hipospadias
Raspunsuri - Pagina 12
aly30 spune:
roxana, tit trimisesem un pm cu info despre banii pt operatie-dar astia imi spun ca nu accepta roxana PM!!!!

Cum fac?
filofteia spune:
Din pacate erau tot cu hipospadias si tot la dr. Basca.
Cand eram in spital, explicatia a fost ceva de genul: " Organismul a fost programat genetic sa aiba o anume lungime a uretrei, iar la unii amprenta asta genetica se opune mai mult..."
Oricum dr. Basca este cel care are cele mai multe operatii reusite...si este destul de rezervat in prognostic... la noi abia dupa un an ne-a spus ca nu mai este cazul de o alta operatie.
Eu n-am fost la dr. Voinescu ca nu auzisem de dumnealui... si din cate am inteles dr. Voinescu este urolog de adulti... eu cred ca este mai bine la un urolog de copii. Apoi dr. Basca a fost singurul care ne-a spus ca va incerca o singura operatie... ceilalti plecau dinstart cu doua... asa ca mie una mi s-a parut ca "L-am apucat pe DUmnezeu de picioare" nici nu incercasem sa sper ca exista la noi in tara cineva care incearca sa repare ambele probleme intr-o singura interventie...
Apoi eu sunt un pic superstitioasa ca sa spun asa... de multe ori in viata mi s-a intamplat ca lucrurile sa intre pe un fagas si sa mearga de la sine... asa a fost si cu dr. Basca... Eram in Bucuresti (intr-o zi de joi) pentru a ne interna la alt medic... s-a nimerit ca dr. Basca sa aiba consultatii in acea zi si dupa masa (ca toata dimineata ne-o pierdusem la celalalt spital)... si sa fie dispus sa-l opereze luni... mi-a placut iar foarte mult ca ne-a facut atunci foaia de internare, dar ne-a permis sa venim in spital abia duminica seara... Duminica seara asistentele stiau ca vom veni... iar luni dimineata i-au facut toate analizele...
dariana spune:
Filofteia, cum s-au purtat asistentele?
Baitza ii putem face sau nu?
Dariana si Darius (30.07.2006)
filofteia spune:
Aisitentele sunt dragute, doar ca nu prea au mare lucru sa-ti faca... De pansat panseaza numai dr. Basca...
Nu ... in spital nu exista conditii, deci dupa ce iesiti din spital.
roxana c. spune:
Aly, eu am activat pm-ul, vezi ca tu nu l-ai activat si poate ca d-asta n-ai cum trimite? Nu stiu, dau cu presupusul. Am mai sters si cateva mesaje primite, m-am gandit ca poate-s multe si nu mai este loc, mai incearca iarasi, te rog, si daca tot nu reusesti, trimite-mi pe roxana.cucuian@k.ro sau roxana_cucuian@yahoo.com
Emi, faptul ca operatia reuseste sau nu, se vede imediat dupa operatie, dupa ce scoate sonda, sau dupa o perioada mai mare? Si de fapt ce inseamna asta, sa faca pipi prin uretra nou facuta?
Cand am vorbit cu dr Basca nu mi-a garantat ca va trebui o sg operatie, a cam ocolit raspunsul, a zis ceva de genul ca depinde si cine va face operatia (ce dr). Cand ma duc data viitoare il voi intreba iarasi si voi fi atenta la ce-mi va raspunde. (n-a zis nici ca vor trebui mai multe)
Si inca ceva: copiii aia cand facusera prima operatie si cam ce varste aveau acum(ma rog, atunci cand ai fost tu)
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
aly30 spune:
Roxana, pana intra Emi - iti voi raspunde eu ca si eu tot la Basca am operat baiatul.Nu stiu ce sa-ti spun de varsta ideala pt operatie.Al meu a avut 1 an si 5 luni si a fost si greu dar si usor.Greu pt ca fiind mic nu puteam sa-i explic ce va urma, ca sa-l linistesc cumva:care cum intrau in salon ba ii faceau o injectie, ba ne anuntau sa mergem la sala de pansamente, asa incat era terorizat cand se deschidea usa la salon, ii era frica si de infirmierele ce spalau pe jos.Spun ca a fost si usor pt ca acum nu-si aduce aminte absolut nimic de operatie, desi isi aduce aminte foarte bine de mare si de ce a vazut acolo la 1 an si 8 luni.
Nici mie nu mi-a garantat medicul ca reuseste operatia din prima, nu are de unde sti.Abia la al doilea control mi-a spus ca s-ar putea sa nu mai fie nevoie.Baiatului meu i-a lasat pielea preputului necusuta in jurul penisului tocmai pt a nu fi nevoit sa o taie iar, in cazul unei noi operatii.Si deoarece ne-a chemat in vara la cosmetizare(adica sa-i coase pielea) banuiesc ca nu mai e nevoie.
Sa faca pis prin noua uretra inseamna sa nu mai faca pisu prin gaura initiala(care poate fi la mijlocul penisului) ci prin varf, asa cum s-a chinuit medicul s-o aduca prin operatie.
aly30 spune:
Emi, te pupic!

De mult nu am mai vorbit, tare-s de nerecunoscatoare! Si Corina s-a plans ca intru rar pe mess, ce sa fac si eu? Ma agit sa traim putin mai bine
filofteia spune:
Aly... vestile sunt extraordinare... mai ales ca imi aduc aminte cat erai de speriata in spital...
Roxana...noua abia peste un an de la operatie ne-a spus clar ca nu mai este nevoie de o alta...Iti va spune ca el incearca... nu are cum sa stie daca reuseste, pentru ca depinde foarte mult de cel operat, adica daca se vindeca repede sau nu, daca zestrea genetica ii permite o schimbare... De obicei complicatiile apar cam in primul an ... cele mai intalnite sunt fistula (gaurica in alta parte) si stramtorarea uretrei... cea rea este a doua, pentru ca fistula se poate inchide singura sau se opereaza foarte simplu a doua oara...
roxana c. spune:
Aly, primit mail, multumesc!
Emi, in caz de stramtorare a uretrei, se face dilatatie de uretra sau operatia de la capat? Sa nu razi de intrebarile pe care ti le pun, dar vad ca esti informata
Si urmatoarea operatie la cat timp se face ? (in caz de nereusita din prima)
Va spuneam ca ptr hernia ombilicala mi-a recomandat dr Basca o doctorita de la spitalul de copii de aici. Am fost luni, i-a dat jos leucoplastul pus de dr Basca, mi-a spus sa-i dau cu Bepanthene, iar maine ma duc sa-i puna alt leucoplast. E o doctorita dulcica, dar cand i-am aratat biletul scris de Basca a vazut ca-i vorba si de hidrocel si hs, si mi-a spus ca se opereaza si aici de hs, iar cu hidrocelul mi-a spus ca ea crede ca se va retrage singur(dupa ce s-a uitat si ea). Mi-a placut de ea ca n-a insistat cu operatia de hs aici, daca a vazut ca n-am raspuns nimic, n-a mai spus nici ea nimic.
Of, sa treaca si hernia si hidrocelul ala ca ma streseaza rau. Si sa se rezolve si cu hs din prima, asta-i tot ce-mi doresc.
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
asiza spune:
Roxanica, stai linistita ca hernia aia ombilicala se retrage sigur...cat despre hidrocel...si Denis al meu are, bilateral, si la fel mi s-a spus si mie ca se retrege singur pana la 1 an...sper...
In rest, tzinem pumnii sa se rezolve..la tine hiposdadias si la mine hidronefroza...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Varsta Denis