constipat, desi am incercat totul, adica lichide, prune uscate, smochine, fructe, iaurturi....degeaba..tot la 3-4 zile iesea. Si uite asa s-a intamplat sa faca kk cand nu eram noi acasa (era cu bunicii), si s-a scremut dragutul tare, si a doua zi mi s-a parut ca are iar ousorul umflat
si da-i pe plans si pe jelit ca i-a aparut iar hernia.....
Dar dupa vreo 3 zile nu s-a mai vazut asa tare, asa ca nu stiu daca totusi e iar hernie...mai astept putin ca nici la doctor nu am curaj sa merg.
Din cauza asta nu l-am sunat inca pe Dr Voinescu sa vb cu el pentru operatia de hs. Andrei are tot hs penian, curbata nu pare putulica, dar nu-mi dau seama bine...ca Dr V a zis ca e si infundata putin in scrot...cert e ca atunci cand se scoala mie mi se pare dreapta ![]()
In legatura cu varsta ptr operatie...aici e o problema mare....doctorii spun ca e mai bine mai repede, ca e mai putin traumatizant pentru copil, dar si eu, ca si voi, mi-am pus aceeasi problema: cum ma descurc cu el in spital, ca e tare zburdalnic, si nu pricepe sa stea linistit sau ce i se intampla?
Emilia stie cate probleme mi-am facut si eu...si uite ca Andrei are deja 2 ani si 2 luni si nu l-am operat, si probabil va avea in jur de 2 ani jumate la operatie, nu sunt inca sigura...
Un lucru insa e cert: fata de operatia de meatotomie pe care am facut-o la 10 luni, anul trecut la op de hernie (avea 1 an si 11 luni) a fost cu totul altceva, vorbind de cum m-am descurcat cu el in spital...acelasi spital...
Altfel m-am inteles cu el, mananca de toate, merge pe picioarele lui, deci nu l-am mai carat in brate toata ziua, i-am gasit de joaca si i-am putut capta interesul. Adevarat este ca groaza de spital, asistente, doctori, infirmiere, tot aia e....ba chiar mai mare...
Cu anestezia, pot sa va spun ca Andrei a suportat-o foarte bine si la 10 luni si la 1 an si 11 luni...depinde de fiecare organism....dar la noi nu au fost probleme.
Ce sa va mai zic, Roxi, hernia ombilicala e altceva, sunt mai multe sanse sa se retraga de la sine. La hernia pe care a avut-o Andrei nu era decat o singura rezolvare: operatia...
De aceea mi-a tare frica sa nu recidiveze (sunt intre 1-7% sanse), din cauza eforturilor...
Saptamana trecuta am luat decizia drastica de a-i sista laptele formula (inca ii dadeam Milumil 3)...am trecut pe Milli la cutie, si parca de atunci face mai moale si mai des.....si ousorul e deocamdata bine...dar eu stiu?
Promit sa tin pasul cu voi .....
Corina si
Andrei (24.11.2004)
roxana c. spune:
Corina, tin pumnii sa fie bine si sa nu fie vorba de hernia inghinala.
Operatia de meatotomie este de fapt operatia ptr dilatarea uretrei sau ma insel eu? Si care-i cauza ptr care a trebuit s-o faca, nu mai putea urina ?
Dariana, sa ne spui ce ti-a zis dr Basca dupa ce vii de la consultatie.
Alexia, ai fost la consultatie? Ce-ai facut?
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
Otiliav spune:
Corina, nu stiam ca l-ai operat pe Andrei, te-am cam dat disparuta la mamici.
Uite chiar au discutat mamicile de curand despre constipatie aici. Sper sa te ajute, eu nu stiam de ele dar tu poate le-ai incercat deja. Multa sanatate si un
la ochios!
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
strumfi2004 spune:
Buna!
Am urmarit si eu subiectul acesta, si multumesc tuturor pt informatiile utile 
As vrea s-o intreb pe Roxana, sau alte mamici care au ajuns la prof. Basca: la cat timp de cand ati sunat la Diagnosis ati obtinut programarea?
Acolo are program doar martea de la 18, am inteles bine?
Ce intrebari pune doctorul legat de copil (ma refer la cum urineaza, etc)?
Si mai indraznesc sa reamintesc o intrebare pusa de Roxana, daca nu e cu suparare: tatal cu hs mentionat mai la inceputul topicului, a fost operat?
Multumesc din suflet!
Multa sanatate copilasilor iar parintilor multa putere!
Gratiela, mamica strumfilor
Maria si
Stefan
filofteia spune:
Corina, sper ca toate sa fie bine.
Adi s-a constipat foarte tare de la anestezia generala si o luna dupa i-am dat Duphalac. Poate ca ar trebui sa-i dai si tu pana trece perioada de convalescenta. Nu a avut probleme dupa ce am intrerupt Duphalacul pentru ca asta actioneaza natural.
Strumfi... dr. Basca nu prea intraba mare lucru. Drept sa spun nici un doctor nu m-a intrebat mare lucru din cei 4 la care am fost. Te asculta pe tine. Si este bine sa te duci cu listuta de intrebari, cum a facut roxana... acolo uiti tot, mai ales ca si copilul devine agitat.
roxana c. spune:
Gratiela, eu am sunat intr-o vineri si m-a programat ptr martea urmatoare la ora 20:30, in schimb pe Dariana a programat-o in a 2-a sapt dupa ce-a sunat, probabil dupa cum este de aglomerat.
In legatura cu ceea ce trebuie sa-i spui, la Calin s-a uitat singur, n-a fost nevoie sa-i spun eu nimic, eu doar am pus intrebarile.
Roxana,
de
strumfi2004 spune:
Multumesc frumos!
da, de intrebarile mele stiu, am listoiul facut, va multumesc si voua inca o data pt idei!
Toate cele bune!
Maria si
Stefan
roxana c. spune:
Gratiela, baietelul tau are tot hs? Ce varsta are? Ai mai fost pe undeva cu el?
Emi, la mesajul de mai sus scriam in acelasi timp
Roxana,
de
strumfi2004 spune:
Da, Roxana, are hs glandular cu curbura. a fost diagnosticat de 2 neonatologi in maternitate si alti 3 pediatri dupa, in decurs de cateva luni. nu am avut probleme cu el, nu a facut infectii, urineaza bine, dar vrem neaparat sa ajungem la prof. Basca, ma gandesc ca ne programeaza in cateva luni, Stefanut are deja 1 an si 2 saptamani.
Maria si
Stefan